Да поговорим за минерали, кристали, полускъпоценни и скъпоценни камъни

• 139 101
  • 616
  •   1
Отговори
# 540
Аз съм имала медальон костенурка от хематит, от български магазин за камъни и ръждяса. Всъщност, зависи какво се има предвид под "ръждясване" - промени си цвета.

# 541
  • Deutschland
Малката ми дъщеря кашляше цяла зима, нито лекарства, нито друго помогна. Веднъж на шега й купих от дрогерия кехлибарен гердан и всичко спря. Даже не разбрах как. Тя и без това обича да се кичи с разни гривни и гердани, нищо че е дребосък още.
За концентрация и мен ме интересува кой камък е подходящ.

# 542
  • някъде под слънцето...
Малката ми дъщеря кашляше цяла зима, нито лекарства, нито друго помогна. Веднъж на шега й купих от дрогерия кехлибарен гердан и всичко спря. Даже не разбрах как. Тя и без това обича да се кичи с разни гривни и гердани, нищо че е дребосък още.
За концентрация и мен ме интересува кой камък е подходящ.
Примерно

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 13:08 от sl

# 543
Преди време в книга срещнах информация за Флуорита и Лапис лазули ,че са подходящи за детската стая за концентрация на ученика. Затова взех за бъдещият ни първокласник такива пирамиди,които стоят на бюрото му.

# 544
  • някъде под слънцето...
Дъщеря минимаше една късметлйска гривна, на която отдаваше сбъдването на мечтата и да се класира за специалността, която иска в университета ,където иска въпреки особено жестоката конкутенция.
После обаче, я "накисна" в басейн и загуби цвета си ,.Кой да слуша, че в такава ситуация, хривната трябва да се изхвърли. Последваха няколко труса в емоционале план и тя реши, че са заалуга на вече "каръшката" гривна.
След като спря да я носи, "проблемите" се разсеяха.

# 545
Аз имам бижута от Амбърлинк и от Кехлибарен свят, включително колиета, но не съм пробвала да ги нося против кашлица (просто обичам да си купувам ралчични аксесоари и харесвам кехлибара) - ще опитам.

# 546
  • Deutschland
Кехлибарът не е против кашлица конкретно, а укрепя имунната система.

# 547
Кехлибара много помага! Изпитала съм го върху себе си имам колие и гривна от суров необработен кехлибар (такъв трябва да е ако искате да усетите на 100% действията му). Детето носи от бебе ,когато започнаха никненето на зъбките ,без проблем ги изкара дори не разбирах кога излизаха. Аз имам мъдрец,който излиза много бавно от години, бях с много силни болки до степен че не можех да ям и говоря но от както сложих Кехлибара вкичко е в миналото. Преди време имах ревматични болки в ставата на единия палец на ръката, бях на обезболяващи с временен ефект щом сложих гривната само след 3 дни почти не ме болеше. При майка ми също помага и тя има болки в ставите на ръцете,но от както и купих гривна почти не съм я чувала да се оплаква. В интернет има доста информация за него,струва си да се прочете и човек винаги да има вкъщи.

# 548
  • София
CoCoMilk От къде е закупен и може ли да е гривна например, а не колие, за да върши работа? Или колието по-скоро ще върши работа за зъби и болежки към уши-нос гърло, а гривната към ставните проблеми?

# 549
https://kehlibari.com/produkt-kategoriya/nepoliran/page/2/
Ето от този сайт са ни всички гердани и гривни.
Задължително гледайте да е неполиран,необработен, суров.
I.R. Зависи къде е проблема, колко по-близо, локално действа толкова по-бърз е ефекта.

# 550
  • София
Много благодаря! А цвета има ли някакво значение?

# 551
Чела съм че колкото е по-тъмен цвета толкова по-наситена е киселината в кехлибара и е по-добрия вариант ако ще се ползва с лечебна цел ако е само за красота вече по избор. Нашите са тъмни.

# 552
А пирамидките от различни кристали от къде ги купувате?

# 553
  • Countryside
А пирамидките от различни кристали от къде ги купувате?
Гледам тук има, сигурно и на други места. Принципно аз съм купувала доста отдавна от физически магазини тип минерал сувенир.

# 554
Благодаря, те имат магазин на "Витошка" и Патриарха, но мисля че там има само бижута, доста е малък. Но, ако няма ще пробвам онлайн сайта им.

Общи условия

Активация на акаунт