ПРАГА - нова тема

• 108 822
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
Наскоро и аз опитах да намеря по-изгодни билети с Click4sky, ама тц - ударих на камък Sad Много жалко - вариантите са вече само с прекачване, много сложно става...

# 76
а как е прага през март-студено ли е много
видях че има промоция за прага но е само до края на март
ние планувахме през май пътуване, но може и да се възползваме то промоцията

# 77
Nie ste letim v petak na zena 179 evro za 4 no6tuvki

# 78
може ли да изпратиш офертата за 179 евро
все още нямам ясна дестинация, прага или в комбинация с виена ,та затова събирам още оферти

# 79
Здравейте, видях я аз тази промоция за полет плюс три нощувки преди да прочета темата. Но не ме устройва валидността й, ходи ми се там най-рано края на прил. Дано удължат промоцията! Wink
Как ви се струва като местоположение, този хотел, явно е доста далеч от центъра, но за това пък е много мой тип, малък и уютен. С паркинг. Не изключвам пътуването с кола.
Лесно ли се стига от там до града с градския транспорт? Хубав ли е квартала?
Благодаря ви.

Praha 4 - Lhotka, K Novému dvoru 124-54 - 14200 Prague
Hotel Villa Voyta

# 80
Невероятно далече е. Води се Прага 4, но всъщност е Прага 11. Направо си е извън града, мен ако питаш. Червената линия на метрото ходи що-годе наблизо, най-близката спирка е Kacerov, но не мисля, че може да се върви пеша ежедневно това разстояние - сигурно има някакви селски рейсове до метрото.

Ако сте с кола, е някакъв вариант, но центърът на Прага не е удобен за придвижване с кола, както почти всеки център на стар европейски град.

# 81
Параход, благодаря ти   Hug!
Прекрасно си ме разбрала.
Явно отпада като вариант.
Харесах нещо от предишна тема, явно е доста по-сполучливо като местонахождение.
http://www.hoteluhvezdy.cz/en/
Продължавам да търся.

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 23:33 от Люлин

# 82
  • София
Имам огромно желание да се върна там тази пролет, дано има изгодни директни самолетни билети  Peace

# 83
  • София
Може ли и аз да получа тази оферта за 179 евро?
благодаря   bouquet

# 84
Здравейте! В неделя късно вечерта се прибрахме от зимна Прага.  Wink Там е много красиво и ...студено. Но като гледам тук не е по-топло...Мога много да разказвам...чак не знам от къде да започна. Пък времето сега ми е ограничено...

На първо място - на летището в Прага може да се сменят левове за крони и курсът е под фиксинга на БНБ, т.е. по-изгоден от този на чейндж бюрото на Графа. Не сме и предполагали, че ще се получи така и сме около 30 лв назад за 200 евро...но....живи-здрави.

За съжаление някои от нещата, които бяхме намислили да видим, бяха затворени. Например залата с кривите огледала на хълма Петрин, лабиринтът също.... (надявах се да го мярна поне, но уви..). На мини айфеловата кула може да се качите само пеша по стълбите, асансьорът не работи. Ние сме ентусиасти и се качихме, но на върха духаше един леден вятър и се вкочанясахме. Добре, че долу предлагат топло чайче.... Laughing

Вечерта отидохме до телевизионната кула с надеждата да изпием по едно кафе отгоре ида се насладим на нощните светлини, но...и тя беше затворена за ремонт...
Изкарахме си страхотно! Само ми се иска да видим и градините и парковете през лятото...Пък и не сме излизали извън Прага, а има много какво да се види...

# 85
Добре дошла и ако може малко снимки  Hug!

# 86
Хайде още малко информация от мен. Извадихме някакъв късмет и уцелихме Еврокарнавал 2010. Музиканти от различни страни, маскирани, свиреха страхотно. Част от тях - на сцени, издигнати на няколко места в Стария град, а други обикаляха из улиците с различни ритми. Ето някои от най-интересните костюми, които срещнахме:

на сцена на Old Town Square -1
на сцена на Old Town Square -2
на сцена на Old Town Square-3
на Old Town Square
из уличките на Стария град -1
из уличките на Стария град-2
из уличките на Стария град-3
пирати
на Карлов мост

А сега някои други:
Часовниковата кула
катедралата св.Вит отвътре
катедралата св.Вит отвън в близък план
снимка на кралския комплекс, направена с увеличение от върха на  … и Айфеловата кула

Посетихме една средновековна таверна в Стария град - страхотно преживяване. Останахме изключително доволни! Имаше невероятна програма - музиканти, свирещи готическа музика (мноооооого са добри!), пирати, танцьорки с разнообразни танци...и цялата атмосфера те откъсва от настоящето и те пренася векове назад...Храната беше невероятна и на корем! Със сигурност снимките са бледо копие на това, което видяхме на живо, но все пак...

единият от пиратите
музикантите
танцьорка със змия
танцуване с огън-1
танцуване с огън-2

Последните 2 снимки са доста размазани, но танцьорките не се спряха на едно място.... Whistling

# 87
No name, много духовити снимки, голям колорит и огън посред зима, супер Heart Eyes Толкова е хубава Прага, завижд, завижд Grinning

# 88
хелоу банда
аз съм пропуснала тази тема до сега...

но нейм
страхотни снимки, супер късмет с този карнавал

много неща имам да пиша, дано не пропусна

Белинда
ти си майсторка на дългия и късия разказ  Mr. Green

Раичка
измислихте ли нещо по точно вече или сте с далечни планове все още

Елика
края на април е чудесно време, да кажеш как ще пътувате
Още се сетих да ти кажа че има евтини полети до Берлин, и от там с влак до Прага също може да е по евтино от чса
ама не помня коя компания лети , около Коледа четох в новините че нови евтини полети се пускат...

Харесах нещо от предишна тема, явно е доста по-сполучливо като местонахождение.
http://www.hoteluhvezdy.cz/en/
Продължавам да търся.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=165470.msg10416808#msg10416808
тук съфорумката твърди че е удобно и лесно за стигане до центъра, въпреки че е доста далеч на пръв поглед
но поне там е пълно с гр. транспорт

http://malastrana.hotelibis.cz/hotely/ibis/20-111-0-sit-ibis
ей тези Ибиси са ми любими, винаги са на супер място хотелите

видовете билети в Прага за градски транспорт
http://www.dpp.cz/en/fares-in-prague/

# 89
Ели...пък аз се чудех защо не уважаваш нашата темичка... Rolling Eyes

Само да кажа, че нашият хотел - Орион (3*) също беше на удобно разположение. Беше близо до една от спирките на линия А на метрото и до трамвайни спирки. Реално през целия си престой в Прага ни се наложи да ползваме веднъж трамвай 22, за да отидем до Петрин и всички останали пъти - линия А на метрото (Храдчани, Стария град, телевизионната кула.....). Разхождахме се пеша, забележителностите не са далече една от друга...

Първия ден като пристигнахме си взехме карта за градския транспорт за 24 часа. Същия ден се возихме и на фуникуляра до Петрин. Имахме обикаляне, така че това беше най-доброто решение, но следващите дни си взимахме еднократни билетчета, понеже имахме максимум 2 излизания, което прави 4 билетчета (2 за отиване и 2 за връщане) - общо 72 крони. Съответно беше безсмислено да си купуваме карта от 100 крони за 24 часа.

На гишето за купуване на билети за градския транспорт на летището питахме защо картата за 3 дни (330 крони) излиза по-скъпо, отколкото да си купиш 3 карти за 24 часа ( 300 крони). Жената ни обясни, че 3-дневната включва и 1 дете.

Общи условия

Активация на акаунт