Ноември дойде,а ОКТОМВРИйчето сладичко расте!

• 24 787
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Здравейте.

Днес и ние бяхме на консултация.Станали сме 5000гр(+800) и 56 см(+4).Изобщо добре си  е госпожицата.Лекарката ме успокои за леката разлика в градусите и каза,че щом не са ме извикали след 30 дн,значи не е страшно и да слгаме профилактично ортопедични гащички вечер.Сложи и Пентаксима,само измяка 2 сек. и това беше.Няма и никакви други реакции сега Peace.Аз водих и майка ми за подкрепление от една страна,защото бяхме с двете деца( и Криси трябваше да го измерят,то едни циркове бяха,крясъци пак Tired),от друга страна да държи крачето на малката ,когато и слагат ваксината,защото на мен ми става лошо от такива гледки.Просто само като я видя тази игла и ......особено за моите дечица и все на ваксините майка ми идва с мен.Едно време не давах никакви инжекции да ми слагат и викаха майка ми да ми ги слага.Може би ми е останала тази параноя от детските години,понеже много боледувах и все ми биеха инжекции.По време на бременностите си скъсвах врата да си извръщам главата ,докато ми взимат кръв,само и само да не гледам Sad.

...
Аз абсолютно нищо не давам на моята бебка,но пак си повръща като за световно.Просто трябва да чакам  да го израсте и да благославям хората измислили  пералните и сушилните hahaha

....
Мернах някаква информация,че нещо бавят детските(тази помощ и тя май заедно с тях се превежда)този месец в някои градове.В София и Пловдив  има още от  миналата седмица-17-18 число,но другаде не.И аз за първи път взех детски bowuu
Иначе на мен помощта ми я преведоха след 20 дни Peace,пак малко след 15 число.

# 436
Здравейте мамчета,

И аз да се отчета, че се поизгубх малко.Днес бяхме на първата си консултация, вече сме 5.300(+1.210) и 58 см(+6 см).Док каза,че сме справяме чудесно. Биха ни ваксината,имаше мн малко плач. изписа ни за крустите по челото  главата кремчето на Мустела и днес за пръв път се мазахме,дано да има добър резултат,че ми е жал като с гледам мъничето с такова личице. Иначе сме добре, хапваме по 6 пъти на ден, кърмим се успешно за най-голяма моя радост.Май и ние сме в период на дълги хранения, с кратки паузи,но здраве да е и това ще отмине. Прекрасно се чувствам като получа традцонната усмивка от малчо, когато се нахрани  така пуска зърното, като ми се усмихва, като че ли за благодарност, направо ми поникват криле.
Мн се радвам за хубавите новини, за порасналите ни бебчта Hug.
Мамчета, дайте ми моля ви съвет-спечелих от един конкурс на Windows 7 кенгуру на бертони. Пише,че се ползва от един месец на бебчо,но как да сложа малчо в него-с лице или с гръб към мен. Извинете ме ако въпросът ми е глупав. И още нещо-някой ползва ли течност за стерилизиране и миене за бебнца. Гледах, че Бочко имат такава,но не пише от каква възраст се ползва и се чудех дали някой има идея за това. Мн ви благодаря предварително.
Спокойна бебешка нощ пожелавам на всички ви Hug

# 437
  • София
Деси, рефлукса беше първото, което си помислих, но не е ли ненормално да се прояви изведнъж когато бебо е на месец, а преди това да го е нямало  Rolling Eyes
Въпреки всичко май наистина е от Еспумизана. От сутринта не съм му давала (не за друго, просто ми свърши) и от последните две хранения насам не е повръщал  Shocked
Преди малко излизах и реших да изцедя кърма за да оставя на мъжа ми. Изцедих почти 130мл от гърдата, от която току що го бях хранила  #Crazy Сега като се прибрах му ги дадох да си ги изпие и като приключи си поиска още та му дадох и гърда... #Crazy
Утре сме на преглед да го премерят най-сетне, но както се роди 48см така в момента е с дрешка 56 и му опъва на крачетата  Shocked Ама и двамата с татко му сме дългички, така че май е нормално да се източи детето.
Сийгърл, аз ползвам такъв препарат за бебешки съдове и биби, но на Съркеър. Той всъщност не е специално бебешки, но си го купих от детски магазин и ми го препоръчаха. Аз още от самото начало го ползвам да мия бибите и силиконовите зърна си ги миех с него, а стерилизатора го пускам само веднъж на ден, а напоследък дори и толкова не. Просто бебо не иска да смуче биба, не пие чайчета и вода и от силиконовите зърна го отказах.

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 23:14 от Addri

# 438
  • Пловдив
seagirl83 ,с лице към теб.С гръб мисля,че трябваше да са малко по-големи.

Addri  ,аз винаги слагам дрешки едно размерче по-големи,за да му е по-свободно на бебето.Сега например е на 62 см.

# 439
Адри, Ева е дълга 56,5 см и в момента съм извадила всички дрешки 3-6 месеца. Незнам колко см е това  newsm78. Малко са и големички, но това е изришно условие на ортопеда. всичко под този размер вече е прибрано.
За духването в личицето щях да ви пиша вчера и забравих  newsm78. Чела съм, но не намирм статията, че не трябва да се духа в лицето на детето. Обяснението беше, че нямало начин детето да се задуши от захласването- задействал се някакъв рефлекс и детето си поема въздух. Ако се духне в лицето на детето мозъкът се обърква. Т.е. вместо в момента да се грижи за задействането на въпросния рефлекс, трябва да асимилира и обработи какво се случва с това духане. Незнам колко е вярно - явно при вас работи. На мен ева и иван до сега (да чукна на дърво) не ми се захласват.
Днес момата ме събуди в 5... Ех как ми се спииии

# 440
Добро утро сега ставам аз,а Теди още спинка    love001спал е цялата нощ,а аз мислих,че ще е неспокоен от ваксината.
Айде до после сега да си изпия чая  Coffee

# 441
  • София
ДУБРУТРУУУУУУУУ
вече втора нощ подред спим, но на цица Crazy направо спазвам инструкциите на педиатъра и съм махнала яденето от 21 до 6 - просто са сляти в едно #Crazy заспива човекът с цица в уста и а си му я взел или си я е изпуснал - всички съседи разбират ooooh! на три часа сменям циците ама дали е ял ... но поне вече втора нощ се наспивам и довечера ще се опитам да си го храня максимум по 30 мин дано успея - времето и шефчето ще си кажат думата Joy
нощес съм ви сънувала или поне всички софийски мами, с който сме се виждали по срещи! бяхме на среща с бебоците и ми се приисква. явно ми е домъчняло за вас вече Hug
да ви питам, гледам за ортопеди си говорите, нас ни дадоха направление, но беше точно по големите грипове. после епидемия, то ясно, че не е отминало още де, ама дали е късно сега да отидем? вече е над два месеца, а педиатърката каза да идем преди да ги е навършил newsm78 прати ни в 25 поликлиника /младост/ да търсим ортопед по каса, но ако някой може да ми препоръча някого ще съм ви благодарна Praynig Hug Peace
можете ли да ми кажете някой хубав магазин за бебешки дрешки и играчки ама по нашия край на София - младост, дружба, студентски, около плиска знам ли и аз,че за всяка дрешка бием път дружба - ''штъркел'', но там има страхотни дрешки и всичко което ми потрябва си го намирам ама е голяма организация за да успеем да идем до там Crazy
вчера пропуснахме разходката - много ви се възхищавам и не знам как се справяте аз като имам домашна работа, чистене, пране и готвене и не успявам да насмогна и с разходка - явно не умея да си организирам времето и сега ми е терсене Rolling Eyes ама за днес го дават хубаво и няма да се разминем ще го държа на слънце колкото мога повече!!! Wink ако случайно има свободна дружбенка да свирка аз към 11 излизам Wink
честито на всички с поводи и хубави новини от прегледи  bouquet  bouquet  bouquet
желая ви топъл, слънчев и много усмихнат ден и само хубави новини Hug Praynig Peace

# 442
Seagirl,тази течност за стерилизация да не е гела за сухо измиване?Ако е така,то това е препарат за по-големи деца,дето все ровят някъде,за да има "измиеш" ръцете при липса на вода.Гела се втрива в ръцете и готово.

# 443
Здравейте,
Seagirl, аз имам течност за стериллизащия на Chicco още от баткото, но никога не съм я използвала. Все си милех, че миковълновата е по-добър и сигурен вариянт Peace
atadar , много хубаво би било да се видим сега с бебоците, ако някой измисли вариянт къде и как да свирка Wink А за ортопед по касата тук момичетата споменават 14-поликлиника, ако не се лъжа newsm78
Адри, за поръщането може наистина да е от еспумизана, но и рефлукса не се проявява веднага. Но и ние имахме такъв период точно на колкото се вие сега. Сега пак връща, но не и обръщам такова внимание.
Парите не са ми още преведени на мен......защо така??? Thinking А вашите вече са! Трябва май да проверя в социалните Naughty

Моята щерка така и не се научи да захапва хубаво, чуват се цъкащи звуци, които всъщност много я дразнят, то и мен, но какво да направя? Снощи се наложи да и дам от двете гърди, че беше толкова гладна и не и стигна от едната, дано е инциден, че не съм привържаничка на храненето от двете гърди. А и като захапе съвсем лесно мога да я махна , само леко я дрърпам и се е отдръпнала, а ако захапва хубаво знам, че това не трябва да се получава. Дърпам я пак да захапе, така няколко пъти и вече на поредния тя просто вече толкова се е разсъдила, че не иска повече Confused Такива са ни премеждията с къремето.

Ани, ще ми пуснеш ли пак сайта на магазина, че тръся Батъл Страйкърс и не намирам такива неща по магазините тук Simple Smile

# 444
Добро утро сега ставам аз,а Теди още спинка    love001спал е цялата нощ,а аз мислих,че ще е неспокоен от ваксината.
Айде до после сега да си изпия чая  Coffee

Странно newsm78 .И моята госпожица спа непробудно от 21:00ч до 03:00 ч., а аз мислех че ще има среднощни танци след ваксината . LaughingКато се събуди в 3:00ч., само хапна и пак заспа до 7:00ч.Сега пак спинка . Simple SmileТова не се беше случвало до сега - да не би да е затишие пред буря се чудя ?Laughing
Това за сега от мен отивам да свърша мало домакинска работа и след това да се оправяме за разходка . Лек ден , момичета!

# 445
Добро утро!
Ние днес се събудихме към 8,30. Друг път спим дори и до 10часа. Но тъкмо ще свърша някоя работа.
Seagirl, аз пък имам течност за стерилизация "Амукина". Даде ми я моя близка. Но още не я полздам много. Мия всичко със Бочко-като веро е. А после в стерилизатора.
А пък помпата - не я стерилизирам всеки път защото вече направо съм като машина. Разглобявам, измивам, сглробявам, цедя и пак, и пак. Laughing Възнамерявам да ползам течността за играчки и др. подобни по-нататък.
bunsy, Катето има почти същия режим. Мен ме удовлетворява напълно. Е винаги може и повече. Пожелавам ви все така и бури да няма!
Моите пари ги превеждат на 5-то и 15-то число. Не закъснява. Но сега моите приятелки, които взимат преди мен, че децата им са с месец, два по-големи от Кати, им се бавят парите много.

За смогването
- аз също не успявам да направя всичко, но гледам първо да разходя бебка, за да се възползвам максимално от хубавото време, и после всичко останало. Честно да си кажа,аз съм си "стегната" и засега с малко помощ от таткото почти не остава несвършена работа.
Притятен ден! Hug Peace

Руми, виждам, че си тук - пиши как сте!

# 446
megs,и Саши не захапва хубаво и мн.ме боли,а и мисля,че не стимулира добре гърдите.Пробвах какво ли не-не става,като му навра мах.ареола в устаат се дави и тръгва да повръща,все едно му бъркам в гърлото.
Снощи,след 6 ч.пауза ми бяха все така меки гърдите.Мисля си,че поне малко трябваше да са се напрегнали ,след като обиконовено Саши яде на 2,5-3ч...По този повод ,към 3ч.,като се размърда и наака,го вдигнах,преобух и сложих да цока,за да стимулира.Можеше да спи още,но се притесних за лактацията.
Днес ще чета в кърмаческия.

# 447
  • Ловеч
Руми, виждам, че си тук - пиши как сте!
Веднага се отчитам!
Онзи ден ходихме на ортопед в Плевен обаче, ... няма да повторя  Naughty Отчакахме си пред кабинета, а доктора вместо да дойде в 14ч както му е графика се появи в 15,15ч, а  бяха  4 бебета за преглед, да не говорим отделно колко пациенти чакаха ... Благополучно в16,15ч влязохме на ехограф след страхотен рев от глад и смяна на памперса на една кушетка преад кабинета /че да не си изпуснем реда!/. Просто се учудвам как може такова безхаберие от страна на доктор. И накрая за капак ни даде визитка и пи покани след два месеца на контролен преглед в частния си кабинет. Как може за толкова голям град като Плевен да има само един ортопедичен кабинет където могат да преглеждат бебета по ЗК?!!! Не дай боже ако се наложи да ходим пак изобщо няма да си ползвам правото по ЗК  Naughty, но и при този така наречен "доктор" Емил Симеонов няма да стъпя /в частният му кабинет де/!!! После на бегом в 16,30ч отпътувахме към Ловеч, че трябваше да сме на консултация в 17,15ч и да ни бият Пентаксима, е все пак пристигнахме навреме и много изнервени. Биха ни ваксината и нямаме никакви оплаквания, вече сме 5,600кг и сме 59см.
Колкото до парите - на мен още не са ми ги превели, нито еднократната соц. помощ, нито детските!
atadar , не е късно за ортопед /нали са родени на един ден/!
Алекс вече си направи сам режима и успявам да спя нощем по около 7часа. Последното хапване за вечерта е 23-24часа и после се буди в 7 сутринта.
Желая на всички приятни разходки в това хубаво време днес   bouquet
П.П Герчо да си ми по близо бих ти пратила домашни картофи и морковчета!

# 448
Здравейте,
ние се понаспахме тази нощ. Днес сме на консултация и ваксина и ще питам защо така пръхти и като че хърка едно такова. Много е неприятно и имам чувството, че я мъчи.
За организацията- гледам да свърша всичко из къщи по време на това сутрешно спане. Не го ли направя- цял ден ще ми е разхвърляно, а аз не търпя  ooooh!.

# 449
Аддри,виж какво прочетох в една статия от форума;

Ако майката е изплашена, силно изморена, не може да се отпусне по време на кърменето, то окситоцинът няма да се образува в нужните количества и никой не може да накара мускулните клетки около алвеолите на жлезата да се съкратят и да помогнат на кърмата да изтече в каналите. Нито детето, нито помпичката ще могат да го извлекат оттам, и майката ще каже, че от нерви й е спряла кърмата... Това значи, че на кърмачката са нужни спокойствие, увереност в силите си, спокойна обстановка по време на кърмене, възможност да превключи и да се отпусне преди да вземе детето, за да бъде лактацията пълноценна.

А това може да отговори на чуденките на всички,които имат проблем с количествата кърма;

Какво трябва да се направи, ако кърмата въпреки това намалява?

Преди всичко, да се опитате да определите така ли е наистина или няма смисъл да си усложнявате живота. По оценки на специалистите (цифрите са взети от статистическия отчет на Московската група за поддръжка на кърменето) само при 3% от жените, подозиращи проблеми с лактацията, се наблюдава действителен недостиг на кърма, заради който трябва да се обърнат към компетентен специалист по лактация. В 55% от случите става дума за временен недостиг на кърма заради неправилно организирано кърмене и помощ може да им окаже всеки консултант по кърмене. А в 42% от случаите се констатира лъжлив недостиг на кърма, тоест тя всъщност стига, просто майката от недостатъчно опит си е измислила проблем, с който героично се справя.

Нека видим в каква последователност и какви грешки трябва да отстраним, за да се увеличи количеството кърма, ако имате съмнения.

1. В правилно положение ли суче детето ви?
Една от най-честите причини за недостиг на кърмата е безболезненият вариант на неправилното положение, когато майката, без да дава на бебето залъгалки и шишета, кърми при поискване, уверена е, че детето захапва гърдата правилно, защото не й причинява неудобства, а всъщност детето захапва лошо зърното и гърдата не получава добра стимулация. Въпреки честото и нощното кърмене кърмата не стига.

Ето тук целия материал;

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=859

Общи условия

Активация на акаунт