ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 124
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Петя, аз точно това написах хистамин и плодове, четох основно в чужди сайтове и оттам ми излезна инфото и за банана, че е с ниско съдържание хистамин, за разлика от тиквата, която е с високо съдържание. Иначе, аз си проучвам въпроса защото мъжа ми има алергии, въпреки че е кърмен и късно захранен /ако приемем, че това възпира алергиите/, за разлика от мен , която съм била на хумана, не съм въобще кърмена, а съм и захранена рано, вкл. месо и яйца /въпреки, че нашето семейство е 5 поколение софиянци/ и дори си нямаме и село.
ПП То малко като чат се получи нашето Embarassed

# 226
  • София
Поли, дългото кърмене и късното захранване може да имат отношение към по-силен имунитет и липсата на язва и гастрит, но при алергиите имат отношение и други неща. И все пак спомагат за по-леката проява на алергиите. Такива са почистващи препарати, промяната на всички храни по състав, употреба на оцветители и т.н и въобще "блъскането" с изкуствени неща на всичко около нас. То и поради тази причина след все повече изследвания се препоръчва все повече да се правят горните неща, дето не си им фен. Wink

# 227
 Laughing Поли Поли редовно ме "хвърляш в музиката" какво общо има селото и 5то поколение Софиянци със захранването с месо и яйца рано.
А за кърменето, имало ли е период в който да се препоръчва АМ пред кърмене?

# 228
Привет и от мен,
цял ден ми седи включен копютъра, но не мога въобще да седна на него.........

един малко глупав въпрос, но нещо напоследък давам на заето...:
сменям АМ от единица на двойка когато започне 6ти месец или когато завърши 6ти месец и започне 7ми???  Embarassed

# 229
Мариета аз на навършени 6 месеца ще сменям.

# 230
Marieta_M, сменя се при навършени 6 месеца. т.е 5-->6, не 6-->7
Дано съм ти била полезна!

# 231
може да кажете че съм олиго.... но пак не разбирам....  newsm78
сега вики е на 5 месеца и 8 дни, да сменям ли или да чакам да стане на 6 месеца....

# 232
Чакай да стане на 6  Hug Тя и The1 малко се е оплела в обясненията Wink

# 233
мерси много !!!  Crazy

# 234
Петя, благодаря за инфото Peace

Laughing Поли Поли редовно ме "хвърляш в музиката" какво общо има селото и 5то поколение Софиянци със захранването с месо и яйца рано.
А за кърменето, имало ли е период в който да се препоръчва АМ пред кърмене?

АлиенТа, по първия въпрос: имаше дискусия по-напред в темите, не ми се преразказва.
По втория въпрос: През седемдесете години на 20 век АМ е бил най-препоръчвания метод на хранене Peace

# 235
А Поли, разбарах те, въпреки че не си от село си захранена рано, аз съм от село и съм захранена рано, гледам сме един набор, така е било тогава явно. Всички около мен за захранени така.
Не знаех за АМ през 70те години, имах някакви спомени от четеното, че е било доста модерно по някое време, но не и препоръчвано пред кърменето.

А за алергиите момчетата наследявали от рода на майката, а момичетата от бащата, това чували ли сте го, доктор ми го е казвал.

# 236
Има ли някоя мама тук, която да се ръководи по някаква книга за захранването -  да сподели каква е книгата и описано ли е всичко вътре подробно?  smile3529

# 237
Привет и от мен,
цял ден ми седи включен копютъра, но не мога въобще да седна на него.........

един малко глупав въпрос, но нещо напоследък давам на заето...:
сменям АМ от единица на двойка когато започне 6ти месец или когато завърши 6ти месец и започне 7ми???  Embarassed

Ами аз съм още на 1. На двойката пише, че се дава 3 пъти на ден, което предполага 2 сменени хранения, а ние нямаме такива. Може би ще започна с двойката от 7-ми месец. Иначе съставът е същият, но в различни количества.

Благодаря за поздравите и пожеланията за имения ден Simple Smile И поздрави на малките именичета Катета!!! Имаме си много Катеринки!   bouquet  bouquet  bouquet

Има ли някоя мама тук, която да се ръководи по някаква книга за захранването -  да сподели каква е книгата и описано ли е всичко вътре подробно?  smile3529

Маями, чета "Хранене на бебето" на проф. д-р Лилия Трифонова и мисля, че е доста полезна книга! И все пак следя индивидуалното развитие на бебките, а книгата я ползвам за справки Simple Smile

# 238

Да от 2 "книги" Google и БГ МАМА

# 239

Да от 2 "книги" Google и БГ МАМА

Joy

Общи условия

Активация на акаунт