Юлски бебета и мами - тема 16

• 22 064
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
Добро утро и от нас!
Ради тази нощ не спинка много!Въртя се повечето време!Явно зъбките пак се активираха!
Подкрепям Сафо и Медула по въпроса за физиологичния разтвор!Аз го използвам от 5 години и също както Медула е написала само да усетя малко кихане или сополче веднага го включвам,а сега на малчо от време на време профилактично го използвам за прочистване на нослето!Даже на някой  разтвори  пише при суха носна лигавица!
Джиджи,дано бързо да се оправи Стелла!Много неприятно с тази кандида!
Карелия много  Hug

# 346
Аз съм труп от сутринта  Tired От два дни Ру изпада в чиста истерия, когато трябва да заспива. Ама наисрина истерия, не преувеличавам. Какво му стана и преди ревеше преди да заспи, но сега се виждаме в чудо. Не иска на ръце, не иска легнал и реве до посиняване. Сега е същата работа, не мога и немога да го приспя, а той се скъсва, метнах го за малко в люлката, току виж тя помогне. Голямо приключение е с тези деца, ей Simple Smile
Вчера, за да излезнем съм се обличала с една ръка, с другата държа него и събирам багажите  Crazy

Сафо, а дано това за промяната в децата е вярно, че иначе не знам  ooooh!

Зори, трябва да има някакво решение, ако трябва елате до София и потърсете друг специалист  Hug

Отивам, че и от люлката почна да крещи  Sad

Карелия Hug

# 347
  • Варна
"Вани, чакай да се почешет тук-таме тези от НОИ, че тогава проверявай   Twisted Evil Предполагам, че до два дни ще ти обработят документите."

Safo, не 2 дена, ами цяла седмица им трябваше, пфууууу Shocked
Ама вече я виждам вкарана декларацията и сега ми остава само да чакам парички.... smile3508

# 348
Фелисити-и аз съм така-спазвам диетата и през час я събличам и като ги видя обривите направо ми идва да скоча от 8мия етаж-много ми е тъпо-НелиР моляте да ми кажеш на кого се спря като дерматолог-Капнилов е починал,иначе човекът си беше гений според мен
Тани-много неприятно това с крадците,но и аз смятам,че няма да повторят
Линет-подкрепям момичетата за снимките,иначе творбите са разкошни
marysq-заповядай
Аманита-аз бих пуснала секрет отново и на себе си също-хе хе,да,нехранителна-а дупето на мама от какво е
Дзимби-мерси,но нямам РД-сигурно съм объркала нещо в профила
Александра-и на двата крака са ми ги рязали-споко,минава-и ноктите са ми махали целите и кожите отстрани-важното е да режеш на трапец,не да задълбаваш и да изкараш поне месец с широки обувки
Джилиян-какво стана с новината от сестра ти-аз ли пропуснах нещо
Джиджито-леле,гадост-и как става това чудо
Карелия-то хранене е силно казано-ние така и не се научихме да сучем правилно и се изморяваме и за това-иначе сме категория хилки-5700 преди 2 седмици-така че не преяжда

# 349
Аманитке, както ти казах че ще изчакам 10 дни преди да се похваля и то... ето че мога само да се оплаквам пак... Явно такава ще ми орисията - на мен се паднаха коликите;
Моля, моля ние също се борим за първенство Naughty Wink
Ох, и Моника снощи така рева, скоро не беше се случвало. Цялата червена, мята се, реве, съкратихме дори банята. Цяла нощ е спала върху мен и се мята като риба на сухо. И аз вече нямам сили... Sad

# 350
@ми, страхотна идея, ще си извадя книгата на Иречек Peace.
marysq , добре дошла.
Джилиян, много неприятно, да разбирам ли, че днес няма да рискуваш да дойдеш до парка Sad?
Честит рожден ден на А4  bouquet.
Честити месечинки на всички бебоци Hug.
Джиджи , горката Стелличка, извинявам се, но много се посмях на кърменето и легенчето, голяма картинка сте били Laughing.
kеit, от твоят разказ мога само да кажа, че явно ще си останем прост народ и това си е. На Емили, мисля че беше, я бяха помолили да не влиза в някакъв магазин, за да не изцапала с количката дрехите вътре #Cussing out.
Марулка и аз това си помислих, Зара кой ли ще я пуска да излиза, то кой ли ще посмее да я изведе на среща, след като чуе, че ма трима братя Joy.
Момичета, аз ще се опитам да се забързам и отивам към Борисовата.
Забравих да похваля моята ламя, вчера яде само 4 пъти за цял ден, за сравнение с нейното ядене, Цветен прашец, ти най- би разбрала, представи си вие да намалите яденето Laughing.

# 351
Ето ме и мен момичета... спахме до преди малко с Ина.

А4, още нищо не съм споделила за сестра ми, ама сещаш се надявам се baby_neutral Wink
Драга, не знам какво ще направя, може и да ме хванат лудите. Даже се замислям да сляза до центъра пеша. Ама то прибирането е по-трудно.
Джиджи, гадни гъби, дано минават бързо.

Реших тези дни да видя какво ще стане, ако спра лецитина за малко... е видях, или по-скоро напипах. Мрън. Дано Ина го изсмуче бързичко, че поне е на лесно място.

# 352
  • София
Здравейте и от нас!
Marysq, добре дошла!
Tan, силно Ви прегръщам! HugПри нас коликите пак спряха, но аз реших да огранича млякото, освен всички популярни "Забранени храни", не знам, дали е от това, но от тогава нямаме проблем. newsm44 newsm12
Джиджи, дано бързо да се оправи малката Стелла! Весело изкарване на уикенда!
Карелия Hug
Аманитка, как сте днес? Ти оправи ли се от настинката?Дано! Hug
Отивам да нахраня сладурчето ми и излизаме на разходка!
Приятна разходка на всички!

# 353
  • София
Здравейте и от мен
А4, спряла съм се на докторката от Александровска болница, но още няма да ходим, заради епидемията. Между другото обривът взе да намалява, откакто й сложих ръкавички. Явно като се пипа и чеше по лицето го предизвиква по някакъв начин, а ръкавичките сложих защото цялата се беше надрала, въпреки че няма нокти Thinking
Най-накрая ми качиха декларацията в сайта на НОИ, след като им писах е-мейл. Егати работата, в тая държана все трябва да се ръчкаме, за да си свърши някой работата. Дано сега да не се забавят и с плащанията, че декларацията ми е от 09.10.
За социалните - думи нямам, по-зле са и от НОИ. Има цяла тема в Клюкарника по този въпрос. Някъде плащат, някъде не и хората си мислят, че банките им взимат парите ooooh!. Иначе по правило, ако си подадеш документите да кажем юли / става въпрос за еднократната помощ/ между 20-30 август ще дойде. Друг е въпросът вече, че някои поделения на СП изплащат на време, други се бавят. Трябва да стане ясно тука, че парите идват от бюджета, а не както е при майчинството от осигурителните вноски, а на всички е ясно, че бюджета е свършил. Може би на това се дължи и забавянето на мизерните детски, но както стана яно от оная тема хората ги чакат като топъл хляб. Оф извинете ме за отклонението, ама 2 дни се занимавам с тия работи Peace

Редактирам се - видяхте ли, че са подновили консултациите. Значи вече могат да се слагат ваксини

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 11:52 от NellyR

# 354
  • Canada
Аманитке, както ти казах че ще изчакам 10 дни преди да се похваля и то... ето че мога само да се оплаквам пак... Явно такава ще ми орисията - на мен се паднаха коликите;
Моля, моля ние също се борим за първенство Naughty Wink
Ох, и Моника снощи така рева, скоро не беше се случвало. Цялата червена, мята се, реве, съкратихме дори банята. Цяла нощ е спала върху мен и се мята като риба на сухо. И аз вече нямам сили... Sad

Съжалявам да го чуя... Вече явно си останахме само с теб с този проблем, та ще си помрънкваме от време на време... Cry Ужасно е наистина, и аз мисля че не издържам вече, ще кажеш че имаме някакъв избор... Tired
Аманитке, моля те не се ядосвай за "преекспонирането". Може би някой не може да те разебере, защото не е имал сходни проблеми. Убедена съм че е ужасна ситуацията, и че се чувстваш безсилна понякога, но няма как. Не е лесно да сме майки. Наистина пробвай само с физиологичен разтвор и почистване на нослето с памуче... Но също можеш да се консултираш съсспециалист УНГ - незнам дали досега си го водила, но дори да си - пробвай друг... Съгласна съм че хъркането на нослето е нормално, но не и запушена ноздричка...

# 355
Здравейте и от нас!От 21.00ч снощи още си спим #Crazyс едно прекъсване от 1час за хранене и  тоалет в 7.30 Shocked
Аманитка,не се ядосвай, Hugкойто го няма на главата си,той не го разбира.
Джиджи,много кофти SadЗащо не опиташ да практикуваш малко по малко ЕБХ,ще ти помогне и занапред Hug
Цезари,дано това да е била причината и вече да се оправите GrinningГуш и на всички други мами,които още не могат да се отърват от гадните колики HugИзтормозиха ни дечицата,да им се не видеше #Cussing out

# 356
 Здравейте,мами,
ние вчера бяхме на консултация,Кати продължава да не качва добре,а иначе всичко е наред,игрива е ,жизнена,любопитка,всичко както си трябва.Доктора каза , че може и ген да си е ,но на 4месеца и 4 дни сме само 4900гр и предложи да пробваме да я захраним по-рано,въпреки че и той е за по-дълго кърмене.Тъй като си мислех ,че по натам ще почваме със захранването ,все още не съм чела много,а си спомням , че някои мами предлагаха схеми от опит.Може ли  за помощ от тях,ако име е удобно да ми пишат на мейл sdoykova@gmail.com или да ми ги пратят .Доки предложи да почна с картофче.Мнооого благодаря предварително  Hug Hug Hug

Иначе Кати е невероятно палава и жива,направо ме уморява здравата,иска само да любопитства и да учи нови неща,не иска да спи,толкова трудно я преборва Сънчо Simple Smile
А сега се връщам да чета,че не съм от два дни а сте изписали....... smile3506

# 357
Аз пък, като включа портокаловия сок, ще включа и водката, етикета го изисква някак  Mr. Green
За това първо ще захраня със зеленчуците, че да мога да дам и ракийка, а на по късен етап другите неща. С месото и виното ще въведа, а след годинката като давам пържени картофи, задължително и бира. Джин и уиски с ядките, ама те пак по-късно ще са, а пък идната зима задължително чаят с ром или коняк.

Не бива да си лишавам детето от благини, нали така  Mr. Green

Е това е много добра схема smile3501

# 358
  • София
Здравейте мамита!
Ей това детенце не ме остави от сутринта, да седна пред компа, то беше мрънкане, глезене голяма щуротевене. Ама нещо акото й ми мирише на въз кисело и в комплект с тези „комарени ” пъпки за които писах вчера да не се окаже, че сме си заформили нещо. Цезари купихме кремчето, то е под формата на стик и намазах вчера и днес, кога да чакам резултат? Уж изглеждат по-завехнали, но не са минали.
Мамбина и ние заспиваме с ревове. Спи й се а неможе и нито иска в ръце, а легнала пък дума да не става. Мамб напоследък я нося на рамото, все едно няма да я приспивам и след няколко обиколки ми заспива на рамото.
Юлско бебе това с намаляването на храната при нас ми се вижда направо в жанр „фантастиката”.
Джиджи бързо да ви се махат пъпките.
Момичета  Hug не исках да ви противореча за физиологичния разтвор, по-скоро направих уточнение относно използваното количество. Сафо уважавам мнението ти, тъй като с оглед професията която имаш най-вероятно ти си добре запозната с физиологичните, химичните и др. процеси на междуклетъчно ниво и не само на него, а аз далеч не съм капацитет в областта, но самата Аманитка пишеше, че забелязва остатъци от засъхнала сол в нослето на Габко. Имах предвид, че е от значение количеството, честотата на използване и продължителността във времето на прилагането. Организмът усвоява по един начин малките и по друг начин големи количества, прекомерните количества просто не може да ги усвои. Има някаква пределна възможност, нали така и при преминаването й ползата се превръща във вреда, както с повечето неща. Надявам се, че ме разбирате какво искам да кажа, толкова ми е приятно да си „бъбрим” с всички вас, че не ми се иска заради някакво недоразумение да ви загубя като активни събеседници. Ценни сте ми.  Hug
Сияещ ден на всички!

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 12:45 от cveten prashec

# 359
  • Варна
Гледам, че пак за НОИ коментирате. Аз бях питала за декларацията, ама май никой не ми отговори. Сега чета пак:
"Трети етап:
След 42 дни от раждането педиатърът на детето издава отново болничен, който трябва да е придружен с декларация за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане. Отново счетоводството на работодателя трябва да подаде докумените в НОИ. След изтичането на 135 дни болничен, подавате молба при работодателя за 315 календарни дни отпуска, които той няма право да откаже. С тази молба, попълвате и молба декларация за изплащане на обезщетение за бременност и раждане за остатъка от 135 до 315 дни отпуска до НОИ, прикрепяте копие от акта за раждане на детето и работодателят отново ги подава в НОИ."

Аз не съм подавала нито молба за отпуска, нито молба декларация за изплащане на обезщетение! На страницата на НОИ виждам, че третия ми болничен е изплатен. Къде трябва да видя за тази молба-декларация??

Общи условия

Активация на акаунт