Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 453
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
За първи път от два месеца се чувствам добре. Хомеопата ми ми изписа nux vomica 30 и още на втория ден се почувствах нормално - без гадене, без виене на свят. Сега ако и цикълът ми дойде просто идилията ще е пълна. Каза ми, че няма проблем заедно с хомеопатичните гранули да си взема и Мирифемин - той е изцяло на билкова основа. Така, че ще изчакам тия 5 дни за, които имам изписани гранулки и ще си го купя. Само незнам, колко време мога да го приемам, от отзивите по форумите, прочетох, че жените, които го приемат до 4-5 ден, им спират вълните и им идва цикълът.
А когато им дойде цикълът могат ли отново да раждат ? Или е само за спиране на нервните кризи
Има много такива случаи, не само като им дойде цикълът, а и по време на самата менопауза забременяват. Яйчниците и яйцеклетките не са напълно замрели, винаги има възможност за забременяване, щом жената е все още във фертилна възраст, а това ако не се лъжа е до около 50 години.
Според мене е нож с две остриета за жените, които не желаят, трябва да не преустановяват мерките за предотвратяване на бременност.

# 481
  • София
Ако жената е вече в менопауза и цикъла е спрял за забременяване няма как да се говори. Само по техниките на ин витро разбира се.
Последните години преди спиране на цикъла не всеки е овулаторен, т.е. не винаги се отделя яйцеклетка. Забременяване може да се случи в момента на преход когато цикъла започва да става нередовен, но все още го има.

# 482
  • Бургас
С помощта на скрининговия тест се определя на FSH в кръвта и при стойности над 28-30, говорим за климактериум.

Може ли да се забременее в менопауза?
 С навлизането в климактериума настъпват хормонални промени и редуване на овулаторни и ановулаторни цикли, така че жената може да забременее, но значително по-трудно, отколкото във фертилна възраст. За да се установи докога може да настъпи бременност, както вече споменах, е необходимо да се направи изследване на FSH в кръвта и при стойности над 28-30 се смята, че не може да забременее и не е необходимо да се предпазва от бременност.

# 483
Ако жената е вече в менопауза и цикъла е спрял за забременяване няма как да се говори. Само по техниките на ин витро разбира се.
Последните години преди спиране на цикъла не всеки е овулаторен, т.е. не винаги се отделя яйцеклетка. Забременяване може да се случи в момента на преход когато цикъла започва да става нередовен, но все още го има.
И аз за това питам , защото и на млади години не всеки цикъл е овуларен . Тоя препарат да ли е за подмладяване или само предизвиква кръвотечение или кръвотечение със спиране на нервните кризи . Защото каква полза ако не искаш бебе да переш лекета ?

# 484
  • София
Ако яйчниците са изчерпали резерва няма чудодейно хапче, което да произведе нови яйцеклетки.
Подробно по темата можеш да видиш от тази статия

# 485
  • Бургас
 Това е, което открих за действието на това лекарство, ако мога така да го нарека, защото е изцяло на билкова основа. Аз също не съм го ползвала, мнението ми е от форумите, в които се споделя за него. Попитах моя хомеопат и той каза, че е добро. Дано някой който го е ползвал се включи в нашата дискусия.

Mirifemin е натурален, нехормонален продукт, предназначен за жената в менопауза. Mirifemin включва в състава си три групи фитоестрогени: мироестрол, изофлавони и куместани.

Mirifemin облекчава всички смущенията при менопауза, още през първата седмица на прием. Mirifemin противодейства на остеопорозата, като подпомага да се намали загубата на костно вещество. Mirifemin има положително действие върху вагиналната сухота и менопаузната вагинална атрофия. Наблюдавани са изключително добри резултати за подмладяване на кожата и заличаване на бръчките.

”Mirifemin” спомага за:
 облекчаване на смущенията при менопауза – топли вълни, изпотяване, отпадналост, главоболие, безсъние, напрегнатост и раздразнение...;
 противодействие на остеопорозата;
 регулиране нивата на холестерола;
 подобряване на кръвообръщението и паметта;
 възстановяване здравината на косата и ноктите;
 подобряване вида на кожата и заличаване на бръчките;
 укрепване на бюста;
 повишаване на сексуалното удовлетворение.

# 486
  • София
Аз съм го пила. В началото ми действаше, нямах горещи вълни от него ми идваше редовно цикъла. След около 5-6 месеца спря да ми действа. Пробвай го. При мен почна да действа на 3-4 ден.

# 487
  • Бургас
Аз съм го пила. В началото ми действаше, нямах горещи вълни от него ми идваше редовно цикъла. След около 5-6 месеца спря да ми действа. Пробвай го. При мен почна да действа на 3-4 ден.
Как го пиеше - по 2 на ден или по 1? И с какво го замени след това?

# 488
  • София
Как го пиеше - по 2 на ден или по 1? И с какво го замени след това?
Пиех по 2 на ден. Замених го с ХЗТ.

# 489
Здравейте !
Не са минали още 28-те  дни , но вече имам ефект от индришето . Сухотата във влагалището се оправи .  Това е за 12 дни .

# 490
  • София
Здравейте !
Не са минали още 28-те  дни , но вече имам ефект от индришето . Сухотата във влагалището се оправи .  Това е за 12 дни .
Изпуснала съм, моля те обясни за какво и как пиеш индрише. Смених си лекаря и той ми спря ХЗТ. Изследванията ми показват, че вече яйчниците не работят. За дискомфорта ми изписа Ремифемин и  белергамин.

# 491
Здравейте !
Изпуснала съм, моля те обясни за какво и как пиеш индрише. Смених си лекаря и той ми спря ХЗТ. Изследванията ми показват, че вече яйчниците не работят. За дискомфорта ми изписа Ремифемин и  белергамин.
Не го пия , по 1 листо сутрин ям . Киселичко е , но се търпи . По напред съм написала , защо започвам този експеримент .

# 492
Дaми дa ви попитaм:
Винaги ли се потите след топлaтa вълнa?
Aз от 3г имaм симптоми топлa вълнa по цялото тяло нa моменти сaмо нa отделни чaсти след, което ме втрисa, но не се потя.
Освен товa си имaм нaпрежение, сърцебиене,зaмaяност,зa депресиятa дa не говорим...
В Испaния съм и не знaм кaкви хaпчетa дa си вземa

# 493
Вземи си някаква добавка с Жен-шен или Мулти мака. Жен шена има фитоестрогени, а маката стимулира организма да си произвежда собствени хормои. И двете билки са адаптегени и колкото по-дълго време ги пиеш толкова по-добре.

# 494
Здравейте !

rozibozi, може ли да ми кажеш при кой лекар ходиш на преглед? Може и на лични!

Общи условия

Активация на акаунт