Как да се справим с пъпчиците от плюнки?

• 3 288
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте на всички мами!
Бебчето ми е на четери месеца и се плюнчи страшно много,лапа и гризе всичко.Проблема,който имам е,че около устичката и се образуват ситни пъпчици,които не мога да изликувам с нищо.Пробвах с крем за лице на Мустела,също съм слагала и от крема и за подсичане,пробвах с кремче с цинкова мас,но не виждам никаква разлика.Опитвам се за одържам ръчичките,който постоянно смуче,както и да мия всичко,което лапа,но проблема с пъпчиците си остава.
Ако има мами,които знаят някакво михлемче ще съм благодарна за съвет!
Успешна седмица!

# 1
  • София
На моят син дерматолога му беше изписал Фенистил капки и Фусикорт крем като каза, че не трябва да допускам да се лигави иначе оправия няма. Ефект имаше, но като го изпусна един-два дни да се лигави и пак наново.
Но все пак може би е най-добре да го/я заведеш на дерматолог  Peace

# 2
  • на дъното
Petinka*R Вземи ето този крем:БИОДЕРМА АВС ДЕРМ ПЕРИ ОРАЛ БЕБЕ и няма да съжаляваш много е добър и точно за този проблем

# 3
Ние имахме същия проблем - вечно лигавене и пъпчици около устата - мажех го с нежното кремче на Себамед - ефект имаше, до следващия лигопоток  Crazy След някой и друг месец лигите му се "регулираха" и вече го нямаме този проблем.Не че не се лигави, но не се обрива така  Crazy

# 4
  • Бургас
Аз се справях с този проблем без кремове,а с най-обикновена отвара от лайка.С памуче намокряш обривчето и кожичката пак си ставаше нежна.Имай предвид обаче ,че е само временно подобрение.Понякога ми се е случвало и всеки ден да го правя.Отварата трябва да е винаги прясно направена.Когато съм изтървала положението съм добавяла и малко сода-не щипка,а още по-малко количество.

# 5
Аз също съм чувала за отвара от лайка, но не знаех, че може да се добави и малко сода.
При моите деца най-много помагаше постоянното подсушаване на лигите, честно да си каже ме беше страх да мажа с разни кремчета, защото те постоянно лапаха нещо и ме притесняваше да не пренесат от кремчето в устата.

# 6
  • Ню Йорк
Сина ми беше станал целия на пъчици около устата точно защото си бъркаше в устата и се мажеше с лиги. Оправи се след доста продължително мазане с кремче ABC пери орал и пак на същата фирма лосионче. С лосиона почиствах около устата по 5-6 пъти на ден а с крема мажех по 2 пъти. Така ми беше изписано от дерматолог. Все пак нека го погледне дерматолог.

# 7
Пробвай на едно памуче да капнеш розова вода и така да почистваш пъпчиците Peace

# 8
Много благодаря за съветите! Simple Smile

# 9
На беба и помага Nachtkertzen балсама на др. Тайс (подходящ за бебета и малки деца). За два дни всичко е изчезнало Peace

# 10
Забърсвай леко без търкане с памучна тъкан и това с обтриването с лайка звучи добре.

# 11
С крем от аптеката Линола Фет, става и за новородени  Peace

# 12
Petinka*R Вземи ето този крем:БИОДЕРМА АВС ДЕРМ ПЕРИ ОРАЛ БЕБЕ и няма да съжаляваш много е добър и точно за този проблем

Подкрепям!  Peace
Много добра козметика, а и кремчето е специално предназначено за целта.  Peace

# 13
Подкрепям за   БИОДЕРМА АВС ДЕРМ ПЕРИ ОРАЛ БЕБЕ - моето дете с това нсе оправи  Peace

# 14
На нас ни изписаха Тридерм. Минава му с тях. Когато му излязат пак след обилнно слюнчене пак мазвам.

Общи условия

Активация на акаунт