ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 123
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Germany
Yaya, чуйте се с педиатъра. Може да е имало наченки на вирус и след ваксината, която срива имунитета се е проявил. Иначе, според мен щом е била висока температурата ще отшуми бързо. Пробвай да даваш водичка с лъжица и предлагай мляко начесто по малко. Съблечи го колкото можеш повече и дръж по ниска температура в стаята в която е. Дано не дигате повече!

# 436
Yaya, чуйте се с педиатъра. Може да е имало наченки на вирус и след ваксината, която срива имунитета се е проявил. Иначе, според мен щом е била висока температурата ще отшуми бързо. Пробвай да даваш водичка с лъжица и предлагай мляко начесто по малко. Съблечи го колкото можеш повече и дръж по ниска температура в стаята в която е. Дано не дигате повече!

Мони , благодаря за отговора:)
Още от снощи  поддържаме връзка с педито.  Сега малкия се събуди и като че ли няма температура , ще ходя да проверя. Надявам се да е от ваксината . Отивам да меря и ще пиша после.

Вече е с 37,2 което е добре Simple Smile Само се моля да не я вдига повече Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 08:36 от yaya86

# 437
добро утро, момичета!
включвам се да се отчета след вчерашната консултация- Даниела тежи 7кг 800 гр и е 68 см. тъй като вече съм включила повечето зеленчуци смятам от днес да започна с плодовите пюрета, дано ги хареса Confused
с голям интерес прочетох постовете за спиране на кърмата- и на мен ще ми предстои съвсем скоро, та започвам вече да попрочитам това- онова! голяма сложнотия с това кърмене- първо да дойде кърмата, да се задържи, после пък да се спре...  ooooh! поне на мен ми се вижда така!
нямам с какво друго да се похваля- Дани не може да стъпва /като я държа на пода е все на пръсти и си свива краката/, като я вдигам за ръцете до седнало положение само се люлее насам- натам, обръща се сама от гръб по корем и като поседи така 5 мин надава вой до небесата! май няма да сме от най- бързоразвитите бебета, ама както дойде!
айде хубав ден и много  Hug от нас!

# 438
Добро утро и от мен!
След ваксината малкият звяр спа цяла нощ, събуди се преди малко и яде. Сега го зомбирам с Кой е по по най и бате Енчо( Mr. Green)

май няма да сме от най- бързоразвитите бебета, ама както дойде!

и Иван така върви, помързява го доста. Единствено се върти като часовникова стрелка...хич и не проявява интерес да се обръща.
еххх...от доста време не ми се беше случвало да пия кафе пред компютъра Simple Smile

# 439
  • София
Добро утро!

за Дактарина, ами лекува на принципа на антисептиката. Както аз си лекувам гърлото с гаргара от смрадлика или вода за уста. Много добре дезинфекцира гърлото, ако мога да обясня по-точно. Още повече, че най-често се касае за вирус, който се влияе много добре от такива неща. Peace А и не се дава в дози и времетраене, в които се прилага при гъбички. За 3-4 дни по 3-4 пъти на ден, колкото грахово зърно в устата. Не се мъчи детето да му се бърка в устата да се пръска или мажат небните дъги. Габи продължавам да я лекувам така.

за взимането на кръв на гладно, някои лекари тотално са полудели. Как ще карат бебе или малко дете да стои гладно?  Shocked На мен абсолютно никой лекар или лаборант не ми е казвал такова нещо, а точно обратното. Малките деца не спазват това ограничение. Аз винаги съм си кърмила неограничено, даже и като съм тръгвала към лабораторията. А последния път дадох на Габи да си изпие млякото с какао. Никога кръвната захар не е била увеличена.

the1, това е много хубаво. По принцип малките бебета трябва да се упражняват в гимнастиката точно за поддържане на този рефлекс. Peace Като се остави бебето на твърда повърхност, то трябва да стъпи с цяло краче, без да ги сгъва. Това не значи, че детето е готово да ходи, както в началото има рефлекс на пълзене, който изчезва. Неупражняването на това "танцуване", води ди изчезването му и сллед това за детенцето е по-трудно.

# 440
monka84, привет! Дай повече информация, за да те добавим на първа страничка.

Желая хубав, слънчев ден на всички!

# 441
Малко извън темите, но да ви попитам напреднахте ли с подаръците за коледа Simple Smile ?

# 442
Достинекс съм пила първия път и нямах проблеми. На два приема беше.
Моят юнак често прескача ядене на събуждане сутрин. А навън иска, като е буден, да е само в движение.
Ще редувам морков и ябълка на Гербер и на Хип /както и мои комбинации от чисти такива/, защото са с различно процентно съдържание /за мое учудване/.
Така ме мързи да преварявам водаааа.....ама съм се научлиа на гърда и това е.....Wink

Жералдин, Sad дано се оправят очите ти  Praynig

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 10:48 от ayas

# 443
  • София
Kате, на нас лекарката също ни даде направленя за изследвания и каза да са на гладно, даже се поразвика без причина разбра се...тя си е невротичка  Mr. Green За щастие за последен път я виждах Simple Smile
Не беше  особено доволна,  че не искам да теглят кръв на Мони в тази поликлинка. Ако си давала кръв в тази лаборатория, мисля че  ти няма да заведеш там децата. Аз вчера ходих на очен в един център на Хубча. Там има и лаборатория. Питах лаборантката дали мога да заведа бебето и тя каза, че може. Да си я нахраня в 7 и в 10 да идем- преди следващото хранене  Peace

Иначе резултатите от очния са лоши... Имам дегенераця на ретините  и на двете очи. На едното не е притеснтелно, но на другото нещата не са добре хич. Сега пия някакви витамини за очи и мога само да се надявам да не прогресира и да си пазя очите разбира се...

Ние днес ще купуваме на Мони стол за хранене. Спряхме се на Град комфорт на Чиполино. Вчера  я слагахме в магазина им на него   тя зглеждаше много щастлива или от новата си гледна точка или от това, че можеше да бие по масичката като по барабан...сигурно и от двете де  Mr. Green

За бромкриптина да кажа, че съм пила заради хормонални проблеми преди няколко години- голяма грешка. Спрях го много бързо- косата ми падаше като за световно, повече и от сега, но това си е страничен ефект.

# 444
  • София

Иначе резултатите от очния са лоши... Имам дегенераця на ретините  и на двете очи. На едното не е притеснтелно, но на другото нещата не са добре хич. Сега пия някакви витамини за очи и мога само да се надявам да не прогресира и да си пазя очите разбира се...

не се притеснявай толкова, ако се влошат нещата, ще ти направят лазерна коагулация за заздравяване. На мен заради това ми е забранено нормалното раждане и след като родих Габи, ми правиха такъв.

# 445

Иначе резултатите от очния са лоши... Имам дегенераця на ретините  и на двете очи. На едното не е притеснтелно, но на другото нещата не са добре хич. Сега пия някакви витамини за очи и мога само да се надявам да не прогресира и да си пазя очите разбира се...

не се притеснявай толкова, ако се влошат нещата, ще ти направят лазерна коагулация за заздравяване. На мен заради това ми е забранено нормалното раждане и след като родих Габи, ми правиха такъв.
това е много гадно Sad азсъщо съм в рискова група, понеже е наследствено и ходих често на прегледи преди време, но ми казаха, че не се лекува, а само може да се забави развитието (с вит. А мисля беше). Това за лазерната коагулация е супер - не знаех че може. Аможе ли в по-напреднала фаза да се направи?
Geraldine а какъв е точно прегледа, защото на мен само ми правиха някви тестове, на които много им нямам вяра, но това беше отдавна.

# 446
  • София
Прегледа е на апарат на Голдман. Не е много приятен, но не е и кой знае какво. Предният път ми беше ужасен просто, но тогава и хич не бях подготвена.
 И на мен преди раждането ми говореха за коригиране с лазер, но сега не стана дума за това, а само за витамните, да не вдигам тежко и прочее. А и аз даже не можах много да се замисля за това, което ми каза лекарката, защото преди това погледна на дъщеря ми кистчката на окото и каза, че не рядко се резорбират сами тези кисти  (аз и сега си се усмихвам като го пиша).

# 447
yaya86, до 72 часа трябва да отпумят страничните действия от пентаксима, но най-добре , ако нещо те притеснява се обади на педиатъра Peace

# 448
Хайде и ние в отбора на морковите Laughing хапна си 30гр момчето с кеф. Направих си схема за 1 месец да вкарам моркови ,картофи, тиква, броколи, карфиол, ябълка, круша, грозде, праскови и кайсии, за последните 2 малко се колебая.

Geraldine дано всичко в очите ти е наред Hug

За изследванията и аз знам преди ядене точно, сутрин на гладно няма начин, толкова мънички.

# 449
Здравейте момичета,
днес се пробвах с първото пюре.... Реших да започна с ябълка.
Е няма такива гримаси, мръщене и плюене и накрая почна да и се гади и го махнах веднага..... Мисля че в крайна сметка нищо не и остана в устата. Утре ще пробвам пак ако е същата история мисля да я оставя един ден без пюре и да сменя на друг вид. Ще съм благодарна за някой друг съвет !!

Общи условия

Активация на акаунт