Колаген или желатин?

• 2 493
  • 33
  •   1
Отговори
Дойде новата година, а с нея и едно предизвикателство, което си поставих. Да почна да пия колаген за стави. Да, ама какъв точно? Минах вчера през няколко аптеки- има на таблетки и течен. Таблетките съдържат по- малко колаген от течните формули. Но течните дози са с добавени захар и подсладители, а такива не търся. Стигнах до здравословен магазин, в който ми предложиха свински желатин на прах вместо колаген. Купих за проба, но продължавам да търся и други варианти. Моля за вашето мнение, както за продукт, така и за ползите от него, ако вече сте го ползвали.

# 1
Бих ти препоръчала колаген на Гелорен. Майка го взима него от доста време и е доволна. На женския пазар има в пликчета желатин, той също става. Преди купуваше от него преди да започне с Гелорен. Добре е за стави, сухожилия.

# 2
  • Melmak
Препоръчвам течен колаген, телешки. Аз намирам и без овкусители. Най-добрият е телешкия колаген, остави разни други с неясен произход.

Влез в iherb и си поръчай. Има голяма тема тук за подобни добавки. Цените са добри и изборът е огромен.

# 3
Ето чист колаген, примерно...
https://www.emag.bg/hidroliziran-teleshki-kolagen-peptanr-hrani- … avigation_history
От вносител ще е около 40 лв/кг, но е на чували 15 кг.

# 4
Интересувам се и от реални резултати.
Приятелка с вече много рядка коса ми сподели, че от колаген за стави косата ѝ в момента изглежда по- добре. Пие добавката по друга причина, но вижда този ефект. Продавачката, която ми продаде желатина го презентира с резултатите на 80 годишна баба, която ежедневно е много активна с вървенето.

# 5
Баба ми пиеше 10г колаген, без прекъсване (носех й постоянно, работех в такава фирма).. на 84г й смениха тазобедрената става, има си и други ортопедични проблеми.
Нямам идея има ли връзка, но факти.
За мен лично се преекспонира това с колагена. Преди 15г, когато в България нямаше идея от такова нещо, френския производител ни натискаше да продаваме - никой не се интересуваше 😁
Айде дойде и при нас тая "магия" и сега го слагат в какво ли не вече... Мисля, че на запад им мина или поне се поукроти...

# 6
Благодаря, че сподели, duhi_puhi!
И такива коментари са ми необходими.

# 7
https://bg.iherb.com/search?kw=grass%20fed%20collagen&rawkw=Gras … cation=suggestion
На Zint, Garden of life, Sport research и др. се водят добри. Има тема тук как се поръчва.
За коса, кожа, нокти са колаген тип 1 и 3. За стави тип 2.

# 8
  • Melmak
Има нещо вярно, че колагенът е модерен, но и все пак има значение каква е диагнозата. Примерно аз съм с частично скъсана кръстна връзка и нали ако си мислим, че колагенът ще я регенерира - абсурд. Дали ми е помогнал - не знам, защото също правя други неща и не знам кое колко е повлияло.

# 9
Е, колаген да се приема е само част от цялата картинка, той не е да го глътнеш и да си отиде на мястото където на теб ти трябва колаген и да свърши работата Grinning Ако някой очаква такова нещо, тогава наистина е прехвален, че май има реклами дето точно така го изкарват.
Той ти осигурява "градивния материал", да имаш със сигурност нужните аминокиселини да си произведеш твой. Т.е. при наличие на всичко друго нужно, да не е липса на някоя от тях това което пречи. Друго няма какво да направи. Дали ще е хапче, прахче, костен бульон, желатин, чиния с пача... на тялото ни не му пука особено от аптеката или от месарницата сме набавили аминокиселините а само дали ги има. Колагена в ставите ни или в кожата ни си го произвеждаме ние а не е същият който сме погълнали.

# 10
  • Melmak
Така, де, ама в момента се рекламира като универсално благо за решаване на ставни и кожни проблеми.

# 11
Те много неща се рекламират че ще станеш чисто нов от тях, особено за добавките вече се чудят какво да измислят. Много фактори има за производството на колаген, просто хранителният е най-лесен за оправяне, а кой не обича лесното? Grinning
Спомням си преди години някакво интервю се въртеше със Салма Хайек, питаха я как се поддържа че младее така. Заяви че много костен бульон пиела и често, дълго варен а не просто като супа (тук не коментирам че едва ли е само това но съм склонна да вярвам че й се отразява добре на жената). Съответно всеки като го прочете, се намръщи и махне с ръка и решава че туй нещо е гадно и много занимавка и тъй ще си ходят без да прилича на нея... ама я им го дай на хапче да видиш що народ ще го купи Grinning

# 12
Аз също си правих бульон от кости. Много ми беше вкусен, трябва пак да включа слоукукъра.

# 13
Препоръчвам корейският колаген - BB Lab. На мен много ми харесва, виждам резултат върху кожата и косата си. Рибен е, с вкус на горски плодове, аз го разтварям във вода. Преди съм взимала някакъв от аптека (май беше на допелхерц), но никакъв резултат не видях честно казано, а сега резултатът е видим. Поръчвам го от yesstyle.

# 14
Интересувам се и от реални резултати.
Приятелка с вече много рядка коса ми сподели, че от колаген за стави косата ѝ в момента изглежда по- добре. Пие добавката по друга причина, но вижда този ефект. Продавачката, която ми продаде желатина го презентира с резултатите на 80 годишна баба, която ежедневно е много активна с вървенето.
На мен ми спря хроничния косопад като започнах да пия колаген - телешки. Моят е на прах, неовкусен слагам го в кафе и бульони. Приемам около 20гр дневно отделно от белтъчините от храната.
На таблетки е много малко количество и няма да има никакъв ефект по всяка вероятност. За стави не съм забелязала ефект, защото там проблемите ми се решиха с диета преди това. Течен не съм гледала именно заради захарта и подсладителите.

Общи условия

Активация на акаунт