146 ДЕ> Някакво прасе, грипозно или не, не ще уплаши душите наши!

• 29 917
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Като се разприказвахте за стълби, мога песни да пея. У нас покрай 3те етажа ми се вие свят. Същата работа като у Мамункова - играчки на всеки етаж, за двора да не говорим  Crazy Joy
Едно пране го разнасям нагоре-надолу като ракета. Мрънкам на Вечкин да ми спретне асансьор та поне панерите да не разнасям, ама чакам да узрее за идеята.

Сбъдваща, ха дано и слънце изгрее в епидемиологичната ви обстановка!  Hug

# 361
Какво пък толкова йм е на стълбите?   newsm78 

На мен пък в къща ми е по-удобно, па макар и със стълби. В сравнение с апартамент на 5ти етаж без асансьор си е направо екстра  Mr. Green Стига да не са извити стълби, тях не ги харесвам хич, страх ме е по тях  Crazy

Нашата (наета де, не е наша собственост) е самостоятелна (freistehend) и си търсихме точно такава. В райенхаус или доппелхаусхелфте винаги си делиш стени със съседи и хем си на къща, хем пак се съобразяваш. Тук мога да пусна пералнята в 3 през нощта ако искам  Laughing  Недостатъка е наистина чистенето  Tired Просто никога не свършва, много време отнема, но така е, не може да е само хубаво, нали?  Laughing
Разбира се, в градовете кажи-речи няма друг избор освен долепени къщи, всичко друго не е по джоба на простосмъртни  Sad

Къде изчезна Мишката?

# 362
И аз май отдавна не съм писала и честитила в темата. Честит РД на Лястовичката, Вечернице, честит имен ден и на теб на патерици! Пропускам ли някого?
Все се каня да питам, Вечернице, не ти ли се идва и към Берлинския вилает? Може би има и Берлински мами, които искат да се снимат? Поне аз със сигурност бих фотографирала семейството си за Коледните празници - идеален подарък за баби и дядовци и тн.
Сърфе, погледнах хороскопа ти, мисля, че времето е много подходящо за операцията и че звездите ще са на твоя страна Hug
На болните - да оздравяват бързо!
Някой пита наскоро за детски книжки. Горещо препоръчвам ето това:
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-80/id-12600/slynchogledova-kysh … &latconvused=
"Слънчогледова къща" на Тома Бинчев
Мишо си има няколко любими стихчета от там и не му втръсва всяка вечер да му ги чета. Ще ви напиша любимото му стихче, за да имате малко представа:
Жабче пие хапче.
Болно ли е жабчето?
И горчи ли хапчето?
Нито е горчиво, нито е парливо,
а е сладко хапче
за послушно жабче.

И после гушва любимата си жаба и щастлив заспива. Wink
П.С. Промених линка, Сърфи, благодаря!

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 10:35 от Приятелка

# 363
Приятелче, коя книжка точно, че като цъкнах на линка ми се отвори първо "Как да хванеш богаташ" - Дона Спанглър, а после "Училище за вампири: Белязана" - П. С. Каст, Кристин Каст Wink

Цирк в детската градина. Днес идвал капланът от католическата църква да разказва на децата разни Коледни истории. В края станало дума за молитви и съответно всяко дете можело да реши за какво иска най-много да помоли. След много мъдрене моята снесла такова яйце, че скрила шапката на всички - великата и "молитва" се мъдри гордо-гордо на таблото на групата: "...und beschutze meinen Papa, meine Mama, Opa und Oma...und alle Menschen, die Ohrenweh haben." Mr. Green

# 364
"...und beschutze meinen Papa, meine Mama, Opa und Oma...und alle Menschen, die Ohrenweh haben." Mr. Green

Сърфи Joy  Hug

# 365
  • Germany
Прасето дойде! Симон е на антибиотик - има бронхит, според нашия док. този "нов " грип много бързо правел на децата бронхит и пневмония и няма нужда да се чака - директо да се започвало, дори днес трябва да дам 2 дози, да не се загуби деня, и от утре сутрин и чак вечерта. Иначе Монката ми изглежда добре, да видим следващите  Whistling

# 366
dezita, да се оправя и Монката бързо! Дано успеете да не се заразите всички!

Сърфи, водиш ли си записки? Joy

Приятелче, радвам се да те видя!

Татянче, при нас всяка къща си има отделен долепен дувар. Толкова е двойно всичко, че и да искам, ако не крещя през прозореца, няма кой да ме чуе. Laughing
Мишката е в цветущо здраве, както винаги в добро настроение, децата растат и я радват, мъжът ú също слуша. Червените килими са изчеткани и чакат само сигнал да ги разпъна - има път към Берлин или поне ще си го направи, за моя радост. Wink
Дано ú остане време да драсне два реда и тук.

Та за какво влязох. Все забравям да ви кажа, че един от любимите ми български актьори Самуел Финци играе главния герой в крими-серията на ZDF - Флеминг. Отивам да доразпределям къде домочадието, къде покъщнината по местата им, че в 21:15 съм залепена пред телевизора.

# 367
Поправих линка горе, странно, защо излизаше друга книга.

# 368
Приятелче, с най-голямо удоволствие ще дойда до Берлин, но  ме планирайте от януари нататък.  Hug

# 369
Палцестис за Сърфи  Praynig

# 370
Добро утро !

Извадих си всички седем кашона с коледни украси и днес ще си посветя деня на тях Mr. Green . Малко ми е странно,че вън са цъфнали игличини и зюмбюли,а аз ще лепя снежинки и сняг по прозорците Crazy . Но трябва да се настройваме вече,детето всеки ден ме пита кога ще дойде дядо "Коля",че си чака подаръците за рожден ден и Коледа.Не иска да разбере,че той няма да дойде когато тя има рожден ден,а чак на Коледа.
Вечи,пиши ме в графата  за детски и тумбести снимки Wink . Благодаря !
Пепи,трогната съм,че парчето торта е било посветено на мен Laughing.И аз си посвещавам много често торти и бонбони,но на задните части Blush.
Сърфи,с теб съм,душице ! Hug
Малко ме е страх да се похваля,но май гаденете взе да отшумява и тази седмица не е имало екстремни ситуации в банята  Sunglasses.
Вчера купих билети за Disney on Ice. Малкото Диснифенче ще се напикае от кеф. Жалко,че представлението е чак края на февруари,а почти всички места са вече заети.Ще ходим единствено заради Минни Маус,Пепеляши и малката Русалка.Тази година я водихме на Дисниленд в Париж и за нея беше едно незабравимо изживяване.Никога не я бях виждала толкова щастлива,а и на нас с татко и´  много ни хареса Wink . Пожела си за рожден ден  торта на  Русалката Ариел и ще видим дали ще се справя . И разбира се да празнува там,но това желание няма как да изпълним средата на декември месец Confused.

# 371
Здравейте момичета!  Hug

Гледам прасето влязло и в някои други кьщи... както е влязло, така и да си ходи! Ние вече го изгонихме.  Wink Преборихме даже  хремата и гадната кашлица на малката и то не толкова с капки и сиропчета, ами взехме че  извадихме овлажнителя за вьздух от мазето.  Ей значи родихме се всички, туй дете спря да буха и да смьрча по цяла нощ... колко простичко било.  Повечето проблеми идват зимата май само от сухия вьздух и отопляването. Wink

И аз днес сьм на вьлна да украсявам елхата и сьм приготвила коледните кашони и украси да ги разопаковам, нали неделя е пьрви адвент. А и не ме оставят на мира... хайде мамо, кога мамо.. искааааам.  hahaha

Сьрфи, стиснати палци и от мен! Всичко ще бьде наред!  Hug

# 372
  • Варна
Аз украсата съм я планирала за 5.12,че с моите вихрушки не знам дали ще оцелее до Коледа Laughing

Веси,наистина много ме изненада с това, за Париж и малката.Аз съм ходила и все си мисля,че чак толкова малки дечица
не могат много,много да се насладят на всичко. До колкото си спомням повечето атракциони дори не стават за толкова малки дечица.Анджи все ме пита кога ще ходим в къщата на Мики Маус и ние сме го запланували когато той стане на 6,а малкия на 4.И не знам той ли аз повече нямам търпение,да си повторя визитата Crazy

Снощи се смях до сълзи с тоя линк и с имената на книгите,които излизаха Joy
Мъжа ми вика,еми тъкмо де за малките момиченца да се учат....

Дано със Сърфи,всичко да е наред Praynig

# 373
diangeli , Мики беше през май само на две години и половина,но успя да разпознае всички герои,танцуваше на диско партито,а като видя Пепеляшка и "принцата" си глътна граматиката  Joy . Като се развика" Пепеляши, аз съм Мики от Троян в Германия - чакай ме" си помислих,че детето ми ще получи сърдечен удар ooooh! . Не успя да се снима с нея и бяха едни крокодилски сълзи,сополи,истерии ooooh!.Като ни беше за първи път и не знаехме,че си има определени часове за снимки с героите малко кофти се получи,но за следващия път вече знаем.Доста се е впечатлила от там,защото често споменава за Дисниленд и кой е видяла,какво е яла,какво сме и´ купили. Съжалявам,че не останахме там поне два дена,защото за един ден си беше пълно претупване.Останалите дни се мотахме из Париж и беше доста стресово и изнервящо за нея.
Повечето деца,които бяха през пролетта там бяха на нейната възраст.Наистина си е красота и не съжалявам,че я заведохме тогава.Мисля,че и догодина ако ги заведете пак ще падне голямо забавление  Wink.

# 374
  • Варна
Благодаря ти за отговора!Аз като ходих беше края на март и нямаше още много малки дечица.
Но наистина един ден си е малко за Дисни ленд.
Тъй като и двамата са ми рожденници пролетта(26.04 големия,а малкия на 5.05),май
вече знам къде ще се празнуват РДни Grinning

Общи условия

Активация на акаунт