звъпрос за осигуровки

• 3 633
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • София-Варна
Ами хайде да помоля мамите счетоводители да се включат,че наистина си харесвам работата,но вече 2г. съм без осигуровки и това ме притеснява сериозно!
Благодаря предварително!

# 16
Аз си отворих ЕТ и си се самоосигурявам там. Ама мисля, че и без него ще стане. Примерно с граждански договор. Може фирмата да го сключи с тебе, за такъв те не дължат нищо, твоя е работата да си се самоосигуриш. Може да говориш да направите такъв примерно на базата на заплатата, на която искаш да се самоосигуряваш.

# 17
  • София /Абсурдистан
Другия вариант е да се водиш фиртивно работеща във фирма на някой познат и да си плащаш осигуровките там. Не знам колко е законно, ама ако щом даваш пари на държавата със сигурност ще ги вземат без проблеми Simple Smile
Съвсем законно си е, аз имам много познати, които се осигуряват така. Никой не се интересува дали реално работиш там, стига да се плащат осигуровки и данъци. Всеки сам си е определил върху каква сума да се осигурява, няма проблеми с този вариант.

# 18
Сигурна съм, че фирмата на някой твой познат с удоволствие ще те назначи на работа. Ти ще си плащаш осигуровките, а на него фиктивната ти заплата и осигуровки ще му минават за разход. Аз поне имам двама такива назначени в моята фирма. И двете страни са доволни.

# 19
  • София-Варна
Хайде като съм започнала с въпросите,да питам:
ако реша примерно да се осигурявам на 500 лв.,
каква сума ще трябва да отделям за НОИ?
Благодаря ви за отговорите!

# 20
  • София
за осигуряване на 500 лв - грубо около 200 лв. трябва да даваш. От страна на работника и работодателя все ти ще ги плащаш. Помисли дали не е по-добре да са на срочен влог. Все пак, ако нещо се случи с тебе влога ще остане за наследниците. А като се осигуряваш сама - даваш на държавата, а с твоите пари те хрантутят мангалките.
Не бих причинила това на наследниците си.
От друга страна всеки си решава сам.
От години работя на реални осигуровки и всеки месец сърцето ме боли като гледам колко пари отиват напразно към държавата. Къде е гаранцията, че ако дочакам пенсиониране ще живея години наред за да ги усвоя. Отделно сега за всичко си плащам - лекар, зъболекар, обучение.
Жени, работили цял живот се пенсионират със 180 - 200 лв. пенсия. А социалната пенсия за мангалките е около 150 лв. Отделно и помощи получават. А цял живот не са бързали за работа, след това са приготвят вечеря и да си видят детето.

# 21
  • София-Варна
Aisha,има логика,това,което си написала!Благодаря ти!Искам да споделя с вас от къде идват страховете ми!
Баща ми почина преди 1г.(основно той се е грижил за семейството)Майка ми остана без пенсия(2г.не и достигнаха,като стаж).
С триста зора уредихме да започне да получава някаква пенсия от стотина лева и едновременно да и удържат нужната сума да си изплати,
липсващите години стаж!Така,че човек никога не знае!За това предпочитам,дори и на минималната заплата да се осигурявам,но да съм спокойна!

# 22
  • София
Нинка, ти си знаеш.
Аз предпочитам да инвестирам парите в нещо, което ми носи пари и не чакам на държавата.

# 23
Тука http://hemasolutions.com/query.php?id=93 има калкулатор за вноските, на 500 лв излиза 65 лв, ако поемаш и твойта и на работодателя вноската.

Общи условия

Активация на акаунт