Коледната украса ...

• 43 162
  • 224
  •   1
Отговори
# 210
  • Казанлък of all places
По мое мнение , прозорците са най-благодатното място за украса , коледна или великденска. НА мен ми е доставяло винаги невероятно удоволствие да виждам украсени прозорци , толкова много разказват за стопаните на къщата и толкова настроение създават и в дома, и навън.
В този ред на мисли, какво ли си казват минувачите за нашата къща?Simple Smile Френският прозорец гледа към улицата, на него ще се закачат и другите кожени шнурове с еленчета, на които ще висят картичките; прозорците на детската са в този вид. В момента търсим и "маркуч " с лампички, за да украсим туята пред вратата , а момчетата си украсиха тази елхичказа стаята си.
Опитвам се всяка година да измисля различна концепция, за да им е интересно на синовете ми и на мен да ми се създава празник. Дъщеря съм на лесничеи и ароматът на прясно внесената ела е способен да ме разчуства до сълзи. Simple Smile
От както сме родители обаче, баща ми ни подарява живи ели или смърчове в контейнери, които да бъдат засадени след това.
Смятам да "открадна" няколко идеи от тук - все пак процеса у дома не е приключил - Рокси , Джулиана, Василиса, нали може? Hug

# 211
МОЯТА КОЛЕДНА УКРАСА

# 212
  • UK
Моята коледна украса в момента е многофункционална - на прозореца имам лампички, които по съвместимост го играят основната светлина в стаята - няма как да сложа крушка където й е мястото. Тъкмо обсъждахме със съквартиранта колко интересно ще е за съседите, ако до Август, примерно, никой не се намери да ми смени крушката. Не съм лигла, отдавна ремонтирам всичко вкъщи, поради липса на мъжка ръка, но тук трябва да се смени фасонката и баща ми не ми дава да пипам, щото дори да изключа бушона, пак трябва да имам фазомер, за всеки случай. Та го карам на коледни лампички. Simple Smile

Тези дни ще снимам и моите неща и ще покажа. Simple Smile

# 213
# 214
Вижте това, надявам се, да Ви хареса! www.siv.free.bg

# 215
Здравейте,

Можете ли да ми кажете къде се намират тези магазини Grace или да сложите уеб сайта им? Искам да купя хубава коледна играчка за подарък по възможност в кутийка.

Благодаря ви предварително!

# 216
# 217
Днес доста пообикалях, докато намеря стъклени играчки.Но пак не ме удволетворяват.Не са толкова красиви, както преди.
Сега украсата ,която продават по магазините ми циганее доста.

Хубави стъклени играчки има на www.kolednamagia.com ,доставят ги с куриер.Има и скъпички ,но и по евтини.

# 218
От ранно детство съм свикнала с гледката на прекрасно украсена елха. Сега пред мен не стои въпросът модно ли е или просто леко отклонение към кича. Създаден е навикът и очакването. Всяка година нова играчка, нова джаджа.
Да, имах и три Рождства, които бяха мъчителни и тягостни. Въпреки това заради духът и "чудото" (по Коледа стават чудеса) имаше украса. В една от тези години не можех (и не исках) даже и прилична елха да открия и мъжът ми от клони ми сглоби една наистина красива. Това ме стопли повече от самия празник.
От тази година сме с изкуствена, за да може мъничката ми сбъдваща щастието да се радва. И непосредствено преди празниците ще вземем клонки, за да мирише на истинска зима и истински празник.

# 219
  • Czech Republic
Момичета, ето обещаните идеи от нашия бутик (някои са правени от мен, други от колежката). В началото съм показала как лесно и сравнително евтино може да си направите оригинален свещник за празничната трапеза. Ако нещо не е ясно, питайте.

http://s233.photobucket.com/albums/ee179/natalyna/Idei%20za%20Koleda%202009/

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 23:24 от natalyna

# 220
  • Пловдив
Момичета, ето обещаните идеи от нашия бутик (някои са правени от мен, други от колежката). В началото съм показала как лесно и сравнително евтино може да си направите оригинален свещник за празничната трапеза. Ако нещо не е ясно, питайте.

Страхотни идеи Hug, само искам да попитам ако неуспея да намеря такава гъба има начин с нещо да я заместя ?
И още един въпрос, под венците също ли има гъба или само се сплитат клонките newsm78

# 221
  • Czech Republic

Страхотни идеи Hug, само искам да попитам ако неуспея да намеря такава гъба има начин с нещо да я заместя ?
И още един въпрос, под венците също ли има гъба или само се сплитат клонките newsm78

Здравей!

Пиафлора би трябвало да има по цветарските магазини (но не знам все пак в България как стои въпроса с това). С друго няма да стане и да останат свежи клонките(но ако го направиш за ден два - няма проблем). Ако обаче искаш, може да си направиш нещо подобно и с изкуствени клонки, забити в стиропор или някаква мека изкуствена пяна.

Клонките на венците са редени постепено една върху друга (реденето изглежда като застъпване на люспи на риба или керемиди на покрив), като се използва някаква изкуствена основа-венец.Може да е от стиропор, слама, клони (върба или дрян ще свършат удна работа). Не са във вода и по-бързо изсъхват, но ухаят прекрасно.  Hug

# 222
  • Стара Загора/Сливен
В началото на темата отговорих ,че я обожавам , и всяка година добавям по нещо ново. Тази година реших да импровизирам , взех лозови клони боядисах ги в бяло една част е в спалнята ми с украса с еленчета а другата част от клоните окачих с корда над плота в кухнята.Дано ви хареса ,самоделните неща са по-скъпи до сърцето защото влагаме чувство и усет в направата им, а освен това са и уникати ! Следя темата с интерес. Ето и малко снимков материал http://dolphinmam.snimka.bg/holidays/koleda.446388.16260094

# 223
  • София
Наталина, адмирации. Мисля да направя два свещника като допълнителен подарък към тези на бабите и дядовците. Страхотна идея.

# 224
  • UK
Красиви стъклени топки има в Мола на Стамболийски, на първия етаж, едното място е на гърба на онова, в което опаковат подаръци, там беше само за такива топки, има разкошни неща, другото е в един магазин пак там, Home Decorations and gifts или нещо такова, там има и много други красиви неща - стъклени, метални, дървени и от плат, и то на нелоши цени. Една голяма стъклена топка, на око е към 10 сантиметра, ръчно рисувана и така нататък, струва примерно 7-8 лева. На щанда имаше по голямо разнообразие, той е само за това, има много големи топки, такива, десетсантиметрови, по малки, още по малки, разни други фигурки, много красиви неща.

Общи условия

Активация на акаунт