Полът вече го разбираме, МАРТенските имена подбираме (25)

• 20 017
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • California
Браво на всички, който съобщиха добри новини!  Hug
Челси, стискам палци на тебе двойно повече, всичко да е наред!
Дарида  Hug

За ваксината мисля месеци наред вече и истината е, че тук не е като в БГ, тука направо си липсва всякаква алтернативна медицина, за билколечение да не говориме! Виждам, че обсъждате постоянно разни кленови тинктури, настойки от незнам си какво - тия неща дори не знам как да ги преведа, камо ли да ги намеря в аптеките Sad Докторите също не са никак в час по темата и ако не дай си боже се разболея или ще трябва направо с тежката артилерия да се лекувам, или да не правя нищо и да чакам да ми мине само от витаминчета...
Извинявам се ако на някой не му е приятна темата  Hug

# 196
Василия, темата е много наболяла за всички, предимно за нас "чужденците". Joy Joy Joy
ЦЕЦИЛИНКА, аз съм си избрала количка, но я няма в магазините да я видя. Ти каква си си избрала, ако не е тайна?
 Hug

# 197
преди малко си получих резултатите от изследванията, всичките са много добри само хемоглобина ми е паднал. Само той е под нормата при норма от 120-150 ми е 119 единици. Не съм звъняла на лекаря да го питам какво да правя. Вашите в какви граници са

# 198
Успях да ви прочета най-накрая  Hug
Искам да благодаря на Кармен за събраното от нета инфо за ваксините и това, че го сподели с нас   bouquet
Аз лично за себе си съм взела решение вече, но пак ми беше интересно да прочета - не че и аз не четох достатъчно.  Истината е, че се обърквах тотално и аз от толкова много ЗА и ПРОТИВ Simple Smile

Ние сме добре, като се изключат гадните контракции, които ме тормозят все повече и повече Sad Вчера си изкарах направо акъла...
Много се надявам до март да си запазя не само бебчето, но и акъла, че от тия вечни притеснения вече откачам!  Twisted Evil
Тука нали сме много 'напреднали' та ехограф не се очаква да имам май до към края на бременността! Това също ме тормози доста, че не знам как е бебо - колко е пораснал, колко тежи... само го следя дали рита редовно и колко ми е пораснал корема и това е.

Мерси, че ме изчетохте  Hug
Стискам палци на който се нуждае  fingerscrossed

Vasilia, радвам се, че информацията ми е била полезна за теб и Челси. Тук също, понеже са много "напреднали", има само два ехографа планирани при нормална бременност без усложнения. Моят последен беше в 21-ва седмица, и просто не мога да повярвам, че докрая нямат повече планирани ехографски прегледи. Има на частно, но са ми доста далече, в друг град, и е със записване и чакане.  Аз също се тормозя точно по същите причини като теб - не знам дали бебето се развива нормално.

Днес навлизам в 25-та седмица. Бебето ми беше много подвижно до към 22-ра седмица, но през последните три седмици вече не рита толкова усилено. А по ехографските прегледи все казваха, че е много активно, аз даже се бях притеснила нещо да не е нервно бебето. По тази причина спрях да пия дори и минимални количества кафе и кола. Снощи почти никак не риташе и щях днес да се обаждам на разните там акушерки, но днес сутринта се размърда, та се успокоих. В никакъв случай обаче не е така активно, както беше допреди 3 седмици. Също така, през последните 2 седмици не съм качила на тегло и обиколката на корема (екватора  Embarassed) ми стои непроменена. Мисля обаче, че е пораснал малко нагоре към диафрагмата вместо напред.

Някой друг има ли с такива наблюдения? Имам час при акушерката чак другия понеделник, а веднъж опитах да си взема по-скорошен, но ми отказаха. До понеделник много ще се притеснявам дали всичко му е наред...  Rolling Eyes

# 199
преди малко си получих резултатите от изследванията, всичките са много добри само хемоглобина ми е паднал. Само той е под нормата при норма от 120-150 ми е 119 единици. Не съм звъняла на лекаря да го питам какво да правя. Вашите в какви граници са
Tasty0703, моят също е под нормата, но на мен толкова неща са ми извън нормата, че вече нищо не ме изненадва. казаха, че малко не е страшно, да обърна внимание наполезната  храна. На мен във втори месец ми откриха Тиреодит на Хашимото и оттогава съм на лекарства и съм в постоянен стрес за бебчо, но така или иначе никой не може да каже дали всичко ще бъде наред. При мен показателите се влияят и от този стрес и затова излизам почти винаги от всякакви норми. Но със сигурност толкова малко не бива да те притеснява. Simple Smile

# 200
браво на всички за хубавите новинки Hug
тинчето и аз те разбирам много добре,аз също няма да искаМ ДА го оставя милото самичко,ама аз пък съм и проблемна с пътуванята не съм патувала от самото начало и не смея и не мисля да го правя освен ако не е краиноп наложителн о,но пък ако наистина ти е лека бременността и нямаш проблеми попитаи и доктора си ако искаш,посъветваи се и решението е в твоите ръце.
за количките аз уж съм се навила да си ползвам тази на сестра ми,но има време все ощше ще видим.
аз днес малко се ядосах в университета,ама хич не се съобразяват тези професори сас състоянието на една бременна жена,ама аиде да не ви занимавам,вече ми мина няма да и се нервирам я,бебчо е по важен.
стискам палчета за всички които имат нужда и ние към края на седмицата ще помолим за тях,но за сега стискам на вас.
днес на зълва на сестра ми се роди бебето и аз също много се вълнувам,сега си представям колко е щастлива.
живи и здрави и ние март месец да сме щастливи и здрави със здрави бебоци.
аиде лека от мен и до утре

# 201
КАРМЕН, всички бебета имат активни и пасивни периоди. Даже има и такива, които много шават по принцип и такива, които са малко заспалички, А и всичко зависи от позициата им. Аз понеже съм с близнаци и като ми е притеснено ги проверявам с доплера. Препоръчвам го на всеки, който има малко излишни парички. Ако искаш мога да изпратя да видиш моя. Когато чуеш бебчо, някак си ти става по-спокойно. Въпреки, че например вчера се чудех дали съм ги хванала и двете или хващам тоновете само на едното, но на различни места. Когато бебки са се гушнали близо един до друг е малко по-трудно.  baby_neutral baby_neutral  Но с едно е лесно. Вече са големки и много лесно се хващат, а сърцата с всеки изминал ден тупкат по-силно и по-силно. Hug Praynig baby_neutral

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 22:20 от 4elsy

# 202
  • California
Така е за активността на бебенцата както Челси казва - някои дни повечко ги мързи, а други по-малко - точно както и нас Simple Smile
Аз все се каня да опитам онова с портокаловия сок, дето като пийнеш една чаша и бебето се размърдва. Някой го спомена тука, а и в нета го прочетох също.

А за големината на корема - искам да ви кажа какво научих на последната консултация: значи със шивашки метър се измерва дължината на корема (не обиколката) от пубисната кост най-долу до върха на матката - като се легне по гръб се усеща къде свършва - някъде малко над пъпа. Та дължината в сантиметри дава броя на седмиците в които сте - плюс-минус 1-2. Ми така де, като сме в толкова развити държави някои от нас, е добре да знаеме как и сами да си правиме прегледите  Laughing Между другото, не знам дали това измерване е в сила и за мамите с близнаци  newsm78

# 203
КАРМЕН, всички бебета имат активни и пасивни периоди. Даже има и такива, които много шават по принцип и такива, които са малко заспалички, А и всичко зависи от позициата им. Аз понеже съм с близнаци и като ми е притеснено ги проверявам с доплера. Препоръчвам го на всеки, който има малко излишни парички. Ако искаш мога да изпратя да видиш моя. Когато чуеш бебчо, някак си ти става по-спокойно. Въпреки, че например вчера се чудех дали съм ги хванала и двете или хващам тоновете само на едното, но на различни места. Когато бебки са се гушнали близо един до друг е малко по-трудно.  baby_neutral baby_neutral  Но с едно е лесно. Вече са големки и много лесно се хващат, а сърцата с всеки изминал ден тупкат по-силно и по-силно. Hug Praynig baby_neutral

Челси, Благодаря!  Hug Гледах онлайн доплер устройствата. Може би ще си взема и аз едно. През последните седмици го усещам че мърда, явно пулс ще има, просто ритничетата ги усещам доста по-слабо отпреди и по-нарядко, а преди риткаше много често, даже по ехографите все дивееше и беше трудно да му вземат мерките.  Но да, все повече си мисля, че едно доплерче няма да е зле да имам, така за успокоение все пак, пък и таткото да чуе какво става вътре Simple Smile

Желая ти от сърце две красиви бебченца през март, бели и червени като мартенички   bouquet

# 204
  • София
Tasty, при мен хемоглобина вече втори месец е 114, две изследвания съм правила. Казаха ми че е лека анемия, но за такива стойности няма нужда нищо да се пие, ако спадне повече, тогава.
Krische, и на мен във 2 месец ми откриха това Хашимото. Тъкмо докарахме стойност на TSH = 1.4 и сега последния път пак ми се е вдигнало на 2.1. Щях да ходя на преглед, ама с този грип се отказах. При теб колко е TSH-то? Ако искаш на лични ми пиши.

# 205
Така е за активността на бебенцата както Челси казва - някои дни повечко ги мързи, а други по-малко - точно както и нас Simple Smile
Аз все се каня да опитам онова с портокаловия сок, дето като пийнеш една чаша и бебето се размърдва. Някой го спомена тука, а и в нета го прочетох също.

А за големината на корема - искам да ви кажа какво научих на последната консултация: значи със шивашки метър се измерва дължината на корема (не обиколката) от пубисната кост най-долу до върха на матката - като се легне по гръб се усеща къде свършва - някъде малко над пъпа. Та дължината в сантиметри дава броя на седмиците в които сте - плюс-минус 1-2. Ми така де, като сме в толкова развити държави някои от нас, е добре да знаеме как и сами да си правиме прегледите  Laughing Между другото, не знам дали това измерване е в сила и за мамите с близнаци  newsm78

Забравих да ви кажа! Аз прочетох за портокаловия сок, и вчера изпих чаша от 250 мл почти наведнъж, и нищо Sad Не ми подейства. Може ли едно бебе от хиперактивно изведнъж да стане хипермързел? - сигурно може....

За матката се опитвах да я напипвам отгоре, мисля, че се казва fundus горната точка. Предполагам, че свършва там, където се усеща по-твърдо. Не съм сигурна обаче, и ще чакам да ме премери акушерката за първи път в понеделник да видя точно докъде мери.

Hug

# 206
За портокаловия сок писах аз преди 3-4 дни, на мен лично ми действа. Но моята рецепта е пресно изцеден сок от 2 портокала и един лимон. А за този тест съм чела в книгите и явно работи, но може би не при всеки.
КАРМЕН, ти каза, че живееш в Англия от 1995. Доста време си живяла тук. На колко години си била когато дойде? Прави ми впечатление, че много правилно пишеш. Аз много се бъркам за правописа на някои думи.  Не, че съм забравила българския, но се учудвам как може да се чудя как се пишат някои думи, при условие, че съм завършила с отличие и имам висше образование. newsm78

# 207
тейсти ,на мен гинеколожката ми каза,че до 110 като резултат не се вземат мерки,
препоръчвам ти да хапваш ПАНДЖАР-много ефикасно действа,
а също може и по една чашка червено винце на вечеря-то пък и на тонуса помага Wink

# 208
Добро утро момичета!  Hug

Нещо тая сутрин хич ви няма! Айде събуждайте се вече, грабвайте по едно кафенце и почвайте да пишете!  kaffeetrmker_2

Аз днес съм за първи път на работа след болничния и ми е малко криво. Още повече, че като дойдох на работа и колежката ми в стаята каза, че една друга колежка разпивала как съм и какво ми е. Мойта и казала, че имам контракции и че лекарката е казала да си остана вкъщи и да лежа и да почивам и оная другата веднага казала - "Ха, това не е възможно толкова рано, не това не може да бъде..." и аз сега много се ядосах, първо, че може и наистина е така, защото имам контракции (макар и не много) и пия магнезий. Да, това не беше единствената причина докторката ми даде болничния, но в лсучая няма значение... И сега още с първата минута в офиса се ядосах ужасно и още повече ме е яд, че трябваше да се върна на работа...  Rage

# 209
Добро утро!
Tink, не се ядосвай. Аз от самото начало хабя нерви по работата, но го отдавам и на това, че в момента прага на чувствителност ми е по-нисък. И понеже за мен в този момент най-важното нещо е живота, който нося в себе си, някой неща с които се занимавам в работата ми се струват откровено незначителни. Но така е... ще се изкара още месец и половина.
eniq, освен и на теб да ти кажа да не се ядосваш  Hug. Но ти си го знаеш.
Carmen, между другото в БГ по официална програма също е така - 2 ефографски прегледа през цялата бременност. Но тук повечето жени ходят на частно и там съответно всеки път те гледат или пък някои от проследяващите бременността също правят ефографии без да изискват допълнително средства за това.

Общи условия

Активация на акаунт