Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 424
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 495
От 6 дена имам от време на време нещо като "топли вълни" чак имам усещане , че няма да преживея деня . Имам и лека хрема . Днес се сетих да си измеря температурата по време когато ми става топло ,  37,3 градуса . И сега не мога да разбера започват ми топли вълни или е сезонно заболяване  newsm78

# 496
  • София
[quote author
rozibozi, може ли да ми кажеш при кой лекар ходиш на преглед? Може и на лични!
[/quote]
Ходя в Торакс 2 при мъжът. Като отзиви не мога да кажа някакви суперлативи за него, но поне за разлика от предишните лекари се опита да направи цялостна картина на състоянието ми. Вече 15 дни пия Ремифемин и за сега не виждам светлина в тунела. Нощно време се будя, обляна от пот и почвам едни обиколки на апартамента. Всичко ме боли и ми е схванато. През деня почти нямам горещи вълни или 2-3 най-много. 

# 497
[quote author
rozibozi, може ли да ми кажеш при кой лекар ходиш на преглед? Може и на лични!
Ходя в Торакс 2 при мъжът. Като отзиви не мога да кажа някакви суперлативи за него, но поне за разлика от предишните лекари се опита да направи цялостна картина на състоянието ми. Вече 15 дни пия Ремифемин и за сега не виждам светлина в тунела. Нощно време се будя, обляна от пот и почвам едни обиколки на апартамента. Всичко ме боли и ми е схванато. През деня почти нямам горещи вълни или 2-3 най-много. 
[/quote]
И на мен от 2-3 месеца започнаха да ми се схващат мускулите . И то когато си легна : врат , гръб , крака и все от задната страна , изтръпват ми ръцете . Сестра ми е медицинска сестра , казах ú тя вика : Не се движиш достатъчно ...Бе аз на работа не сядам по 8 часа се движа .
Преди време четох , че индиянците в Перу на времето използвали боба като средство за укрепване на мускулите и това се дължало на наличието на белтъчини . И си мисля , че понеже имах проблеми със стомаха и избягвах много време този вид храна може и да е следствие от не балансирана диета . И месо и риба също не обичам .

# 498
Хапвай си извара! Аз имах подобни проблеми - метнах изварата във всякакви варианти, купих си една добавка с минерали и фитоестрогени, започнах да правя тибетските упражнения и засега съм овладяла ситуацията.

# 499
  • Другата България
купих си една добавка с минерали и фитоестрогени
Дай да я видим таз добавка Peace

# 500
Малко се порових в гугала  : пише че схващането на мускулите е липса на магнезий или нарушен електролитен баланс в следствие на обезводняване , а също и следствие от високи токчета ... трябва да си видим магнезия  Thinking

# 501
  • София
Някой пробва ли прогестогела, предложен на 1-ва стр. от пинк-пантер?

# 502
  • София
t_, встрани от темата е, но как реши стомашните проблеми ? Питам, защото се засичахме в темата за колита.

# 503
t_, встрани от темата е, но как реши стомашните проблеми ? Питам, защото се засичахме в темата за колита.

Все още никак . Вчера свърших Еспомизан-а , 25 дена никакъв резултат . Съвсем леко ми помага като си изръся в манджата половин пакет джоджен . И от два дни започнах до пия чай от семе от копър , заредила съм се със семе от анасон . И започнах от 3 дена по упорито със упражнения , но като минат почивните не знам дали ще съм толкова стриктна . Също от 6 дни започнах отново рамазанска диета . Ще видя и това .  Thinking

# 504
  • Лондон
Не съм чела цялата тема.Дали е коментирано мнение за ИЗОФЛАВОН и колко време трябва да се пие?

http://apteka.framar.bg/30019605/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%84%D0%B0% … B0%D0%BF%D1%81-30

quote author=Prizma link=topic=447856.msg23936406#msg23936406 date=1357025307]
t_,  Също от 6 дни започнах отново рамазанска диета . Ще видя и това .  Thinking
[/quote]

Каква е тази диета?

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 07:05 от ЕМСИ

# 505
Не съм чела цялата тема.Дали е коментирано мнение за ИЗОФЛАВОН и колко време трябва да се пие?

quote author=Prizma link=topic=447856.msg23936406#msg23936406 date=1357025307]
t_,  Също от 6 дни започнах отново рамазанска диета . Ще видя и това .  Thinking

Каква е тази диета?
[/quote]
Ами това е взаимствано от постите при Рамазан . Гледаш в http://sinoptik.bg кога съмва и кога залязва слънцето . Ядеш преди изгрев 1 път и след залез 1 път . През деня нищо не ядеш нито вода . Преди ядене се пие чаша вада и се яде нещо леко : фурма , орех , бадем или някакъв сушен плод . След 10 мин си ядеш нормално . После след (залез ) може да се яде всичко и да се пие всико . Но аз за мен така си го направих 1 хранене .

# 506
 t_ , преди две години така ми започна един жесток вирус, мислех , че е критическа , точно така беше само нощем , много рядко през деня , после вдигнах 40 градуса температура след около седмица и после развих бронхит , толкова болна не съм била през живота си Cry. Единственото добро беше , че повече не запалих цигара. Критическата ми започна две години след това отстраниха ми яйчниците след операция и сега имам вълни, нищо не пия и не им обръщам внимание, но не се изпотявам и не се будя. В началото ми бяха силни сега са ми доста лекички и не се чувствам толкова зле, хормони няма да пия.

# 507
  • Бургас
Пия МИРФЕМИН вече 24 дни, на 7-8 ден ме спряха вълните и неразположението, което чувствах непрекъснато. Сега съм си, както преди, само дано и цикълът ми дойде, че вече 4 месеца ни вест, ни кост.

# 508
Аз също съм чувала добри отзиви за този медикамент, но мисля че трябва да се приема по-продължителен период от време. Тъй като в листовката пише, че не се препоръчва за жени подложени на лечение с естроген, това означава ли, че само това лекарство е достатъчно за справяне с проблема?
http://apteka.framar.bg/30016962/%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%84% … 0-%D0%BC%D0%B3-60

# 509
  • София
Някой пробва ли прогестогела, предложен на 1-ва стр. от пинк-пантер?

Пробвала съм го, но съм по-доволна от други прогестеронови кремове. Дозирането на прогестогела е неточно с тази линийка, не попопива така лесно и предизвиква леко кашляне при нанасянето му. Имаше и по-слаб резултат затова продължих с други кремове. Определено съм доволна от USP кремовете пред оралните препарати, но ги ползвам при естрогенно доминиране (полип,ендометриоза, мигрена,болезнени гърди,предизвикване на цикъл вместо дуфастон) не за горещи вълни.

Общи условия

Активация на акаунт