Юлски бебета и мами - тема 16

• 22 064
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Елиг, Вики вече съм тук, до сега работих на другия компютър, но форума си ми седи отворен на този.
Фортуна чувствам се поласкана-аз съм водолей.
Аманита много гадно имаше ли все пак секрети в носа.
Нелир аз съм захранила, но дори стол още нямам. Чакам Стеф да каже на живо как го намира.
Стеф?
Маруся аз също смятам, че не сте готови за захранване, момичетата са ти казали аз да добавя, че освен еднокомпонентно е хубаво и да е зеленчуково пюрето при захранване защото плодовите киселини дразнят стомаха, сока го отрекахме на толкова ранен етап, но за захранването много сме писали назад в темите не е зле да ги погледнеш когато имаш време.

# 286
Честити месечинки на Мария на mikivl,Ема на А4 и Косето на TANI80!
Честит рожден ден и на А4!
Аманитка,много ми е мъчно като чета за Габко!Съвет не мога да ти дам,само се надявам всичко да отмине по-бързо! Hug
Добре дошла на Маруся!И се присъединявам към Тани,че трябва да се дава еднокомпонентно пюре!
По корем много обича да стои още от самото начало,а сега той сам си определя по гръб или корем ще седи,защото само се обръща от корем по гръб и обратно!
Заспиването ни е много трудно,почти всеки път с рев!Абсолютно нищо не го успокоява,дори и кърменето!Спи му се,а не може!
Ядем по 6 пъти на ден,като на обяд сме с пюренце + мляко!
За момента се храним в шезлонга!

# 287
Пускахме секрет някъде около 2 седмици или месец откакто започнаха проблемите.Беше чист.Дали е възможно след това да се изолира, примерно да има период в който да не се "виждат" бактериите?Между другото, от тогава и аз съм със сополи.Сега и аз съм със запушен нос, както и той.Ако на него му е течен секрета, и на мен ми е.Ако е гъст-и при мен  newsm78 #Crazy

newsm78 Прилича ми на алергия... тази хрема , щом секрета е бил чист. Ако е  имало нещо би трябвало първият секрет да покаже. Ако е алергия, въпреки че нямам идея как може да се сдобие толкова рано с такава, то тогава би трябвало да намалиш използването на аспиратор.Зная , че това е почти невъзможно при положение , че дечко пищи от запушена ноздра и не може да диша. Но аспираторите действат като капките , те изсушават лигавицата, което не предполага лечение , а прави затворен кръг. Има един момент при хремата каквото и да е тя/вирусна , бактериална или алергична/ , когато трябва носа да бъде овлажняван т.е. лигавицата да спре да се изсушава , за да започне отново да функционира по предназначение.
не ти помогнах много , но и аз взех да разсъждавам на  "глас"/в случая пишейки/ , защото знам какво ти е. Hug

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 17:53 от Fortune

# 288
  • София
Аманита в реда на мисли на Фортуна този физиологичен разтвор който си е солена вода не изсушава ли повече лигавицата, аз си мисля, че солта изсушава. Може пък наистина да е някаква алергия, огледай се какво евентуално може да я причинява, космати играчки, прах, студ, някаква храна-обърни внимание дали не се засилва когато ядеш определена храна. Не разбрах точно дали винаги му е запушен носа от някакви секрети или понякога няма секрети, а просто лигавицата е отточна.

# 289
  • Видин
Цветен, и аз винаги съм се чудила дали не изсушава, но виж листовката
Цитат
ПОКАЗАНИЯ: Възстановява естествената влажност на носа; почиства носа от секрети; улеснява почистването на носа.
Алергия от какво?Се проявява с хрема?Идеи? Rolling Eyes Да отбележа, че не киха  newsm78

# 290
  • Варна
Здравейте момичета попадна ми един много интересен сайт, който има желание може да разгледа- за всеки по нещо-> http://papa-bebe.com

# 291
Здравейте мами,
Честити месечинки на Тани, Мики, А4 и всички останали! ЧРД на Мацко!
Леле, колко бебчета на 5 месеца вече си имаме... не е за вярване.... Laughing
Добре дошла на Маруся Simple Smile
Кой се оплакваше, че бебето не щяло от шише да папка? Само като идея - да ви кажа днес как е успяла жената, която ще гледа Моника по половин ден да я излъже. Пробвала докато я разхожда напред - назад и я заплесва да й набута шишето и тя се вързала, а веднъж като засмукала и си изяля всичко (а аз бях оставила към 180 мл т.е доооста поръдячно си е хапнала). Но аз и за концерта на Мадона, и веднъж за кино пропусках, а и два три пъти сме дохранвали т.е. все пак е яла от шише.
Аз съм се заоглеждала за столчета за хранене и количка. Аманита, ти получи ли си количката вече, имаш ли впечатления? Много ме замисля и мен...нещо гледам, че няма багажник, ама пък има мрежа някаква... (да те разсея малко от запушените носове).
Ох, айде да се оправят всички болнички вече!

# 292
  • София
Не го вярвам многа аз това, че не изсушава лигавицата, а алергия с хрема може да се появи предимно от алергени които се вдишват, но в редки случаи и от храни.

# 293
  • София
Аманита,а праха за пране смени ли  newsm78 Нали с Тео бебе беше,а той не е никак за бебе.

# 294
  • Видин
Цветен, оф сега и за алергии трябва да чета  ooooh!
инкс, пристигна мноооооооооого отдавна.даже я забравих вече Crazy седи си сгъната в спалнята и чака пролетта да дойде  Twisted Evil Няма кош за багаж, да, има няква мрежичка,но споделиха мнение в темичката на тойса, че имало някви чанти в Метро за 7лв и ставали  Peace Аз си я харесвам колицата много и ще се гъзаря с нея из града  hahaha То като сегашната ми за 500лв не съм виждала, та камо ли abc design Sick ама така е в по-малките градове.
Сгъва се за 10 секунди и е много лесно.Абе да не й правя реклама, ама я препоръчвам горещо на всички мами с "изчанчен" вкус (разбирай екстравагантен)  Whistling Flutter Crazy
Аз от днес наобяд до понеделник съм без мама и ще се справяме сами  hahaha bowuu
Миме,със Сано съм вече

# 295
  • Видин
Абе как е правилно - сукателен или смукателен рефлекс#Crazy hahaha

# 296
Ако "суче" ще е сукателен, ако "смуче" ще е смукателен...

# 297
Днес много на разсъждения го ударих ... Whistling
Прахът за пране не би могъл да направи алергия , която да се прояви като хрема. Ако има алергия от прах за пране  то тя ще се прояви на кожата бебчо. В този ред на мисли аз пера с Surcare и съм много доволна / той бебешки прах , но го препоръчват и за възрастни с чувствителна кожа/.
А като разсъждавах за хремата на Габко/ на Аманита/, мислих си , че освен , че може да е от вдишване на разни алергени/прах , частици , които дрязнят индивидуално неговата лиганица на нослето/, може и това да е алергичен ринит. Но това трябва уши нос гърло да постави диагнозата , тогава се изписват противоалергенни /антихистаминни/ препарати и понеже е още малък дечко най-вероятно ще я преодолее да не го тормози за бъдеще. Но това са само предположение. С моя син съм станала вече половин лекар ooooh!/много болнав ми беше като малък/. Tired

Иначе инфо за алергичен ринит ето тук: http://www.puls.bg/illnes/issue_353/part_4.html

Естествено може да нещо съвсем друго. Аманита, не пиша тези неща , за да те хвърлям в излишни размисли , а понеже ми е позната ситуацията ти /не идентична , но подобна/ се опитвам да ти помогна с идеи  по темата.  newsm78
Целта е Габко да престане да се оплаква от носката си... Hug

# 298
Благодаря за поздравите, бъдете здрави и вие, и много щастливи!  Hug

# 299
Мами , и ние най-накрая да се навием да участваме в конкурс...МОЛЯ ПОДКРЕПЕТО МОЕТО БЕБЕНЦЕ  bouquet Heart Eyes
Ето го линка: http://konkurs.pampers.bg/gallery_details.php?id=334 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт