Ноември дойде,а ОКТОМВРИйчето сладичко расте!

• 24 787
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
И на мен не са ми превели детските,защо ли е така. newsm78

# 451
  • София
Здравейте,
От вчера сутринта не съм давала Еспумизан и от яденето в 18.00 вчера до момента не е повърнал нито веднъж  Shocked Явно наистина е от него. Само не знам сега кое е по-зле - да повръща или да го мъчат коликите... не че с капките беше много по-добре положението, но поне се успокоявам, че правя нещо. Най-добре си ни действаше Инфакола ама много сезабавитаяпуста доставка и само си измъчих детенцето, а и себе си с какви ли не други лекове.
Колкотодо дрешките  - до преди седмица си носеше дрешки 53 и му бяха големки, а сега изведнъж не мога да го вкарам в 56  #Crazy Или номерацията нещо не е наред или това дете съвсем мутира  #Crazy
Иначе Вики вече 4 ден ми отказва едното ядене, но не мога да разбера защо това е яденето в 9 сутринта. Събужда се по това време и мрънка за внимание, но цица не мога да му набутам в устата каквото ще да стане. Огладнява чак към 11.
След обяд ще ходим на консултация най-сетне. Майка ми ще идва с мен за да чуе лично, че детето е наред и въпреки, че не го дохранвам има шансове за оцеляване  Laughing Не знам защо и мама и свеки са решили, че дохранването е нещо задължително
Някой питаше как смогваме и с домакинстване и с разходки... ми аз предпочитам разходките. Домакинската работа няма да свърши, а слънцето след няколко дни ще изчезне напълно за няколко месеца. Опитвам се да го използвам максимално и да си препичам детенцев парка вместо да разчитам само на двете капки Вигантол.. А кочинката в къщи се опитвам да не я забелязвам... слава богу, мъжът ми също  Laughing

# 452
Здравейте на всички .
Ние се поизгубихме малко тия дни, но вкъщи освен двете момичета беше и по-голямото бебе - болно, нервно и съответно все не успявах да стигна до  PC-то.
Ние не можем да се похвалим с повече от 4 часа пауса. Ядем 7 пъти на ден като през нощта сме в 01:00 и в 05:00. Но моите момичета са все още малки за да се откажат от това хапване - 4200гр и 4000 гр. Където съм чела по книгите пише че около 3ти месец трябва да се премахне нощното хранене. Дано до тогава да сме го постигнали.
Установих, че тотално са отвикнали на биберон. Димана посиня от рев при опита на баща й да я нахрани с биба миналата седмица. Реших да дам адаптирано мляко в 01:00, за да спи до сутринта, нали уж било по-калорично.... но уви не успяхме. Едвам не ревнах като видях как се мъчи детето. Хем взех биберон с 1 дупка + .....
На нас ваксината ще ни я бият на 16ти Декември.
Днес ставаме на 3 месеца... или както ни броят докторите на 1 месец коригирана възраст ( от термина на раждане). Вече почти си държим главите сами и на гимнастиката която правим с рехабилитатор ( 2 пъти седмично идва една кинезитерапевтка по препоръка на доц. Слънчева от МД) правим съвсем тежка категория упражнения- стимулират ги да пълзят, да вдигат дупета саи от масата, правят люлка и т.н. Много съм доволна. От както идва тази жена вкъщи децата станаха далеч по активни.... то е едно мама им да ги гали и маже с олио, но друго си е   било истинският масаж....
Малките вече почнаха да ми се усмихват и да правят опити да гукат- докато си лежат, докато ги преобличам.
Най-голямото ни постижение е залъгалките (миналата седмица ги научих)- от тогава заспиват сами в леглата (е тичаме като си изпуснат залъгалката).
Относно майчинските...на мене са ми превели само 257 лв?!?!?! .... нали е 90 % от заплатата... някой дали е чувал за по етапно превеждане на майчинските? Или да търся да се свържа с тях.....
Имаме още едно откритие- свалих от замунда детски песнички (оранжево небето, зеленчуци който не яде, хей ръчички и т.н.) и ефекта е невероятен - и двете момичета се хипнотизират.... Пускам ги като се преобличаме или докато будуваме сутрин. Пробвайте- при нас има ефект.
Желаещи за Южния парк този следобед????

# 453
  • Ловеч
Относно майчинските...на мене са ми превели само 257 лв?!?!?! .... нали е 90 % от заплатата... някой дали е чувал за по етапно превеждане на майчинските? Или да търся да се свържа с тях.....
Не се притеснявай за майчинските, на мен ми ги преведоха на 2 пъти предният месец и аз така се изумих колко малко пари ми бяха превели. Свързани са със самите дати как се застъпват на болничните и с този, който е изравнителният /последният от 135 дни/ така да се каже. Дано ме разбра, че както го обясних ....
Честита ви трета месечинка  Hug

Иначе Вики вече 4 ден ми отказва едното ядене, но не мога да разбера защо това е яденето в 9 сутринта. Събужда се по това време и мрънка за внимание, но цица не мога да му набутам в устата каквото ще да стане. Огладнява чак към 11.
И при нас сутрин положението е почти същото, хапва към 7,30-8ч и после чак в 12-12,30ч от близо седмица сме така. Не се притеснявай, ако е гладен няма да пропусне ядене  Peace

# 454
  • София
Руми, хич не му се притеснявам. След като го видях какви количества изяжда наведнъж - снощи изцока изцедени 130мл от шише и не се кротна докато не посука и от цицата още 10 минутки преглъщайки шумно - не бих се притеснила и 3 хранения да ми пропусне, ама поне да бяха нощни, а не сутрешни  Laughing

# 455
Не се притеснявай за майчинските, на мен ми ги преведоха на 2 пъти предният месец и аз така се изумих колко малко пари ми бяха превели. Свързани са със самите дати как се застъпват на болничните и с този, който е изравнителният /последният от 135 дни/ така да се каже. Дано ме разбра, че както го обясних ....
Благодаря за уточнението  Hug

# 456

1. В правилно положение ли суче детето ви?
Една от най-честите причини за недостиг на кърмата е безболезненият вариант на неправилното положение, когато майката, без да дава на бебето залъгалки и шишета, кърми при поискване, уверена е, че детето захапва гърдата правилно, защото не й причинява неудобства, а всъщност детето захапва лошо зърното и гърдата не получава добра стимулация. Въпреки честото и нощното кърмене кърмата не стига. [/b]

Ето тук целия материал;

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=859

Деси и какво трябва да направим??? Как да я накарам да засуче правилно, с това се борим откакто се е родила newsm78 (всъщност си мисля ,че като по-малка захапваше по-хубаво)
Дърпам я, пак я слагам и пак същата история Confused

# 457
Addri, и ние много повръщахме - както описваш къде на фонтан, къде на струйка и постоянно. Водих беба по спешност на педиатъра ни по тая причина и той каза, че е от Еспумизана и да го спрем. След като го спряхме и отново минахме на Инфакол нещата се оправиха.
Ако някой иска Инфакол - в аптеката на нашия педиатър го има свободно - 15 лева.

А каде е тази аптека,че доколкото разбрах  няма да имаме доставка скоро Sad 
п.с Браво на всички бебоци - Много са пораснали мишките!

# 458

Имаме още едно откритие- свалих от замунда детски песнички (оранжево небето, зеленчуци който не яде, хей ръчички и т.н.) и ефекта е невероятен - и двете момичета се хипнотизират.... Пускам ги като се преобличаме или докато будуваме сутрин. Пробвайте- при нас има ефект.

И при нас действа ама май вече почнаха да му омръзват, но все пак е нещо то иначе цял ден ме заболява устата да пея и да се правя на маймуна.Даже си имаме фаворит "|Малката скумрийка Сийка" изтеглих я тук http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=409.

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 12:09 от nanito

# 459
Здравейте мамчета! Привет и от нас. Чета разни бебешки работи и да ви кажа и ние сме си така - бебета. Най-хубавата новина, че най-накрая ни мина жълтеницата. По този повод:

Здравейте,
Адри, много се радвам, че нещата са се нормализирали при теб  Hug
Ние днес бяхме на консултация - станали сме 4.300 кг и 54 см. за двадесет и четири дни, изписаха ни от болницата 2.940 кг и 50 см. Аз така се зарадвах, а педито каза, че е било много да му давам по малко да яде и повече вода да пие  #Cussing out Аз естествено вода до сега не съм му давала и изобщо не искам да давам, а и той самия не иска да пие, пробвала съм и глюкоза да му давам заради жълтеницата, но не иска човечето и това е. Много ме притеснява вече тази жълтеница, доста е жълт още  Sad казаха, че трябва да му давам глюкоза или вода, но как да стане...........

Аз вода съм и давала много малко и то неподсладена. Така или иначе не се притеснявай ще мине.

Ох, започвам да си мисля, че моят таласъм работи на % за Памперс  ooooh! Всичките ми опити да ползвам друга марка пелени завършват безуспешно. От Либерото му се обели целият задник, а сега от два дни сме на Хъгис и вече е ужасно подсечен (досега никога не ми се е подсичал)
Мислите ли, че е възможно от Еспумизана да се оригва толкова много и да повръща? Преди почти никога не ми е повръщал, а от една седмица бълва постоянно - преди ядене, след ядене... все е оповръщан... аз също. Добре, че съм му купила цели 6 спални комплекта иначе щеше да се наложи да ги пера и да ги суша после със сешоара за да има на какво да спи... на ден поне 2-3 калъфки оповръща и поне един път опикава всичко от повивалника докато аз съм се обърнала за момент да взема нов памперс или кремче  Rolling Eyes А за вечно оповръщаните му яки и ръкави не ми се говори...
На мен кърмата ми се върна дори в по-обилни количества от преди. И в тази връзка малкият има нов номер - засуква хубаво докато тръгне рефлекса за потичане и пуска зърното... и оттам като хвръкне една струя и опръсква всичко наоколо включително и цялата му физиономия, което той намира за изключително забавно  #Crazy След това ако е останало нещо неизцапано се погрижва и за него с порция повърнато  Rolling Eyes Вече кърмене без хавлиена кърпа под ръка просто не е възможно Crossing Arms

ПП: Какво става с тоя Инфакол? Кога ще пристигне?

Адри напълно е вярно, че е от еспумизана. Аз докато давах на Валерия Инфакол и тя повръщаше. Сега и давам само малко Коликейд и не повръща.

# 460
чоко, паричките се превеждат по болнични. Т.е. ако единия ти приключва примерно на 7.10, а другия ти почва от 8.10 първото плащане ще ти е за 7 дни, а второто след поне 10 дни ще ти е за останалите. това е така, защото предния болничен ти е вкаран предишния месец и на първо число само чакат декларация 1, че не си прекъснала болничният си. Дано ми разбра безумното обяснение....
Ева не прави разлика мижду гърда и шише. Важното е да пуска мляко и и е все тая откъде ще да е. Няма проблеми и какво е шишето - ползвам на томи типи, на меделата шишетата от помпите и авент и каквото и набутам в устата захапва. за съжаление нямаме такъв успех с биберон залъгалка. Пъхам, изплюва и надава вой до небесата все едно съм се опитала да я отровя, а с иван това приспособление ми е било незаменим помощник и сега ми е малко търсене, че ева ползва мен за биберон. Иначе откакто Миркам ми даде съвет за поза футбулна топка или нещо такова нямаме проблеми със захапването и като сме си двете си се храни перфектно от гърда та вече не ми се налага да цедя и давам от шише. миркам,  Hug Hug Hug. Иначе продължава да захапва САМО зърното, но млякото тече като вода като захапе. Явно не е задължително условие да захапва ареола поне при мен, но аз съм с големи зърна...

За храненето аз незнам нашите как да ги броя, защото Ева от 18.30-21.30 ми е нон стоп на гърдата  Joy Joy Joy и сутрин от 5-6 до към 8-9 също. Ако тези 3часови екшъни, които ми спретва ги броим за по 1, то тогава сме на 6 хранения дневно. През деня, докато ме няма яде 3 пъти и през нощта 1  hahaha hahaha hahaha. Вече свикнах и ми е дори приятно да се гушкаме с нея. С Иван имах страхотни проблеми с гръбнака и всяко кърмене беше някакво кошмарно преживяване и ми беше странно как жените твърдят, че кърменето е приятно. Вече знам!

# 461
Уф имаме си най-ревливото бебе и за това рядко мога да седна да пиша , по-вече ви чета. Аман от тези колики.Сега я кърмя, а с другата ръка пиша Crossing Arms
Герчо, от вчера сме на колийф. Кога евентуално мога да очаквам облекчение? Tired
Рони, благодаря ,че се интересуваш за Габи. Следобяд ще кача снимки на дивачето Hug
Норче, чудесни ресултати имат твоите принцески от консултацията Hug
Чоко, честит ви трети месец  bouquet
Деси, сигурна съм, че притесненията ти относно лактацията ще отшумят още днес Heart Eyes

Мами още нямам преведи пари за болничния от октомври Shocked Нормално ли е това/ Confused

# 462
Жени, при нас Колийфа започна да действа още същия ден, но не очаквай чудеса.
Иначе болничния ми е подаден на 06.11.2009 и парите ми пристигнаха на 19.11.2009 - демек по-малко от 2 седмици. Звънни първо в счетоводството на фирмата, в която работиш да питаш кога е внесен. 2 седмици най-много ги задържат в НОИ - станали са много старателни и точни.

# 463
  • Русе
julia__kristi, аптеката е в  Русе. Ако сте много на зор, казвайте - ще направя всичко възможно да ви изпратя!

Аз съм много зле с организацията. Не за друго, а просто с този ревльо няма как да излезем на спокойствие... Сега го извеждам само на балкона на ръце, защото ме е срам да ходя по улиците с количката и пищящото бебе вътре в нея... Трябва да си взема кенгуру, но с тези болки в гърба не знам дали ще ми е от полза?! Хубавата новина е, че правят детска площадка точно пред нашия блок! То и преди си имаше, но нищо не беше останало от нея. Дано не я разнебитят, докато Мони започне да си играе Simple Smile

nanito, благодаря за песничките!!! Hug

Choko, честити 3 месеца на малките буболечки!

Jeny, можем да направим конкурс за най-ревящо бебе, защото и аз съм сигурна, че моето е такова! Много нерви се искат! Съчувствам ти напълно! Hug

# 464
Герчо, благодаря ти за отговора.  HugУж са коректни от нашето счетоводство ще проверя пак.
ОнлиУан, още малко мила .Ще издържим Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт