146 ДЕ> Някакво прасе, грипозно или не, не ще уплаши душите наши!

• 29 727
  • 739
  •   1
Отговори
# 660

Жабе, взето от контекста не ми говори нищо онова изречение, gesetzlich pflicht или freiwillig си застрахована?

freiwillig проблема е там, че задължително било и пфлеге, но доколкото знам не е задължително  newsm78  newsm78  newsm78

Задължително е. PflegePFLICHTversicherung.

добре , а къде и кога се сключва? явно към здравната , защото отделно пфлеге не съм правила  newsm78

# 661
  • Немция
Вечке, страхотни снимки-който не е бил там , определено е изпуснал много ! Алекс на Гея ли е на една от тях? А къде  е Мила? Wink
Петка също ли е заснета в та3и серия или се бъркам?

На Мишката щерките са големи сладурани- а голямата е без съмнение огън мома! Grinning

Сърф, и аз си ших  един слинг , но се оказа, че платът въобще не е както на оригинала и тази разлика затрудни носенето на бебето по този начин. Най-добре да се купи истински, чиста работа.

Някое от децата тук има(ло) ли е невродермит(доста разпространен в ДЕ)? Ако да- как е започнал? Има съмнение нашият дечко да развива такъв, започна с обрив по челото, сега се ра3пространява постепенно по тялото. Confused

# 662
  • в сърцето на един мъж...
Бибит, Алекс на Гея, сваля Алекс на Мата Mr. Green А Мила я има, но на други снимки, които не сме пуснали Wink

# 663
  • Немция
Разбрах аз, че е такава работата, щом пушки из Мюнхен започнаха да се размятат. Laughing А раздуйте малко подробности- Алекс на Мата как реагира на свалката? Flutter

# 664
  • в сърцето на един мъж...
Хаха, като ги гледаш как са примижали и двамата - как ли е реагирала Mr. Green

# 665
Някое от децата тук има(ло) ли е невродермит(доста разпространен в ДЕ)? Ако да- как е започнал? Има съмнение нашият дечко да развива такъв, започна с обрив по челото, сега се ра3пространява постепенно по тялото. Confused

Да, започна след една моя малоумност - диета с кисело млято докато кърмех. Първо започна от външната страна на ръцете - кожата се зачервява, става по-груба, сърби и е леко изпъкнала. Постепенно започна да се разпространява по бузи, сгъвки и коремчето. С подходяща диета на кърмачката(мен визирам Mr. Green) нещата се оправят, а и се израства . В момента единствено през зимата получава пак такива обриви по ръцете - болезнени са и. Мажем я с Линола и използваме пак техен лосион за миене на ръцете, но това е по съвет на дерматолог - така че, ако имаш съмнения съветът ми е да поискаш от педито едно талонче и да отидете на кожен Peace.

# 666
  • Немция
Мда, аз не правя млечни диети, но определено хапвам доста млечни продукти- от този тип бозайници съм. Mr. Green Така както го описваш, ми напомня на обрива на бебо. Мерси за дадения коз. Wink

# 667
  • UK
Хора, търся логично обяснение за следната случка. Днес бях у най добрия си приятел, бяхме цяла вечер двамата у тях, сами. Стояхме в хола, никога не сме излизали и двамата от стаята, а от там е единствения начин да се влезе в кухнята. Никой не е влизал, излизал, изобщо не се е появявал в апартамента, бяхме сами. По някое време през деня той е оставил препечена филия на масата в кухнята. Вечерта аз влизах да взема чаши за пиене и видях филията, съвсем цяла. 100% съм сигурна че беше цяла, а и той я е оставил цяла. По някое време влязохме в кухнята да търсим нещо и филията беше разполовена по средата и двете половинки бяха разделени на 10тина сантиметра една от друга, тоест не е просто да се е пукнала, частите бяха далеч една от друга - идеално една срещу друга, все едно са заедно, но... С десет сантиметра помежду им. Ние тотално изперкахме, и двамата уж не вярваме в призрачни истории, но какво се е случило с филията? Та търся каквото и да е логично обяснение.

# 668
добре , а къде и кога се сключва? явно към здравната , защото отделно пфлеге не съм правила  newsm78

Pflegeversicherung е задължителна и е част от Krankenversicherung. Няма опция да я сключваш отделно; освен това е някаква минимална сума  Peace

Как да си пренеса компера до БГ, не ми се иска да го метна на боклука, все пак е пентиум 4 и с плосък монитор? имам познати с коли тук, но не си ходят с колите до БГ. С пощата не знам до колко е безопасно, а пък и май доста скъпо ще е. Другото, което ми хрумва, е да питам някоя автобусна фирма, дали ще го вземе, и колко ще ми струва. Вие да имате идеи?

Много са хубави снимките. Вечка е майстор. Браво.

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 02:37 от Azalee

# 669
Хора, търся логично обяснение за следната случка  
  33uu newsm43

След  боледуване  ,антибиотик  и  пак  боледуване  вече   сме по- добре
И  аз   като  Татяна  си  пласирах  една   от накупените  играчки  за  Зара  на  Никулден (Никуляус  и  я  донесе)  и  се  оказа  добра  инвестиция ,кара  кукленска  количка  моята  щерка  ,но  още  не  иска  да  заспива  с  кукли ,а  с  колички..., след  големи  хвалби   в  детската  вече  си  показва  истинското  лице  и  демонстрира  своеволия, за  сега само  се  коментира  поведението ,дано  не  се  стига  до  оплаквания  от  нея   ....,котката  ни  само  дето  не козирува  като  тя  мине  покрай  него  Sly

Веч  много  хубави  снимки  Peace ,на  много  хубави  модели  Heart Eyes

Azalee ,не  пречи  да  питаш  при  автобусните  компании,но   на  мен  в  Бг   ми  беше  заявено  от  една  такава  че  не  са  пощенска  служба,но  ако  помолиш  някой  с  малко  багаж   да  го  вземе и  да  го  предаде  на някой  който  ще  го  чака на  място  без  да  се  занимаваш  шофьори  и т.н.  ми звучи по - вероятно  да  се  получи,или  сама  като  летиш до  там  да  си  го  транспортираш  

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 03:02 от Мaya

# 670
Какъв прекрасен сняг имаме навън! Nature Snowman
добре , а къде и кога се сключва? явно към здравната , защото отделно пфлеге не съм правила  newsm78
Към здравната каса, да. Проучи колко би ти струвало да станеш приват, често сумата не е много по-висока щом си freiwillig, а Leistunga е много по-добър. Разни приват каси дори имат опция да ти връщат Beiträg-и при определени условия (напр. 6 месеца, ако не си ходила на лекар).
Приятен уикенд и бой със снежни топки! Grinning

# 671
Проучи колко би ти струвало да станеш приват, често сумата не е много по-висока щом си freiwillig, а Leistunga е много по-добър.
лайстунга е по-добър, ако ти няма нищо, но ако си болен, лайстунга и при двете каси е еднакъв. поне по мои наблюдения  Peace
най-важно е, да имаш свестен доктор, защото той, ако каже, че даден преглед/изследване е наложителен, касата го плаща.

при нас няма да има бяла Коледа, най-много да е дъждовна Sad

при мен след като антибиотиците не помогнаха, дойдоха таблетки на кортизонова основа. ама чувствам облекчение още след първата. Дано не са много агресивни към тялото. Ще ходя да ми изследват черния дроб и далак (милц) по съвет на УНГ

Болните да оздравяват, а другите да си стоят здрави

# 672

Моите и двете имаха атопичен дерматит. Това е автоимунно заболяване, изразява се в екземи по кожата. При децата започва около третия месец. Според докторите храната не е причина за заболяването, но може да го "отключи" така както и домашния прах, дрехите от изкуствена материя и др. При силно изразени екземи се изписват кремове, преди това бяха само кортизонови, но сега вече има и други. От моя личен опит най-важното е да поддържаш кожата на детето добре хидратирана, да избягваш храни - алергени, дрехи от изкуствена материя. Има тема в здравния подфорум, а също и много инфо в мрежата. ако имах време бих ти пуснала линкове, но това може да стане по - късно и на л.с. Hug

# 673
  • Германия
 Аз вече съм се видяла в чудо с Фаб, при него започна като проби първото зъбче. Вече не помня мазилата, които сме измазали и..не ми остава вече нищо друго, освен да чакам и се надявам, че ще го "израсте"

# 674
Какъв прекрасен сняг имаме навън! Nature Snowman
Към здравната каса, да. Проучи колко би ти струвало да станеш приват, често сумата не е много по-висока щом си freiwillig, а Leistunga е много по-добър. Разни приват каси дори имат опция да ти връщат Beiträg-и при определени условия (напр. 6 месеца, ако не си ходила на лекар).
Приятен уикенд и бой със снежни топки! Grinning

И ние имаме сняг, но на 10км от нас няма нищо  Crazy

Пфлеге е автоматично, не се сключва отделно, именно защото е задължително. Ще ти кажа ориентовачно какво плащам за мен, че тъкмо вчера получих някакви писма:
private KV 274,32?
private PV 19,23 ?

Както виждаш, Пфлегето е сравнително евтино. За детето дори е безплатно.
Имай предвид, че аз съм сключила тази застр. преди повече от 3 години, т.е. на днешна дата щях даплатя повече. Имаме среден тариф, с 306евро Selbstbehalt, лекарските фактури се поемат на 100%, лекарствата само на 80%, очила 125евро на 2 години мисля че беше, психотерапия 100% до 20 сеанса през кал. год., физиотерапия, масажи на 70% мисля.
Не съм съгласна че няма разлика с държавната.
Плюсове: не чакаш за час и те назначават повече. Нямам проблем да получа рецепта примерно за мануалната ми терапия и то вече от година и половина, по 2 пъти седмично. Държавните никога нямаше да го платят.
Минуси: Няма болнични когато детето ти е болно. Сам се спасяваш. Не плащат и Муттер-Кинд-Курен и тем подобни.
При мен няма проблем, нали не работя, но при работещи това не е за пренебрегване.

Хубаво трябва да се обмисля, понеже ако веднъж си приват, не можеш да се върнеш в държавната. Но от друга страна не трябва и да се чака дълго, понеже колкото си по-възрастен, толкова по-високо ще те таксуват  Sad

Бибитка, Милена беше с атопичен дерматит. Първо да ти кажа, че го израстна  Grinning Бях много тъжна когато й поставиха диагнозата, кърмех я, ние двамата с баща й нямаме алергии, въпреки това я захранвах внимателно и бавно, но нА, пак го получи  Confused Имаше грапава, зачервена кожа, която за щастие не сърбеше. В продължение на повече от 1 година я мазахме с Линола Фетт, първо по 3 пъти на ден (цялото тяло), после по 2 пъти на ден, 1 път, и спрях защото го израстна  Grinning. Сега не ползваме никаква спец. козметика, мажа я с лосион на Хипп след душа и толкова.  Имай предвид, че през зимата АД е по-силно изразено, поради сухия въздух.
Съвети от мен: Рядко баня (веднъж седмично) и то с много леки препарати, мазане с Линола Фетт (педиатъра ще ти даде рецепта), пране без омекотител, и чакане да го израстне....друго не остава  Sad Стискам палци да го израстне толкова бързо колкото Милена!  Peace

Чудесни са децата, с удоволствие гледах снимките. Колко са порастнали само....  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт