Колаген или желатин?

• 2 505
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
Точно на тази вълна съм в момента. От една година взимам колаген за стави. Задължително на 3 месеца се прави 1 месец почивка. Различни марки съм взимали,  който каквото ми каже, но съм гледала да е с по-голяма концентрация и да има вътре хиауронова киселина и глюкозамин. А една аптекарка ми каза точно това - да се сменят марките. Всички ортопеди са единодушни, че няма никаква полза, а рехабилитаторите го препоръчват. Те казват,  че ако се съчетае с кинезитерапия и физиотерапия , ще има ефект, иначе го изхвърляш. Неочакваният ефект беше, че ми избуя косата. А що се отнася до ставата - за 1 година положението се задържа, нормалното е да прогресира. Сега съм се запалила по желатина,  има много добри отзиви на хора, при която е намаляла болката. Взимам си от аптеката телешки на прах и го разреждам с портокалов сок. Аргумента е че като натурален продукт по-бързо и качествено се усвоява. Пише също, че действа на косата, кожата и помага при стомашни проблеми, гастрит, язва. След 2 месеца ще пиша пак дали ива ефект.

# 31
Здравей! Радвам се, че сподели своя опит. Аз също още не съм открила "своя" колаген и още съм на желатин. Пия свински. Ти защо си избрала телешкия? С какво е по- добър от свинския? Може ли да посочиш кой е твоя и от коя аптека го купуваш? В нашия град се снабдявам с желатин от здравословните магазини. Не продават в аптеките. В друга тема потребителка сподели, че от колаген ѝ се обърква месечния цикъл и това също ме спира.
Иначе ще се радвам, ако окаже влияе и на ежедневния ми косопад, че и там имам проблем, освен по ставите. Ти след колко време забеляза, че действа и на косата?

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 18:10 от mariat

# 32
Каква е целта на тази почивка, че пък и задължителна?

# 33
Колагена ми подейства на косата, може би след около половин година. Но аз полагах и други грижи за нея - витамини, минерали, мазила, защото имах силен косопад след ковид,  но нямаха ефект. Когато се разтревожих за по- сериозното си състояние с коксартрозата, спрях да мисля за косата и постфактум установих, че не само е спрял косопада, но се е и сгъстила. Пия телешки желатин, просто защото като знам от какво се прави, ми става гадно като си помисля за свински, въпреки че ям всякакво месо😀 Има и рибен колаген, всички са еднакво полезни.
В момента ползвам телешки желатин Буров, 100 грама от аптека Ремедиум. Стига за 10 дена. Има много по-изгодни оферти в интернет за по-голямо количество. Нарочно си взех малко, като начало,  за да видя как ще ми понесе. После ще си взема на едро.
Не вярвам колагена да действа на месечния цикъл, но трябва да се попита специалист.
Някой пита защо почивка. Вече не помня, лекар ли ми каза, прочетох ли някъде.То по принцип винаги се прави почивка и за най-безобидните добавки. Специално за глюкозамина, който се съдържа в някои видове колаген, трябва да се внимава за пред диабетни състояния. А за желатина съм чела, че ако се прекали, влияе на холестерола, също както прекаляването с месни продукти.

Точно на тази вълна съм в момента. От една година взимам колаген за стави. Задължително на 3 месеца се прави 1 месец почивка. Различни марки съм взимали,  който каквото ми каже, но съм гледала да е с по-голяма концентрация и да има вътре хиауронова киселина и глюкозамин. А една аптекарка ми каза точно това - да се сменят марките. Всички ортопеди са единодушни, че няма никаква полза, а рехабилитаторите го препоръчват. Те казват,  че ако се съчетае с кинезитерапия и физиотерапия , ще има ефект, иначе го изхвърляш. Неочакваният ефект беше, че ми избуя косата. А що се отнася до ставата - за 1 година положението се задържа, нормалното е да прогресира. Сега съм се запалила по желатина,  има много добри отзиви на хора, при която е намаляла болката. Взимам си от аптеката телешки на прах и го разреждам с портокалов сок. Аргумента е че като натурален продукт по-бързо и качествено се усвоява. Пише също, че действа на косата, кожата и помага при стомашни проблеми, гастрит, язва. След 2 месеца ще пиша пак дали ива ефект.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 11:13 от CelesteTT

Общи условия

Активация на акаунт