Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 477
  • 1 118
  •   2
Отговори
# 465
  • София
Цитат
А ако се наложи операция при миомен възел предизвикващ кървене, тогава може директно да се влезе и в менопауза
Това не ми стана ясно newsm78 Имам три операции от миоми, първата беше на 23г....
Ако не си на повече години и решиш, че не ти се правят още неизвестно колко операции от моими и се решиш да махнеш матката, тогава може и да влезнеш в менопауза. Понякога след махане на матката яйчниците полека-лека намаляват функцията си също.
Другата вероятност е, поради миоми и кисти на яйчниците (защото се оказа, че често вървят заедно) при операция да се махне всичко - матка и яйчници и тогава директно си в менопауза.

# 466
  • София
И днес ми е бодро не съм яла нито шоколад , нито мед . Може да се окажат прави , че подобрява сърдечната дейност и т.н. Но ще изчакам да мине пълнолунието , за да разбера дали не е от него 
......

Искам да ви попитам на вас гади ли ви се след ядене ?  От 2-3 месеца имам леко гадене
И не само след ядене...почти като при бременност - но се оказа, че имам камък в жлъчката, той беше виновникът!

# 467
И днес ми е бодро не съм яла нито шоколад , нито мед . Може да се окажат прави , че подобрява сърдечната дейност и т.н. Но ще изчакам да мине пълнолунието , за да разбера дали не е от него 
......

Искам да ви попитам на вас гади ли ви се след ядене ?  От 2-3 месеца имам леко гадене
И не само след ядене...почти като при бременност - но се оказа, че имам камък в жлъчката, той беше виновникът!
Да почти като при бременност е

# 468
  • Бургас
Ох добре, че споделяте симптоми - и на мен ми се гади, дори правих тест - отрицателен. Абе общо взето от известно време, все нещо не ми е наред, или ще ми се гади, или свят ще ми се вие, даже забелязах, че когато нося тежко ми прилошава. Гадна работа, за първи път нещо ми се опъва, не съм свикнала да се оплаквам, ама то ми личи. А снощи получих ужасни болки точно на мястото, където е слънчевия сплит. До кога ще продължава това, ще се побъркам вече?

# 469
Миомата е видоизменена структура на матката , тя прави възли навън или навътре, при наличието й , ако се е приключило с детеродната дейност матката се отстранява, ако жената е след 40 или около 40 год. се премахват и яйчниците, значи настъпва менопауза Hug. При първата ми операция отстраниха само матката бях на 35год, при втората поради кисти отстраниха и яйчниците , оказа се , че са функционирали, сега обаче имам вълни. Влязох в критическа принудително Mr. Green, сега съм на 45 год. Имам вълни, но бяха силни веднага след операцията сега са ми много лекички и едва ги усещам, от това съм много доволна разбира се Heart Eyes.
t_ , не е нормално да ти се гади, смятам, че проблема е друг аз бих се изследвала за нещо стомашно Hug

# 470
Ох добре, че споделяте симптоми - и на мен ми се гади, дори правих тест - отрицателен. Абе общо взето от известно време, все нещо не ми е наред, или ще ми се гади, или свят ще ми се вие, даже забелязах, че когато нося тежко ми прилошава. Гадна работа, за първи път нещо ми се опъва, не съм свикнала да се оплаквам, ама то ми личи. А снощи получих ужасни болки точно на мястото, където е слънчевия сплит. До кога ще продължава това, ще се побъркам вече?

От преди няколко дена си спомних , че като боляло нещо трябвало да си сложиш ръцете на чакрата .
Слънчевият сплит е трета чакра  там трябва да си сложиш двете ръце за придаване на сила  .
Тук намерих нещо по въпроса
http://lecheniesmineraliikristali.com/%D0%B0%D1%83%D1%80%D0%B0-% … 1%83%D1%80%D0%B0/
3-та Манипура

# 471
Здравейте отново момичета ,
в петък взех на майка ми изследванията и се оказа ,че това кървене се е получило от полип .... Лекарите казаха ,че всичко било нормално в изследванията и нямало място за притеснение .Въпроса ми е дали този полип може да се появи отново и от какво се получава ? Щях да питам лекаря ,но той не можа да обърне много внимание.

# 472
Полипите могат да се появяват отново , но не е задължително . Hug
А този премахнат ли е ?

# 473
  • София
Полипите са в резултат от прогестеронов дефицит и затова ако не се регулира нивото му след отстраняването на полипа, има вероятност от рецидив.

# 474
Да ,полипа е премахнат. Аз изчаках да излезнат всички резултати от изследванията и тогава почнах да се интересувам ,но за това просто пропуснах да питам а и беше в натоварен за лекаря ден и за това не се върнах. Иначе резултата от материала ,който взеха след абразиото бил добре  (било само полип ) и цитонамазката е 2-ра Б група. Надявам се с това да приключи всичко  Praynig

# 475
  • София
Хубаво е, че резултатът е добър. Но не бива да се забравя, че трябва периодично да се следи дали всичко е наред.

# 476
Да разбира се  Simple Smile Благодаря ви за вниманието мили дами  Hug

# 477
  • Бургас
За първи път от два месеца се чувствам добре. Хомеопата ми ми изписа nux vomica 30 и още на втория ден се почувствах нормално - без гадене, без виене на свят. Сега ако и цикълът ми дойде просто идилията ще е пълна. Каза ми, че няма проблем заедно с хомеопатичните гранули да си взема и Мирифемин - той е изцяло на билкова основа. Така, че ще изчакам тия 5 дни за, които имам изписани гранулки и ще си го купя. Само незнам, колко време мога да го приемам, от отзивите по форумите, прочетох, че жените, които го приемат до 4-5 ден, им спират вълните и им идва цикълът.

# 478
За първи път от два месеца се чувствам добре. Хомеопата ми ми изписа nux vomica 30 и още на втория ден се почувствах нормално - без гадене, без виене на свят. Сега ако и цикълът ми дойде просто идилията ще е пълна. Каза ми, че няма проблем заедно с хомеопатичните гранули да си взема и Мирифемин - той е изцяло на билкова основа. Така, че ще изчакам тия 5 дни за, които имам изписани гранулки и ще си го купя. Само незнам, колко време мога да го приемам, от отзивите по форумите, прочетох, че жените, които го приемат до 4-5 ден, им спират вълните и им идва цикълът.
А когато им дойде цикълът могат ли отново да раждат ? Или е само за спиране на нервните кризи

# 479
Момичета и аз имам два миомни възела с размери около 2 см.
Не съм ходила на преглед от цяла година
При мен не се получава кръвоизлив, слава богу, но пък имам зацапване преди и след цикъл, който пък трае два-три дни  най-много.При мен нещата почнаха преди три години.Изпаднах в депресия и развих хипохондрия, потях се през ноща, отмалявах, гадеше ми се, получих косопад.Стигнах и до психиатър.Пих две седмици антидепресанти, и да не се заричам много, но не мисля да повтарям.За половин година успях да се взема в ръце, но проблема с цикъла си останаТа оттогава и нещата  не са наред.Така и не разбрах хормоните ли отприщиха другите симптоми, или пък заради психическото ми състояние се получи този проблем с цикъла

Общи условия

Активация на акаунт