ПРАГА - нова тема

• 108 945
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
Светлинното шоу на Царевец няма нищо общо с 3D спектаклите.
Колкото до Прага- четейки разказа ти, все едно сме били в различни градове.
Река Вълтава действително не е от най-подходящите за разходка с корабче. Аз така  и не се возих.
Проблем с намирането на билети за градския транспорт не съм имала...
И определено съм очарована от този град  Peace

# 406
Диамантче,
кой каквото иска - това вижда...
Beauty is in the eye of the beholder Simple Smile

# 407
О, да. Определено е така  Grinning

# 408
За мен Прага е един от чистите и подредени градове в Европа.  Да отбележа - не съм била само в центъра и именно състоянието на кварталите ме възхити.

А бирата... В Чехия е прието бира да отказваш, а не да поръчваш. Т.е. видят ли, че си свършил бирата - носят ти нова без да питат  Mr. Green.

# 409
  • София
Да се похваля официално, че вече имаме самолетни билети за 07.06 - 11.06 и съм безкрайно щастлива. Mr. Green Тия дни ще разгледам и предложенията за хотели, за да резервирам и след това остава само да чакам. Crazy

# 410
На 10 ти се върнахме от Прага -семейна екскурзия без туроператор,съчетано с концирт на Металика.Изключително чист и организиран град.Ползвахме изцяло градски транспорт, хотела ни беше в Прага 3 (може би разширен център).Градският им транспорт е чудесен, не сме чакали повече от 5 минути. Бирата е страхотна, плътен вкус негазирана, ребърцата и коленцата също! Възхитена съм.Посетихме и зоологическата градина-отделете си един ден за нея по-малко не става! Още на летището си вземете от инф.център който е точно до изхода транспротна схема, попитайте ка да стигнете до хотела си и любезно ще ви упътят.Хората в Чехия са студени на вид, но достатъчно любезни за да ви упътят.В хотела персонала говори английски и руски, така че нашего брата не би имал проблем с комуникацията.С удоволствие ще се върна пак!

Хотела:http://hotelaramis.cz/en/service/ Peace Чудесно оббслужване, хубава закуска, хигиената 6+, цената около 33 евро на вечер на човек

# 411
Beauty is in the eye of the beholder
Как ти се струва така, имаме го на тениска: Beauty is in the eye of the beerholder

Разбирам напълно мигито, не съм привърженик на сляпото преклонение по нещо, само защото всички го харесват, в Прага не бих отишла отново да си харча парите, дори 1 лев не бих оставила.
Такава лакомия за пари като тяхната само в Италия съм видяла.

А относно езиците.  ooooh! След като ни се счупи колата отидохме с ужасно много багаж с такси на автогарата в Бърно. Попитах поне на 4-5 различни гишета на автогарата къде има колички за багаж. На няколко езика. Включително и с жестове, като видях тъпото им неразбиране. Количка не намерих.

"У Флеко" в Прага работи също непочтено с клиентите, да не говорим за това, че вместо с касови бележки боравят с бели листчета, на които слагат геометрични знаци за различните напитки, а срещу тях - чертички за бройката. Как ни сметнаха сметката - хич и не знам. Grinning

Моля да се приеме нормално това, което написах, защото подкрепям сентенцията, постната от Параход.  Grinning

# 412
Здравейте,

Ние заминаваме на 23-и за 5 дни. Надявам се да е хубаво времето и да ни хареса.
Може ли някой да ми каже от къде да вземем влак за Карлщайн и какво е разписанието?
Освен това..... какви са обичайните и най-вече храктерни сувенири в Прага/Чехия (изключая разбира се кристала)?

# 413
 Bliss, няма характерни сувенири има за всеки според вкуса му. Нас най-много ни впечатлиха марионетките, имаше цели футболни отбори, изключителна изработка и всякакви видове. Искахме да вземем и Къртичко (може да го помните по-възрастните едно къртиче от детски филм), но не ни беше по джоба. Бижутерията също им е на ниво.

# 414
на 24 май по травъл ТВ ще има предаване за Прага от 19 часа

# 415
Така.....Завърнахме се снощи след 5 абсолютно 100% слънчеви дни.

Прага е прекрасна, невероятна, много красива. Тя е един от задължителните за посещение европейски градове, но определено първата ми любов ще си остане Виена.  Peace
Сравнявайки двата града ми се видя по-мръсна, много повече олюпени и нереставрирани сгради, по-лош сървиз в заведенията, по-скъпо. Единствения квартал, в който сградите до една (с изключение на християнската църква  Mr. Green) бяха реставрирани и не видях нито една занемарена е .....Еврейския квартал.  Mr. Green

Иначе....видяхме много, всички туристически забележителности, а последните два дни се отдадохме на безцелно шляене из Мала Страна и Старое место. Ходихме и до Карлщейн. Аз бях ходила, но сега влязохме и в реставрирания параклис. Нещо невероятно е - златен таван с венецианско стъкло, скъпоценни камъни/облицовка по стените.

Препоръчвам кръчмите - Старомацек и При войводата.

Толкова бира колкото изпих последните 5 дни не съм пила май през целия си живот.  Joy Mr. Green

# 416
В Прага по заведенията въобще не е скъпо, стига да не се натресеш на най-централните места.
Нас имаше кой да ни води и може би затова случихме на страхотни кръчми с цени като в София (+/- 10%).

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 20:57 от тинки

# 417
да и на мен по кръчмите ми се видя доста евтино
да не говорим че бирата беше по 2-3лв, половин литър  Grinning

# 418
Ами не съм съгласна. Средното ниво е по-високо от София. Аз съм отишла за 4-5 дни и честно казано нито имам време, нито желание да издирвам точно конкретна кръчма защото е по-евтина от други. Не сме се хранили в най-централните и най-известните, само защото не ми се буташе в навалицата. Но в тези които бяхме (поне 4-5 бяха) средно сметката ни беше с около 20 до 30% повече от приличен софийски ресторант.
А в болшинството от магазините (изключая някои конкретни марки) и особено магазините за кристал (не сувенирните) цените бяха умопомрачителни. От селцето Карлщейн купих комплект от 3 вида кристални чаши, на 1/2 от цената на която ги бях видяла в Прага.  Peace

# 419
не сме търсили конкретни заведения, просто избирахме някое, по-далеч от туристическите забележителонсти-може би сме случили на такива заведения, но наистина ми се видя доста евтино
когато ходя в чужбина, никога не обръщам в евро или сравнявам с цените тук
но бира по 18-20 крони, пилешки специалитет  по 200 крони, ми се вижда евтино дори и за пловдив, да не говорим за софия
а колко детски играчки накупих, пъзел 20 или 30 крони
самолет и автомобил комплект 70 крони, пистолет с конфети , не помня точно но беше почти без пари

Общи условия

Активация на акаунт