Айд наближава, мир и любов повелява – 126та арабска тема

• 45 007
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Шилан, блгодаря.
За котките напълно те разбирам. Даже сега едното коте се опитва да пригризе кабела на компа. Като си ходя и ми скача на краката. като спя се опитва да ме изяде. Само ми ръфа пръстите на краката. За сега още само гъделичка, ама ще започне и да боли. И аз като теб- като направят някоя пакост ми идва да ги изхвърла, а после ми стане мило, толкова са сладки. То е ясно, че няма да ги дадем никъде, ама така се успокоявам  Embarassed
 Сега виждам, че съм първа да днес. Да сложа закуска

И кафе с космически мотив  Simple Smile

# 226
Алвера  благодаря за  закуската 

Како  Делте    как си    пускай по нещо  и тук    bouquet

обяда   за    магрибинците 
 че нали сме със  закъснение  по часово  Wink
и   следобедната за  европейците   и  арабите 

Я   викам си да  хвана  цирковия фургон  с моите  буболечки     а вие  никакви  ви няма   newsm78

Деска  ти не писа  къде  ЦАПАХТЕ   за  лаида  у свеки ли   Laughing

Лили   как премина пикника   Hug

Ложен   още ли сте във  ваканция    как е положението сега  след дъжда   bouquet

АМАЛЧЕ Честит рожден ден ако празнуваш    bouquet  bouquet  bouquet

научи  малката  да  слиза  от леглото  с  д...   надолу    аз така го учих моя  яхия    и след неуспешни  няколко  опита     се научи  да  допълзява в кухнята  сам   Party
сега пък се клати  като Пингвин     по коридора

Лека вечер

# 227
Вещице, цял ден не си писала...А сега прочетох, че имало експлозия в автобус в Дамаск, какви са тези ужасни инциденти ... дано сте добре   Peace Praynig Hug

И за всички останали арабелки подзрави   bouquet А хадил къде се изгуби...от както почна Аида никаква я няма  newsm78

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 20:24 от Айа

# 228
НСЕ, мисля, че собственикът на шоколадите Капри е ливанец- господин Х.С. Но там работи един йорданец, женен за българка. Учил е в БГ международен туризъм от около 30 г е тук и мисля, че има БГ гражданство.Много интелегентен човек е.

Каква експлозия е имало в Дамаск? Аз цял ден ходя по болници и нищо не съм чела. Дано Деси е добре  Praynig

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 21:58 от alvera

# 229
                       Деси- Praynig дано всичко е добре.Разпиши се по-скоро за да се успокоим и тук.

# 230
Mомичета, аз май всях някаква паника  Embarassed жертви са трима мъже (макар, че евронюс съобщава за 12 жертви  newsm78), автобусът е бил ирански, като причина се води спукване на гума, довела до голяма експлозия...така, че предполагам няма защо да се тревожим точно за Деси. Но ще е хубаво, ако се включи  Flutter Peace

Каня ви на скромна заксука в пустинята (и ще се радвам,ако днес ми стискате палци  Flutter)

И все забравям да споделя с вас... най–вече софиянките. На 10 дек Българско външно министерство, Палестинското посолство и ПРООН органзират тържествено честване в Театър “Българска армия“. Повечето коментари след статията са  Sick нямам думи. Но има и един бисер – мнението на видния арабист Мая Ценова.

bouquet Hug Party

# 231
Добро утро,принцеси Flutter

днес ви каня на закуска в една далечна сладкарница,на един далеч … е Балхас човекът-важното е,че с мъжо  се знаят и ние с вас ,така по български ще се възползваме от този факт-само как ще ви преместя чак в Австралия newsm78
-Разбира се трябва да почерпя,понеже вчера се случи нещо,от което ни се преобърна целия дневен ред и нервите ни бяха подложени на изпитание-но Слава Богу-Милостив е Бог (Алхамдуллилах)
шегувам се аз тук,но явно се дължи на големия стрес ,събран вчера...
понеже Рабуба падна силно върху главата си върху керамичните плочки в супермаркета Tired
..нали тези колички имат отделение за малки дечица,та докато аз плащам сметката,едно друго детенце преобърна(без да иска)-цялата количка на земята -чу се силен трясък на падащо желязо и пищящия рев на Рабаб-като се обърнах вече я видях на земята- Crazy
нито видях колко силен е бил удара-нито бих могла да разбера-а бабките дето бяха там ме уплашиха още повече Crazy..."дайте му три глъдки вода Crazy,падна точно на главата си"...и т. н.)-
мястото но удара беше червено и подуто-и то зад ухото Sick...
хайде в Пирогов-там снимка ,от която се видя,че всичко е наред(Алхамдуллила)-докторът каза да я наблюдавам още два-три дни-но според него,всичко е наред...та за това ви поканих  bouquet

Деси-
дано сте добре-и отсъствието ти да е свързано с липса на нет,а не примерно от пряждане с чесън Wink Praynig
Свеарче-как са твоите дечица и малкия пингвинчо- Heart Eyes
Алвера много апетитни филийите-децата ги обожават,а аз не смея да хапна повече от половин Sad-но кафенцето си изпих-Благодаря-ама и вие ли коте си имате Grinning

-аз като си спомня нашето коте,което имах в детството Simple Smile -правеше същите бели като Шилановите всеядни котета-напаст Grinning-майка ми как се развика,когато баща ми го донесе от мазето-пълно с бълхи и примряло от страх-Аз само се молех на Бог да омилостиви това"жестоко"сърце на майка ми(така си мислех тогава де Wink)-и да приеме котето-е прие го,но като пердетата се съсипаха,ежеднивно обелките от лук и чесън,се срещаха навсякъде из къщи(то нали си ги търкаляло Laughing),рибките в аквариума понамаляха Laughing и много други забавни за нас бели-скоро котето бе занесено на село-където се превърна в много полезен домашен котарак,който никога не налита на новоизлюпените пиленца,но и успешно лови мишки в зимника-и така си живя години...
като се замисля,май и аз като майка ми разсъждавам(а бях си наумила(като дете),че никога няма да съм толкова"строга" Laughing-е аз пак не съм-чак толкова...
Гивот и здраве в Ливан и коте ще си имат ,и куче ,може и конче...като им казвам така,Али(средния)се надяваше доскоро,че покрай тези животни и някой лъв можем да си отгледаме,или нещо по малко страшно-като слонче или маймунка.. Joy
Понеже действително съседите(които постоянно живеят в Ливан),имат маймунка,която прави много бели в хубавата им градина...моята саседка-Ханади е вдигнала ръце от тази хрумка на мъжа си,но четирите им дъщерички са най-уважаваните дечица в околността(в детските среди)

Амал-успех в предаването-после ще си вече известна Laughing-поне и ние покрай теб можем нещо да придобием популярност Laughing

Приятен ден

Айа-стискам палци

# 232
Айя, успех в днешните начинания Peace

Погледнах в нета новината, пишеше за десетки загинали  Confused

Тя Деси там ходи на пазар май отвреме на време, имам спомени, че си купила оттам шалвар камиз, ама може и да бъркам де... . Моичкия не го харесва тоя квартал, било пълно с крадци и побойници, дето за 5мин ще ти видят сметката.
В крайна сметка значи е случаен инцидент, а не планирана експлозия.

Дуааа, изкарала си си акъла сигурно  Confused Добре, че няма страшно за Рубаба. Тия колички май не са особено сигурни за деца. Моя племенник още преди да проходи, изпаднал от такава  маркетна количка, с детска кола отпред. И чак по някое време майка му се усетила , че го няма и гледа пълзи си нашия между рафтовете  Crazy

Дуа ,  не ми говори за маймунки. Точно вчера слушах 2 високопоставени личности как докато останалите обядваме, обсъждат деликатеса "маймунска главичка". Тя тази е филипинка, ама имайки предвид до какъв пост е стигнала, и че отдавна броди по света, толкова ли не знае, че за европейците не звучи никак съблазнително  Confused  Жал ми стана за маймунките. Ама то с нейната муцуна, като нищо могат и нея да я сбъркат с маймуна и да я хапнат  #2gunfire

Не знам Деси дали е преяла с чесън, ама аз още от заранта от 6.30 се тъпча с домашно приготвена салата Снежанка, с мн чесън естествено. Даже и в работата си донесох. Намина един префърцунен поамериканчен колега, който май е забравил нашия балкански вкус  и не успя да преживее миризмата от моя кабинет, та офейка набързо  Mr. Green

# 233
ДУА   

елф  хамдулилля  за  Рабуба  Praynig

# 234
Дуа- Confused прави и рукия Naughty то хубавите деца(маша'Алла)ги урочасват Naughty

Шилан-шъъъът!аз пък като ти гледам аватара-и ми се прияждат жабешки бутчета пане Blush ама няма:харам са,забранени за муслим.Гущерите обаче не са  Laughing
А филипинците ядат и котки,един колега ми е казвал.И кучета ядат.

много лошо тая седмица:руския влак,автобуса в Ср,разстрелите на невинни във Филипините...в Емирско пък какво убийство на дете:не е за разказване  Cry

хайде да яхвам метлата аз!Ма саллама!

# 235
Лили, вещице такава, не ми закачай жабешките бутчета!!!!

Мозъка на маймунката се пие със сламка  Cry

На вас шега, на мен истина, кучето ми като видеше виетнамци и бягаше скимтейки. Навремето като почна куфарната търговия и ходеха по къщите , продават едно друго и баща ми нали вечно скучаше , та  ги канеше на кафе и раздумка. А тия като гледат нашия охранен Бъки , личи какво му кроят  Whistling

Лили, какво убийство на дете бе?????

Имаше прееди години случай в Египет, жена си води любовника в къщи, обаче децата случайно ги виждат, и те от страх да не ги издадат... абе мани.. любовника убива децата и завръзва майка им, после изценира кражба и изчезва. Накрая всичко се разкрило, жената не издържала, мъжа полодял от мъка по дъщеричките си ..

Да пази Аллах

# 236
Ох, Шилан, намери му цаката на колегата  Joy. Можеш да си гледаш чесън в саксии в офиса , няма и да влиза при теб. А лятото само си носиш кисело мляко и краставица и таратора е готов. Тази идея ти я давам безплатно.
И аз преди 7-8 години исках да си купя маймунка и то сериозно си го бях наумила. Даже запалих всички с идеята. Но се роди малката и вече не искам- тя ми е и за маймунче, и за кукличка и за всичко  Laughing
Айа, стискам палци !
Дуа, дай боже на детето да му се размине само с падането.  Praynig
А в сладкарницата идвам - ако ще и на полюсите да е .

Лили, не ми говори за жабешки бутчета- обожавам ги . Вече им е сезона. Нали знаете , че се ядат през месеците, които имат Р в името?

# 237
Лили, не ми говори за жабешки бутчета- обожавам ги . Вече им е сезона. Нали знаете , че се ядат през месеците, които имат Р в името?

не знаех, защо през тия месеци?

Вие вещици такива, нарочно ли ме измъчвате с тия разговори за жабешки бутчета!!! Горките мили жабки  Cry

В кабинета си отглеждах люти чушки, ама чистачката почна редовно да ми  прибира реколтата, та после се отказах....

Аз пък знам, че през месеците дето имат Р прашките се заменят с гащи  Mr. Green

# 238
не знаех, защо през тия месеци?
...
Аз пък знам, че през месеците дето имат Р прашките се заменят с гащи  Mr. Green
Не знам, може през другите месеци да се размножават и да е забранено да се ловят.
А който не носи прашки, кюлоти ли облича ?

# 239
Аз пък знам, че в месеците с Р не се сяда на цимента  Party Като деца все играхме на улицата пред дядовата ми къща, и седнехме ли на тротоара, той се показваше от прозореца и питаше дали има Р в месеца  Heart Eyes

А който не носи прашки, кюлоти ли облича ?
Joy Joy

Дуа
, важното е, че сте се разминали само с уплаха, а е нямало нищо по–сериозно . Ето две каартинки специално за малката сладурка

А с тези сладки просто уцели в десетката моя вкус   chef Whistling От кога се каня да се опитам да ги направя, но не намирам от това най–тънкото фидеили си намирам извинение за мързела Blush Mr. Green
Моят приятел беше донесъл на4алото на лятото огромна кутия от тези сладки...е не бяха ливански (а от Наблус, нали семейството му е от там, и много тачат всичко, идващо от града) Но не вярвам разликата да е голяма  newsm78

Бларгодаря ви за подкрепата, арабелки  Hug  bouquet Днес имах интервю за нова работа. И мина доста добре, хората ме харесаха, сега подготвят официална оферта за договор и другата седмица ще я пратят по пощата. Но аз се колебая дали да приема. От една страна заплащането е по–добро дори от това, което очаквах, това, което ще работя ми харесва. Но от друга (винаги това гадно НО) искат задължително договор за 1 година, а аз мисля да пиша дипломна работа следващия семестър (тук не е като в бг, ако пишеш дипломна трябва да си по4ти целодневно с професора, при който я пишеш) плюс това е малка фирмата, предлагат само този проект, и няма шанс за реализация след завършването (имат си предостатъчен екип от млади хора) и не на последно място имам доста смяна на автобуси, за да стигна до тях (а изпуснеш ли един чакаш 20ина минути). Та имам си голяма чуденка този уикенд.    newsm78   Heart Eyes

Лили, ма саллама! И аз отивам на среща с метлата newsm75

Общи условия

Активация на акаунт