Колаген или желатин?

• 2 500
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
Вчера в магазин за хранителни добавки ми презентираха рибния колаген, като най- добре усвоим. Продължавам проучванията. Simple Smile

# 16
Не знам какво трябва да значи това... ти го поглъщаш и храносмилаш като всеки един протеин - разпада се до аминокиселини, пък тях после си ги ползва тялото ти да си създава собствените протеини. Един от тях ще е и колаген.
Много е дразнещо като почнат да го изкарват как едва ли не усвояването му е да го глътнеш и да се премести някакси до там където ти е нужен колаген, този същият дето е погълнат.
Разбирам някъде както изтъкват че ако е разбит на по-малки молекули евентуално по-лесно, но и там не съм напълно убедена, хем звучи поне донякъде логично.
Протеини ям всеки ден, били точно колаген или други. Аз ако не мога да храносмилам и усвоявам колагена, значи и с нормалната храна ще имам проблем, та ще ми е сетна грижа точно той.

# 17
Аз като избирах, един от критериите беше количеството и видът аминокиселини които съдържа продуктът.
При белтъчините има значение от коя аминокиселина колко, защото при изграждането на белтъцте, за определен такъв има определен брой както ги наричат "букви" - аминокиселини, които образуват "дума" - белтък. Може да имаш много букви Б или Т или Е, но ако ти липсва дори само една от буквите на БЕЛТЪК, не може да се състави съответния.
Надявам се го обясних достатъчно разбираемо.
Нали да се има предвид, че не сме биолози повечето и е трудно (невъзможно) да пресметнем точно необходимите количества, но все пак колагенът е хранителна добавка, не заместител на пълноценното хранене. Аз гледах да има възможно най-голямо количество от незаменимите аминокиселини в продуктът който избирам.

# 18
  • Melmak
Вчера в магазин за хранителни добавки ми презентираха рибния колаген, като най- добре усвоим. Продължавам проучванията. Simple Smile

В магазина ще ти продадат това, което е изгодно за тях. Особено в мулти бранд магазин. Гледат кое е с най-големия марджин.

Преди години изтъкваха много рибения колаген, заради случаите на луда крава. Тогава телешкия беше изпаднал в немилост. Аз мисля, че телешкия е по-добър и такъв пия.

# 19
Рядко е безкористен съвет наистина, особено когато ти настояват че нещо е по-добро и с такова обяснение дето е нещо като нищо...

# 20
  • Melmak
Те и в аптеките са на таргети като става дума за ОТС, продават това, което за тях е изгодно. Примерно ако кажеш “дайте ми магнезий” и не търсиш конкретен, ще ти дадат нещо, което ще им помогне да си хванат бонуса.

# 21
О, повярвай ми, там съм го видяла от близо точно това Grinning Месечни кампании, таргети, бонуси и прочие. Да не говорим че от склада ти изсипват с кашони което е приоритетно и без да го заявяваш за аптеката, както щеш го продавай Grinning Това е отделно от ухажването от представители и поощренията от тях да предлагаш точно тяхното.

# 22
Да, така е. Продават изгодното. За това е и темата. Да споделяме опит, за да стигнем до истината.

# 23
Интересувам се и от реални резултати.
Приятелка с вече много рядка коса ми сподели, че от колаген за стави косата ѝ в момента изглежда по- добре. Пие добавката по друга причина, но вижда този ефект. Продавачката, която ми продаде желатина го презентира с резултатите на 80 годишна баба, която ежедневно е много активна с вървенето.
На мен ми спря хроничния косопад като започнах да пия колаген - телешки. Моят е на прах, неовкусен слагам го в кафе и бульони. Приемам около 20гр дневно отделно от белтъчините от храната.
На таблетки е много малко количество и няма да има никакъв ефект по всяка вероятност. За стави не съм забелязала ефект, защото там проблемите ми се решиха с диета преди това. Течен не съм гледала именно заради захарта и подсладителите.
Привет! Бихте ли споделили кой е колагена, който приемате, както и каква диета сте спазвали? Благодаря предварително ☺️

# 24
Диетата ми не бих нарекла диета, а начин на хранене. Практикувам го от 6 години и съм видяла само ползи, но за някои е крайно и неразбираемо. Предупреждавам само.
Храня се НВВМ и само с животински продукти и мазнини - следвам карнивор хранене. Каквото растително консумирам, е от дъжд на вятър и в ограничени количества и пия доста кафе.

Колагенът си го поръчвам от Амазон, който е най-изгоден като цена. Вече гледам единствено да е без добавени други неща - овкусители или подсладители или каквото и да било друго. Има малки разлики, но като цяло са много близки като състав повечето които са неовкусени. Сега съм с този

# 25
Аз продължавам с търсенето... Попаднах на този колаген тип 2. Уви, с вкус и захари. Но цената е изгодна- 50 лева за 40 дози.

# 26
По колко грама колаген е в доза? И да, няма кой да ти направи продукт хем течен, хем неовкусен, то никой няма да иска да го пие при наличие на по-вкусни опции Grinning
Аз донякъде и заради това си ям желатин когато мога и не се ядосвам. Но аз и не гоня точно конкретен проблем да "оправям" де или да се изпъвам да ставам като 20 годишна както някои очакват. Наумила съм си че искам да приемам повече просто.

# 27
Съдържанието беше с много малък шрифт. Доста аминокиселини бяха изброени. Ще си го купя (като за начало) и ще напиша. Иначе по темата- сега привършвам свински желатин и продължавам с телешки. Ще пиша дали усещам някаква разлика при пиенето им.

# 28
  • оттам, откъдето започва България
Моля за мнение, че ми е трудно да избера.
   https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030021026  

или

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030022818    

или нещо по-добро?

Уточнявам, че съм с диагноза остеопороза.

# 29
С пиенето на тези добавки ще имате същия ефект като с яденето на желирани бонбони 😂
Не действат така нещата, маркетингов трик е всичко...

Общи условия

Активация на акаунт