Полът вече го разбираме, МАРТенските имена подбираме (25)

• 20 044
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Аз пак нещо не съм в час. Нали от 22 г.с. се води 6 месец.По тази логика  аз влезнах в 6 месец на 21.11 .Т.е. на 22.12 - 7ми месец ;22.01 - 8ми месец ;22.02 - 9ти месец...а термина ми е чак на 27 ми март...аз ли нещо не смятам като хората  Shocked newsm78 Tired
Аз мисля че щом терминът ти е на 27 значи всеки месец на 27 влизаш в месеца!Например на 27.11 влизаш в шести,на 27.12-седми и т.н.т. поне аз така си мисля че се изчислява! newsm78
Ми значи това календарче в началото на темата не е вярно  Mr. Green .Ама пак не се връзва- 9 месец 27ми февруари...ами до 27 ми март 10ти месец ухаа  Laughing Амма,че непросветена мама  Embarassed
Нали казват че бременността е 10 лунарни или 9календарни месеца затова е така!

# 61
Здравейте момичета!
Добре дошли на всички нови мамчета, с пожелания за лека бременност!Сетих  се че по-рано, някоя от мамите питаше за полезна литература.Аз мога да препоръчам тази книга, много добре е оформена и илюстрована, като включва всичко от самото зачатие до всичко ,касаещо отглеждането на детенце до тригодишнта му възраст.  Аз лично съм я взела назаем от една приятелка,която я е купувала преди години, но виждам че  е излязло и новото издание.

Аз имам тази:„
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-471/id-1500/kniga-za-majkata-i- … t-fenuik.html%20/

А тази е новата:
http://kibea.net/bg/catalog/luksozni-izdaniya/kniga-za-maikata-i-bebeto

# 62
Аз пак нещо не съм в час. Нали от 22 г.с. се води 6 месец.По тази логика  аз влезнах в 6 месец на 21.11 .Т.е. на 22.12 - 7ми месец ;22.01 - 8ми месец ;22.02 - 9ти месец...а термина ми е чак на 27 ми март...аз ли нещо не смятам като хората  Shocked newsm78 Tired
Аз мисля че щом терминът ти е на 27 значи всеки месец на 27 влизаш в месеца!Например на 27.11 влизаш в шести,на 27.12-седми и т.н.т. поне аз така си мисля че се изчислява! newsm78
Ми значи това календарче в началото на темата не е вярно  Mr. Green .Ама пак не се връзва- 9 месец 27ми февруари...ами до 27 ми март 10ти месец ухаа  Laughing Амма,че непросветена мама  Embarassed
Отчитането на бременността започва винаги от първият ден на последната редовна менструация.

Продължителността на бременността е 280 дни – 10 месеца по 28 дена или 40 седмици по 7 дена

Седмицата по време на бременност се нарича гестационна седмица. Няма разлика между гестационната и календарната седмица.

от 1 до 4 г.с. = 1 лунарен месец
от 5 до 8 г.с. = 2 лунарен месец
от 9 до 12 г.с. = 3 лунарен месец
от 13 до 16 г.с. = 4 лунарен месец
от 17 до 20 г.с. = 5 лунарен месец
от 21 до 24 г.с. = 6 лунарен месец
от 25 до 28 г.с. = 7 лунарен месец
от 29 до 32 г.с. = 8 лунарен месец
от 33 до 36 г.с. = 9 лунарен месец
от 37 до 40 г.с. = 10 лунарен месец

Първи триместър (1-ва – 12-та гестационна седмица)
Втори триместър (13-та – 28-ма гестационна седмица)
Трети триместър (29-та – 40-а гестационна седмица)

За да разберете най-лесно и бързо до къде е стигнала бременността ви в лунарни месеци и гестационни седмици, разделете седмицата, в която сте на 4. Полученото цяло число отговаваря на навършения месец, а остатъка на седмица от следващия месец , в която си в момента.
Например ако сте 33 г.с.: 33:4= 8 лунарни месеца (навършени) и 1 седмица, т.е. сте в първата седмица на 9-ти лунарен месец.

Един лунарен месец (28дни) не се равнява на 1 календарен месец (30-31дни).

Най-лесния начин да следите коя г.с. в кой календарен месец е като си направите свой календар. Започвайки от датата на последната менструация, отбелязвате месец след месец до 9-тия като всеки месец от втория нататък увеличавате дните с 1 ден, т.е. ако последната менструация е била на 10.01 значи в 1-ви месец сте до 10.02, във 2-ри месец сте до 11.03, 3-ти месец – до 12.04 и т.н. След като си отбележете месеците, върху тях отбелязвате гестационните седмици, които започват също от датата на последната менструация.

1 календарен месец – от 1 до 4 г.с.
2 календарен месец – от 5 до 8 г.с.
3 календарен месец – от 9 до 13 г.с.
4 календарен месец – от 14 до 17 г.с.
5 календарен месец – от 18 до 21 г.с.
6 календарен месец – от 22 до 26 г.с.
7 календарен месец – от 27 до 30 г. с.
8 календарен месец – от 31 до 35 г.с.
9 календарен месец – от 35 до 40 г.с.

# 63
Нали казват че бременността е 10 лунарни или 9календарни месеца затова е така!
Нищо не разбираааааааааам Crossing Arms Някой да ме просветли,моля  Praynig За ориентировка,последна менструация 20.06.2009,вероятна дата на зачеване 4.07.09,термин 27.03.21010г.  Flutter

# 64
мОМИЧЕТА, ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ТЕЗИ ОТ ВАС,КОИТО ПЪТУВАТ В ЧУЖБИНА И СИ ПРАВЯТ здравна застраховка или  международна здравна карта,кое от двете е за предпочитане и какъв е редът за издаването им
Благодаря ви предварително  bouquet

За съжаление не знам какво да те посъветвам. Аз живея в Англия от 1995-та година и тогава още нямаше такива неща, или поне аз нищо не съм си вадила. Нямаше я и здравната реформа, поради което сега нямам здравноосигурителни права в Бг и трябва да ги възстановявам някак си. Успех каквото и да избереш.

# 65
Отчитането на бременността започва винаги от първият ден на последната редовна менструация.

Продължителността на бременността е 280 дни – 10 месеца по 28 дена или 40 седмици по 7 дена

Седмицата по време на бременност се нарича гестационна седмица. Няма разлика между гестационната и календарната седмица.

от 1 до 4 г.с. = 1 лунарен месец
от 5 до 8 г.с. = 2 лунарен месец
от 9 до 12 г.с. = 3 лунарен месец
от 13 до 16 г.с. = 4 лунарен месец
от 17 до 20 г.с. = 5 лунарен месец
от 21 до 24 г.с. = 6 лунарен месец
от 25 до 28 г.с. = 7 лунарен месец
от 29 до 32 г.с. = 8 лунарен месец
от 33 до 36 г.с. = 9 лунарен месец
от 37 до 40 г.с. = 10 лунарен месец

Първи триместър (1-ва – 12-та гестационна седмица)
Втори триместър (13-та – 28-ма гестационна седмица)
Трети триместър (29-та – 40-а гестационна седмица)

За да разберете най-лесно и бързо до къде е стигнала бременността ви в лунарни месеци и гестационни седмици, разделете седмицата, в която сте на 4. Полученото цяло число отговаваря на навършения месец, а остатъка на седмица от следващия месец , в която си в момента.
Например ако сте 33 г.с.: 33:4= 8 лунарни месеца (навършени) и 1 седмица, т.е. сте в първата седмица на 9-ти лунарен месец.

Един лунарен месец (28дни) не се равнява на 1 календарен месец (30-31дни).

Най-лесния начин да следите коя г.с. в кой календарен месец е като си направите свой календар. Започвайки от датата на последната менструация, отбелязвате месец след месец до 9-тия като всеки месец от втория нататък увеличавате дните с 1 ден, т.е. ако последната менструация е била на 10.01 значи в 1-ви месец сте до 10.02, във 2-ри месец сте до 11.03, 3-ти месец – до 12.04 и т.н. След като си отбележете месеците, върху тях отбелязвате гестационните седмици, които започват също от датата на последната менструация.

1 календарен месец – от 1 до 4 г.с.
2 календарен месец – от 5 до 8 г.с.
3 календарен месец – от 9 до 13 г.с.
4 календарен месец – от 14 до 17 г.с.
5 календарен месец – от 18 до 21 г.с.
6 календарен месец – от 22 до 26 г.с.
7 календарен месец – от 27 до 30 г. с.
8 календарен месец – от 31 до 35 г.с.
9 календарен месец – от 35 до 40 г.с.

Златна си!

# 66
Мами  Hug

Ения, аз от любопитство си свалих този филм и сега ще го гледам  Mr. Green И аз като теб си падам по такива ужасийки  Mr. Green

Рика, надявам се да се оправяш, миличка  Hug И на мен ми стана супер странно за това, че са ти взели пари... Аз миналата седмица тичах по спешност в Тина Киркова и в Щерев - и на двете места не са ми искали пари... Но най-важното е с бебо да сте добре - пари се изкарват!

Челси, дано много хубаво да сте се позабавлявали   ura

GodaiVa и моя съвет е като на sstambii да си следиш месеците по термина - най-лесно е и няма да се объркваш. 
Добре дошли на новите мами!

Мен ме подгонва лека депресия... Дано док да каже във вторник, че всичко е ок и да почвам разходките, че издивявам вечеееее  Rolling Eyes  cry

# 67
мерси на всички за подкрепата, аз съм вече добре, хапвам си, бебо си рита, така че живота отново е прекрасен  Hug

darida, внимателно с филма, наистина е само филм, но си е стресиращ и ако си по-чувствителна няма да ти подейства добре  Peace колкото до болницата - явно просто трябва да се откажа да ходя в това Шейново, по спешност (дано не се налага вече) ще ходя другаде... не ми е за парите, наистина е най-важно бебето да е добре, но ме подразни искрено, че ми ги взеха, при това за касапски преглед.  Rage мама много се ядоса като чу как са ме преглеждали, добре че е далече и не може да докопа лекарката  Mr. Green
стискам ти палци всичко да е наред и да подновиш разходките, напълно те разбирам какво ти е   bouquet  Hug

# 68
Аз се завърнах, мерси за пожеланията, беше чудесно. Сега обаче засядам на дивана, че се уморих. Рожден ден, ама не е лесно да се яде и пие  Joy Joy Joy
КАРМЕН, светът е малък, нали? Радвам се, че си тук.
Само да си кажа мнението за филмите на ужасите. Мисля, че когато сме бременни трябва само хубави неща да гледаме. Върло съм против тях. Сега и без това всички сънища са ми филми на ужасите. Оставаше да гледам ужасии, тогава съвсем ще психясам?  Hug Hug Hug
Желая ви лека седмица, не се преуморявайте. Погалете бебенцата от леля им Ева. baby_neutral Praynig baby_neutral

# 69
Ох и аз най-после да се запиша в новата темичка!!Добре дошли на новите мами,само хубави моменти и март месец здрави  ylinfant stork-boy stork-girlГледам сте обсъждали стриите-аз също се мажа от началото на бременността,корема с мамма донна,а гърдите на zepter и олио на джонсан.Обаче по гърдите ми се появиха стрии -червени са и много ме сърбят,вече незнам какво да ги правя.Ако можете да ми помогнете ше ви  бъда много благодарна Hug Heart Eyes  bouquet

# 70
godaviq много точно си си го изчислила и сега ще ти кажа защо,дано да го обесня само разбираемо.
щом като 27 ти е термина ти на 27 февруари влизаш в деветия месец,което означава че целия март месец до термина ти това е девети месец а не десети,разбираш ли?до 27 февруари си била 8 месец и после девети,та точно си е изчислението,дано съм ти помогнала Hug
ддаридаа леле нети завиждам,аз при все че и мама спа при мене и пак неможах да спя,дано поне на теб да не ти повлияе като на мен успех,но наистина изглежда много реален и страшен и милото вече ми забрани такива филми,нищо че тои ми го пусна де,ама и двамата незнаехме че ще е толкова страшен-аиде да докладваш Hug

аз тази седмица сам на преглед и ще се меря колко тежа,уфффф ама как неискам,чуствам се като слонче Embarassed,дано не е мн фрапиращо.
аиде лека от мен отивам да гледаме някои романтичен филм Heart Eyes

# 71
eniq , rika , гледах филма. Страшничък е, още повече че бях самичка... Но дали защото Вие обяснявахте, че е много ужасен и аз се бях приготвила за нещо много, много страшно... незнам, но съм ок  Wink Филма си го бива, определено! Но като че ли исках много да го видя този демон  Mr. Green Е, мъжа ми си дойде така че съм определено по-спокойна  Laughing

eniq
, надявам се да си се поуспокойла вече  Hug - все пак това наистина е само филм.

rika, радвам се, че си по-добре  Hug

4elsy, мнението ти за филми от този тип е абсолютно правилно! Аз като разбрах, че съм бременна си казах край - няма повече да ги гледам.... Но е по-силно от мен - харесва ми да се страхувам и сега от време на време си позволявам някое друго филмче  Mr. Green Като наркотик са ми... Аз дори такива автори обожавам и чета много книгите им - Стиван Кинг и Дийн Кунц са ми фаворити  Peace

Лека нощ от мен, мами - да сънувате пухкави сладки бебета  smile3524

# 72
А кой е този филм,който eniq е гледала?Да взема да се пострахувам и аз малко Laughing

# 73
maimp аз много съм пътувала и се надявам да продължа да пътувам. Веднъж пътувах със международна здравна карта и стана голямо меле. Аз даже писах трябваше да си платя пък после да си изтегля парите от нашата здравна каса абе тъпа история добре че бяха малко парите. Та от тогава винаги си правя застраховка за седмица струва 7-8 лева, ако е за повече пари е 7-8 евро., но пък ако се наложи нещо им хвърляш полицата и те се оправят. А иначе за международната здравна карта трябва да отидеш да подадеш молба в Стрелбище в здравната каса и снимки трябваха, друго не помня какво трябваше и след около седмица те ти я издават. И пътуваш с нея. Но застраховките имат и по-голямо покритие, а и наистина поне според мен са си по- удобни и сигурни. Ти си преценяваш какво да е.

# 74
maimp аз много съм пътувала и се надявам да продължа да пътувам. Веднъж пътувах със международна здравна карта и стана голямо меле. Аз даже писах трябваше да си платя пък после да си изтегля парите от нашата здравна каса абе тъпа история добре че бяха малко парите. Та от тогава винаги си правя застраховка за седмица струва 7-8 лева, ако е за повече пари е 7-8 евро., но пък ако се наложи нещо им хвърляш полицата и те се оправят. А иначе за международната здравна карта трябва да отидеш да подадеш молба в Стрелбище в здравната каса и снимки трябваха, друго не помня какво трябваше и след около седмица те ти я издават. И пътуваш с нея. Но застраховките имат и по-голямо покритие, а и наистина поне според мен са си по- удобни и сигурни. Ти си преценяваш какво да е.
благодаря ти,
става въпрос за период от 1 месец и четох ,че може да стане и с някакви удостоверения,
но на място ще попитам
благодаря ти отново  bouquet

сори за спама Embarassed

тези месеци и на мен ми са  Crazy,
затова се водя по първия ден на  последния цикъл като дата-това е като почна безпощадно да дебелея и тази дата ми идва по-близка от датата на термина и УЖ по-рано влизам в следващия месец hahaha,
а като наближи раждането -от страха за предстоящето- водеща е датата на термина hahaha,
абе малко според интереса май става при мен Embarassed

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 00:02 от maimp

Общи условия

Активация на акаунт