Тя пък става пилот!
Родена е не само в един и същ щат и в един и същ град с Джеф Безос, но и в една и съща болница „само с шест години разлика“, както тя самата обича да пояснява.

Лорън е мексиканска американка от трето поколение. Майка ѝ е била чиновник в градския съвет, а баща ѝ е бил пилот и механик на авиационна техника. Тя е най-малката в семейството, тъй като родителите ѝ вече са посрещнали братята ѝ Майкъл и Пол. Макар родителите й да са имали хубави професии, Санчес е споделяла, че познава нищетата. В интервю казва, че е израснала в лишения.
„Произхождахме от нищото. Спях на задната седалка на колата на баба ми, когато тя чистеше къщи“
Тя отбеляза, че баба ѝ е била „силна личност“ и „една от най-трудолюбивите“, които някога е виждала.
„Наследих работната си етика от нея“, и добавя, че понякога е помагала на баба си с чистенето.

(с баща си )
Тя е била активна в ученическото събрание и мажоретка в гимназия „Дел Норте“ .

Печели конкурса Мис Джуниър Америка, Ню Мексико. Участва и в конкурса „Мис Хавайски тропик“ в родния си град.

Когато е на 7 години, родителите ѝ се развеждат и тя живее предимно с майка си.
Баща й се жени повторно и има дъщеря на име Елена, която е с 13 години по-млада от Лорън. Въпреки разликата във възрастта, двете са близки и често споделят публикации, изразяващи любовта си една към друга.
„Сестра ми и аз сме толкова близки, че понякога е трудно другите да разберат връзката ни“, споделя Елена. „Трудно е да се опише. Когато сме заедно, веднага попадаме в собствения си свят, а когато не сме, си говорим по телефона поне 2 пъти на ден, обикновено по-често. Имаме връзка, което е рядкост в живота, но е истина. Подкрепяме се и се грижим една за друга безусловно. Тя ме вижда и разбира като никой друг... Имам голям късмет, че бъда обичана от нея.“
Елена е била медицинска сестра, преди да стане успешен фотограф и към момента живее в Сиатъл .
:max_bytes(150000):strip_icc():focal(742x278:744x280):format(webp)/lauren-sanchez-siblings-sister-elena-sound-breast-institute-063025-7b693c2819664204998ca9493bff10df.jpg)
Тя е журналистка, носителка на награда „Еми“
Санчес избира кариера в журналистиката, докато следва в Университета на Южна Калифорния. От 1994 г. се занимава с радио и телевизия.
Започва кариерата си в новинарските предавания по местни новинарски станции, преди да стане репортер за Extra . След това се присъединява към екипа на Fox Sports Net , където е номинирана за награда „Еми“ като водеща и кореспондент. През 1999 г. се завръща в KCOP-TV в Лос Анджелис и печели награда „Еми“. През 2009 г. се завръща в Extra като водеща на уикенд предавания, а също така от време на време е гост-водеща на други предавания като „Добър ден, Лос Анджелис“, водеща е и на танцовото състезание So You Think You Can Dance.
През 2003 г. журналистката се появява на корицата на мъжкото списание Open Your Eyes със заглавие: „Най-горещата водеща на новини в Америка“.

Тя не крие, че има известни комплекси що се отнася до тегло.
Когато е на 18 години, Лорън Санчес не успява да стане стюардеса, защото я намират за пълна.
По това време тийнейджърката е победителка от няколко конкурса за красота и както обяснява пред Wall Street Journal, е тежала не повече от 55кг. ( като максимално е достигала до 58 кг. )Годината обаче е 1989-а и максимално позволеното тегло за жените за стюардеса били 52 килограма.
"След като слязох от кантара ми казаха, че няма начин. Че трябва да съм точно под тези килограми( 52кг)", припомня си Санчес.
Тя е категорична, че ако можеше да се върне назад във времето, никога нямаше да си причини унизителното теглене на кантар вместо интервю за работа. Въпреки това признава, че оттогава следи внимателно теглото си.
На 40-годишна възраст Санчес решава да отвори нова страница.
Журналистката преобръща живота си и от медийния нюзрум се прехвърля към пилотската кабина. Тя става лицензиран пилот на хеликоптер, което според нея е вдъхновено от баща ѝ, който е бил инструктор по летене.
Лорън е споделяла, въпреки че майка ѝ и баща ѝ имат други работни места, и двамата са могли да пилотират.
„Баща ми беше инструктор по летене, но аз не знаех нищо за авиацията. Просто гледах как самолетите минават“, каза тя. „На 40 години казах на баща ми: „Искам да се науча да летя.“ Той ми помогна да си намеря инструктор по летене и започнах да вземам уроци по летене.“
:max_bytes(150000):strip_icc():focal(879x0:881x2):format(webp)/lauren-sanchez-1-dfba0b6fbaad4b4a8b80b1de7ddb0dde.jpg)
През 2016 г. тя основава Black Ops Aviation, превръщайки се в първата жена със собствена компания за производство на въздушни филми. Компанията е работила с клиенти като Netflix и Amazon и е била консултант по филма на Кристофър Нолан „Дюнкерк“.
Именно интересът на Лорън към авиацията е причина да се присъедини към изцяло женския екипаж на ракетата New Shepard на Blue Origin по-рано тази година, заедно с Гейл Кинг и Кейти Пери.
„Земята изглеждаше толкова... тиха. И като я погледнеш, си мислиш: „Всички сме заедно в това.“

Санчес е автор и на детска книга „Мухата, която летеше до космоса“, публикувана на английски и испански през 2024 г. Тя разказва историята на муха на име Флин, която пътува до космоса и се връща с новооткрита отдаденост на планетата – разказ, който Санчес описва пред People като „метафора за любопитството и преследването на мечтите“.
:max_bytes(150000):strip_icc():focal(749x0:751x2):format(webp)/The-Fly-Who-Flew-to-Space-Book-Cover-Lauren-Sanchez-030424-4ba013a0e6cf4ed391e62ee172bc495f.jpg)
4 годежа, 3 деца от 2-ма различни мъже и 1 брак
Рори Маркас
Докато е на стаж в телевизия в Лос Анджелис Лорън Санчес се сгодява за спортния коментатор Рори Маркас.. Двамата са се разделили, когато Маркас е сменил работата си.

Антъни Милър
През 1996 г., на Супербоул, Лорън Санчес се запознава с вече пенсионирания играч на "Денвър Бронкос" Антъни Милър. Те се срещат в продължение на четири години и са сгодени за близо две. През 2000 г. обаче като се разделят, а по-късно следват взаимни обвинения в изневяра.

Дерек Фишър
След раздялата си с Антъни Милър, Лорън Санчес има връзка с Дерек Фишър, с когото се разделят и събират няколко пъти.

Тони Гонзалес
По време на връзката си с друг спортист - играчът на "Канзас Сити Чийфс" Тони Гонзалес, Лорън Санчес става майка за първи път. Тя ражда сина си Нико през февруари 2001 г.
След раздялата си двойката запазва приятелски отношения, а в интервю за WSJ от януари 2023 г. Санчес нарича спортиста своя "най-добър приятел".

:max_bytes(150000):strip_icc():focal(999x0:1001x2)/lauren-sanchez-kids-nikko-3-ea804bb729c447aaa4cf3e03a5782b86.jpg)
:max_bytes(150000):strip_icc():focal(499x0:501x2):format(webp)/lauren-sanchez-son-graduation9-06042024-88c63868b3ad4648ac49b41867fe4c73.jpg)
,type=downsize)

Хенри Симънс
Друго предложение за брак, което Лорън Санчес приема, е това на звездата от сериала NYPD Blue Хенри Симънс.Но в последствие годежът е развален.

Патрик Уайтсел
Също звездна е била сватбата на Лорън Санчес с агента на таланти Патрик Уайтсел. На нея са присъствали Дженифър Гарнър, Мат Деймън и други холивудски знаменитости. След като се жени, журналистката ражда и другите си две деца - сина си Евън и дъщеря си Елинор - съответно през 2006 г. и 2008 г. През 2019 г. двойката се развежда, като всеки от тях е поискал съвместно попечителство и никой не се е борил за издръжка.

И двамата бащи на децата й към днешна дата са щастливо обвързани :

Връзката й с Безос започва като афера
Двамата се запознават през 2016 г. на парти по случай излизането на албума „Manchester by the Sea“ . Всъщност, според слуховете, бившият съпруг на Санчес е този, който я е запознал с Безос, с идеята двамата да работят добре заедно.
Двойката се свърза отново през 2018 г., когато Безос наема компанията на Санчес, Black Ops Aviation, да заснеме малко за неговата компания за космически пътувания, Blue Origin. Според книгата от 2021 г. „Amazon Unbound“ , тя му помогнала да преодолее страха си от летенето и той от своя страна... се влюбил. И все по-упорито се твърди, че любовните им отношения са започнали преди и двамата да имат официални разводи.
А поради твърдения, че брат й Майкъл издава връзката й с Безос на пресата, Санчес не говори с него и не е бил поканен на сватбата.
Първата публична изява на Лорън и Джеф през 2019г. на "Уимбълдън"

Санчес споделя, че кубинската връзка на Безос е нещо, което ги свързва още повече.
„Сближаваме се по най-добрия възможен начин. Сега живеем в Маями и баща му, Майк , идва на гости. В неделя правят чурос за децата и искат само да им сложат пудра захар. Аз им казвам: „Не, не, не, не. Трябва да сложиш захар, но трябва да сложиш и канела. А къде е шоколадовият сос? “