Магребски мечти и надежди - 22 тема

• 38 515
  • 713
  •   1
Отговори
# 540
    Желая Ви много Любов, топли зимни нощи и Весели празници!
Онова, за което мечтаем, рядко е между коледните подаръци...
Понякога то се оказва само на ръка разстояние от нас,
но за да стигнем до него, трябва да направим поне една крачка...
Да я направим!
На Коледа стават чудеса...

Честита Нова Година!!!
Нека я посрещнем с радост, да я изживем с любов и да я изпратим успехи!

Когато най-хубавите празници потропат на твоята врата
посрещни ги с вяра и красива усмивка,
а тяхната отплата ще е здраве, щастие и много късмет
през цялата 2010 година!

# 541
  • Varna
ХАДЖИ Hug
Много се радвам, че си сред нас и -Честит ти празник, че освен Деди ти си и баща. Дай Баже всеки му такъв като тебе!!!
Честит Ашуреев празник, същУ
Хайде, че е и caffee time, too smile3503 Отивам да правя, ама и да ви поднеса по едно каЙве, тоже

# 542
Празник на бащите....
Супер  bouquet
Честит да им е Празника   bouquet

Много ми е Коледно
тоест-по домашно му ,пред телевизора,все нещо ми се  яде...
Обичам да гледам телевизия в края на годината-правят репортажи за най-важното от изминалата година ,всяко предаване си вади най-силните моменти...много занимателно и  обсебващо

Малко Сняг и музика над Сахара
за коледно настроение и там
http://www.dailymotion.com/video/x47yzw_video-di-anggun-la-neige-au-sahara_music
Anggun - La Neige Au Sahara – 1997
If the desert is the only cure for your doubts
Wife of salt, I'll be your road
And if we burn thirst, I pray that both will
If snow falls in the Sahara

# 543
  • Varna
АлЮЮЮЮЮЮЮЮю Фарашковцитеееее Hug
Де сЪ изгубихтИ бееееей??????
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА СТЕФЧОВЦИТЕ!!!
И наздраве за тяхно здраве

# 544
Стефановден
Свети Първомъченик и Архидякон Стефан - Стефановден. След Възнесението на Христос били избрани 7 души дякони (служители), които да се грижат за домакинските работи на християнското общество, като пръв между тях е Стефан.
Обезпокоени от нарастването на броя на християните, членовете на синедриона (съвет на юдейските старейшини) влизат в спор със Св. Стефан, но не устояват на "духовната му сила и мъдрост", пише в Новия завет. Затова възбуждат народа срещу архидякона, като го обвиняват, че хули Бога и Моисеевия закон. Разярената тълпа го изкарва извън града и започва да го бие с камъни. Светецът коленичи и преди да издъхне, се обръща към небето: "Господи, не им зачитай този грях!". Тялото му е оставено на зверовете и птиците.
През V век част от мощите му са открити чрез видение и поставени в Сионския храм в Йерусалим.
Имен ден празнуват всички, които носят името: Стефан (означава - венец), Стефана, Стефания, Стефка, Стамен (означава - постоянен), Венцислав, Запрян, Соня, Станимир.

Честит Имен Ден
http://www.youtube.com/watch?v=VpOGOGrkhnU&feature=related

# 545
  • Varna
ФАРАШКОВЦИ  Hug
Де заспахте бе newsm78. Тъкмо сготвох отново една импровизация и рекох да дойда да ви видя, а вас ви нямаааа. Много празнуващи, многУ нЯщУ еййййй newsm78
Да ви поглезя със една чаша винце аз и може да се прилъжете да дойдете smile3503

# 546
  • София
ФАРАШКОВЦИ  Hug
Де заспахте бе newsm78. Тъкмо сготвох отново една импровизация и рекох да дойда да ви видя, а вас ви нямаааа. ...

Я да не се правиш на приятно разсеяна усмихната варненска мома ми веднага докладвай тука импровизацията.  Laughing

# 547
  • Egypt
Привет! Как изкарахте празниците, кой какво сготви, подаръци имаше ли... В нас си прекарахме страхотно, на Коледа ходихме в Коптската църква във Файед, служба нямаше, защото те празнуват по стария календар, на 6-и и 7-и януари. Но пък отчето отвори специално заради мен, защото беше след 17 часа, а те тогава затварят. Оказа се, че знае за нас, дори познава Софчето, бил чувал за нея от дъщеря си, която била колежка на комшийката  Laughing  Беше много интересно, църквата е огромна, вътре е устроено като католически храм, имаше невероятни икони, и за първи път виждам църква на два етажа- като две църкви в една. В момента вървят реставрации, и се строи нова камбанария. В двора има християнско гробище.
 Вчера пък ходихме на плаж, и сега естествено Софито е болна, настинала, защото не излезе от водата. Но не е много разстроена, защото Дядо Коледа я посети, и тя е още в еуфория, особено е радостна от истинската палитра гримове, които получи, защото не намирахме детски  Joy
 Ето малко снимки от плажа:

# 548
  • Varna
ФАЙМИЧ Hug
СтраОтен блога за Египет, благодаря ти, до сега съм чела  bouquet
Хайде по едно ЕгипетскУ каЙве в чест на Файмича newsm10

# 549
  • по пътеката
привет! пия и 4ай, и кафе и гледам да си оправя домашния зор! днес излязохме малко с  линда,обиколихме дори с татко ни, за сефте от много време!! слъце имаше ,гледам в любимата  ми варна - ураган и порой! 4акам да се от4ете народа с: прибрал се! Praynig Peace
файме, за  о4илатковци- дедове и баби, големи лупи трябва за да видим снимките!оба4е как ще се къпе в студената вода? ти ме уби! ама сте смели  и тримата!  Crazyморжува детето, закалява се!дано се оправи лесно!
днес отивам да дам списъка за продуктите за една торта и един прясно пристигнал от францата ,вика: мадам и към тортата,ще добавя едно бяло вино! викам ,ти ми прати бг сиренце и ония  филенца  и пастърми4ки ,ако има по францата, виното си го пий сам с мерак! Crossing Arms
делте, тези 4ашки като дозатор4ета, много красиви, но ... малогабаритки, бре! Laughingмерси, оба4е ,знам ,4е  е от сърце и с мерак бъркано!  bouquet

# 550
файме, за  о4илатковци- дедове и баби, големи лупи трябва за да видим снимките!

Подкрепям Марси Simple Smile. Обаче пък дребничките снимки ми погъделичкаха любопитството и се разрових във фейсбука да ви видя. Много красиво семейство сте, Файма, да не са ви уроки, както казват бабите Hug

А за къпането в морето и аз доста се позачудих. Не че знам колко градуса е водата при вас, но ми направи впечатление, че таткото е с дебело яке, а Софи по къс ръкав  newsm78

# 551
  • Egypt
 Laughing сетих се аз, че така ще стане с диоптрите, ама 3 пъти се мъчих с умаляването на снимките, все такива малки се получаваха, и накрая се ядосах, и оставих всичко. Но има повече в блога, голям размер.
Какво моржуване, бе Марселинда, то вчера беше 25 градуса, опекох се, водата и тя много топла, и аз исках да вляза, но все пак зима се води, ще ме сметнат за луда. А Софчето шляпаше по края само, с навити крачоли, то и затова  настина, намокри си дрехите. Но вече е по- добре, хамдулля.
Астарта, през деня спокойно може да се ходи с къс ръкав, времето е както късната пролет или ранната есен в Бг, но таткото си е египтянин, при 15 гардуса слага ушанките  Laughing
Делтич  Hug

# 552
  • Varna
ФАЙМИЧ Hug
Как сЪ хиля за това за ушанкитееее Joy Да са ти живи и здрави съкровищата newsm10
МАРСЕЛИНКОВА Hug
Ми такова каЙве ми се даде като написах- ЕгипетскУ каЙве- те чашките като напръстници наистина, другия път шЪ гледам да им пробия по една дупка да промуша една сиджимка, че като пием каЙветУ и ни влязът тези напръстничета във гърлото да ни е лесно да ги изкараме от там smile3503

# 553
eho, eto me i men! ob4e na tozi laptop nqmam fonetik i ne moga da pi6a na bg. Sad a predi ima6e i tuk edno 4erweno kwadrat4e,no ne6to ne go wijdam. Sad

na 24 dekemwri nie imahme wtora godi6nina s moq lubim. no 4estno da si kaja,ne praznuwahme nito godi6ninata,nito koleda,za6toto pazaruwahme s edni priqteli iranci i posle te doidoha na gosti. legnahme kysno i det' se wika,edna we4erq s 5 4oweka nqkak si ne e romanti4na. Wink no towa da e. wse pak den godina ne prawi,taka 4e nqma problem. Simple Smile))
re6ila sym,4e sledwa6tata godina sys sigurnost 6te praznuwame koleda i 6te potgotwq wsi4ko sama. samo dano da moga da sybera nai-blizkite mi rodnini i lubimiq na edno mqsto,4e te nali wsi4ki sa protiw tazi wryzka...

a za koleda az polu4ih edna strahotna nowina,koqto naprawo q imam za li4en podaryk, makar 4e ne me zasqga li4no. edna ot nai-blizkite mi priqtelki mi syob6ti, 4e 6te stawam lelq!!! mnogo se wylnuwam! az mnogo q obi4am neq, a tq mina prez mnogo trudnosti i sega se radwam,4e i se slu4wa takowa hubawo ne6to! Simple Smile daje obsydihme i mena za bebeto i we4e gi re6ihme Wink mnog wajno,kakwo 6te kaje ba6tata,6tom nie izmislihme i jensko i myjko ime Simple Smile)))))) ha-ha.

a wie podgotwqte li se za posre6taneto na nowata godina? Simple Smile

# 554
  • София
...
a za koleda az polu4ih edna strahotna nowina...

Е те затова хората казват, че на Коледа ставали чудеса.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт