Бяла зима на вратата чука, в ПАЗАРДЖИК снежинки да натрупа

• 33 624
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
И мен ,дееееееееееееееееееееее Twisted Evil Laughing 
аз съм от чатаджийките Mr. Green
Ванчо, какво ти говорят уголемени чашки на бъбрека? Rolling Eyes

# 181
И мен ,дееееееееееееееееееееее Twisted Evil Laughing  
аз съм от чатаджийките Mr. Green
Ванчо, какво ти говорят уголемени чашки на бъбрека? Rolling Eyes
Нинче, зло да те забрави! Hug
Добавих те!

# 182
  • Пазарджик
Янче къде се намира ресторант Совите!
Нинкав така наречения бъбречен синус се разполагат малките и големите бъбречни чашки, част от легенчето, разклоненията на бъбречната артерия и вена, лимфни съдове и нерви.Хидронефрозата представлява прогресивно разширение на бъбречните чашки и легенче и атрофия на бъбречния паренхим, настъпващи след обструкция по хода на уретера, поради налично препядствие, и последващо частично или пълно спиране оттока на урината.Според причините за развитието й, хидронефрозата може да бъде вродена и придобита, механична и динамична. Вродената хидронефроза се дължи на нарушение в ембрионалното развитие на бъбреците, уретерите или бъбречните кръвоносни съдове. Причините вродена хидронефроза могат да бъдат вътреуретерни - поради стеснения на уретера, или извън уретера - свързани с добавъчни съдове, които притискат отвън, фиксирано прегъване, сраствания.2-стадий - Хидронефроза с хидрокаликоза - непроменена големина на бъбрека, нормална ширина на паренхима, изглаждане на папилите, започващо увеличение на чашките.2-стадий - Пиелоектазия - уголемени чашки, изглаждане на шийките им, чувствително увеличение на бъбречното легенче.
3-стадий - Начална хидронефроза - бъбрекът е уголемен, има редукция на паренхима, налице е пълно изглаждане на папилите.4-стадий - Напреднала хидронефроза - паренхимът е напълно изтънен, при наслагване на инфекция бъбрекът се превръща в „торба, пълна с гной".
Между другото кое те кара да ми зададеш този въпрос? Hug

# 183
Това и аз го четох и се притесних.
Днес бях на уролог (д-р Сулев в Хигия, тъй като д-р Хаджийски е в отпуск) Имах няколко дни тежест около кръста, повече вдясно (където е бъбрекът) То верно , че сега още ме болят и мускули, и всичко, ама и пишках често без парене. Възможно е и да съм понастинала. Но отидох да ме видят. Каза, че всичко е нормално....само чашките били леко уголемени, нямам задръжка на урина.
Като показа чашките на ехографа....те едни маааааалки черни петънца, нищо се не види....каза "тук може и да се гадае", така и не разбрах какво точно има предвид.
Звънях на моя оператор в София ,но не вдига , а и аз не настоях....(пак ще го търся, де) Каза да пия повече течности, за да не станело задръжка на урина (тоест явно няма задръжка, а пък уж има уголемяване Rolling Eyes)
Аз седя и умувам- след като целият бъбрек е уголемен (за да компенсира липсата на другия), не е ли нормално и чашки , и легенче да се уголемят, за да събират повече урина? Rolling Eyes То иначе как ще насмогне? Не че знам точно за какво са чашките и легенчето, де..... Sad

# 184
  • Пазарджик
Предполагам д-р Сулев е разбрал че си само с 1 бъбрек и да нормално е след като 1 бъбрек поема функцията на липсващият бъбрек да има увеличение.Разбира се ти за твое спокойствие се чуй и с лекара който те оперира,но аз при два бъбрека в дясно вследствие на хидронефрозата имам уголемена чашка какво остава при теб сега когато си с 1. Hug

# 185
Ох, не вдига, утре ще го търся.

Ванчо, ама при тебе чашката е уголемена вследствие на хидронефрозата, а аз нямам хидронефроза, пък и двете да са уголемени newsm78 Карай, няма да стрелям напразно. Имах нужда отдобра дума, благодаря ти Hug Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 186
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКИЯТ ЕМИ ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО МУ ЖЕЛАЯ!!! newsm59 nbirthday      ura

# 187
  • Пазарджик
Нинка дано тревогите ти да са напразно Praynig Hug

# 188
Ресторант Совите се намира : Търговския център с/у Водното (дето се плаща водата) влизаш в тунела...излизаш на паркинга и веднага в ДЯСНО по стълбите надолу! Hug

# 189
  • Пазарджик
Честит рожден ден на Емил   bigdance2 !!!

Наздраве на мама и тате  cheers!

# 190
Честит рожден ден на Божидар на Надинка83  bouquet

Наде, да расте будно и весело хлапе, да ви радва много и скоро батко да го направите  Hug
Весел Празник   bouquet

# 191
Честит рожден ден на Божидар!  bouquet
Да е здрав, умен и разумен, и студент да стане! Simple Smile Heart Eyes Hug

Честит празник на всички студенти!   bouquet

# 192
Честит рожден ден на Божидар! Пожелавам му здраве и сбъдване на мечтите!

# 193
  • Пазарджик
Честит Рожден Ден на Божидар!Да ви е жив и здрав и много да ви радва!

Весел празник!  bouquet  
Честит празник и на всички студенти!  bouquet

# 194
Честит рожден ден на Божидар!   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт