ПРАГА - нова тема

• 108 925
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Полетът до Прага не е codeshare, на FB си е. Но така или иначе, спорът е безсмислен.

не знам какво е codeshare и това едва ли има значение в случая - просто опровергавам погрешното твърдение, че чешките авиолинии не летят до Прага. а спорът не е безсмислен - аргументирах се защо. чехите и българите дават различни цени на билетите и е добра идея да знаеш, че освен България Еър, имаш и друг вариант за летене - за да провериш цените и на двата превозвача.

не разбирам защо трябва за дребен и лесно проверим факт да се обясняваме по 3 пъти? както казах, за да съм сигурна, че твърдението ми е още актуално, проверих, преди да се изкажа.

# 466
Полетът до Прага не е codeshare, на FB си е. Но така или иначе, спорът е безсмислен.

не знам какво е codeshare и това едва ли има значение в случая - просто опровергавам погрешното твърдение, че чешките авиолинии не летят до Прага. а спорът не е безсмислен - аргументирах се защо. чехите и българите дават различни цени на билетите и е добра идея да знаеш, че освен България Еър, имаш и друг вариант за летене - за да провериш цените и на двата превозвача.

не разбирам защо трябва за дребен и лесно проверим факт да се обясняваме по 3 пъти? както казах, за да съм сигурна, че твърдението ми е още актуално, проверих, преди да се изкажа.

Предавам се.  Stop
Това е последното, което ще кажа.
Аз също отново проверих, и затова на два пъти ви опровергавах твърдението. И продължавам да твърдя същото, тъй като съм абсолютно сигурна. Цените на България еър за 24.05 бяха с 10-тина лв. по-евтини и часовете бяха малко по различни.  Peace

Вижда ми се крайно безсмислено също в края на май Чешки авиолинии да ми анулират полета, съответно билетите и да ми върнат парите. А в същото време  уж да са си летяли, както твърдите вие. Освен това месеци по-рано официално обявиха, че спират да летят и анулираха на всички полети.

http://www.mediapool.bg/%D1%87%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0% … F-news189443.html
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/02/10/1763963_cheshki … t_do_sofiia_prez/

# 467
Добър вариант за полет до Прага е с прекачване през Виена  Peace!

# 468
  • София
Bliss, предай се.

не "уж съм летяла", а си летях съвсем истински с чехите на 17 май. на ЛС предоставям копие от електронния билет, в случай на истински интерес.

и не знам какво си проверявала два пъти, но още утре можеш да летиш с Чешките авиолинии от София до Прага за 169,04 евро в едната посока.

http://secure.csa.cz/en/ibs/familyFaresPricer.php?sid=0000113efd … ac2ad65cf89ebaf9d

съобщението в медиите от февруари съм го чела и аз.

# 469
Безмислен спор се води в момента, ето къде се крие ключът за палатката:

http://www.wisegeek.com/what-is-a-codeshare-flight.htm

# 470
Bliss, предай се.

не "уж съм летяла", а си летях съвсем истински с чехите на 17 май. на ЛС предоставям копие от електронния билет, в случай на истински интерес.

и не знам какво си проверявала два пъти, но още утре можеш да летиш с Чешките авиолинии от София до Прага за 169,04 евро в едната посока.

http://secure.csa.cz/en/ibs/familyFaresPricer.php?sid=0000113efd … ac2ad65cf89ebaf9d

съобщението в медиите от февруари съм го чела и аз.

"Предавам се" беше много фигуративно, но явно не разбра намека.

Ами аз летях на 23.05 при други условия. Т.е. с анулиран полет и билет от чехите и презаверен от българите. Анулирането на полети мисля започна от дата 19 или 20.05 (т.е. малко след като ти си летяла и е нормално да не знаеш). И към момета полета е изцяло и само на България еър.

В линка ти изрично пише: Operating carrier Bulgarian Air (FB).

Повече няма да споря, защото е безсмислено и безпредметно.  Peace

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 09:19 от Анонимен

# 471
  • Пловдив / София
Напълнихте темата с празнодумие.  Tired

# 472
  • София
е, fam, нали се оплакваше, че не си успяла да съживиш темата - на ти сега оживена тема...  Laughing

хайде да не се обиждаме, моля. спорът е по темата, съдържа информация по темата, не виждам никакво основание за празнодумие, нищо, че лично на теб не ти е интересно.

за какво искаш да поговорим тук, което да не е празнодумие, моля? цените на бирата ги обсъдихме, нещо друго? насреща съм.

# 473
  • Sofia
Моля, върнете се към темата.

# 474
  • Пловдив / София
jam, явно и Татти е на моето мнение.
Няма нужда да бъдеш саркастична.

Темата не е за кодшеър, авиолинии, разпродадени места, ценообразуване на авиокомпаниите и т.н. Макар че на мен и това ми е интересно.
Но просто не е за тук.

Вашето си беше откровено "мерене на пишки" кой повече знае. За това си има отделни теми и форуми.

А Прага далеч не е само бира, така че моля ти се...запази си иронията.  bouquet

# 475
  • София
Аз преди да замина август месец неуспешно се опитах да съживя темата.
А ми се коментираше с някого.  Simple Smile

нали това те питам - какво искаш да коментираме относно Прага? аз съм винаги готова да коментирам любимия си град.

# 476
  • София
Ако сте изчерпали темата и няма какво друго да обсъждате относно Прага, ще врътна ключа.

Всеки, който продължава да връща разговора към спора, ще бъде санкциониран!

# 477
С малки деца в Прага през ноември/декември- моля споделете размисли по тази тема!

...Този град е толкова вълшебен,че отидеш ли един път, неизменно се връщаш Simple Smile

# 478
Witchie,
колко малки?
Била съм с прохождащо едногодишно в количка - студ, кошмар и още много студ Simple Smile И мръква в 3-4 следобед (Прага е доста по на север от България Grinning)
Този коментар да се разглежда в контекста на: "много харесвам Прага по принцип, посещавали сме я десетки пъти и някои от нас дори са живели там известно време".

Иначе за малко по-големи деца - има чудесен зоопарк, паркове, разните кули не са лоши, транспортът е отличен и т.н. Все пак, градът е по-подходящ за романтични забягвания, отколкото за мъници - сравнено с Виена или Берлин, да речем.

И като цяло - за тази част от Европа сезонът ноември-март е напълно изключен за мен, особено когато се пътува с деца. Много е студено и много е лошо времето.

# 479
  • София
напълно подкрепям мнението на Параход.

виждала съм как бутат бебешки колички късно вечер по тесните улички на Старе Место при минус 10 градуса, ама за мен това е измъчена работа и за детето, и за родителите.

изберете друг сезон, ако държите на Прага с деца. или идете без децата - тогава става и за през ноември.

Общи условия

Активация на акаунт