С хобито си се гордеем, ПЛЕТЕМ и греем

• 105 169
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
  • София
sungirlaug, много много красиво нещо си си изплела!!!

Сбъдваща мечти, принцесата е бонбон с новата си рокля.

Амели, според мен ще се доближиш най-много до оригинала от Некст, ако ползваш Йори, вместо това полиестерно Чико. А и е 100% микрофибър. Но ти си преценяваш.

Момичета, може ли една подсказка от знаещите английски какво значи следния термин - stocking sts. Някакви бримки са това, но какви? Срещала съм е един друг вид - stockinnete stitch.
Едно и също ли означават или не? И какви са всъщност тези бримки, не са лицеви, не са опакови, не са жартиерни   bouquet  newsm78

# 436
Здравейте, сръчни момичета  bouquet. Мира нямам откакто ви открих #Crazy такива красоти и свежи идеи видях тук, възхищавам се на позитивизма и добронамереността ви Simple Smile Моля ви помогнете ми- иска ми се да оплета болеро или нещо подобно,разполагам с бледолилава прежда Yarn baby.  моля ви да предложите модел. Разгледах библиотеката-прекрасна е,   bouquet за авторката , но не мога да преценя към какво да се насоча. Плетивото е за мен, не е детски модел. Не зная кое е по- уместно- 1 или 2 куки за този вид прежда. Чакам с голямо нетърпение помощта ви Hug Много благодаря на Летящата за отговора на моето ЛС-оплетох сивата наметка с ресните от предишната тема  bouquet

# 437
Сега се включвам за да ви следя, съжалявам че досега не съм го правила.Плета на една кука от доста години, но сега попаднах на схема с рачешки бод, който нито съм чувала нито знам как се прави.Моля помогнете ми

# 438

STOCKINETTE ST (St st): Knit 1 row, purl 1 row alternately when working on straight needles. Knit EVERY round when working on a circular needle.

1 ред лицево-1 ред опаково. Ако плетеш на обръч в кръг, всеки ред ти идва лицев, а отзад ти се получава опаково. Това е.

http://www.planetshoup.com/easy/tips/glosscroc.shtml речник на плетаческите съкращения

Мими, ако прецениш, плясни и това в библиотеката
http://www.needlepointers.com/displaypage.aspx?ArticleID=34535&a … om%2fglossary.php
не го изчетох до край,но ми се види полезно, само ако може и да се запамети някъде в някой наш си,постоянен линк, не знам дали има такава опция, да се прехвърли,че ако този линк някой ден се закрие,да не изгубим инфото.

# 439
Ох, Чова, умори ме от смях. И видео има даже. Зарибихме и децата сега да плетат.  Joy
   и стан има http://www.vegatoys.com/?area=toys&task=view&id=4099  Wink ама сме малки за него не ,че за машината сме големи  Laughing ама е по лесно

# 440
Мацата - това шалче и на мен ми харесва. Приближава се все по-напред в плановете ми  Laughing

sungirlaug - деколтето е супер!!!

Днес си взех от пощата друга поръчка от Стенли. Пуснаха ми я във вторник. Явно наистина трябва сами да проверяваме, а не да чакаме да ни известяват от пощата.

# 441
Чова, като получиш вълшебната плетаческа машинка, да не светнеш как завършва плетивото и за какво може да се използва. Иначе станчето в училище може да послужи. Ама имате време де.  Joy

Сбъдващата мечтунки, много сладка е принцеската. Като слънчо е. Чудесна е роклята. Тамън!

Sungirlaug, много ефектна е идеята ти. Браво!

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 17:20 от big pufana

# 442
а аз да попитам за схема на бебешките "маратонки", че не открих в библиотеката, дано някой да може да ми я "подаде" вече не са 5, а 4 дни за плетката Whistling....а нямам  и  време да ровя, за съжаление...схема ще ми е по-полезна от видеото, че не мога дълго да седя пред компютъра от коремчето Laughing

# 443
Днес си взех от пощата друга поръчка от Стенли. Пуснаха ми я във вторник. Явно наистина трябва сами да проверяваме, а не да чакаме да ни известяват от пощата.
Тия от пощите особено някои клонове не си дават много зор та това е добра идея. А още по-добре с куриер. Ние в офиса имаме добри цени със Спиди и Сити експрес та хич не ми се занимава с пощи.
Аз си харесах Венецията на Стенли и ми се ще да си поръчам другата седмица на заплата. Моля някой който я е плел да сподели как е Praynig Аз искам да си оплета плътна жилетка нещо право като сако, дали ще стане добре от два ката?

# 444
  • София
mamanagali рачешка стъпка - плетеш нисък пълнеж, но от ляво на дясно, т.е. на обратно
някъде имам линк с видео, ако го открия ще се пробвам да го метна
имам и една картинка jpg, ще я кача в picasa-та ама утре,че сега трябва да си тръгвам от работа

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 17:45 от pamira

# 445
а аз да попитам за схема на бебешките "маратонки", че не открих в библиотеката, дано някой да може да ми я "подаде" вече не са 5, а 4 дни за плетката Whistling....а нямам  и  време да ровя, за съжаление...схема ще ми е по-полезна от видеото, че не мога дълго да седя пред компютъра от коремчето Laughing

Под видеото има линк за описание и схема.Ето ти я:матам

# 446
Много благодаря, момичета! Оценката ви означава много за мен!   bouquet
big pufana, идеята не е моя, само реализацита и то не съвсем  Embarassed

# 447
Моля ви, моля ви, моля ви, момичета! Praynig Преведете ми схема на това
http://marniemaclean.com/patterns/BellaPaquita/index.html браво сънгърл!!! Party
и на шала пуснат от Амели! newsm17 Обещавам да превеждам чинно от руски и полски , като се наложи  Embarassed
Сбъдваща мечти, рокличката е чудесна, със здраве да си я носите! Heart Eyes

# 448
chova  този стан го имаме.Много е нестабилен,конците се измъкват и лесно се чупи.Тя и цената му е такава - като за качеството.
Някъде гледах дървен, какъвто имах аз като дете - струваше 6-7 пъти повече.

sungirlaug много красиво!

Сбъдваща мечти много сладки и роклята и госпожицата!

за Мимито    bouquet

# 449
Сънгърл, много красиво! Благодаря и за онзи линк, който сподели с нас.

Общи условия

Активация на акаунт