Ноември дойде,а ОКТОМВРИйчето сладичко расте!

• 24 787
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро Simple Smile
Ние се понаспахме тази нощ,ама към 7ч като се събуди ,заради запушения си нос и голяма борба падна докато извада тези гадни секрети.Незнам вече какво да правя с тоя нос,давах виброцил сега с физ разтвор,ама нищо не става.То са едни сополчета....думи нямам твърди,зелени и са адски много ( съжалявам за подробностите ) Гер4о беше писала,че като я наведе малката и сополките "изпадат" ама при нас нищо не действа,може би защото са и доста твърди  ooooh!. Някой знае ли друг начин? Или някоя бабина рецепта,че вече ме е страх с тоя виброцил,почти 2 седмици и давах  Peace в понеделник най-после сме на консултация ,дано педи предпише нещо по ефикасно този път. Praynig
Аааа щях да забравя. Към 13 и нещо ще съм в парка Заимов ,ако има и други мами там да свиркат .ще съм с бял суичър и черно елече Simple Smile)))
Приятен уикенд на всички ви Simple Smile Hug

# 241
Адри, я да те питам малчо заглежда ли се вече по играчката над леглото? Вчеря я гледах, че при нас е намалена на 30Е и се чудя дали да му направя подарък на малчо? Въпреки, че ми се струва излишно. Лампичката хубаво ли свети? Абе с 2 думи дай преки впечатления. Hug

Дани, браво на твоето момиче! ного е пораснала наистина! Heart Eyes

# 242
  • София
julia__kristi , аз също ще съм в парка по същото време. Аз съм с черно - бежова триколка Jane Slalom и ще съм с дънки и светло син суитчър.

Ронка, тъкмо се радвах, че съм я взела тази въртележка  Laughing Обикновено много се истерясва докато му сменям памперса, но сега така се беше вторачил в играчките, че не се сети гък да каже  Laughing Иначе до скоро никакво внимание не им обръщаше и само се заслушваше в музичката, но сега като звук повече го привлича една супер проста плюшена механична музикална играчка от тези с въженцето, което се дърпа, която купих за 12лв просто защото беше сладка. Иначе ако трябва нещо за по-дълго време да му отвлича вниманието въртележката е идеална. А лампичката, която прожектира на тавана е много гадна  Laughing Поне на мен хич не ми харесва - свети в оранжево и прожектира някакви безформени неща... до сега не съм му я пускала никога. Най-ценното за мен всъщност е, че мога като се размрънка (като знам, че е чист и не е гладен) да цъкна без да ставам от леглото с дистанционното и да му  пусна музичка или щурчета и животните да му се мандахерцат над главата докато се кротне  Laughing
 В общи линии това са плюсовете и минусите. Ти вече си прецени дали си струва парите. Аз си я купих (по-точно мама ми я подари Simple Smile ) по-скоро защото на мен много ми харесва  Laughing Иначе си мисля, че на бебо и консервени кутии да вържа да му дрънкат над главата пак ще е доволен  Laughing

Иначе една приятелка има на Фишер Прайс въртележката с мечетата. На мен тя ми е най-любима, но мама ми купи модела Рейн Форест (и слава богу, де)  Та тази ми приятелка има бебе на 4 месеца и каза, че дъщеря й хич не я харесва защото самите мечета не са достатъчно шарени и контрастни и не й привличат погледа. Тя затова ги беше сменила с някакви други по-пъстри висулки.

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 12:49 от Addri

# 243
Вчера и днес сме много неспокойни и сега спим на ръце и то много за малко.Понякога си спинка така сладко  Heart Eyes и дълго
За Колиифа слагам по 4 капки,но не чакам половин час,дали задължително трябва да се чака? Има ли някоя мама ,която да не чака този половин час? И все пак мисля,че и действат,защото с Инфакола беше много зла положението и като се върнахме на Колииф се пооправиха нещата  newsm78

# 244
Здравейте мами!
Ние два дни сме по разходки и се чувствам страхотно! Марти продължава нощем да си пропуска едното ядене - буди се някъде между 1,3 и 3ч да яде и след това в 6ч.
През деня вече е по спокоен(пу пу), не давам никакви капки и др. срещу колики , само на последното ядене и то след като се наяде давам 20 капки Еспумизан (давам го докато пристигне инфакола). Четох някъде в темите за коликите една мама да обяснява как е давала капките на детенцето си като го присвие и започне да плаче, и реших да пробвам Засега е добре.Преди давах преди всяко хранене но не забелязвах да има ефект.По вероятно е обаче да се е повлиял от моето хранене - спрях напълно млечните продукти и настъпи подобрение. Ще проследя още няколко дни дали от млякото бяха коликити при нас.Също пия чая от копър на Хип, че детко въобще не го хареса и лактогонен чай от билковата аптека( в него има основно копър и анасон).
Към кърмещите мами - пиете ли бира и по колко си позволявате? Отразява ли се на бебчето после или изхвърляте кърмата?Довчера ще имаме гости и се чудя дали да изпия една чаша newsm78

# 245
Здравейте мами!

Най-накрая се добирам да ви пиша. Моята хубавица Валеврия е попаднала в някакъв период и сучи много странно. Сучи по няколко минути и поцва бой с мен. Захапва, гъчи се, плюе и се нерви и така. Все едно се е наяла. Ама възможно ли е да се наяжда от толкова малко. За предната седмица е наддала много малко, само 100-на грама според кантара в клиниката, според моя е повече, ама .... де да знам. Като се опитвам да я дохраня с изцедена кърма, стиска уста и не захапва или пук ако и навреш все пак биберона почва да реве. Адри, мерси за подкрепата, дано да премине ако е кърмаческа стачка. Иначе миналата нощ сука по-добре. Да я видим как ще продължи днес. Възможно ли е защото ми тече нещо като менструация? Не би трябвало, защото съм на хапчета, ама...

Иначе тя си спинка добре през ноща. Буди се на 4-5 часа и си заспива лесно. За през деня, през последните дни много и допада да си се люля в люлката на Фишър Праис и си спи доста в нея.

Някой питаше за пневмококовата ваксина? Може да сте го коментирали, ама нямах време да чета, извинявам се. На Валерия и биха първата доза, заедно с една от другиет задължителни и и съвпадна с кърмаческата стачка. Друг има ли подобен опит. Ако е свързано, ще и бия едно круше на сестрата дето и я постави.

А аз днес така паднах пред супермаркета, че едва не си счупих нещо. Сега съм цялата натъртена. Айде ревна, отивам.

# 246
А да ви питам,държите ли капките против колики в хладилник? Аз не ги държа в хладилник,а в кутийката им и не на слънце,разбира се.Сега ще пробвам да слагам капките и да чакам половин час и да видя дали ще има разлика  newsm78

# 247
Привет.На нас вчера не ни сложиха ваксината,защото се оказа ,че обривчето по бузките и крустите по челото не били от изпотяване ,а детето било алергично към нещо.Сега аз съм на голяма диета и сме спряли взички възможни дразнители като шампоани и мазила. Пууу да му се не види мн. ме е яд.

# 248
Ние днес изпратихме тати в командировка за една седмица и ще сме си по момичешки Confused.
Иначе оползотворихме деня подобаващо навън- голям кеф, няма такъв сън!!!
Росин, биричка пия по малко и дори е лактогонна  Peace. Аз и по малко червено винце пийвам Blush. Пък после и двете с Габи спим спокойно  Joy.
Да добавя, че съм доволна и от българския лактогонен чай, даже повече от този на ХИПП.
Хайде, хвърлям се да подреждам къщата, че остана малко до хапване.

# 249
Здравейте и от нас!   bouquet

И аз днес съм сама с двамата малчовци, засега си изкарваме чудесно! Когато бебето не плаче всичко е перфектно, играем си с Алекз и се кефим! Сутринта ходихме на кафе с детски кът, беше чудно  Heart Eyes

Сега чакам гости, двете ми лели ще идват, та ще бъде един типично женски следобед, дано Райън да е все така спокоен и послушен.  Hug

Рони Аз също не харесвам прожектора на въртележката на Адри и съм съгласна че играчките не са достатъчно ярки. Аз бих ти предложила варианта на тази въртележка: http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.2328 пак е с дистанционно
и този прожектор: http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.323
Знам че при вас не са толкова скъпи  Peace

# 250
Абе мами вашите бебета по колко време горе-долу сучат да си направя една сметка аз newsm78?

# 251
  • София
Вече по 5- 10 минутки суче. В началото беше по 40  #Crazy

# 252
Адри,доста се оглеждах за теб,ама не те видях Shocked   ама аз се позабавих с излизането, някъде към 2 и нещо отидох. следващия път ще съм по точна и ще се видим. Simple Smile

# 253
.

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 17:01 от monnnn

# 254
Adri, благодаря ти за изчерпателният отговор! Hug

Ани, на теб благодаря за компетентното мнение.
Всъщност аз нямах намерение да купувам въртележка, защото сме с преносима кошара, а не ми се занимава да я режа, за да монтирам въпросната джаджа. Просто вчера я видях намалена и затова. Не съм сигурна кой модел точно беше, ще видя допълнително. Но мисля, да го поглезя с една звездичка, да му свети и пее. Thinking Имам си най-обикновена въртележка, ако видя, че прояви интерес тогава ще инвестирам. Достатъчно се охарчихме покрай люлката му, която все още не долюбва особено. Заседява се в нея, ама не е като да умира от кеф.. Crossing Arms

Някой питаше за биричка. Ми аз си пийвам по 1. Бих пила и повече, но да не опиянчвам детето от малко. Wink Всъщност пия биричката и за лактация. Wink От 3 вечери си пийвам и червено винце, и да ви кажа малкото спи като заклано. Не реве вечер от колики или нещо подобно. Ляга пъшка малко, дори го слагам и си заспива в коша от количката. Peace Ще изчакам още малко и ще му създавам режим да си спи в леглото. Че сме изгонили мъж ми в хола, а аз спя много на криво като е при мен. ooooh! Всичко ме боли вече, та даже и кръста и не мога да правя коремни преси да го махам тумбака.

Общи условия

Активация на акаунт