Откъде си намирате кисело мляко, ама по- като "нашенското"? (САЩ)

• 24 326
  • 216
  •   1
Отговори
# 135
Тандоори, благодаря за въпроса. Киселинността на киселото мляко се измерва с концентрацията на водородните йони, или така нареченото рН на средата. Диапазонът на рН трябва да е 3.8-4.0, за да е на границата на кисело-умерено-кисело. За целта е нужно да използвате рН уред, но ако не разполагате с такъв, алтернативният начин е да го определите на вкус, което е относителна мярка, тъй като вкусовите ни рецептори и толеранс към различни храни варира.

# 136
Специални поздравления на Дидитка за стартирането на тази тема!
Един от магазините в Бостънскиат вилает, който продава нашето кисело мляко е:
Sophia's Greek Pantry
265 Belmont Street
Belmont, MA 02478-3749
(617) 489-1371

Предполагам, че има и други, но трябва да проверя дистрибуторската мрежа и ще ви уведомя. До около месец, киселото мляко ще се продава в Whole Foods, Wegmans... и т.н.

# 137
Специални поздравления на Дидитка за стартирането на тази тема!
Един от магазините в Бостънскиат вилает, който продава нашето кисело мляко е:
Sophia's Greek Pantry
265 Belmont Street
Belmont, MA 02478-3749
(617) 489-1371

Предполагам, че има и други, но трябва да проверя дистрибуторската мрежа и ще ви уведомя. До около месец, киселото мляко ще се продава в Whole Foods, Wegmans... и т.н.

Мерси  Grinning Я каква хубава изненада за София! Аз нея я знам, близо ми е и редовно си пазарувам от нея. Не бях виждала това кисело мляко там, но непременно ще я питам. Наскоро нещо се разлюбихме и бях спряла да ходя (продава неща с изтекъл срок знаейки, че са изтекли, като настоява че "някой може пак да ги купи"  Crossing Arms балканска му работа) Ако има вашето мляко и то ми хареса, ще ходя пак  Peace

# 138
Дълго има да се говори на балкански теми, малки, големи магазини, пробутване на застояла стока, и т.н. Ако млякото го няма там (включвам пловдивския си жаргон), дайте ни нишан, и ще отреагираме незабавно.

# 139
Дълго има да се говори на балкански теми, малки, големи магазини, пробутване на застояла стока, и т.н. Ако млякото го няма там (включвам пловдивския си жаргон), дайте ни нишан, и ще отреагираме незабавно.

Ще я проверя и ще докладвам. Пък и да го няма, ще чакам Whole Foods  Grinning
А може ли превод за невежата софиянка - какво е нишан?  Embarassed  Mr. Green

# 140
Да, превежда се чатлак:). Ще рече, давам знак, известявам.

# 141
  • The QC to be!!!
 Blush а добре, че преведе и двете думи, че и на мен нито една не ми е позната. Същото кат файда няма, и бадива работа  Joy

# 142
Благодаря за разяснението! Ще погледна и аз в Уегманс за киселото мляко!

# 143
Тъй като преди няколко страници стана въпрос за кефир, искам да докладвам че най-после превъзмогнах мисълта за бактериалния карфиол, и го пробвах!  Mr. Green Първият, който си взех, беше на Helios, plain:

Основният вкус ми хареса, но онова гадно усещане за газираност много ме дразни. Не е баш газирано като швепс, с мехурчета и шуптене, просто има един такъв тръпчив нагарчащ вкус, все едно някой ми е излял газирана вода в айряна. Гадно ми е, и се разочаровах. Но реших да му дам втори шанс, и да взема друга марка. Добре че го направих! Вторият ми избор беше Lifeway plain:

Никакво усещане за газираност! Ура! Този много ми харесва, и го има в магазинчето на спирката така че няма да се бъхтам до Whole Foods или разните там арменски кътчета. За който не обича газиран кефир, препоръчвам Lifeway.

# 144
  • Boston, MA
Nishan=znak, beleg (kude e kredora za IE8?)

# 145
Диде, по персийските кръчми има айрян с газирана вода и мента Simple Smile)) да знаеш да не си поръчваш, ако не ти харесва! Аз умирам за него, а нито газирана вода, нито мента долюбвам чак толкоз!
А кефирът е веднъж!
Купуваме и от киселото мляко на Маркет Баскет, без да е върха на сладоледа е чудесно за всекидневно мляко!

# 146
Опитах го най-после това мляко на Тримона. Това си е точно кисело мляко - буквално. Поне толкова кисело не съм купувала в САЩ. Прилича на едновремешните български в стъклените бурканчета, но не знам дали на всеки ще му се понрави. На мен ми допада и ако го намирам в магазините ще си го взимам.

# 147
Благодаря от сърце на Eagle !!! Радвам се, че Ви е харесало! Много ме заболя като прочетох коментара за "изскочилите зъркели" от това, че млякото било много кисело. Признавам, това беше една от първите партиди, когато го правехме възможно най-близко до родния вкус, но уви, явно не се приема в този вид поради това, че сме отвикнали от кисело, или причината е глобално промененият вкус на хората, в това число и българите от всички възрасти, към солено, кисело, мазно и т.н. Сега млякото ни е с намалена киселинност, но вкусът е запазен.
В големия избор на днешния пазар, "българското" в  десетките видове кисело мляко е променено и пригодено за различни вкусове. Тази промяна започва много отдавна, още около 1930 година, когато Даннон, използвайки българското кисело мляко, създава своя версия и я популяризира в Америка, където се толерира по-умерен вкус. Ако имате база за сравнение отпреди и сега, моля опитайте Даннон и Тримона и направете коментар. Ще ми бъде много полезен, в опита ми да върна оригинала на пазара. Повярвайте, никак не искам да звуча патриотично, но е гъдел, все пак съм българин! Пише ви Наско Вълев, основателят на Тримона Фуудс.

# 148
  • The QC to be!!!
Данон млякото никак не ми харесва  Sick Не мога да опитам вашето, но ако не се влачи като това на Данон, и ако не е толкова нишестено, няма как да е по лошо от Данон. Ние точно по тези причини над 10 години сами си правихме к. мляко, ползвах за закваска кефир, и го оставях по дълго време да стане кисело, и вкуса му беше на кисело мляко, не се влачеше и нямаше и помен от нишесте или каквото и да било. За мен това, че се отделя вода е нормално. Баба ми цял живот жената правеше к. мляко и когато го претоплеше се отделяше вода, та от нея съм научила, че ако искаш да няма толкова вода от самото началто да  внимаваш с температурата.
Преди 6 месеца си ходих в Бг. и опитах поне 6-7 вида к. мл. Само едно ми допадаше повече от това което сама си правя. Всички други или бяха прекалеееееено нишестени, или се влчеха, или бяха прекалено сладникави. Но разни хора, разни идеали  Peace

# 149
а как сте го разнищили млякотооооо! аз наготово дойдох, сега само остана да пробвам!

Тримона - във всички Уегмънс ли? ние сме ъпстейт НЙ...

а като сте казали мляко, кори за баница откъде купувате..? разбрах само че се казват phylli, filo dough но не и къде се продават...

Общи условия

Активация на акаунт