ДОБЪР ГИНЕКОЛОГ В РУСЕ и ЛОШ - отново в русе 2

• 163 815
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
Привет, преди две години аз платих 200лв срещу данъчна фактура, за избор на лекар. Извиках д-р Матеева 2 часа след като й беше свършила смяната. Е, какво да се прави, късмет. Беше отишла преди мен в родилното, и ме чакаше! На нея лично нищо допълнително не съм давала, освен почерпка за целия екип, лекар+акушерки - 2бр!  Peace

# 511
Когато е на смяна не плащаш на родилното, както написах - плащаш на него евентуално. Всичко е относително - зависи при кого си.
Peace Така е. Мен уговореният доктор ме прибра по спешност да раждам на негово дежурство и не ни взе пари. А преди 7 години нямаше официално заплащане. По принцип тогава се плащаше  "под масата"  Laughing Почерпихме екипите на изписването.  Hug

# 512
Кори , моето първо раждане беше при д-р Матеева.Влязох за нормално раждане , но се стигна до секцио.Всъщност доста ме поизмъчи докато си стигне до секциото, май е върла привърженичка на нормалното раждане.Секциото ми беше перфектно, в смисъл, че много бързо се възстанових и нямах усложнения.Имахме малко проблеми с бебето и беше в интензивно, тя самата се интересуваше за него и идваше да ме успокоява,че всичко е наред и нещата ще се опрвят.Някак си само като те погледне тази жена , и вдъхва толкова сигурност и вяра ,че всичко ще е наред.Живот и здраве през есента ми предстои отново раждане и отново нея ще избера.Леко раждане ти желая и се надявам и ти да не съжаляваш за избора си. Grinning

# 513
На мен също ми хареса д-р Матеева. Много мила жена, вдъхваща спокойствие!Моите впечатления са само от визитациите, но все пак ми хареса много! Ако трябваше да избирам жена да ме изражда, щях да избера именно нея. А от мъжете вероятно бих избрала Зарзаланов (като се има предвид, че съм пристрастна, тъй като заради него имам едно прекрасно детенце). Той е най-земен и сърцат. Хубчев вероятно е добър специалист, но в очите му светят само $. Кунев според мен, компенсира липса на професионализъм с отношение (признавам, че е много мил и чаровен). Това за жалост е мнение и на част от колегите му. А Маринов изглежда толкова студен, че ме беше страх да не кажа и направя нещо нередно, защото не знаех как ще реагира. За Тончева и Минчева мнението ми не е добро, но това разбира се е само МОЕ мнение.
Проблема е, че всяка от нас има различно мнение за различните лекари и единственото, което можем да направим е просто да го споделим и то не трябва да е миродавно, тъй като всяко раждане е различно и впечатленията са различни.

# 514
Т.к постоянно преглеждам темичката защото искам в следващите месеци да се спра на един лекар и да няма изненади, последните две мнения ме поддтикват да ви попитам къде е кабинета на д-р Матеева. Много топли мнения

# 515
Т.к постоянно преглеждам темичката защото искам в следващите месеци да се спра на един лекар и да няма изненади, последните две мнения ме поддтикват да ви попитам къде е кабинета на д-р Матеева. Много топли мнения

Преглежда в АГ. Виж телефона на първа страница и се уговори с нея  Peace

# 516
  • Miami
Благодаря ви за отговорите, момичета  Hug

sttella, лека бременност и успешно раждане и на теб  Hug

# 517
Здравейте момичета, за изследванията, които лекарите забавят си има оправдателна и доста съществена причина - ЗК им намали всичко със 40% защото нямало пари, съответно това рефлектира и върху всички пациенти, а не само върху нас. По принцип и при Георгиев беше така, пускаше си изследванията, но когато може според бюджета му, това че ги е забавял с някой ден не означава че не ги е пускал и ни е пренебрегвал по някакъв начин. Всички лекари действат по този начин, просто някой си го споделят с нас, а други не. Специално за Дуваджиев и аз останах леко разочарована последните пъти като ходих при него, но в крайна сметка това се полага по каса и той си го изпълнява. Георгиев не е пропускал да ме види на видеозон, докато при Дуваджиев бях гледана веднъж като се преместих при него (безплатно) и втори път срещу 10лв за 4Д. Това е въпрос на личен избор естествено. Пак казвам, че по ЗК се полагат само 2 видеозона и никой лекар не е длъжен да ни гледа повече. Естествено по - добра реклама за тях е ако ни гледат, но това си е тяхно решение. В крайна сметка доста голямо значение оказва и акушерката на доктора. Специално при Дуваджиев аз съм доволна от нейното отношение. За лекар при раждане нещо се поотказах да си намирам, понеже се замислих ако дойде момента и лекаря не е на смяна, а е бил точно преди да вляза аз да раждам и трябва да го вдигам от леглото примерно след нощна смяна, колко адекватен ще е този доктор, когато дойде да ме изражда и във важен момент дали ще успее да реагира адекватно?!?  В крайна сметка който и лекар да е на смяна във важния момент всеки ще си свърши работата. Приятно раждане така или иначе няма. Не съм раждала до сега, но всички ми казват че болката е "приятна" след като си видиш резултата от нея и бързо се забравяла. Остават ми още към месец и половина и все пак не се знае каква муха ще ми прелети през акъла, но за сега това е.

# 518
В голяма заблуда си, че всеки лекар на смяна ще си свърши работата при раждане. И аз така мислех, но уви! Акушерката ми направи епизотомия до крака - към 7см., въпреки че отказвах, защото бебето излизаше само още в предродилна и без да напъвам. После доктора като ме ши си остави ръцете и след като 6м. ходих разпрана ме оправиха в Тутракан. Успех при раждането и дано при теб е различно.

# 519
acer, кой доктор те ши, би ли споделила

# 520
Това, че са намалени от ЗК парите и направленията е вярно, но не мисля че важи за бременните. Дуваджиев и когато имаше пари ми каза, че нямал бланка и виж ли на затова трябвало да си платя цитонамазката, пък и аз съм била заинтересована дали имам рак - той нямал  Shocked

А за лекарите на смяна ... не съм съвсем съгласна - когато си извикаш твой доктор дежурният екип те гледа накриво и ако твоят доктор не седи нон стоп до теб ( което е ясно - няма да ти държи ръката), разбираш "доброто" отношение.

Разбира се, всичко е относително. И да- забравяш болката, но не забравяш че те е боляло....

Леко и безпроблемно раждане на всички бременни. Мислете позитивно!

# 521
Аз съм за уговорката с лекар , защото раждането е най-важното събитие в живота ми и не бих рискувала 2 живота заради 200 лв.Друг е въпроса ,че и най-добрия специалист може да сгреши, но опита винаги си казва думата.Струва ми се ,че в момента в АГ -то има много млади лекари.Някой спомена Маринов, но има и други , не им знам имената.Нищо лошо за тях , може и да са много добри, но определено бих се притеснявала, ако трябва да ме изражда някой от тях. Вярно,че всичко е на късмет , но аз лично бих била по-спокойна , ако раждам при лекар на който имам доверие.Никой не се е държал лошо с мен, защото съм била с уговорка, напротив, всички бяха много любезни. Wink Но всеки си решава ....

# 522
Май не се изразих правилно, за което се извинявам - не съм против уговорката - аз самата бях с уговорка, но наблюдавах и раждания без уговорка и затова писах, че не съм съвсем съгласна - пак казвам - всичко е относително.

# 523
zl-76 ,поста ми не беше насочен към теб, а по-скоро към момичето, което се е отказало от избор на лекар, защото ще е изморен след дежурство ... и т.н. А и просто си изказах мнението, нека всеки прецени за себе си  Grinning

# 524
Не съм съгласна, че като се отказвам от избора си на платен лекар рискувам 2 живота. Това е държавна болница и тези лекари са там, за да си вършат работата. Ние сме виновни за корупцията в медицината и никой друг. После се оплакваме, че лекарите ни гледали в ръцете, ами естествено, и аз да съм и аз ще гледам. Защо трябва да плащам за нещо като някой по умен от мен и нас най вероятно е пуснал клинична пътека и е безплатно. Все пак за това работя и за това си плащам осигуровките, за да мога да се възползвам от правата си. Вярно че при пълни ръце те гледат по друг начин, но пак казвам за това само ние сме си виновни. Смятам да се възползвам от законните си права пък каквото ще да става.

Общи условия

Активация на акаунт