Юли 2006 - 91

• 24 542
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Наистина е трудно да се каже дали да се заведе на лекар при положение, че не сте я чули как говори. Аз ще дам няколко примера...
Розова пантера-Осо титана
Сирене-Ине
какво е това-коко дида
искам-ика
кренвирш-кангъх
училище-чичий
ходи-оки
Аз искам да ходя на училище-Аз ика оки чичий! Crazy ooooh!

И така до безкрай...

Повтарям на срички, буква по буква. Някои думички ги казва на срички, други не...но на цяло нищо не казва като хората.

Аз ще се консултирам с педиатъра. Той ще ме изпрати на логопед, защото няма как да разбере какво е състоянието на детето, като тя не говори френски. Ортофониста/логопеда/ си има специален начин и измъква от децата думички, звучи и т.н. На моя приятелка детенцето ходи отдавна и тя има преки впечатления как се работи. От скоро води и малкият си син от който са измъкнаси няколко думички. А вкъщи той само "ляляля" повтаря. Та специалистите си знаят работата. Това от една страна ще й помогне по-бързо да научи френски, но се притеснявам да не се травмира, знам ли. Thinking

Прощавайте за словоизлиянията, но сте ми като сестрички и затова споделям.

Отивам да пускам да гледа "Ики Ах". Айде познайте какво е това чудо. Mr. Green

# 91
 Hug

НАН, сега след като Дая няма вече 3-та сливица ще усеща всякакви миризми и вкусове много обострено. И аз не харесвам лук, мога да го ям само на мнджа сготвен.  Laughing

Ронка, и Гери не може да говори много хубаво все още. Но в нашата ДГ не са ми казвали да им логопед.  Thinking Не може да казва "Р", бърка доста думи сричково, като например вместо бисквита казва бистиква и наужмик вместо наужким. Но мисля това е нормално. Измисля си разни думи, които не може да каже и ако не ни покаже предмета не можем да сетим за какво говори.
Ще пускате Мики Маус!  Hug И Гери има подобни думи, но ако имаш възможност заведи я на логопед.

Бета,  Hug Hug Включвай се по-често.

Снимките за нашите календари трябваше да ги правят днес, но Гери ги пропусна. И без туй минлата година не ми харесаха. Няма да поръчвам тази.

За последното тържество Гергана беше научила стихчетата на всички деца.  Laughing Госпожата ми каза, че имат с нея уговорка ако някое дете не иска да си каже стихчето, тя да излезе да го каже. Беше готова и само обясняваше на кой стихчето щяла да каже.  Laughing Мисля, че и сега подготвят нещо за Коледа, но учат всичко в ДГ, не са ни давали да учим у нас.

Днес Гери е по-добре, но пак вдигна Т. Надявам се, че ще се разминем с това. Сега спи, а преди това бяхме почти 3-4 часа навън, беше игрива, приказлива и яде доста - и на закуска и на обяд. Това ме навежда на мисълта, че не е чак толкова зле.  Praynig

Коцката и той спи, но всеки момент ще се събуди предполагам.

Хайде до скоро!  Hug

# 92
  • София
Ох,Ронка-със сълзи се смях на говора на Ема и на онова момченце,което си пее само "лалала".Само като си ги представя и се заливам...иначе доскоро и Влади беше така-говореше си на свой език и само ние му разбирахме,даже съм ги писала в един тефтер да си ги имам за спомен да се смеем.Сега си говори горе-долу,колкото да му се разбере,но виждам,че е малко по-назад от другите.Аз се притеснявам от запомнянето или по-скоро от неспособността му да запомня.Песента за зайченцето Бяло,две ръчички и още някои му ги пея всеки ден,откакто се е родил и не може да ги пее!Да не говорим за стихче или броене-всеки божи ден по сто пъти броя какво ли не,той си знае-седем,четири,шест..и така разбъркано..Мъжа ми казва,че и той е бил така и да не се притеснявам.Не пречи да питаш специалист Peace.
НАН-голям майтап с лука hahaha!И Влади не обича-вика-не ми слагай от това лютото!
Дю-браво на Гери-умница си е тя!
Дани-дано малкия се подобри скоро,и ние имахме такъв период,направо настръхвах вече като го чуех да кашля-отшумя в крайна сметка и отдавна не е боледувал.Желая и на вас бързо оздравяване! Hug

# 93
Рони и аз много се смях с вашите думички.  Hug Говори със специалист, но пък като спре да ги използва ще ти липсва. Например Криси преди викаше дюда на водата и сега винаги като каже дай вода ми е мъчно за дай дюда  Blush
Аз също съм съгласна с Бета за ритиалите и ние сме от късно лягащите. Не помага нищо само сме се оговорили аз лягам и заспивам, той си лежи ако иска нещо отива при баща му в хола и иска от него. Да не ме буди поне мен.  Naughty Една вечер баща му го нямаше (което се е случвало само веднъж) и Криси най - учуден ме пита - ами сега ... като го няма аз като искам нещо от кой ще го искам  newsm78
Дидито и ние не можем да броим по скоро не искаме - знае хиляди други неща, песни, приказки, но не брой. Бепогрешно брой само от 6 до 10 а от 1 до 5 ги бърка  Shocked Shocked Например приготвя се да бяга от някъде и казва : Готови 1,6,7,8,9,10,11 стааааааааааарт.  hahaha
Ще мине кашлицата няма къде да ходи  Peace

# 94
Ронка, аз си мисля че единствено специалист може да прецени дали има проблеми, защото всяко дете си е различно и някои се развиват по бързо а други по бавно.Ние имаме поглед върху определен брой деца (тези които ни заобикалят) и за някои може това да му се струва бебешко, а за други нормално, а специалиста има поглед върху хиляди.Затова според мен по добре го заведи, за да се успокоиш и ти и да не мислиш само за това.
Оххххх, а ние с тая градина голям проблем.Така реве сутрин,съдира се..........сърцето ми къса, и като каже "мамо обичаш ли ме" и аз и отговоря Да и следващата и реплика е "моля те не ме води на градина"...........чувствам се като гаднярка,предателка........какво ли си мисли горкото......Понякога сутрин се изкушавам да не я събудя,като знам какво следва.....уффффффффффф май много глупости наприказвах, но ми е много тежко.

# 95
Цитат на: Ивка
Да ви събудя с една смешка от снощи на моето детенце. Едно дете в градината се казва Адам, но Цеци му вика Агам и тати му вика, Цеци той не се ли казва Адам? А той му обясни- не, тати,  Агам с Б 
Joy hahaha Joy
На Дани пък му е любимо да ме разкарва, когато си легнеме."Пие ми се вода". "Пишка ми се", хем съм го питала за тези неща преди това.
Онзи ден пак беше жаден преди да заспи и за да не му се карам, че пак не е казал по -рано ми вика:"Мамо, на черъвцата им се пие водичка. Аз им казва, че не може, те не слушат!" Започна да ми хитрее...
Той много говори и затова Ронка не мога да ти дам съвет. Помниш ли, че Дани пък заекваше, като беше по-малък, но и това отшумя. И при вас ще премине този етап и Емката ще се отпусне в приказването. Ако пък ти е на премисли, заведи я, няма какво толкова да й навреди. Все ще усетиш ако има  някаква форма на стрес от уроците. Hug
И аз разбрах, че ще гледате Мики Маус! Simple Smile Hug

Аз пак имах проблеми с Калин, аман от тия кожни проблеми с моите дечурлига. Два дни имаше обрив по телцето, след Т.  Бре, викам сега пък къде сбърках, храни, мазила....но според педи е изкарал розеола или там 6-та шарка ли беше. За нея специфично било Т. три дни, след което обрив за 2-3 дни и зачервено гърло. И такива работи...
Изчезвам, че е кисел....нощно време реве, заприличала съм на сова Tired, незнам как Дани не се събужда от неговите ревове нощем.

Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 23:23 от Nanny

# 96
Ронка, аз доколкото съм чела или чула от тази позната логопед, не помня, децата за да научат добре чуждия език трябвало първо майчиния да усвоят Thinking Според мен е добре да се консултираш с логопед и за успокоение, и за да започне да работи ако има нещо от по-рано ..а Емата разбира ли като й говорят на френски? Ако да - френски логопед може да отключи говора и да започне и на двата езика, ако не - май е по-добре в Бг  Peace

# 97
  • София
Добро утро.
При нас отмина поредната безсънна нощ.Гоги кашля страшно много,от което се събуди и в 2 часа ставахме да си играем.Към 3ч смяната пое мъжа ми.После е заспал,спа до 8ч и сега сам ме заведе да го слагам да си легне пак.
Преди правех ряпата с мед,ама не искаха да я вкусят даже.Днес пак ще правя и ще дамвам май на сила.То не се издържа.

Хубав ден.

# 98
  • София
 Hug
[На Дани пък му е любимо да ме разкарва, когато си легнеме."Пие ми се вода". "Пишка ми се", хем съм го питала за тези неща преди това.

Нани, и Цеци е същия, като легнем, ако имам сок на нощното шкафче, той ми иска вода, ако имам вода- иска сок, само и само да ме вдигне.

Ронка, аз също мисля, като момичетата, че всяко дете се развива по различен начин- едни проговарят по-рано, други прохождат и така, но ако ще си по спокойно, заведи я  Hug
А Цеци бърбори, не спира, всички му разбират, но това не означава, че говори идеално, ооооо колко бърка и той, сменя места на срички, не казава Р. Едно детенце, което е с един месец по-голямо говори, като възрастна, без никаква грешка, а пък друго, което е с един месец по-малко, ами само майка му разбира, какво казва, но то и повече мълчи. Според мен събират думички и като заговорят, ще го правят по-добре от нашите бърборани  Peace

Кетрин, така ни говорят децата, за да ни карат, да се чувстваме зле и ние, манипулаторчета са, не си го слагай много на сърцето, като свикне с детската и ще спрат тези приказки  Hug

той си лежи ако иска нещо отива при баща му в хола и иска от него. Да не ме буди поне мен.  Naughty Една вечер баща му го нямаше (което се е случвало само веднъж) и Криси най - учуден ме пита - ами сега ... като го няма аз като искам нещо от кой ще го искам  newsm78

Joy hahaha какво да прави детето при тази заспала мама  Joy

Дю, добре, че е Гери, че да спаси положението със стихчетата на тържеството  Hug

Лукофобия  Joy Как е Даяна сега? Диша ли през нослето, оправи ли и се цвета и очичките?  Hug

# 99
  • Варна
Hug
[На Дани пък му е любимо да ме разкарва, когато си легнеме."Пие ми се вода". "Пишка ми се", хем съм го питала за тези неща преди това.
Нани, и Цеци е същия, като легнем, ако имам сок на нощното шкафче, той ми иска вода, ако имам вода- иска сок, само и само да ме вдигне.

Слагай и сок и вода Mr. Green.Аз така правя,Димитър като седнем да вечеряме и започва,Вода мидай,сирене искам,незнам си кво си...сега всичко слагам на масата Peace

И ние сме си в къщи,Дити е със сополи и кашлица. Tired

Ние имаме Медофобия.Димитър си мисли че навсякъде има мед....аз толкова го карах да яде,че сега се психяса Crazy

# 100
Момичета, благодаря на всички за отговорите! Hug

Хубав ден!  bouquet

# 101
И Зоя е у дома от вчера с червено гърло и кашлица Confused

# 102
Арлина, много неприятно. А има ли Т? Бързо да се оправя бузанката. Hug

Бързо оздравяване на всички дечица!

Дани, Крис, как са децата?

Аз ще го гоня моят мъж! Confused Невменяем е и това е. Tired

# 103
Извинявам ви се за спама, но ...има смях  hahaha

Ако бебетата пишеха по форуми… какви ли биха били заглавията ?
“Опитват се да ме хранят с цветно зеле: как да реагирам?”
“Не съм акал само от два дни, как да се спася от тръбичката, “Дуфалак”-а, клизмата и т.н.?”
“SOS! Мама спи през цялата нощ!”
“Не ми дават да късам тапетите!!!”
“Как да се промъкна до котката?”
“Поход в поликлиниката. Писна ми!!!”
“Не дават да разхвърлям котешката тоалетна: реакция?”
“Слагат ме да спя в 9 вечерта. Как да се борим с това?”
“Помощ! Мои снимки по голо дупе са в Интернет! Как да протестирам?”
“Почивка в чужбина - струва ли си да вземам и родителите?”
“Свирене с уста и други начини на творческо самоизразяване”
“Защо пакетите със салфетки стигат само за половината стая и къде мама държи втория пакет?”
“Някой пробвал ли е на вкус “Фастум-Гел”-а? Искам, но досега не ми се е удало…”
“Какво трябва да може мама на 27 години?”
“Цица отделно от мама: възможно ли е това?”
“А вас целуват ли ви по дупето?”
“Препоръчайте ми логопед за баба”
“Колко джиесема сте осмукали досега?”
“Help! Обуха ми обувки - как да стана прав?”
“Как да се науча да спя, без да изпускам цицата? След като заспя, ми се изплъзва..”
“Услуги: художествено размазване на каша по лицето”
“Носът на мама изобщо не е еластичен. Нормално ли е това?”
“Помогнете! Расте ми коса!”
“Продавам комплект мамини дрехи, размер 46?
“Помощ: мама не заспива, докато не посмуча двадесетина минути цицата й!”
“Каква поза да заемем, докато спим, така че домочадието да изпада в умиление. Споделете опит!”
“Какво да изям, за да акам виолетово?”
“Слънчице, зайче, миличко, сладичкият ми… Как да узнаем истинското си име?”
“Мама като ненормална се радва на акото ми - към какъв специалист да се обърна?”
“На мен - пюре от моркови, на тях - шоколад. Къде е справедливостта?”
“Плешивината на татко не зараства. Това рахит ли е???”
“Коремът на мама се поду. Какво значи това?”
“Анкета: кой е опитвал на вкус стайните растения? Кои са по-вкусни?”
“Защо сестра ми постоянно ми прави физиономии и се плези: ниска култура?”
“Анкета за кърмачетата: какво искате мама да хапне в новогодишната нощ?”
“Писна ми от мамината цица! Искам татковата! Някой с подобни проблеми?”
“НАЯДОХ СЕ!!! Как да обясним това на родителите?”
“Къде ни е носленцето?”, “Къде са ни очичките?”… Те наистина ли не знаят???”
“Как да се избавим от космите по гърдите на татко? На отскубване реагира с вик. Препоръчайте безболезнен начин”
“ВИК НА ДУШАТА: Котката я хранят с по-вкусна храна! А всички опити да възстановим справедливостта се наказват жестоко! Защо???”
“Трябва ми материална помощ. Нямаме сол и захар. Ям гола каша. Повръща ми се!”
“Помощ! Новият памперс ме кара да изглеждам пълен. Посъветвайте ме за нормален модел”
“На 25 години не може да пее! От кого да потърся помощ?”
“Всеки ден ме къпят. Има ли и други толкова мръсни?”
“Зайченцето бяло”… “Хей, ръчички”… А какъв е творческият потенциал на вашите родители?”
“Да смучем едновременно цица и палец - максимализъм?”

# 104
  • Варна

Аз ще го гоня моят мъж! Confused Невменяем е и това е. Tired

Защо бе Ронка,Калин е згазил нещо лука май newsm78

Арлина,нашето гърло не е червено,само сополи има и малко изхрачващо кашля.Дано  Зояда се оправи бързо, и без медикаменти Hug

Нанни Joy

Общи условия

Активация на акаунт