ПРАГА - нова тема

• 108 896
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Така е с колите, много  са скъпи паркингите, понякога по-скъпи от нощувката!

# 226
паркирането е проблем в центъра - както във всички големи градове...
почти на всякъде е
синя зона - 2ч. са 120Кч на автомата, 10ч - 400Кч

Оранжава зона - е само за паркиране до 2ч
тарифите са различни
Cena stání v oranžové zóně (krátkodobé stání do 2 hod.)

tarif I. …………………10 Kč/hod. nebo 0,40 EUR/hod.

tarif II. ……………….. 20 Kč/hod. nebo 0,80 EUR/hod.

tarif III. ………………. 40 Kč/hod. nebo 1650 EUR/hod.

Зелена зона е за паркиране до 6ч.
Cena stání v zelené zóně (střednědobé stání do 6 hod.)

tarif I. ……………….. 15 Kč/hod. nebo 0,60 EUR/hod.

tarif II. .………………. 30 Kč/hod. nebo 1,20 EUR/hod.

ей тук има хубава карта на центъра, където е оцветена всяка една улица коя зона е
http://praha1.indigo.cz/
приближавайте с лупата, и отбележи паркинг разбира се най  долу
няма смисъл да рискувате без билет в трамвая или метрото и без карта за паркиране - чести се проверките, глобите не си заслужават - високи...
За билетче е 400кч за паркиране без карта - ти слагат на гумата... такова- нали се сещате, не знам колко е точно но няма да малко...

# 227
  • Пловдив
Тази мапа нещо ми даде зор  Mr. Green Розовото сигурно е оранжева зона? Аз всъщност имах предвид какви са опциите да оставим колата на охраняем паркинг за трите дни, докато сме там - придвижване с крачката или с публ.транспорт. Тук оставам с впечатлението, че си плащаш за часовете според зоната и после трябва да си разкараш колата - бъркам ли?

# 228
Jul, хотелът ви е до главната гара и до един от големите молове - 100% ще има платени паркинги. Оставете я на такъв, да ви е мирна главата - в Прага и без това доста се разбиват коли (изненадващо, но съвсем различно е положението от София, не в добрия смисъл).

Има чудесен градски транспорт (метро и трамваи), евтин. Но до Староместке намньести сте пеша за 10-15 мин.

Колата е забравете и ползвайте само ако си правите извънградски екскурзии до замъците.

# 229
Ами не знам кое е изненадващото, в Прага най-редовно залавят -  руски, украйнски и бг гангове за разбиване на коли  Mr. Green, крадат в метрото, трамвая и тн и тн...всичко е организирано и идва от изток и всички са в центъра на големия град  Mr. Green но това смятам е на всякъде, още повече чуждите номера на всякаде са с предимство - и в София  Mr. Green

# 230
  • Пловдив
Така е, за съжаление. Та къде казвате да "забравя" колата в района за 3 дни (може и на по-отдалечен паркинг да е) Laughing

# 231
  • Пловдив
Никой като не отговаря, си отговарям сама  Mr. Green
Сменихме хотела. За пръв път се случва букинг.ком да ме подведе. Там пише, че има паркинг в близост срещу заплащане - има, ама работи до 6 вечерта. Платени паркинги 24 часа в района - 2 броя - за скромната сума от 32Е на кола/ден, ние пътуваме с 2. Еми нЕма да стане. По-добре за същите пари по-хубав хотел на 3 спирки от центъра.

# 232
Аз ще пътувам със самолет на чешките авиолинии и няма да имам проблеми с паркирането. Дано обаче да не изникнат други подобни проблеми!!!

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 16:22 от Val27

# 233
Аз ще пътувам със самолет на полските авиолинии и няма да имам проблеми с паркирането. Дано обаче да не изникнат други подобни проблеми!!!
дай повече инфо -колко излиза билета

# 234
Аз ще пътувам със самолет на полските авиолинии и няма да имам проблеми с паркирането. Дано обаче да не изникнат други подобни проблеми!!!
дай повече инфо -колко излиза билета

Ами нямам представа. Отивам служебно командировка за четири дни. Един ден имам посещение на един завод за хидроизолации на около 50 км от Прага и останалото е свободно време. Дори незнам и в кой хотел ще съм. Всичко ми се предоставя от фирмата.
Интересува ме къде има в прага стриптиз бар за през ноща?

# 235
в центъра на всякъде - пълно е с реклами - няма начин да не намериш някакъв...

# 236
  • Пловдив
Я кажете с какво са специални стриптийз баровете в Прага, ако трябва да ги включвам в програмата  Mr. Green

# 237
С дебелани, предполагам  Laughing

# 238
Ха-ха, с украинки, рускини и тук-таме някоя българка, предполагам....

Да хвърля най-сетне светлина по въпроса със стриптийз-баровете. Характерни са с това, че са много Simple Smile Старе место е цялото осеяно с реклами, харесваш си и влизаш. Най-много са около площад Вацлавске намнести (Wenceslav Sq по картите). Иначе по нищо не се отличават от българските или които и да е други.

Val, по Вацлавске намнести едни негри доста често предлагат и консумация на по-закъсалите туристи Grinning

# 239
И аз искам мнение...добра идея ли е Прага за 2-3 дни с 2 деца 4 и 5 г?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт