ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 122
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Кате пропуснала съм ти въпроса, но малките са почти на 7 месеца, аз без притеснение бих ги сложила и в проходилка и в бънджи Peace
Благо го сложих в проходилката, вдигната на най-високото на 6 месеца, не му се опираха крачетата в земята, постоянно искаше да го нося, аз полудявах вече.

# 421
Здравейте,
Честити месечинки   uraи честито на всички захранили  smile3501
Като говорите за размерите на бебенцата, днес на консултацуията видяхме едно бебенце на 1 месец, а тежеше 2.7 кг /питах майката/, толкова мъничко, като кукличка, да те е страх да го пипнеш Shocked
Имам въпрос за дактарин..това е против гъбички за бебенца, как се дава при болно гърло? Не е ли опасно да се лекува възпалението на гърлото с нещо, което е п/в гъбички? Но пък ако е ефикасно, може би си заслужава пред това да се мъчи бебенцето?

# 422
Дактарина предполагам се маже, то на толкова малки бебета, няма с какво да се лекува. Против гъбички, сигурно е и противвъзпалително.
Петя като се включи ще доизясни.
Благо съм го мазала с Йодасепт /или нещо друго Йода..../, но вече голям, към 1г и 6-7 месеца, цял ден не яде милото, че го болеше гърлото, като го намазах се налапа здраво

# 423
Аз имам един въпрос , държите ли прави вашите бебчета ??   newsm78 От няколко дни Юли се научи да стои изправен докато е в мен / или на дивана / , а преди само пружинираше  Mr. Green  , стъпва на цялото си краче / до преди време стъпваше само на пръсти / , изпъва се като струна и стои прав , естествено с голяма част моя помощ/ като го държа под мишничките /  , и така откарва доста време , незнам дали не бързаме , защото имаше период където бебчетата не трябва да стъпват на цяло краче , но не съм сигурна кога точно ?? А иначе такава изпъната стойка прави , като манекен  Mr. Green
Пак с риск някой да ме обвини, че едва ли не си въобразявам ще кажа, че Алекс стой стъбилно на краката си още преди да навърши два месеца. Кръстника му е лекар и не можеше да повярва на очите си. Не мога да го накарам да легне и по цял ден се разнасяме насам натам. Освен това стой на цяло стъпало, а не на пръсти както повечето деца....Но за пълзене няма показания...поне за сега

# 424
Здравейте,най после се прибрахме от Русе и мога да седна на спокойствие.

Честито на всички,които празнуват месечинки  bouquet

И нас утре ни очаква консултация и ваксина-хепатит.Малко се притеснявам,но дано няма странични реакции..

За захранването виждам,че някой са много напред,други едва сега започват.
Еми яде вече всякакви зеленчуци,като определено си има предпочитания към някой видове пюрета.От плодовете не съм давала само сливи, мъхести,и цитруси.
Вчера и дадох парченце тиква от тиквеника,който ядох,я тя така се облизваше Mr. Green
Днес и дадох малко сиренце,пак от масата.Много ни гледа в чиниите.Така поне изпитва интерес към храната.

А кашата направо я обожава.Само че все още иска да суче след това(не веднага,а преди да я сложа да спи за предиобед)

Ходих на гинеколог,направих си цитонамазка-резултата е много добър.

От известно време имам колебания newsm78
Иска ми се да приключвам с кърменето(знам,че ще ме бичувате)...
От една страна много ми писна и искам да съм малко по свободна-без помпи,без буци,без ангажимент
От друга страна ми е съвестно пред детето,защото все още си търси да суче....но пък яде без проблем от шише.
Кърмата ми няма намерение да намалява,а вече съм заместила 3 кърмения-сутрин с каша,обед с пюре,вечер с АМ.
Има ли някой който е в моето положение..? newsm78
И още нещо-някакви мнения за бромокрептина?

# 425
Дали да спреш да кърмиш е въпрос на личен избор. Съвети не давам, реши си сама. Това са доста лични решения, които касаят най-вече теб, твоето тяло и твоето дете.
Ще те посъветвам обаче за бромокриптинът- недей да спираш кърмата с него. Доста силен хормонален препарат е и често не се предписват правилните дозировки, а страничните ефекти не са за подценяване.
Поинтересувай се и питай лекаря си за Достинекс.
Има и много начини за естесвено спиране на кърмата. Това е пост на Хедра:

Ако решиш да подходиш към естествено спиране на кърмата без медикаменти, тогава може да даваш изцежданото мляко на детето, докато трае отбиването. Спирането на кърмата става сравнително лесно по този начин - когато усетиш напрежение и препълване на гърдите, цедиш, но не до празно, а само колкото да те отпусне и да се почувстваш по-комфортно. Нужно е гърдите да не се изпразват напълно и да се поддържа известно напрежение, за да се задействат естествените механизми за спиране - цедиш просто колкото да не те боли и да не протича, обикновено и само след 20-30мл усещаш значително облекчение и можеш да спреш. Така в рамките на около седмица изцежданията съвсем ще се разредят и тогава можеш да спреш съвсем. Зелевите листа помагат и облекчават препълването, а ако ги ползваш продължително (3-4 дена непрекъснато), също намаляват производството.

# 426
raia123 ти решеваш дали да спреш, но и моя съвет е без хапчета, а да цедиш, по описания от Хедра начин Peace

# 427
Не се бях замисляла,че ако не давам да суче,а започна да цедя ще намалее... newsm78
Наистина ско се реша,това ще е начина.
А бромокриптин ми е предписан 5 дни по половинка сутрин и вечер.След това 5 дни по цяло хапче.
Вчера пих вечерта една четвърт хапче,за да не се препълват гърдите през нощта,че вечер  е нещо страшно.

# 428
При мен единствената работеща гърда намали до минимум лактацията за около 2 месеца, разреждайки цеденето. В третия месец все цедях по 90 мл от нея през 3 часа, а месец по-късно (когато нямах време и цедих 2-3 пъти дневно, имах по 20-30 грама на цедене). В началото на 5-тия станаха 10 мл и тогава се отказах.

Момичета, днес педито ни каза, че трябва да правим изследвания на кръв и урина. Кръвта се давала на гладно. Аз я попитах как да ги  държа гладни до 7:30-8 (когато отваря лабораторията), при условие, че ядат към 6, най-късно 7? Не получих задоволителен отговор...  Колко часа преди взимането на кръв трябва да са яли, защото единственото решение при нашия режим е да ги вдигна през нощта да пият мляко...

# 429
raia123, по мнение по- добре спри кърмата с Достинекс. Аз още докато бях бременна проучих въпроса и когато в 9 месец ходих на мамолог попитах кое от тези лекарства е по-добро доктора ми предписа Достинекс / а смея да кажа, че този доктор е от най-добрите - д-р Свещаров/. Пих достинекса веднага след раждането /той ми предписа 2 таблетки по 1 през 12 часа/. аз така и направих но на 2 и 3 ден за всеки случай изпих по още една таблетка. Мисля, че хапчето ми понесе много добре, не забелязах неразположения Peace Освен това още след първото хапче гърди възвърнаха формата от преди забременяването /което ме зарадва много, а и мъжа ми беше мн. щастлив/.

# 430
Рая, аз опитвах доста време да намаля кърмата постепенно с цедене точно както описва Хедра, но си докарах бучки и то чак след 10-тина дни от спирането на ефективното сучене.
Отидох при джи пи-то с намерението да взема рецепта за Достинекс, тъй като знам, че е по-добрия препарат за спиране на кърмата, освен това се приема еднократно. Обаче моята докторка ми отказа. Аз имам 2 операции (премахване на бучки в едната гърда), след консулт с няколко мамолози, категорично ми изписа Бромокриптина, обясни ми и защо, но специално за моя случай и диагноза. И според нея Достинекса е по-добрия препарат, но не беше подходящ за мен. Аз не съм имала никакви странични ефекти, пих го 1 седмица по 1 хапче, изцеждах вечер по малко, но още след 2-я прием кърмата окончателно спря и бучките изчезнаха.
Първия път с Елица кърмата ми постепенно намаля и спря, изобщо не съм имала такива преживявания, но може би защото тогава кърмех на режим, без нощни хранения, а сега беше на поискване (ама много често Mr. Green).
Това е моя опит. Каквото и да решиш - успех!

# 431
Иначе като чета Симона е едно от най-леките бебета- на 5 м. беше 6850гр. 68,5 см.
Франчи моята Симона бие рекордите - на 5 м. беше 5950гр. 62 см. Отглеждам си миниатюрка вкъщи Laughing

Кате, нашето бънджи е от този модел, който се закача на касата на вратата, но ние сме го закачили над леглото в спалнята(лошото е, че пробихме тавана) и Симона я слагам в него от доста време. Неможе да скача все още, но се люлее и много се забавлява Peace

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 00:05 от lili_to

# 432
И аз да се цопна тук,че и ние сме юнски бебета,да следя темата smile3503

# 433
  • Germany
Кате, според нашият педиатър е достатъчно бебчо да не е ял минимум 2 часа преди взимането на кръв. Аз предния път нахраних сутринта и отидохме точно преди следващото хранене. Взеха му кръв и яде пред лабораторията.

# 434
Добро утро на всички Wink

Май аз съм най-ранобудна , но като се замисля почти не съм спала . Вчера бяхме на консултация и на Стефан му биха последния Пентаксим. До 18 часа му нямаше нищо и след това вдигна температура 38,5 . Цяла нощ се борихме да я свалим и някъде към 03 часа  беше ок , но вече към 06  пакя вдигна. Лошото е че почти не иска да яде и да пие течности. Много ми е притеснено...
Според вас колко време може да продължи температурата от ваксината ?

Общи условия

Активация на акаунт