Какво правят жените в менопауза когато....

• 680 492
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 960
t_, ти го беше писала това с водата за отслабване. Пробвах го и имах обратен ефект.
Затова казах, че е несериозно.

# 961
Благодаря за съветите. Аз наистина пия малко вода. Ще се напъна да я увелича. Спря ми преди 2 часа, хей така отведнъж. Обаче сега чувствам страшно напрежение дори ми треперят ръцете. Ще ходя да търся някакъв валерян имах с изтекъл срок на годност, ако не съм го изхвърлила.

# 962
Здравейте!
Чета темата от известно време и виждам, че при всяка е различно. Със сигурност съм на път към менопаузата-промени в продължителността на цикъла отпреди 3-4 години, вече по-къс, ту по-силен, ту по-слаб, някои месеци липсващ, закъснява или идва по-рано.... ooooh! В последно време аномалиите зачестиха и вече нямам нещо като нормален цикъл изобщо. Наскоро навърших 50. Нищо не съм пила, едва ли ще пия нещо в бъдеще. Ако се наложи, може би ще се решават нещата оперативно, хронично болна съм.
Сериозно се страхувам от това, което виждам, че вече чука на вратата, защото няма с какво да му се противопоставя. Още повече се спичам като забелязвам, че лекарите ми с безпокойство питат какво става с цикъла.
Има ли вариант да ми се размине без ексцесии и какъв е той? Без лекарства, без билки и отвари. Става въпрос за евентуални диети или някаква хитрина...знам ли.... с нещо да си помогна. Всеки месец изпадам в пълно вцепенение, щом видя, че ми идва, не знам какво предстои и как ще свърши.... ooooh!

# 963
 Ън, първо си дай малко спокойствие на нервите и психиката.    Peace
Не знам каква ти е хроничната болест и каква е връзката й с менопаузата, но това е съвсем естествено състояние на жената в даден етап от живота й.
Моите симптоми са абсолютно идетнтични с описаните от теб.На 47 съм.Не пия нищо, нямам и намерение, освен ако не легна да умирам от това.Т.е. до каквито и да е лекарства, дори билкови, бих прибегнала в краен случай, ако евентуално лекар ми каже, че:"Или пиеш това и това, или умираш!"     Laughing
Имап и период с топли вълни, и период с прилошаване и гадене-все още отвреме-навреме ми се случва....симптомите намаляха в пъти, откакто:
спрях да ям месо (ям обаче риба, яйца, млечни)
изхвърлих всякаква хивическа храна от менюто си (разбирай всичко опаковано, чиито съставки нямам идея какви са)
не ям купени десерти, сладкиш, освен по изключение (което е най-много 2-3 пъти годишно)
залагам на сезонни плодове и зеленчуци, много изчистена храна-без много обработка
Менюто ми се състои главно от зеленчуци, плодове, ядки-сурови, мазнини-основно зехтин и масло-краве и кокосово, риба, яйца, млечни.
Което мога, си набавям от производител.
Или иначе казано, опитвам по всякакъв начин да елиминирам химията в храната.
99 % от храната ми е това, което съм приготвила у дома.
Откакто направих това, подобрението във всеки един аспект е осезаемо, видимо и значително.

# 964
Плетачка, отивай на лекар и не отлагай, след като не ти действат лекарствата! От водата няма да ти спре, ако има някаква такава причина като при мен. А ако ти тече силно, може и накоя анемия да развиеш.

# 965
Привет на всички !  bouquet  Записвам се и аз в тази тема:0 На 37 г съм и от една година съм доброзорно в критическа. Нямам  нямам яйчници,  матка,....цикъл. Всичко е премахнато  заради    РМШ.
 Искам да ви попитам  понеже имам много тежки вълни почти всеки ден  по скоро рядко нямам Laughing      а не мога да пия никакви лекарства  има ли друг начин с който да си помогна освен мента глог и валериан както ми каза моята онколожка.  Да поясня че бях бременна и от раждането скочих с двата крака в критическата тоест за 5 часа стана цялата трансформация и организмът ми вероятно още се пита какво става   #CrazyНо за една година нямам никакво облекчение newsm78  Сега отново ще си купувам ветрило както му казвам подвижен климатик и за лятото не ми се мисли ooooh! 

# 966
Плетачка, отивай на лекар и не отлагай, след като не ти действат лекарствата! От водата няма да ти спре, ако има някаква такава причина като при мен. А ако ти тече силно, може и накоя анемия да развиеш.

Благодаря за загрижеността и съвета. 
Тази сутрин се отказах, реших да изчакам ден - два. И без това ми каза да му звънна в сряда. Щеше да ми пуска хормони, но при тази ситуация не знам кога ще стане. Изобщо ми писна да ходя по доктори и все "нищо" да ми няма. А и тази цитонамазка І-ва група ми звучи малко... Е, тя е от преди 5 месеца. Имам малък миомен възел, който бил само за наблюдение, а и в повечето случаи изобщо не го виждат. Винаги съм имала обилен цикъл, на моменти даже нетърпим, но при кръвни изследвания показателите са в норма. Вярно, е че не продължавало толкова дълго като сега.

# 967
Хайде и аз,пак да се разпиша,ама вече и да се представя.....На 40 години съм от няма и месец,от миналия понеделник съм вече в менопауза/и аз като Гена,къде доброволно,къде от нямане на къде.....ама се наложи да се разделя с всичките си детеродни органи/...Днес бях да ми махат конците и си поговорихме с доктора,за плановете оттук насетне и той ми предписа "Менодин"/не било лекарство,не съдържало хормони-нито синтетични,нито фито/,но трябвало да пия някакви добавки,за да смекчим последствията/които вече взех да усещам-по нощите се будя вир вода,нервна съм много,в момента и зверско главоболие ме мъчи.....,а от години не съм имала такъв проблем/.Отделно да си пия маслото от вечерна иглика.....,аз пия и Пуерария мирифика/но,за нея се чудя дали да я продължавам/.....И,така-и аз ще съм благодарна на всякакъв личен опит и съвет,за добавки,които действат и нямат странични ефекти......

# 968
Здравейте и аз да пиша малко, на 46 вече съм сигурна че съм в критическата, до сега имаше някакво съмнение но вече не, последната ми менструация беше с противозачатъчни май месец миналата година и когато спрях противозачатъчните край изобщо не ми дойде. Имам всички симптоми за критическа освен че не съм нервна а напротив много съм спокойна и приемам всичко с лекота, чак и аз се чудя , топли вълни, нощно изпотяване понякога и през деня, ставам цялата червена, имам чувството че вдигам и кръвното, толкова топло ми става, но най ужасното е че напълнях с повече от 10 килограма и продължавам да пълнея, не пия нищо, и даже вече не искам да ми идва , при положение че преди това съм имала ужасни кръвоизливи и май ако ще спира да спира и по добре така.
В понеделник ще съм на лекар че да каже доктора всичко ли е наред, и предполагам че ще даде някакви лекарства за костите защото предполагам че ще липсва калций, магнезии и цинк и не знам какво още и като ми каже какво да пия ще пиша

# 969
Здравейте,
След като почти година пих Фемовита напоследък тя спря да ми действа. И старите оплаквания с нова сила се завърнаха. От 1 седмица пия ремифемин, но ефект до тук - никакъв, докато Фемовита ми подейства на втория ден. Горещи вълни, сменящи се със студени, при които имам оплаквания от сърцето, повишение на кръвното- особено горната граница. Нервност, чак треперя, направо на лудост ме избива. Всичко ме дразни, а какъв глад ме гони  ooooh! Забелязала съм, че ако пия достатъчно вода ми облекчава горещите вълни. Решение и тази година намерих в иглотерапията, вече се чувствам много по-добре, да е жив и здрав доктора още дълги години да ме цери като се наложи Grinning Пожелавам на всички здраве, успешно преборване на здравословните проблеми и всеки да намери своето решение, защото за всеки е различно.

# 970
  • по пътеката
на мене докторът ми каза,4е дебелеенето не е добре за другите ми болести, но поне докато съм дебелка мазнините някакси ме пазят от симптомите на менопаузата , ина4е много по -нервна съм от преди 3 г , ама то и стрес нон-стоп оттогава,как да си сваля кортизола! ина4е януари гинекологът видя 2 яйциклетки, ама цикъл не дойде !мисля си последните ли две е видял и накъде са отпрашили?умувам за тест ,да не ме стигне изненада! за себе си съм решила,4е ако не се налага не бих пила хормони или заместители, на мене соята ми е забранена от едното заболяване и така си карам! селфконтролът ме държи на моменти само, ина4е и спира4ките сдават като ме ядоса някой ! не знам от храната ли от какво, при нас , от жените не съм 4ула една да се оплаква от подобни прояви, не знам как ги минават, но те консумират много неща полезни за здравето, зехтин , тахина, пресни бадеми, даже зелени,много ядки, пресни зелен4уци цялата година, не консумират алкохол и някак си даже така си ходят спокойно като крави4ките, не бързат за никъде, 4ак ме изнервят като бързам и трябва да ги разбутвам да мина!

# 971
Майка ми приемаше хомеопатични таблетки, мисля че бяха "климакт хийл"- облекчаваха симптомите и и се чувстваше по-добре! Пиеше също и чай от жълт кантарион!

# 972
Майка ми приемаше хомеопатични таблетки, мисля че бяха "климакт хийл"- облекчаваха симптомите и и се чувстваше по-добре! Пиеше също и чай от жълт кантарион!

Жълтият кантарион на мен ми отваря зверски апетит , а полза не съм видяла  newsm78

# 973
  • София
Съветите на д-р Оз за намаляване на неприятните горещи вълни на менопаузата

1/ Вит Е -бавно освобождава температурата през целия ден и отпуска кръвоносните съдове. Топлите вълни се появали когато кр.съдове са пренатоварени.
2/ Ленено семе- намалявало наполвина симптомите
3/ Соя - фитоестрогенът в соята компенсирал загубения естроген в менопаузата.

Прегледах Менодин като състав и бих казала, че е добър като комбинация.Някои от съставките са в много ниски количества/ERA и DHA, маслото от пореч, фолиевата киселина/ и не виждам как ще дадат резултат за краткото време на прием. Но заради желязото и цинка не бива да се увеличава дозата. Даже се чудя защо са сложили желязо за период в който жената е без менструация и не би следвало да има недостиг. Мисля си, че от едни добре комбинирани мултивитамини/като за диабетици например/ и с добавки на рибено масло, вечерна иглика/ленено масло с повече лигнани биха били по-добро решение. При мултивитамините се профитира от синергизма на витамини и минерали отколкото от единичен прием. Напр. дори и при липса на един витВ е препоръчително да се приема целия комплекс от В витамини за да се коригира по-бързо недостига, а и ефектът е по-мощен. Има и мултивитамини с 20тина храни добавени, с ензими и водорасли-изобщо много широк спектър.

*Люба* понеже сте от скоро в това състояние организмът ще има нужда от време да се напасне, пийте изписаното от лекаря и се самонаблююдавайте как ви действа. При всеки е различно и сама ще разберете дали на вас вечерната иглика ви действа, дали само с нея ще се балансирате или ще добъвяте и пуерария мирифика и менодин. Добре е постепенно да добавяте всеки нов препарат за да усетите дали дава резултат и особено когато комбинирате. Фирмите си правят клинични изследвания, но никой не можа да предвиди в какви комбинации ще участва препаратът и какви биха били страничните ефекти от взаимодействието им. Освен това има значение и концентрацията на активното в-во. И рибените масла са с различен състав и съотношение на ERA и DHA, и вечерната иглика и маслото от пореч вариират от производител до производител. Винаги се започва с по-малки дози и постепенно се увеличава. Ако има влошаване -се връща към по-ниската доза.

# 974
  • СОФИЯ
Влизам, за да се похваля.
От 2,5 години съм със симптоми на климактериум, 3-4 пъти в годината имах подобие на цикъл /леко зацапване по 2 дни, което гинекологът ми каза, да считам за цикъл/, за да се намалят неприятните вълни, гадене, прилошаване и прочее, пия билкови хапчета Фемовита /в момента/, преди това  - Мабел, Мирифемин. Пих и Див ям и чай ...............нямаше цикъл, така или иначе. И сега изненадата...... От 15 дни започнах хранителен режим за регулиране на метаболизма, "Метаболитен баланс". На 11-ия ден ми дойде истински цикъл..........така му се радвам. Отдавам го на режима, тъй като не пия нищо различно от това, което съм пила предходните 2,5 години.
Така, че храненето наистина има значение.

Какъв е този хранителен режим? В какво се състои?

Общи условия

Активация на акаунт