Какво правят жените в менопауза когато....

• 680 566
  • 1 118
  •   2
Отговори
# 900
Ами аз съм оперирана преди 20 години и съм само с 1 яйчник, който при преглед се оказа, че почти не се вижда /той няма как да компенсира вече функциите/ , менструация нямам от тогава...... та затова.... при мнения ат 3 ма гинеколози - решението е това....

# 901
# 902
  • СОФИЯ
Здравейте момичета   bouquet
Хубава тема, макар и да обхваща един доста тежък женски период /поне за мен/.
Няма да си кривя душата и ще си призная, че не успях да изчета 60-те страници...
Та, и аз съм в менопауза или пред менопауза от май 3 години.  Менструалния ми цикъл се "отчита" веднъж или два пъти годишно. Първите години имах само вълни, които бяха търпими, животът ми протичаше без промени, но сега от август месец започнах да се задушавам, почти непрекъснато ми се вие свят, ходя като пияна по улиците, главоболието се усили и почти не спя нощно време заради вълните, нямам желание за нищо, гледам все да си легна, защото съм непрекъснато уморена. От един енергичен във вечно движение човек се превърнах ... и аз не знам в какво....непрекъснато ми е лошо. Направила съм два ехо графа на сърцето в Токуда и Света Екатерина, но не откриха изменения. Ендокринолога д-р Пандев ми обясни, че възелчето, което имам е много малко и няма как да предизвика подобно оплаквания, невролога реши да ми изпише антидепресант, от който се почувствах още по зле и го спрях и в момента взимам само бетасерк за световъртежа, /смятат че имам мениер/ но резултати ...няма. Всички го свързват с менопаузата, но никой не ме посъветва какво да пия....
От прочетеното до тук, не видях никой от вас да се оплаква от световъртеж и задушаване...дали наистина това са част от симптомите или трябва да търся причината на друго място...
Определено се изнервих да ходя по доктори и да излизам от кабинетите без конкретна диагноза или резултат... и да ми казват някои, че имам нужда от психолог....... та аз съм психолог и зная много добре, че не си измислям или внушавам, а наистина се чувствам зле......
Сега се чудя какъв медикамент да започна да пия /за менопаузата/ Някой чувал ли е нещо за MIRIFEMIN и какви са отзивите?

# 903
Здравейте момичета   bouquet
Хубава тема, макар и да обхваща един доста тежък женски период /поне за мен/.
Няма да си кривя душата и ще си призная, че не успях да изчета 60-те страници...
Та, и аз съм в менопауза или пред менопауза от май 3 години.  Менструалния ми цикъл се "отчита" веднъж или два пъти годишно. Първите години имах само вълни, които бяха търпими, животът ми протичаше без промени, но сега от август месец започнах да се задушавам, почти непрекъснато ми се вие свят, ходя като пияна по улиците, главоболието се усили и почти не спя нощно време заради вълните, нямам желание за нищо, гледам все да си легна, защото съм непрекъснато уморена. От един енергичен във вечно движение човек се превърнах ... и аз не знам в какво....непрекъснато ми е лошо. Направила съм два ехо графа на сърцето в Токуда и Света Екатерина, но не откриха изменения. Ендокринолога д-р Пандев ми обясни, че възелчето, което имам е много малко и няма как да предизвика подобно оплаквания, невролога реши да ми изпише антидепресант, от който се почувствах още по зле и го спрях и в момента взимам само бетасерк за световъртежа, /смятат че имам мениер/ но резултати ...няма. Всички го свързват с менопаузата, но никой не ме посъветва какво да пия....
От прочетеното до тук, не видях никой от вас да се оплаква от световъртеж и задушаване...дали наистина това са част от симптомите или трябва да търся причината на друго място...
Определено се изнервих да ходя по доктори и да излизам от кабинетите без конкретна диагноза или резултат... и да ми казват някои, че имам нужда от психолог....... та аз съм психолог и зная много добре, че не си измислям или внушавам, а наистина се чувствам зле......
Сега се чудя какъв медикамент да започна да пия /за менопаузата/ Някой чувал ли е нещо за MIRIFEMIN и какви са отзивите?

За световъртежа се провери при УНГ за вертилижен синдром много често се получава от удар или някакво стръскване и не е във връзка и другите болести . Но ако е вертилижен синдром повръщане , виене на  свят и главоболие са от него .
Повишената температура може да е следствие от гранулом или някакво друго гнойно възпаление , което не се усеща , отделените токсини от гнойта също предизвикват усещане за горещи вълни . Така , че за всеки случай и на зъболекар мини

# 904
shushi7777, от изброените от теб симптоми съм имала световъртеж и нарушение на съня, топли вълни също. И друг път съм споменавала в темата, откакто пих Изофлавон, отшумяха вълните, изчезна световъртежът, а сънят ми се нормализира. Опитай, ако искаш, или се консултирай с лекар. Аз си го самоназначих. На соева основа е, не е тежък хормонален препарат.

# 905
  • Пловдив
Аз пих Мирефимин.Влияние усетих след 7-10 дни.При мен симптоми : основно  беззсъние и потене нощно време/само на лице и врат/Но  не навсякъде го има -Издирвам го по аптеките.

# 906
shushi, освен ехографски преглед на щитовидната жлеза, изследваха ли ти хормони?

# 907
  • Sofia
На мен нищо не са ми изследвали един месец има , друг няма или със закъснение, така си карам.

# 908
Имам предвид хормони за щитовидната жлеза - тсх, фт4 и тн.? Аз също бях постоянно уморена, не можех да спя, потях се, проблеми със цикъла, и се оказа, че е заради щитовидната жлеза, а не от евентуална критическа, както си мислех отначало. За цикъла се оказаха полипи.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 12:54 от Lemy

# 909
  • СОФИЯ
Имам предвид хормони за щитовидната жлеза - тсх, фт4 и тн.?

Само ТСХ и беше в норма
Явно от световъртежа ми идва и гаденето...а и май отново трябва да ходя на очен, защото взех да не виждам добре. Толкова много симптоми на едно място, че можеш да се побъркаш.....

# 910
Абе зная, като на въртележка си, от доктор на доктор, ужасно е.  Sick Иди на очен, трябва си, а също така и на отоневролог заради световъртежите.

# 911
  • СОФИЯ
shushi7777, от изброените от теб симптоми съм имала световъртеж и нарушение на съня, топли вълни също. И друг път съм споменавала в темата, откакто пих Изофлавон, отшумяха вълните, изчезна световъртежът, а сънят ми се нормализира. Опитай, ако искаш, или се консултирай с лекар. Аз си го самоназначих. На соева основа е, не е тежък хормонален препарат.

С изофлавона могат ли да се взимат витамини за менопауза, че и ноктите взеха да ми се чупят/нещо, което никога не ми се е случвало/ или медикамента ги съдържа?

# 912
  • СОФИЯ
Абе зная, като на въртележка си, от доктор на доктор, ужасно е.  Sick Иди на очен, трябва си, а също така и на отоневролог заради световъртежите.

Да не говорим, че концентрацията ми е сведена до минимум и започнах да забравям....
Да, и може би е време за една обстойна кръвна картина....определено се чувствам като болна.... и ако това са симптоми на менопаузата, ще е най-доброто наказание за всеки проявил се като "непослушен"  Grinning

# 913
  • СОФИЯ
За световъртежа се провери при УНГ за вертилижен синдром много често се получава от удар или някакво стръскване и не е във връзка и другите болести . Но ако е вертилижен синдром повръщане , виене на  свят и главоболие са от него .
Повишената температура може да е следствие от гранулом или някакво друго гнойно възпаление , което не се усеща , отделените токсини от гнойта също предизвикват усещане за горещи вълни . Така , че за всеки случай и на зъболекар мини

Удари не съм претърпявала, но сутрин лявото ухо ми пука непрекъснато и имам непрекъснати болки
във вратните прешлени  Sick
За всичките ми 48години може би съм имала няколко здравословни оплаквания и то съвсем елементарни, но от една година нещата се промениха коренно ....непрекъснато съм зле.  Гледам да си свърша работата в офиса и "тичам" към къщи да си легна. А бе....аман...

# 914
Честно казано, не мисля, че световъртежите и главоболието са от критическата. Може би по скоро си започнала да вдигаш кръвно, или нещо с вестибуларния апарат, шипове...... Но иди на отоневролог непременно. Ако искаш хвърлиш едно око и на тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758377.0

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 13:18 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт