Домашен любимец и дете?Какво да бъде животното?

• 30 244
  • 243
  •   1
Отговори
  • Пловдив
От известно време се чудя какво животно да си вземем.Малкия порасна достатъчно,за да мога да му обясня,че животинчето не е играчка,а другарче.
Винаги /преди да родя/ сме имали котки.Като се прибрахме от родилното обаче,котарака просто избяга.Скочи през терасата /на 1-вия етаж сме/ и пове4е на се върна.Незнам защо го направи...Ревност,може би,от бебока.
Сега мисля да си вземем кученце,дребна порода някаква.
Пускам анкетата,за да видя кои животни са най-често срещани в домове с малки деца.Как ги приемат децата,как животното приема малчуганите?Кое е най-подходящо за първи домашен любимец на едно хлапенце?И не на последно място - хигиената-котка или куче е ''по-чисто'' за гледане?
Може да се гласува с до 4 гласа.

# 1
  • София
Имаме куче, а в момента временно, даже две.
Имаме го отпреди да се роди детето.
Проблеми не сме имали никакви.

# 2
  • Бургас
Ние нямаме домашен любимец, но аз бих избрала рибки или куче.

# 3
доколкото имам впечатления от форума, тук скоро ще се изсипят няколко страници с "колко е ужасно да има вкъщи животно"  Mr. Green

иначе от мен поздравления за идеята  Peace

ние имаме 2 кучета. аз съм израстнала с котка вкъщи. честно казано бих предпочела детето да си има куче - аз лино им се доверявам повече, по-малко опасни са откъм алергии, но трябва по-често да се обезпаразитяват, защото все пак постоянно са навън. ако е котка, за мен задължително трябва да е кастрирана! и все пак аз лично не се доверявам толкова на котките, въпреки че съм гледала няколко до момента, вече съм твърдо убедена, че кучетата са по-добри другари - по-сърдечни, по-търпеливи, в пъти по-привързани към стопанина от котката.
но кучето изисква повече грижи - повече храна, годишни ваксини, повечко чистене след него (особено след разходка); разходки (детето едва ли може да поеме изцяло грижите за куче, така че е добре родителите да помислят дали могат да отделят време, за да не се мъчи животното). знам много случаи, в които купуват на детето сладко пухкаво кутре за Коледа, но после осъзнават, че всъщност те трябва да се грижат за него и почват да се чудят на кой да го подарят, като травмират и детето и кучето  Naughty
определено кучето ще научи детето повече на дисциплина, визирайки повечето отговорности около него.

и още един съвет - много внимателно когато купувате куче или котка от зоомагазин!!! много често продават болни животинки и стопанина после се вижда в чудо какво му е дошло до главата!

успех каквото и да решите!  Peace   bouquet   bouquet

# 4
Има подобна тема в "Нашите деца". Доста интересни мнения са споделени.
Тук е: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=441466.0

# 5
  • Пловдив
Мерси,ще почета! Hug

# 6
Ние имаме котка която в момента живее във свекърва ми,но си мислим малката като порасне да си я приберем.

# 7
  • София
Нямаме домашен любимец. Против съм животните в апартамент. Те се мъчат и ние също. Плюс това е огромна отговорност. Не можеш просто така да тръгнеш никъде.

Но аз лично, ако чак толкова съм принудена да взема нещо бих купила морски свинчета. Перфектни са. Любвеобилни, кротки, не миришат и стоят в аквариум.

# 8
В момента нямаме домашен любимец. Замисляме се да вземем. Със сигурност ще е куче, аз съм израснала с куче, имам незабравими, весели спомени и искам синът ми да ги преживее също.

# 9
Нямаме, но бих взела след време куче Simple Smile

# 10
В момента имаме рибки, които купихме с цел синът ми да се грижи за тях. Само аз ги храня, милите.  Crossing Arms
По-нататък, с възпитателна цел, мисля да опитаме с куче.  Peace

# 11
Имахме куче,но големият син направи алергия към него и се наложи да го подарим.По съвет на алерголога взехме 2 водни костенурки.

# 12
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Преди време докато си бяхме в БГ имахме котка, която избяга.
После си взехме 2-3 хамстера един след друг, че много бързо умираха (добре, че детето беше малко тогава и не разбра много-много какво е станало с тях).
След това си взехме заек, който завещахме на свеки преди да заминем.
Сега по неволя пак гледаме котка.
Детенце се разбираше много добре с всички  Laughing
Та по опита ми до момента.....бих предпочела животно, което не цапа чак толкова - хамстер, зайче или рибки. Мразя космите, които съпътстват котките и кучетата.

# 13
За четвъртия РД на дъщеря ни й взехме мъничка водна костенурка, това е единственото, което съм съгласна да имаме вкъщи и съм много доволна, дъщеря ни два пъти повече.  Grinning Всеки ден й пуска храна в аквариума и после с наслада гледа как костенурката се храни. Ако някой ден живеем в къща, веднага ще й вземем хубаво куче, с нея сме любителки на големите породи. Смятам, че какъвто и да е, домашния любимец прави децата по-отговорни.

# 14
Имаме папагал Рашо - не е подходяща идея за дете.

Имаме и златни рибки - също никаква полза.

За мен най-доброто, хубаво и предано животно за вкъщи си остава кучето  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт