Мартин на мама Шуши в МАЙските редици сладичко се гуши!

• 35 605
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
Иван на компютъра хич не му разбира. На почти всичките ми познати децата им вече си играят на компютърни игри и чак ми е чудно как става номера. Аз на Ивко ако му пусна игра, трябва аз да му я играя. Макар че аз не спирам вечер да си играя на игрички, не знам как не се е запалил. Лаптопа явно го приема като личния ми телефон и затова гледа да не го пипа. Но към анимациите е доста пристрастен. Опитвам се да ограничавам времето за гледане на телевизия, но не винаги ми се получава. Когато е сам, рядко се заиграва и предпочита детското. Затова гледам повече да излизаме и да не остава ред за телевизия вечер.

Нанчи, моите съболезнования за леля ти!

Олче, стискам палци разговора да протече в твой интерес!

# 721
Добро утро!
Черпя по едно "Карибско кафе" Wink поне така пише в гугъл

# 722
  • София
Мерси, Гичо, това карибско кафе страхотно изглежда.
Вели, май много добре си се ориентирала по отношение на Френгов, като прочетох написаното и аз се сетих как беше при нас миналата година. Заради честите боледувания, след като бях проучила УНГ специалистите, отидохме в Транспортна болница при Френгов. Вярно, внимателен е човека, има апаратура, мисля че ги преценява нещата, ама и това за меркантилността е вярно. Прегледът не беше евтин, вторичните уж са по-малко, но винаги отиваш, че и на нови първични (по-скъпи) пак. Едни плашещи диагнози, споменаване на макарички, проконтролиране на нещата с доста прегледи, препоръчване на скъпи имуностимулатори, явно е дистрибутор. Сигурно е специалист, ама не е за нас и без макарички си е добре Румен вече. Иначе д-р Кирова от Окръжна болница ми препоръчаха и ако има проблем, при нея ще ходим.
За компютърните игри, занимава се по малко Румен, ама не му е чак такова хоби, на него му дай кабеляк, usb-та да включва, мп4, дистанционни, двд-та и т.н., наскоро беше опасал хола като с паяжина от разклонители, влече го Rolling Eyes
Лек ден от мен! Нещо се сетих за Люси, че не се е включвала, а и доста други мами липсват.

# 723
  • Бургас
Красимира миналата година имаше проблеми заради сливиците. От детската градина ме бяха извикали да ми кажат, че диша носово, хърка и прочие симптоми. Заведох я на лекар във Бургас. Тук във форума в бургаската отчетна тема всички ми писаха, че двамата ни известни лекари 100% ще ми кажат, че е належаща операция. От всичко прочетено констатирах, че имаше всички симптоми, но доктора беше категоричен- до 4 години ми каза, че е абсурдно да говорим за трета сливица. Та той ми отряза мераците и от тогава не се бях сещала за това. Дано всичко при вас е ОК.  Peace

А н и и моята девойка не се интересува от тези техники у нас. Все още има респект и дори като ходим у нашите като седна на компютъра ми казва- не питай на дядо компютъра!  Whistling За детските- обсебена е! Последната й страст е Снежанка и седемте джуджета на Дисни! Гледа го по 2 пъти един след друг и като я наблюдавам- все едно за първи път го гледа.  Tired

# 724
Да се включа по обсъжданите теми, Мариса към компютъра само гледа какво правя, не пипа, но детските са и страст и то Бумеранг, нищо че не разбира какво говорят ги гледа, любим и е вече Скуби Ду, и заради него купуваме едно мляко с него на опаковката и кроасани само от тези пак с него и лепенка вътре, и си ги лепи лепенките на креватчето. Е не и омръзва и Том и Джери естествено, но все пак има си и нови предпочитания.
Радвам се, че Маги е вече по добре с ръчичката.
На болничите да оздравяват!  bouquet

# 725
  • Русе
   Хайде да изписваме вече темата и да отворим работа на Ани! Wink
   Вчера казах на мъжа ми, че разчитам на него да ви информира като се роди бебето. Той се съгласи, но ми постави условие - да си чакам термина, че бил много зает сега на работа и не може да си вземе отпуска! А седмицата с Великден му било най-удобно! Laughing Та да знаете - има още време Mr. Green Иначе д-ра е спокоен за сега, щом успях да стигна до тук със скъсена шийка, като нищо може и пак да пренося ooooh!
   Като ходи редовно на градина, Дарито не се интересува много от телевизора, вечер бърза да оцветява книжки - това е новата й страст. Само дето иска и аз да участвам от време на време. Но като е болна и е вкъщи пускаме ТВ-то доста често, особено когато времето навън е лошо. Любимият й тв канал е Дисни, а филмчетата са "Кид върсис Кат", "Малките Айнщайнчета", сериите за Мечо Пух и Мики Маус, а напоследък К9-за едно куче робот. На Бумеранг обръщаме задължително вечер в 21.20 за сериите на Том и Джери. А от миналата седмица по БТВ Комеди всяка вечер в 20 часа дават по 10 минутки "Ну-погоди", също се гледа с голям интерес Simple Smile
   На компютъра обича да гледа бебешки снимки - нейни и на братовчед й, както и техни клипчета. Баща й вечер играе на "Светът на Уоркрафт" и тя го гледа и му дава съвети Laughing

Нанчи, съжелявам за загубата ви!

# 726
Привет и от мен,

Аз май съм от губещите се майки, но честно казано не ми остава много време за компютър. Вечер като се прибера Сиси ми ангажира цялото внимание. Ако отида в другата стая да свърша нещо на компютър или да прочета домашно взето от работа и ги оставя с баща си, автоматично след 5 минути се е пренесла при мен. Като и кажа отиди при баща си да се занимавате или нека тати те нахрани, тя отговаря "Нееее, мама" - "Сиси защо мама, не може ли тати?" -"Неее, мама, защото много я обичам". И ми става хем много хубаво, хем тъпо. Татко й онзи ден се разсърди и каза "Аз май съм ви излишен на двете и само ви преча"  Simple Smile.
От четири седмици се опитваме да ходим на градина, тъй като днес ще имаме Кръщене на групата (до сега си нямахме име, бяхме ІІ-ра група, сега ще се казваме Мечо Пух). Ще има тържество, поп, подаръци и т.н. и дребосъчкова трябваше да ходи за да я включат в програмата. Ходихме два дни и се разболяхме. Една седмица в къщи, 4 дни на градина от които два на половин ден и 39 градуса цяла нощ. Уж се пооправи и в понеделник отиде за главната репетиция и вечерта едвам дишаше от кашлица. От вчера сутринта е на антибиотик и снощи като че ли беше вече по-добре и довечера живот и здраве ще се включим в тържеството. А какъв рев падна първите дни като беше на градинка, че другите деца знаели танците, а тя не. Та чакам с нетърпение да й видя ча-ча-чато. (май това ще танцуват с партньора й).
Сиси  харесва (бившия) Jetix и гледа с интерес все още Baby TV. Любими филмчета има доста - Мики Маус, Рейнджърите (но те май вече не ги дават), Лошата котка Кат и др. Но както казва баща й "Вие с майка ти ползвате телевизора за фон". Обикновено си играе с колички (напоследък основно) или рисува нещо. На компютъра не й давам да играе, но и тя не проявява голям интерес. Може там да гледаме някоя серия на Барбароните (или друго филмче), клип на детска песничка или да обличаме кукли. Но това се случва рядко.
Ами това е от нас. Надявам се да съм допринесла за изписването на темата.
Миленка как си? Стискаме палци да сте 2 в 1 поне до началото на 9-тия.
Ирка, стана ми мъчно за това което си изживяла. Пиши как сте. Надявам се вече всичко е ОК. И ние сме минали през такъв период и после любовта е още по-силна.
Олче, принцесата ти е страхотна. Чаровна като батко си и с невероятни тоалети. Heart Eyes
Пепсън твоите моми са много хубави, порастнали и ужасно си приличат. Как мина първия работен ден?
А Вели за полицая просто нямам думи. /Не се тревожи за операцията. Както някой беше казал "Всяко зло за добро", може така да е трябвало да стане./
Освен Люси, отдавна ми се губи Смайли. Сиска също май няма време за форума.  Sad
Много ми е готино да гледам снимки на порасналите вече дечица. Особено където са по две. Толкова са мили и сладурски (Любе знаеш за слабостта ми към твоите дечковци) Май и мен ме влече към второ, но да видим?!  Wink
Поунесох се. Ето малко снимки които вчера качих във Facebook-a:
- от Коледа и Нова Година - http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=2034826&id=1237299197
- от снежен Бургас - http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=2036945&id=1237299197
- от една фотосесия - http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=2036950&id=1237299197
Хубав ден. newsm08 Много прегръдки от нас. Hug Hug Hug

# 727
  • София
Олче,ти  нещо много бързо ще ставаш пак работна...дано се разберете със шефовете и да се похвалиш,че почваш на много по-висока заплата Peace..А,Елинка кой ще я гледа-баба Щпунц ли?

Любе, който не е мислил навремето да вземе богат мъж  Mr. Green, а на една гола лИбоФ живее Mr. Green, на работен ще се прави... Blush
Срещата мина по - добре от очакваното. За пореден път се убеждавам, че от Щастлива звезда е предопределено да намеря толкова хубава, платена и интелигентна работа. Почувствах се ценена, за-липсвала Laughing и още по - амбицирана да се върна и да дам всичко от себе си. Шефовете се занимаваха над час с мен, разходиха ме из цялата офисна част, (лятото фирмата се премести в чисто нова сграда, която спира дъха с лукс, меко казано), поговорихме надълго и нашироко, дори успях да издействам по-съкратено работно време, поради факта, че имам дете, което има нужда от допълнително внимание и време, визирам Велизар, не бебето. Laughing
Ени ще я гледа баба, която сама изяви желание да се занимава с нещо приятно, така че, мога да и я оставя без (много) да се разкъсвам душевно, а и Елина е супер привързана към нея, с две думи, чувствата са им взаимни. Баба Шпунц се предлага да гледа и 3-тото така... Mr. Green Изобщо, засега нещата се нареждат идеално. Praynig

По въпроса за децата и компютрите, по препоръка на логопедката ни, не е вредно (естествено в разумни граници), дори тренира най - първите и ранни езикови параметри като очен контакт, концентриране на внимание, съпреживяване, имитации, ред и разбиране на структурирани ситуации, именно защото работата с компютър наподобява работа с визуални стратегии, ангажира слухово внимание и скорост на сл. преработка, което пък предизвика вокализиране и гласов контрол. Казано с по - прости думи, съзнателната работа с мишка е насочване на информация от мозъка към ръката, което е вид посочване и изразява разбиране на реч и ситуации. Което е много важно да се умее от едно малко човече и за което се борим самите ние в момента.

Оставям ви с пожелание за лека вечер, дано болните дечица бързо да оздравяват, велиса на теб специално стискам палци операцията да се окаже решение и избавление... Наистина доста си отболедувахте и се измъчихте. Rolling Eyes

FY, нацелувай сладката порастнала госпожица Heart Eyes и щом те влече към второ, дерзайте, че ви се отдава -  на чар и ум ги докарвате... Heart Eyes Hug Peace

# 728
Олче, много се радвам, че така добре ти се нареждат нещата и в работата, и в дома  Hug Heart Eyes Peace
FY, страхотна ти е госпожицата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 729
Ох,Олче......развесели ме с началото на поста ти...Ама,така де,който е гледал,гледал е...такива като мен и теб да му мислят Mr. Green.Радвам,се че поне ти си намерила къде да те оценят подобаващо/щото и мен ме ценят уж.......ама за без пари/.А,пък баба Щпунц не я оставяй дълго да ви кандърдисва-щом има ентусиаст- помагач,работете за следващото/пък и хубавки ги докарвате,лесно ги раждаш...работодателят ти благосклонен.......бива ли да не  се възползваш при толкова екстри накуп/
За компютърните щения на моите момци,и да са полезни и да не ся....аз вече трудно ще озаптя положението,щото доскоро успявах...,ама откак тръгнах на работа тати бързо въведе ранното компютърно обучение като задължително,че да може и той да си се занимава с неговите си неща/това е явно най-сигурния и безопасен метод за обезвреждане  Mr. Green/
Ники,да казвам ли и тук,че снимките ти са невероятни.....и госпожицата най-вече.......Дано да е здрава и да не продължавате в същия ритъм с боледуванията .......А,ти предполагам после ще пуснеш и снимките от тържеството......

# 730
Ще пусна, ще пусна Любе снимки  Simple Smile само да ги поогледам, че сега се прибираме от тържеството. Беше много интересно и забавно. Не съвсем по план и програма, но с деца на 4 години е така. Порадвахме им се, повеселихме се.
Благодаря за комплиментите за Сиси. Ако ги чуе ще бъде много щастлива. (голямо конте е и все пита дали била красива)  Laughing

# 731
Олче, това за работата ти звучи страхотно. Ако имам такава приятна работа , както я описваш, ако ще мъжът ми да е милионер, пак бих я посещавала с радост! По нататък, ако е удобно, дай малко снимки, да се порадваме и ние на лукса.

Ники, Сиси наистина си е голяма чаровница! С кеф и разгледах снимките!

# 732
Гледам обсъждате децата и телевизия и компютри. Моят син сутрин със ставането 7:00-7:30 започва да гледа сутришната програма на дисни ченъл- Спортакус, Клуба на Мики Маус, Ханди Мани, Мечо Пух и малките Айнщанчета. През това време ставаме, приготвям закуската, храня го и играе. Но фаворит му е Ханди Мани и дори се оприличава на него. Той бил големия Мани, а бебето било малкия Мани. Ядосва се и ни поправя ако "объркаме" имената. Компютър също ползва като играе Буквенка и Цифренка и вече знае буквичките и цифрите. Все пак гледам да ограничавам, защото ако го оставя и цял ден ще изкара пред компютъра. Играе до 1 час. Знам, че е малък, не е полезно, но така успявам да сготвя. Пускала съм му и от нета игрички, обича да слуша песнички на английски- гуменото мече, фермата на стария Макдоналд, пет малки патета, пет малки маймунки и т.н.
И друго щях да пиша, но забравих. Напоследък много забравям newsm78, станала съм много разсеяна.

# 733
Ръш-че,от кърменето ще да е...така разправят в кърмаческия Laughing..аз,отдавна не кърмя..ама пак забравям,та се чудя,що още ме държи newsm78
Аз,също не давам повече от час,но се притеснявам,че при двама пристрастени компютърно родители,скоро ще ни е трудно да си поделим наличните ПС-та........Иначе се радвам,че децата се оправят  с техниката.........и  се справят добре интуитивно.......
Аз да споделя,тая вечер бях на родителска среща и останах много приятно изненадана-бяха ни поканили една преподавателка от Пловдивския университет-по педагогика,която да ни говори за актуалните теории относно възпитанието на децата в доучилищна възраст-и определено  жената полезни неща ни каза/препоръча ни и литература,за който го интересува/...обаче после имаше отчет на директорката,относно разходваенто на средствата от дарения..и няма да Ви кажа,че направо я съжелих жената-то бива простотия,но чак толкова не бива smile3555...........направо ми събраха очите няколко родителя/например една майка се възпротиви,че искат да купуват нов пясък за пясъчника,защото кварталните кучета и котки щели да го препикават,после друга се опъна,че като било лошо времето  храната за филиалите се карала с такси и не било честно да се взимат от събраните пари/иначе се кара с количка-един чичо я бута,ама като не е изчистен снега,не става/,а накрая  имаше повече от 50% от родителите против да се направи сайт на ДГ/с/у 250лв,което ще само  за хостинг-а и поддръжката,другото ще е на доброволни начала/,защото според тях това е глезотия...и те нямяло да го ползват...........и всичко това с/у сумата от 2лева на дете на месец/като едното левче остава за групата,другото е за общи харчове на ДГ/...та честно ми събраха очите #Crazy.......И,определено вече съчуствам на педагогическия и помощен персонал,защото видях за какво/и със какво Shocked/ им се налага да воюват всекидневно........,вместо да се мъчат да ни възпитатват децата...
Хайде,лека и спокойна Hug Heart Eyes  bouquet

# 734
Добро утро!

Не мого да свикна, да ставам рано и това си е  Whistling
Хубав ден, момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт