Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 212
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 240
  • Другата България
 Hug Да питам за "Хормоностим" - някой ползвал ли го е, отзиви? newsm78

# 241
# 242
Здравейте ! И аз имам проблем с климактериума . Ходих при трима доктори . И са категорични . А така ми се искаше да имам второ дете ...
Но ми е странно  от 13 месеца в следствие от стрес ми прекъсна месечният цикъл . Но не съм имала нито топли вълни , нито някакви други подобни синдроми . И само FSH хормонът ми е висок . И се чудя възможно ли е да е временно

# 243
  • Другата България
Здравейте отново. Hug Включвам се с поредния въпрос Praynig гинеколога ми ми каза на 20 ден от цикъла да изследвам прогестерон с цел да се види дали съм в пременопауза. Ето резултата -6.07 при референтни стойности на лабораторията за лутеинова фаза 3.28-38.63 ng/l.Мисля че лутеинова фаза трябва да гледам на 20-ия ден Thinking newsm78? Но понеже е извън страната/доктора/ до края на месеца та все пак да ви питам какво мислите, нормален ли е? Виждам , че е в нормата, но да не би нещо друго да се има предвид Embarassed Tired?

# 244
marianadi , прогестерон се изследва 7 дни след доказана овулация. Ако си имала овулация на 13-14-ти  ден от цикъла,тогава на 20-21-ви ден става да го изследваш. Много наизуст те е накарал доктора  да пускаш прогестерон на 20-ти ден. И резултатът ти 6.07 може да е в норма, но се води нисък. Прогестеронът е единствения хормон, който е хубаво да е на горна граница, дори и да я подминава, не е проблем.

# 245
  • Другата България
marianadi , прогестерон се изследва 7 дни след доказана овулация. Ако си имала овулация на 13-14-ти  ден от цикъла,тогава на 20-21-ви ден става да го изследваш. Много наизуст те е накарал доктора  да пускаш прогестерон на 20-ти ден. И резултатът ти 6.07 може да е в норма, но се води нисък. Прогестеронът е единствения хормон, който е хубаво да е на горна граница, дори и да я подминава, не е проблем.
  bouquetБлагодаря ти.Гинеколога е в Сф, а аз съм от провинцията Embarassed и няма как да го посещавам често по обясними причини. От няколко месеца се опитваме да намерим причината за нередовния цикъл и според него , а и ендокриноложката е пременопауза /че не знаех за такова понятие, мислех че менопаузата си е една Embarassed Embarassed/.Та затова така се получи.И затова исках да знам дали се води нисък /и аз си го помислих/ , защото явно съм си в пременопауза.Е, здраве пожелавам на всички Hug

# 246
Прогестеронът започва да намалява още след 30 год. възраст, но по осезаемо е след 33-35. Тогава се проявява по-силно и т.нар.ПМС, причина за който е ниският прогестерон , съответно доминацията на естрогени през втората половина на цикъла и най-вече няколко дни преди цикъл.
Освен това цикълът се скъсява и от ,примерно 28-30 дни, става 25-24-23 и надолу. Пак заради намаленото производство на прогестерон и от там-къса лутеална фаза/ и аз съм на това дередже/.

# 247
Днес гледах по телевизията за хормонът на растежа . Казаха , че в есественосъстояние човек го имал до 35 години . Продавал се в аптеките и го вземали за натрупване на мускулна маса , изглаждане на бръчки и т.н. дори за естествено възстановяване на побелели коси  Whistling
Някакъв експеримент имало : 6 м. го вземала някаква група хоро от 60 до 80 годишни и се подмладили видимо с около 20 години .
Питам се за нашият проблем помага ли ?

# 248
Имам пак ръждиво зацапване, по капка на ден ooooh!
От 18 съм така.Толкова го разтегнах този цикъл, че вече не помня и на коя дата ми почваше Confused
На диета съм повече от мецец, отслабнах 7 килограма, детето замина в чужбина и притеснението ли ми е в повече, но съвсем не са както трябва нещата

# 249
  • Другата България
Прогестеронът започва да намалява още след 30 год. възраст, но по осезаемо е след 33-35. Тогава се проявява по-силно и т.нар.ПМС, причина за който е ниският прогестерон , съответно доминацията на естрогени през втората половина на цикъла и най-вече няколко дни преди цикъл.
Освен това цикълът се скъсява и от ,примерно 28-30 дни, става 25-24-23 и надолу. Пак заради намаленото производство на прогестерон и от там-къса лутеална фаза/ и аз съм на това дередже/.
Приемаш ли прогестерон под някаква форма?

# 250
Днес гледах по телевизията за хормонът на растежа . Казаха , че в есественосъстояние човек го имал до 35 години . Продавал се в аптеките и го вземали за натрупване на мускулна маса , изглаждане на бръчки и т.н. дори за естествено възстановяване на побелели коси  Whistling
Някакъв експеримент имало : 6 м. го вземала някаква група хоро от 60 до 80 годишни и се подмладили видимо с около 20 години .

Как се приема този хормон ?

# 251

Как се приема този хормон ?
Инжекции . До сега се рових , но го дават само за фитнес за друго не пише . Сигурно още не са направили връзка , но като следва подмладяване би трябвало да влияе някак

# 252
  • София
А за страничните ефекти на соматотропина нещо да са казали, че ми стана интересно? Щом тялото се нуждае от него само до 35-тата година не е ли малко насилствено да го блъска човек и след това? И какво се очаква - да порастне още на ръст - все пак това му е основната функция?

Това намерих в сайта за бодибилдинг - Някои билдери  ползват по 3IU дневно, други по 8IU. Но тъй като GH(растежен хормон) предизвиква състояние на инсули­нова реакция, всичко над 8IU е абсурд­но.

Така, че все си мисля, че не бива да се пипат хормоните като ей така..щото "един сайт в нета така каза".... Wink Wink Wink

# 253
marianadi, на Утрогестан съм , вагинално/че по-добре се усвоява и няма страничните ефекти на приема през устата/.
Относно растежния хормон- такава беля можете да си навлечете , че да се чудите от къде ви е дошло! Вкаран отвън ,растежният хормон бързо стимулира деленето на всички клетки в организма, вкл. и на раковите. И ако имате дремещи ракови образувания някъде , като нищо можете да се окажете раково болни. А иначе, нестимулирани, въпросните ракови клетки ,могат никога да не се развият и да не се стигне до сериозно раково заболяване.

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 20:36 от bgroza

# 254
  • Другата България
marianadi, на Утрогестан съм , вагинално/че по-добре се усвоява и няма страничните ефекти на приема през устата/.  

А билкови таблети?Добавки?Муун Райз? Peace

Общи условия

Активация на акаунт