Ирак и Ориента, който не познавате: за майки, бащи, деца и всички любознателни !

• 48 145
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Хадил мога ли да те помоля да се поразровиш из личните архиви и да ми намериш нещо традиционно арабско против нервност и напрежение (чайове, режим и т.н.). Даже и разни ми ти обичаи от сорта да спиш на студено или да се къпеш с променлив душ по съм склонен да приема. Айде за мързела няма пак да те питам, щото вече ми отговори, че сте нямали такива рецепти.

# 586
Хадил мога ли да те помоля да се поразровиш из личните архиви и да ми намериш нещо традиционно арабско против нервност и напрежение (чайове, режим и т.н.). Даже и разни ми ти обичаи от сорта да спиш на студено или да се къпеш с променлив душ по съм склонен да приема. Айде за мързела няма пак да те питам, щото вече ми отговори, че сте нямали такива рецепти.

готово, по-късно вечерта ще я имаш рецептата.

# 587
  • София
Ма верно бе, сега се сетих да питам. Има ли нервни араби. Аз като ги гледам хората как спокойно живеят не мога да повярвам, че има такива. Имам в предвид стилът им на живот, а не стресовата ситуация, в която сега са поставени.

# 588
  • Varna
По отношение на кухнята, нямам проблем със сУпрУжиетУ, обаче със диванетУ имам. Преди беше дете за пример, сега е млад мъж за безпример.  Ей, за тва няма да гУ вземат и шИ сЪ мъча ощИ със негУ. От преди 3 години си промени хранителните навици fight
А иначИ уважи може би една от първите рецепти на Хадилчето- ляхмаджуна, ама звучеше малко по друго на Иракски. newsm78

# 589
За менюто да се оплача и аз. Вкъщи от най-малкия до най-големия мъжки елемент, всички са капризни. Единият това не яде, другият онова, третият пък яде едно ядене само веднъж Tired. Ето сега, понеже мразя да изхвърлям храна, ще си ям сам сама постните сърми от Бъдни вечер сигурно чак до Нова година. А на господата всеки ден нова манджа ще мисля и обмислям Crossing Arms.

Хадил по молбата на дядо хаджия, може ли тук да пуснеш рецептите, че напоследък и мен ме е треснала нервата Rolling Eyes

# 590
Ох Делте Асатра и мойте две диванета такива капризни бееее!!! Туй не ям онуй не ям  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Направо голям зор докато измисля какво да сготвя. Пък каквото удиния яде другия не го кусва. Все се заканвам че ще спра да готвя вв къщи ама да видим коя година ще стане  Laughing Направо ме накараха да намразя готвенето. А така обичах като млада булка

# 591
  • Varna
Във мУментЪ сЪ чудя ко да спретна за утря.
Имам молко кисело зелце и смятам да го направя със ориз, ама диванетУ ще каже, че иска и мръвка щото за мускулатурата му трябвало. А преди 3 години месо от дъжда на вятър ядеше. И аз не обичам да готвя, вече rotfImao май newsm78 А и като каже -ами сготви каквото искаш- и като го сготвя и накрая не искал такова. Хадил хУбУ праЙ.

# 592
Делте, току що сложих на Алекс да яде. Яденето е картофи, броколи, чушки, яйца и сирене на фурна. От всичко изредено ме накара да му пробера само картофките и то такива, върху които да няма и прашинка зелено от броколито Crossing Arms

Пък за взимането не се притеснявай, ще се намери коя да вземе и твойто диване, тя любовта е сляпа Wink. Нищо че после жена му ще идва при тебе да се съветва каква манджа да му сготви hahaha

# 593
  • Varna
АСТАРТА-
Душе, и мойте не ядат броколи. Малко неща не ядат. А аз обичам и то във запеканка със картофки и сиренце, кашкавалче. И това го запичам във глинения гювеч и става-муци. Слагам и сметанка. Много обичам постничко.
А това момиче което го вземе мойтУ диване, трябва да и се даде медал за храброст. Ама може да му се случи някоя която не обича да готви и тогава ще му гледам сеира. Ако идИ у дома да лапа ще му казвам да си ходи при жИнЪтЪ, ама ха яяяя.

# 594
.....Ако идИ у дома да лапа ще му казвам да си ходи при жИнЪтЪ, ама ха яяяя.

Е , Делте как само се заканваш, някой ша си направи погрешно заключениe Mr. Green hahaha ... а ние та видЕхме каква си душица ..... при това златна  Laughing Wink Heart Eyes Hug

Като стана дума за манджи, сватби, булки се зачудих .. що е това Иракска свекърва Whistling Mr. Green? (Имам си правило за свекитата, като за мъртвите или добро, или нищо Crazy .  )

# 595

Като стана дума за манджи, сватби, булки се зачудих .. що е това Иракска свекърва Whistling Mr. Green?

Хахаха, и аз това се чудя Joy. На мъжа ми любимата реплика е, че с майка му си приличаме все едно съм й дъщеря (по проклетия, не по достойнства Mr. Green). Много пъти съм се чудила дали бихме се разбирали с нея или ще сме типичния пример на свекърво-снахови (ама и дума измислих Crazy) отношения newsm78.

# 596
  • София
...
Като стана дума за манджи, сватби, булки се зачудих .. що е това Иракска свекърва Whistling Mr. Green? (Имам си правило за свекитата, като за мъртвите или добро, или нищо Crazy .  )

Ъъъъъъ ... ако може няколко думи и за иракските тъщи нали - за сравнение и анализ
Па ако дадете думата на някой иракски зет за обмяна на опит нема да е лошо.  newsm78

Верно бе в Ирак и изобщо в арабско има ли завряни зетьове ?

# 597
и свекървите и тъщите са еднакви навсякъде... и заврени зетьове имаме. дядо хаджия, ще поканя господа в темата дано си обмените мнения. иначе при нас свекървата/тъщата много лесно може да я издействаш като я питаш за свекървата/тъщата на дъщерята/сина й - веднага им светва и се държат добре  Mr. Green

# 598
В Ирак не знам , но в ТР има (в семейства с обществено влияние и/или подплатено съc стабилна банкова сметка) или при женитба между братовчеди.

За тъщите също ще е хубаво да се даде инфо. Воъбще какви са роднинските връзки в Ирак? Големи ли са семействата? Кой гледа децата ? Какви детски градини/занимални има? Има ли отпуска по майчинство?

Таз тема стана като лексикон... въпроси въпроси , ама сме си любопитни  Whistling ...нЕма лошо Mr. Green (само дето ще е уморително за авторката, но ние оценяваме всичко Hug Peace Wink)

ps:
...На мъжа ми любимата реплика е, че с майка му си приличаме все едно съм й дъщеря (по проклетия, не по достойнства Mr. Green). ...

Астарта -  Ha TR uMa 1 поговорка"Булката е замесена от тестото на свекрвата"(i.e. "И двете са замесени от еднакво тесто") Whistling Mr. Green Crazy ...ама аз много не и вярвам на таз пословица Laughing

# 599
  • Varna
ХАДЖИ-
Какви завряни зетьове разправяш и ти. Казва се поканен млад специалист, няма сЪ излагамИ сИга, че са ни заврени мъжовете Grinning
Охааа, колко хубави въпросчетаааа. Ама ще чакаме, защото няма да може да им насмогне Хадилчето, БЗ-че. Нищо, че въпросчетата като лексикон. Ама много интересни въпросчета си и задала Wink

Общи условия

Активация на акаунт