ПРАГА - нова тема

• 108 863
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Не знам дали август или септември започват да се прибират турските гастербайтери към Германия и околията. Но миналата седмица мъжът ми се прибра от Белгия с колата и каза, че е било ад. По аутобаните колони от коли във всички платна, на четири поредни бензиностанции на разстояние от 200км. не е могъл да влезе от опашки, които се виели в аварийната лента от коли чакащи да заредят.
Това в посока БГ. Кога ще тръгнат наобратно не знам. Но ще са проблем в Сърбия и Унгария за пътуващите към Прага.

# 151
Ходила съм в Прага през Август и през Октомври, но определно случихме на по-хубаво време през Октомври...началото Laughing
Времето в Прага е по-студеничко, дори при августовското ходене доста помръзнахме...
Прага е най-любимият ми град на света! Hug

# 152
Не са чак такъв проблем колоните, засичала съм ги доста пъти - главно на прибиране към Турция през юли.
Проблем може да бъде единствено пунктът Калотина, ако се минава през Белград - там се чака няколко часа, ама дни чак не са били. На европейските граници няма такъв проблем; на магистралите също (след Ниш всичкото е магистрала).

А и по мои спомени се прибират в края на август - повечето от тях живеят в Германия, където отпуските са тогава, а учебната година на децата започва на 1 септември и дори по-рано в някои райони.

Сега, времето в Прага си е тото - през юли ми се е случвало да ходя с дебело яке, както и жега 36 градуса през август. Но като правило, бих заложила на по-летния сезон Simple Smile

# 153
Мерси за отговорите! Значи да не се моткаме и да тръгваме септември Simple Smile (Виена е относително "близо", когато си тръгнал на такова пътуване, мисля че не са повече от 300 км).

# 154
  • Пловдив
здравейте момичета,скоро ми предстои екскурзия в Прага и ще имам време да по обиколя магазините.може ли да ме насочите къде е най добре да отида на шопинг и евентуално ако знаете някой алутлет..Благодаря ви!  bouquet

# 155
Да се включа и аз в групата на планиралите посещение в Прага. Ние заминаваме на 21 септ.

# 156
  • в града на вечния купон
Да се включа и аз в групата на планиралите посещение в Прага. Ние заминаваме на 21 септ.

ако мога да попитам с агенция или самостоятелно?

# 157
С агенция...Офертата ние 300 евро в 4 * хотел в самия център  3 нощувки + самолетни билети.

И най -хубавото е, че полета за Прага е сутринта в 7 часа, а обратния е в 8 вечерта от ПРага.

Така с 3 нощувки се събират почти 4 цели дни.

Имаше оферти и под 250 евро на човек в 3 * хотели

# 158
Хайде и аз да се запиша в темата за Прага. Party Hug
Ще пътуваме със състава по народни танци на фестивал ,който ще се проведе от 4 до 7.11.Незнам още къде ще нощуваме,в сряда ще питам хореографката ни.Мисля че ще пътуваме с автобус  newsm78 и не се налагат задгранични паспорти.
В цената си влизат нощувките +закуска+ вечеря.
Въпроса ми към тези ,които са ходили е :За това време ще ми стигнат ли 100 евро джобни?Ще съм благодарна на отговор ,да знам дали да си отделя повечко пари. newsm78

# 159
Ей супер
къде ще са ви представленията?
Иначе да, ще ти стигнат 100еур на ден, но внимавай по центъра има заведения 3х по скъпи от съседното заведение например...

# 160
100 Евро на ден ли ? #Crazy #Crazy #Crazy Аз си мислех за трите дни. newsm78
Незнам още къде точно ще бъде фестивала.

# 161
100 Евро на ден ли ? #Crazy #Crazy #Crazy Аз си мислех за трите дни. newsm78
Незнам още къде точно ще бъде фестивала.
Mr. Green и аз исках да кажа за 3.дена  Mr. Green

# 162
Ох,успокоих се ,че иначе мъжо ще направи физиомутричка. Joy Hug
А да питам сега и друго.Мога ли да си нося триците ?Нещо ще ми кажат ли на границата?Разрешено ли е да се пренасят хранителни продукти и цигари? newsm78

# 163
ъъъъ не знам, вземи си нов пакет - не отварян

# 164
Хайде и аз да се запиша в темата за Прага. Party Hug
Ще пътуваме със състава по народни танци на фестивал ,който ще се проведе от 4 до 7.11.Незнам още къде ще нощуваме,в сряда ще питам хореографката ни.Мисля че ще пътуваме с автобус  newsm78 и не се налагат задгранични паспорти.
В цената си влизат нощувките +закуска+ вечеря.
Въпроса ми към тези ,които са ходили е :За това време ще ми стигнат ли 100 евро джобни?Ще съм благодарна на отговор ,да знам дали да си отделя повечко пари. newsm78

Моето мнение е, че могат да ти стигнат за 3 дни, при положение, че са осигурени закуските и вечерите. Е, няма да бъде разточително...
Все пак бих те посъветвала да имаш някаква карта (дебитна, кредитна), която да можеш да ползваш, ако нещо се случи (говоря за извънредни обстоятелства...).  Whistling

Триците и цигарите си ги сложи в куфара за багажното отделение, а не за кабината. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт