ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 122
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте.
Май наистина леко форума зацикли с еднообразни теми.
По този повод да разнообразим с малко интелектуални теми.

Някой чел ли е новата книга на Дан Браун "Изгубеният символ",дали е интересна като предните?

За коледните подаръци аз вече правя списъци.В този за Емануела има: столче за кола,бънджи,кош за играчки,голям албум за снимки,първата книжка с картинки и приказки...естествено тези неща не са само от нас,а и от баби и роднини Peace

Отливка от краче и ръчичка аз и направих собственоръчно от бяла глина,станаха много весели,утре ще ги снимам и ще ги кача в някое албумче.

Минди,аз имам чувството че Еми скоро ще пропълзи.Изпъва си ръцете,както е по корем и си надига дупарата нагоре,много е смешна Mr. Green
Предлагам да направим коледен албум,където да качваме снимки на малките джуджета и снежанки,както и на подаръци.Ако има кандидати,някой да се заеме,че аз не умея.

Нашата лекарка вчера забрави да ни даде направление за кръв и урина newsm78

Yaya,и на мен лекарката ми каза да започна с местни пюрета,и след 2 седмици жълтък,но аз реших днес да дам жълтъка.Е,не стана твърдо сварен и го изядох аз,утре пак ще направя опит.

# 496
Минди, към 7-ми, 8-ми, а някои никога.

# 497
Кате, мисля да дам жълтък чак тогава защото като се поразрових в други схеми за захранване видях че почти навсякъде го дават след 7ми месец. Все си мисля да дам първо месото Simple Smile

# 498
Минди пак според мен всяко бебе си е индивидуално, моята племеничка,която в момента е на 7 м, вече ходи с помощ, почна да пълзи от 5м, вече  е като ракета на земята, не можеш да я стигнеш  и сега на  7м и си се изправя сама без помощ и пристъпва с помощ/ще се опитам да кача, едно клипче на нея/. Моето дете обаче не проявява още никакви признаци за лазане, тя дори по корем отказва да седи, и се съмнявам изобщо да пролази!!! То не е задължително бебето да лази, както  и д асе обръща от корем по гръб и обратно, просто някои деца отказват да го правят/на моя приятелка детето, не можеше да лази т.е опитваше се, но не успешно и направо си проходи без проблем/ Peace

И нашата педиатърка ми каза да изчакаме с месните пюрета и жълтъка след 7-ми месец, сама ми каза ,че може да започна да давам млечна каша около 6-ти месец!! Peace

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 22:06 от somebody

# 499
Франчи , Рая , Somedoby , мерси за отговорите . Питам защото Юли от 4-5 месец пъшка и се мъчи да се помръдне докато е по корем , но естествено без успех . И скоро не съм го слагала на спалнята да го пробвам , сега наблягаме на сядането  Mr. Green Моята племенница е пример за непълзене , тя так аи не пропълзя  Mr. Green но това не и попречи за понататъшното и развитие  Peace

Моето педи каза да давам месни пюрета , но аз смятам да ги забавя , може би към края на 6-тия началото на седми ще му дам . А за жълтък ще изчакам след месното  Peace

# 500
Относно непълзенето- Кати така и не се научи на това "упражнение". Обаче проходи на 9 м. и 21 дни. Започна дирекно да се изправя и да се придвижва из къщата, държейки се за мебелите.

# 501
Франчи, благодаря за линка!

Минди, Стоянчо пропълзя след като проходи.

Моите малчугани вече се сдобиха частично с подаръци. Иначе, мъжът ми и аз отделихме бюджета за подаръци и аз остава да го натамъня /винаги са абсолютно равнопоставени за двете семейства Simple Smile/.

Само аз не знам какво да си поръчам на Дядо Коледа...

Велинчо го мъчат венците. Освен това много ясно си "казва' кога да спра да му давам пюре и то без да ме прави на точки Simple Smile

Колко неща исках да пиша, но вятър ме вее на бял кон...

Слънчице
, сещам се коя е тази мама с чушките Simple Smile

Някоя от вас имала ли е усещането, че даден вид пюре му е "омръзнал" на бебо /макар и да го приемал от 3 дена/?

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 22:44 от ayas

# 502
Топлите ли на децата пюретата в микровълнова?

# 503

само така ги затоплям аз!!! Peace

# 504

И аз, но бъркай и проверявай преди да дадеш, защото се затоплят неравномерно Peace
Иначе съм чела, че не е много препоръчително.

# 505
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
И аз, и аз  Peace

Минди, много тиблагодаря Hug!

# 506
  • София
Да, Кате, Цибалаб е. Аз сега от втори опит събрах урина. Към 10ч.  ще идем да дадем кръв.
ayas, на Мони не съм забеляала да и омръзне пюре.
Затоплям в микровълнова. Мони от два дни яде оризова каша и много и харесва (на мен хич не ми е вкусна  Mr. Green ) Днес мисля да заместя следобедното хранене с нея.
Четох скоро, че децата, които не пълзят, прохождат по-рано и доста логично ми прозвуча.

# 507
  • Плевен
Добро утро мацкиии!

Честит имен ден на всички Андреевци и Андреи - На първо място моята Андреа, Андреа на Самбоди и нейния любим мъж Андрей, Андрей на Мади, Андреа на dnd..., братът Андрей на Аморето! Дано не изпускам още някой. Да са ни живи и здрави именниците и вного да ни обичат и слушат! Да се почерпим за тяхно здраве!

Момичета, благодаря на всички отзовали се за конкурса! Страхотни сте!  Heart Eyes

Таканат, пълна ти е пощата! Моля те, намери ме в скайпа и ако още някой иска да ни подкрепи:  annaangelova1980

И аз притоплям пюретата в МВ ако е от бурканче, но много малко и винаги хубаво разбърквам и опитвам да не е претоплено. Знам, че не е много полезно, но все бързам и нямам време за водна баня  Flutter

# 508
Изпревари ме Анито!
Честит имен ден и от мен! Добавям и таткото на Марина (на Нинанд) и всички други, които празнуват днес! Да сте живи и здрави!

Днес се яде царевица, а денят започва да расте с по едно царевично зърно.

# 509
Честит имен ден на всички, които имат повод да празнуват днес!

А сега добро утро!  kaffeetrmker_2

Аз вече съм само с бебо. В крайна сметка пуснах Елинката на градина. Детето влезе с усмивка, дори целувка забрави да ми даде. Дано целият й ден да мине така положително. Престраших се, реших го. Не трябва да бъда егоист. За нея ще по-добре така. Или поне така се надявам.

А и бебчо има нужда от своята доза внимание само и единствено за него, от ежедневни разходки...

Дъщеря ми не е пълзяла никога, но и не проходи рано.

Общи условия

Активация на акаунт