Помагате ли и доколко финансово родителите си?

• 16 990
  • 184
  •   1
Отговори
# 150

[/quote]

Като се има предвид че средната заплата в Лондон(сестра ми работи там) е 3000 паунда. Да речем че вие взимате доста по-малко - 2000 паунда. По 2 прави 4000. На година това са близо 50 000 паунда. Разбира се твой е изборът да помагате или не на родителите си, но за мен така е редно, имайки предвид какъв е живота в България. Ако не те вълнува вашите да карат само на леща и студуват зимата, разбира се може и по твоя начин.
[/quote]

Ха ха това много ме разсмя,
Кво работи сестра ти, искам да питам,
и колко и е чистата заплата?
Това че в Лондон има хора - адвокати, лекари, банкери дето получават мнооого пари не значи че моята средна заплата ще е 3000/2000 лири, каква смешка,
Най-обичам хора дето мн знаят да плямпат,щото чули от познат на познат на познат "тъй да вика"

По темата, не мисля че някой е длъжен да понага на родители/деца ако те са здрави и в трудоспособна възраст
помагала съм много, но сега имам деца, къща за изплащане и повече не го правя, нямам възможност и 100 лири да отделя, а  двамата работим с мъжа ми, и той е на доста добра заплата в сравение с достаааа хора около мен, и пак не взема 3 000 на месец !

# 151

Аз съм на мнение, че децата дължат на родителите си само уважение и нищо повече ! Така възпитавам и моите и никога не бих ги попитала "ти обичаш ли мама?", защото смятам, че те не са длъжни да ме обичат, докато аз тях-да !
Та за родителите - и моята майка, при това инвалид, пенсионер, полу-сляпа и сама, си представяше, че ще я взема да живее при мен. Не го направих естествено, две поколения не могат да живеят на едно място и колкото и да обичам майка ми я оставих сама в България (досега никога не ми е идвала на гости, поради същите парични причини). Никога не съм изпращала и пари. Не се чувствам виновна никак, това за мен е правилният подход, децата отлитат и живеят със семейството, което сами са си избрали (родителите не сме ги избирали).

Боже, отвратена съм .Като те чета жената остави материалната тя и емоционална подкрепа не може да получи от детето си .Представям си как възпитаваш децата си  ooooh!

# 152
  • Seattle-USA
 PartyВенка това си е редовно, някои да ти брои парите Laughing и да смята колко много ти остават Laughing Не ка заповяда момичето да живее при сестра си -после има два варианта сестрата ще излезе вещица и стисната и неблагодарница или ще обърне песента как всички не разбират колко е труден живота и си милсят че парите ги берем по дърветата.

# 153

...., децата отлитат и живеят със семейството, което сами са си избрали (родителите не сме ги избирали).

Боже, отвратена съм .Като те чета жената остави материалната тя и емоционална подкрепа не може да получи от детето си .Представям си как възпитаваш децата си  ooooh!

Понякога на каквото си постелеm, на това лягаmе...каквото посееm, това береm!
Не прибързвай с отвра6тението, когато не знае6 предисторията...никой не е длъжен да дава на родителите си, това, което никога не е полу4ил -подкрепа, разбиране, поmо6т (хипотеза, разбира се)

# 154
PartyВенка това си е редовно, някои да ти брои парите Laughing и да смята колко много ти остават Laughing Не ка заповяда момичето да живее при сестра си -после има два варианта сестрата ще излезе вещица и стисната и неблагодарница или ще обърне песента как всички не разбират колко е труден живота и си милсят че парите ги берем по дърветата.

Мдаммм, точно така  Peace 

# 155
...

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 19:32 от kremito_

# 156
О, значи само тия с големите заплати могат да изплащат къщи в Лондон, така ли?!
Не виждам противоречие в това да изплащаш къща,
да взимаш малко и да не можеш да отделиш £ 100.

kremito_,
всичките ти изказвания по темата Англия са просто абсурдни.
Не знам колко твои роднини живеят в Англия, какво работят и колко изкарват,
как живеят.. не ме и интересува...
Но представите ти са дълбоко сбъркани, като се почне от това
какви били англичаните, та до колко пари изкарвали тия или ония.
В Клюкарника тия писания минават, ама ние все пак живеем тук  Wink

# 157

Като се има предвид че средната заплата в Лондон(сестра ми работи там) е 3000 паунда. Да речем че вие взимате доста по-малко - 2000 паунда. По 2 прави 4000. На година това са близо 50 000 паунда. Разбира се твой е изборът да помагате или не на родителите си, но за мен така е редно, имайки предвид какъв е живота в България. Ако не те вълнува вашите да карат само на леща и студуват зимата, разбира се може и по твоя начин.
Слез на земята. Кой получава 3000 в лондон?
И знаеш ли как се плаща къща и всички разходи свързани с нея? Ако не знаеш да ти обясня.
Освен заема плащаш и застраховка живот на собствениците- изискване на банката, плащаш и застраховка на самата къща.
Обикновенно изплащаш и кола, в някой случай две. Имаш и сметки за газ, ток, боклук, ТВ, интернет и паркинг всеки ден когато ходиш на работа и детска градина. Тя обаче не струва 50лв/ не съм сигурна че цифрата е правилна/ както в България.
Виж и какви са наемите по света, особенно в големите градове.
И след това прави сметка кой колко получава и колко може да отдели за родители си. Особенно за такива, които искат да живеят на гърба на децата си.
Много е лесно така да се говори и да се правят сметки наизуст.Реалноста е обаче съвсем друга.
И онази който плащат по 3000 паунда искат от теб наистина да работиш и надали отваряш форум през работно време.

# 158
Ама да ми кажат, че изплащат къща в Лондон, обаче взимат много малко и не могат да пратят 100 паунда вкъщи...
Не само абсурдно, но и смешно изказване Confused И кво? щом изплаща къща значи му остават много излишни пари, така ли? ooooh! Един вид- колкото повече разходи има човек, толкова повече излишни пари му остават  Joy Грешни са ти сметките нещо. Изплащането на къща е един мнооого сериозен разход (освен всички други разходи, които си има човек), но дай Боже и ти да изплащаш къща в Лондон или някъде другаде в чужбина, за да разбереш как е и дали ще ти остават всеки месец тези кирливи 100 пари, че да ги пращаш насам-натам. Wink.
Добре, че на мен никой не е седнал да ми смята колко ми остават, защото ще хвърчат искри Twisted Evil За повечето разходи, които имаме, в БГ даже не са чували, че може да съществуват, така че ще е повече от глупаво някой да ми обяснява как гарантирано щели да ми останат едиколко си пари този месец....

# 159
  • Seattle-USA
Аз ще черпя ако са само 100 LaughingНомера е че 100 не стигат Stop

# 160
да разбира се, че помагам винаги и с колкото мога - а освен това знам, че мама и тати никога няма да отворят тема освен ако не са в крайна нужда от помощ ... не се случва често, но понякога им помагам така както и те на мен винаги, когато имам нужда и те са в състояние. все пак по-близки от семейството си хора нямаме, трябва да си помагаме.

# 161
Лили, добре че се включи, че беше загрозняло много..

# 162
  • в Tara
въх, Тони и Тото ме сбърка!
надявам се, че е писала само колкото да е контра Mr. Green

# 163
Съвсем не, всичко което пиша го мисля и прилагам. Така и възпитавам децата си, това и очаквам един ден от тях.
Iliana, много прибързваш с отвращението, има къде по-отвратителни неща от моето мнение.

# 164

Аз съм на мнение, че децата дължат на родителите си само уважение и нищо повече ! Така възпитавам и моите и никога не бих ги попитала "ти обичаш ли мама?", защото смятам, че те не са длъжни да ме обичат, докато аз тях-да !
Та за родителите - и моята майка, при това инвалид, пенсионер, полу-сляпа и сама, си представяше, че ще я взема да живее при мен. Не го направих естествено, две поколения не могат да живеят на едно място и колкото и да обичам майка ми я оставих сама в България (досега никога не ми е идвала на гости, поради същите парични причини). Никога не съм изпращала и пари. Не се чувствам виновна никак, това за мен е правилният подход, децата отлитат и живеят със семейството, което сами са си избрали (родителите не сме ги избирали).

Аз пък напълно подкрепям казаното от Тони и Тото. Моите родители са възпитавани точно така и съответно те мен ме възпитаха така. Това, което съм видяла от родителите си - те винаги са се отнасяли с голямо уважение към родителите си (моите баби и дядовци), дори и в ситуации, когато не са одобрявали и не са били съгласни с казаното от тях или поведението им. Баби и дядовци никога не са искали нищо (нито пари, нито време, нито да живеят заедно - живеят на другия край на Бг) от родителите ми освен уважение и зачитане. Родителите ми са им помагали, но никога като редовна издръжка, а само в изключителни случаи - операция, купуване на дърва и въглища в тежки зими и т.н. На бабите и дядовците ми дори и от тази помощ им е било неудобно и са се опитвали да я отказват или да върнат жеста на един по-късен етап или под формата на подарък за родителите ми. Обратно - баби и дядовци са дали много на родителите ми във всяко едно отношение. И често дядо ми казваше "ние помагаме на вас, а един ден вие ще помагате на децата си." И според мен така се дефинират приоритетите и реда в едно семейство. И така и трябва да бъде, защото всичко останало води само до проблеми, влошаване или дори прекратяване на отношения между родители и деца и за жалост в много случаи до разбиване на млади семейства, заради родителите на единия или другия.

Общи условия

Активация на акаунт