Епилепсия!-тема 10

• 68 434
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Майчета, от сряда сме в педиатрията в отделението по генетика. Някой знае ли там какви изследвания се правят. дали трябва да оставаме в болницата или можем да си ходим и само сутрин да се връщаме за изследвания. Понеже нашия лекар се е обадил на мъжа ми и му казал за срядата че ни е уговорил да сме в генетиката а мъжа ми карал колата и не се сетил да попита нищо , та затова питам вас ако някой е бил там.Ох много объркано го пиша но съм доста напрегната а и тия пристъпи вместо да спират се увеличават.Аз ще звъня и на лекаря но чакам да си дойде мъжа ми и да ми каже по подробно какво точно му е казал той.

# 106
  • гр.Гоце Делчев
Маугли на нас ни правиха генетични изследвания да видят болестта дали не е наследствена или дали има опасност за бъдещите поколения,но не ни държаха в болница.Изследванията излязоха след 1 месец.само ни казаха да се обадим на 10-я ден дали текат както трябва изследванията.Емче миличка съжалявам,че Дидко пак е получил пак пристъп кураж миличка.

# 107
Еми  стана ми много мъчно като  прочетох че пак сте получили пристъп кураж миличка знам трудно е в такива моменти но пък ти толкова пъти си ми казвала  горе главата и да  не се отчайвам.Дай боже това да са последните и от тук нататък само хубави новини  да пишеш.
Райка добре дошла макар и по лош повод но наистина тук ще намериш много полезни съвети и най вече огромна подкрепа от всички момичета.
Динева  незнам какъв е проблема при вас но не падай духом  кураж и сили  те са ни толкома необходими на всичси нас.

# 108
Еми : Cry Hug,кураж!

# 109
Благодаря!!! момичета вече ми поотмина вчера се наревах като магаре и то от яд,защото всичко беше потръгнало много добре и тези пристъпи ме изкараха извън релси,благодаря за подкрепата!  bouquet

# 110
Здравейте, съвсем съм изтървала, че има нова тема... но като нямаме проблеми и не се заседявам пред компа...
Иначе като имаме пристъпи все се ровя в нета, сякаш ще изнамеря лек. Rolling Eyes
Аз утре ще звъня в Св.Наум да запазвам час за ЕЕГ, първия възможен за 2010г, че да минем от там на връщане от Атина... Дано не ни оставят в болницата, че е мн кофти там обстановката. Rolling Eyes
Днес взех новия протокол за Кепрата. Не се наложи наново да минаваме комисия, понеже нали сменихме сиропа с хапчета... Та всичко си е по старому, само дето понякога се мъчим с хапчетата. Дебс не всеки път го гълта лесно и го завърта из устата, съответно загорчава и после е олелия голяма да я накарам да го глътне стрито. Crazy

Отивам да ви изчета. Simple Smile

п.с.
този месец ние получихме парите от ТЕЛКа, още на 18.11.... неразбирам, защо в др градове има забавяне... Thinking

# 111
Момичета здравейте! Hug
Утре 3ти декември е ден на Хората с увреждане и който желае може да посети тази инициатива!
http://www.puls.bg/health/news/news_3204.html  Peace

# 112
  • Варна
момичета как си го обяснявате това,пиша дословно 
"Запис в будно състояние,с множество артефакти.основна активност от тета вълни,в централните отвеждания и наличие на делта вълни в предните отвеждания.наличие на остри вълни в предните фронтални отвеждания в дясно с тенденция за генерализация.Заклчение-пароксизмална активност от остри вълни в дясно фронтално с тенденция за генерализация."
Това еег го правихме без упойка,беше спокоен ,не е ревал.обясниха ми че има сигнали за епилепсия...аз съответно в момента съм шашната,какво трябва да се прави сега.ние правим гимнастика,масажи ,войта ,бобат.чух някаде че войтата отклчвала пристъпи....

# 113
  • Варна
valito 79 от написаното се разбира че имате някакви огнища, но ние не сме лекари за това са невролозите. Хубаво е да се ограничите с терапията по метода на Войт и ако може да се наблегне повече на Бобат терапия. Какво казва наблюдаващия ви невролог, кой е той. Би трябвало той да ви обясни всичко и кое е добре и кое не е за детето.

П.П. Сега погледнах че си от Варна, къде ходите на рехабилитации.

# 114
  • Варна
от ралчева се прехвърлихме на д-р Щилянов .Съвсем скоро бяхме при него и той ни изпрати на еег по повод на едни нещица които правеше с очите си .днес ни беше еег,а в понеделник ще мина през Щилянов да ми обясни но исках да знам какво може да значи това преди да отида при него.На рехабилитация ходим във виница при Барусова.Сега от понеделник започваме и в окръжна две седмици.

# 115
  • Варна
Ами Щилиянов ще ви обясни най добре всичко и дали наистина има нещо според еег-то или няма, тука никой няма да ти каже нещо което да те задоволи защото не сме лекари. Стискам палци всичко да е наред, пиши като минете прегледа при Щилиянов.

# 116
от ралчева се прехвърлихме на д-р Щилянов .Съвсем скоро бяхме при него и той ни изпрати на еег по повод на едни нещица които правеше с очите си .днес ни беше еег,а в понеделник ще мина през Щилянов да ми обясни но исках да знам какво може да значи това преди да отида при него.На рехабилитация ходим във виница при Барусова.Сега от понеделник започваме и в окръжна две седмици.

valito 99, не искам да давам оценки, на който и да е било лекар, но лично нашите впечатления от д-р щилянов са меко казано негативни... постави ни диагноза и изписа лечение на бебе без ЕЕГ. А рецептата за лекарството и дозата ни я диктува по телефона, като се има предвид, че изписва сериозен медикамент на толкова малко бебе... Както и да е, няма да те занимавам с нашата история. Имай го просто предвид и при първа възможност направете консулт в София. Ние отидохме при доц.Литвиненко и сме много доволни освен от резултата засега (да чукна на дърво), но и от самото отношение на лекаря.

Иначе най-искрено ви желая всичко да се размине по възможно най-лекия начин и да си останете само с притесненията.

# 117
  • Варна
ще видим какво ще стане-утре съм при Щилянов.стори ми се че прояви интерес което е много добре.А относно Литвиненко....там е много относително дали ще си доволен или не.Там ни правиха еег в ревящо състояние и всичко беше ок,онзи ден ни правиха в будно ,бебо беше спокоен и след 5 мин лекарката каза че е достатъчно и че е видяла каквото е трябвало..Надеждата ми в момента е Щилянов . redor,ние между другото сме лежали заедно в София-бяхме в съседната стая,радвам се че всичко е добре при вас. Simple Smile                                                                                 

# 118
Здравейте и от нас!
Бебо е на 4 месеца и половина. Изпращат ни в София при доц.Божилова за ЕЕГ и други изследвания. Разбрах, че на толкова малки деца ЕЕГ-то се прави под упойка. Вярно ли е и не е ли много опасно? Какви други изследвания мога да очаквам и да се приготвяме ли за престой в болницата?
Много съм притеснена - нямаме диагноза за сега, но явно всички предполагат едно и също /включително и лаици като мен и таткото/.
Предварително благодаря!

# 119
Queen L,щом детенцето ви е толкова мъничко,през повечето време спинка и така ,че няма да има проблем да се направи ЕЕГ без упойка!
Ако ви е за 1ви път да се установява проблема ,може би ще се наложи да се ходпитализите ,престоя е около седмица.
Но първо трябва да се свържете с доц.Божинова - ,,Свети Наум" и да си запишете ден и час за прием!

valito 79,мила ,колкото и трудно да ви е Тишо има нужда от вас и трябва да сте силни! Hug Hug Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт