МАРТенчето щом пълзи куп бели ще сътвори

• 20 047
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
 Eй, какво ме шашкате с тая шарка!  Shocked
Аз съм карала като по-голяма ученичка само едрата - варицела.

# 586
Здравейте,
Нещо не ми се пиша, че ме тресе една нерва.

Роска- честито ви зъбче.
От 3 седмици се каня да ти звънна като идвам в Люлин.
Ел- честито на тати ви.
по другите въпроси:
-за забавлението- аз бях твърдо против проходилка. В свеки имаше и Елия се беше научила да ходи на пръсти. За 2 дни я отучих. Ние в момента не признаваме играчки. Сяда на пода и започва да пълзи до някъде, където може да се изправи. И край, само гледа да се придвижва.
-за шарката- не знам кво да кажа. И на мен не ми се иска Елия да я кара, но те са неизбежни неща. Лошото е, че аз имам спомен от мойте 3 шарки и не е приятен. Да не говорим, че и белези имам. Но не мога д я държа в епруетка.
-за партито- вече купих подаръка. Избрала съм и детето с какви дрешки ще е.
-за чийскейка- и аз още не съм го правила, но разпратих рецептата на де що женки знам.

Иначе ние сме добре, на 4.12 ни изникна и 2то зъбче. Сега е у свеки и утре като я докарат ще украсяваме елха.

Хайде от нас  Hug

# 587
Роси, Елг, честит ви зъб!

Елг, каква нерва пак те е треснала? Ай стига вече, че идва Коледа. Трябва по-позитивно да мислиш!  Hug Peace

Шу, какво става с вас? Нищо не казваш..  Hug
Зелено, стискахме палци, а още не знаем - всичко наред ли е?
Честита кола.. не помня на кой беше. Приятно каране и дано е безаварийно!  Peace
Нашите зъби се увеличават с 2 бр горни, централно. Вижда им се бялата чертичка. А как хапеееее, не е истина просто!  Mr. Green

Гледам пак сте се захванали с "реплики".. Моля ви се, недейте така! Коледа иде, да оставим тези неща настрана!  Praynig

Нагаина: благодаря за инфото. Пикадили ми е адски далеч, обаче ще погледна на рафтовете за диабетици. Май бодливка беше казала от къде може да се купят такива ми ти неща, ама като не помня пусто... Ама за някакви БИО-хранителни магазини май идеше реч. Ей, много съм зле значи с паметта. Трябва да си купя гинко билоба.  Mr. Green

# 588
22 мерси че питаш ама то няма нищо ново. На мен ми е кисело и нервно, както и едно такова самотно. Ни ми се говори ни ми се пише, такава апатия ме е обзела че не е истина и къщната работа седи а аз само я прескачам Tired

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 17:18 от Шу

# 589
Това е сигурно предпразнична треска! Я, горе главата!  Hug

# 590
Incognito,моята рецепта за баклава е следната:

2 пак.кори "белла"
1пак.масло 125 гр.
орехи смлени 1-2чаени чаши/абе на око/
2 пак.канела

за сиропа:
на 1л.вода,1 кг.захар
Корите се разделят на 3 части. Реди се в тавичка първата част.Покрива се обилно с половината от смлените орехи и се поръсва с канела.След това се реди втората част от корите.Отново се поръсва с останалите орехи и второто пакетче канела.Отгоре се нарежда и третата част от корите. Така подредените кори се нарязват на квадрати или ромбове. Разтопява се маслото и още докато е горещо се поливат процепчетата между нарязаните ромбове/целта е най горните кори да си завият краищата надолу в процепчетата/. Така подредената баклава се изпича до златисто./то личи кога е готова/.Като изстине се приготвя сиропа като се сваряват за 10-тина минутки водата и захарта и се залива баклавата.Важно е сиропът да е топъл,а баклавата студена. Оставя се да престои няколко часа/аз я оставям 1 нощ/ и ее готова за хапване.

Айрис, аз варицелата я карах преди 6 години,когато бях на 25,а батко ни беше на 4 год.Ами какво да кажа-при него нямаше проблем,сравнително лесно я изкара,но аз имах чувството че ще се гътна. Sick

Чийзкейка и аз не съм го правила още,затова пък днес следобед врътнах две дози палачинки.Татето и батето си изядоха пръстите/напоследък все по-рядко ги глезотя,за разлика от по-рано/.

За уменията на Митето,какво да кажа: отваря де що намери чекмеджета и шкафове/сега виждам"недостатъка"на лайсните за чекмеджета,на които тоолкова се радвах,че се отварят с един пръст  Mr. Green/,пълзи от доста време,изправя се като се "докопа" за нещо,тича с проходилката/незнам защо някои мами тоолкова я ненавиждат/. На мен ми е безценен помощник,без нея няма да свърша нищичко от къщната ежедневна работа.

Тони,честито ви возило.Безаварийно да си го ползвате!

Лелее,улях се!
Лека ви вечер!

Забравих, аз също като Бодливка ,искам да се нау4а да правя 1 педя високи пити и моля мамата дето се похвали,че знае как,да пусне рецептата! Praynig

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 18:42 от mama_bebcho

# 591
Здравейте. И аз да се включа. Снощи се прибрахме от нашите и днес цл ден чистих  ooooh! Снощи ходихме на запалването на елхата и украсата в Бургас. Хораа уникална е украсата. Имаше празничен концерт, пяха Мери Бойз Бент. Калоянчев дойде накрая, каза няколко думи и включи лампите. И миналата година украсата в Бургас беше хубава, ама тази година направо е невероятна. Все едно не си в България.

Да се похваля и Ивко вече се изправя сам. Той нали също много пълзи и в четвъртък  както си щъкаше по земята се изправи на коленца на кошовете с играчки и след това се изправи и на краченца. Направо се просълзих от щастие. Момченцето ми пораства.

И последно да се изкажа за Варицелата. Ние я изкарахме преди около месец двамата един след друг явно не сте ми чели постовете ама както и да е И двамата я изкараха доста тежко. Без усложнения НО тежко. Малкия имаше толкова много пъпки по лицето че беше обезобразен. Цялото му дупе беше толкова нашарено че чак кръв течеше от пъпките. Представете си какво беше като се изака. За по големите деца е добре сега да я изкарат. Но бебетата ако питате мен е крайно нежелателно да я изкарат. В 90% от случаите бебета изкарали шарка преди 1г и 1м демек преди ваксината я изкарват доста тежко. Така че сами си преценете кое е по добре. Това го казвам само от опит личен и не го налагам като мнение  Peace

# 592
Роси, Елг, честит ви зъб!

Елг, каква нерва пак те е треснала? Ай стига вече, че идва Коледа. Трябва по-позитивно да мислиш!  Hug Peace

Мерси за зъбчето. Вече чакам и горните.
А бе нали ме знаете как се паля от най- малкото. Та нашето бабе си поканило гости и моля ви се влизат с обувките. Елия вече иска да щъка навсякъде. Илия и направи забележка и тя както вдигна един скандал, та оттам и аз. И стана весело.

Хайде лека и мека  Hug

# 593
  • София
Здравейте и от нас най-сетне. Хиляди извинения, че не можах по-рано да се включа. Благодаря на всички, които ни стискаха палци!

За едното палцестискане, за съжаление се оказа, че е хемоглобинът на Калин продължава да пада и януари ще има нови изследвания и ще ходим на детски хематолог. Оказа се, че има и изменения в кръвните клетки, т.е. най-вероятно ще е като мен с таласемия. Затова и страхът ми от лекарствата се оправда, добре, че попаднахме на свястна педиатърка, иначе сигурно отдава да са ни изплескали желязото... Моля, който е ходил на детски хематолог или има информация, да сподели, защото ще трябва предварително да организираме всичко. Ето защо беше и голямото палцестискане: в момента ви пиша от... Козлодуй. Изместихме се на пожар при безброй въпросителни, но днес вече мога да кажа, че сме почти добре. На никого не пожелавам да се мести така без предварителна подготовка и с малко помощ поради пустия осми декември и Никулден... както и да е, справихме се някак, а и още не сме се развели  Mr. Green

Безкрайно ще ми липсват всички, с които се запознахме на живо. На партито ще дойдем, мислим тука схеми разни, но ще дойдем....

чЕСТИТО НА ВСИчКИ С ПОВОДИ   bouquet  bouquet  bouquet

# 594
 Зеленко, в Козлодуй ли ще живеете вече? Пожелавам ви всичко да ви се нареди  и Калинчо да се оправи. Hug

# 595
  • София
 Днес колко съм активна, да не повярва човек Laughing
 Аз казах, че ми се е получила пита една педя. Нарича се "Андреева пита" и е от сайта на Бон Апети. Ето го и линкът:http://www.bonapeti.bg/index.php?recepta=10&id=3481&cat=146&subcat=208 Мъжът ми е Андрей, та реших да направя нещо специално за него, може би заради начинът по които се натъкмяват розичките позволява питата да бухне повече.
 Зелено човече - ха честито ви преместване Peace. Предполагам е свързано с работата на мъжа ти? За хематолог - ние ходихме в Детска онкохематология в ИСУЛ. Лекуващ лекар беше д-р Велев, но като най-голямо светило е сочен доц. Константинов. Имам телефоните и на двамата, ако искаш, ще пиша на лични. Отива се с направление за педиатър, до колкото си спомням. И телефони бих могла да ти дам, само дай сигнал Peace
 Ели, ти пък недей да се палиш Wink, ами и създай някакви правила на бабата, че да не ти къса нервите ежедневно Peace

# 596
Добър вечер!

Гледам още нови зъбчета имаме-честити да са ви на всичките! HugИ безпроблемно да излязат и останалите.
Ние още нямаме,но сме ужасни тези дни,та явно наближават и нашите.Все някой хубав ден. Crazy

И за кухня си говорите-Алекс все още отказва обедното ядене. Rolling EyesНи супа,ни пюре... ooooh!Ядем сирена попара за обяд,понякога месото слагам вътре и това ни е единственото солено хранене.Направо ми писнА вече. Banghead
Утре сме при педи и ще искам съвети. ooooh!

Галинче,четем ти постовете. NaughtyМного  Hug.

Кикоикрис,Алекс си хапва обикновени бисквити много отдавна.Всъшност е ял от плазмонките само 2 пъти и после си караме предимно на Роден край и Закуска.Как е Криси?Виждам,че и вие сте колеги по хранене. Mr. GreenHug

Айде,отивам да пийна чашка винце с татито и да се опитваме да спим,че от скоро време и нощите са едно чудо... Crazy
 lovekiss

# 597
  • София
Зеленко,  честито ново местожителство!!! Звучиш щастливо- явно изместването е за хубаво!!! Разкажи повече що така изведнъж? Нещо с работат на мъжо...?
А с тази варицела много се наплаших и ще видя за партито... Така ми се идва Rolling Eyes
Тони, пропуснах да честитя новото ви возило- лека и безаварийна, само на хубавио места да ви води!!!

# 598
  • София
Веси, моите и двамата я караха варицелата. Големият беше на 5 г., а малката на 1 г. Освен, че се бяха опъпчили яко и при малката беше гадно, че не можеш да и обясниш да не се чеше, други проблеми не сме имали. Аз пък не съм я карала, въпреки че съм била контактна и със сестрите ми навремето, и после с децата. Мен лично не ме притеснява това с партито. Все някога ще се срещнат челно с варицела.
Галина24, аз съм чела, ама докато се изкажа и ти ме превари. Grinning
Зеленко, стискам палци да се оправи Калинката и да не го мислиш по-нататък. Как е в Козлодуй, -уй, -уй?
Васида, всъщност съм изненадана, че Борката не тича сам. Grinning

# 599
  • София
Бодливка, повярвай ми за моето дете, отиването в друга група е все едно отива за първи път на градина. Миналата година бяха три дни сборна група с яслата и ходеха в тяхната стая, е няма да ти казвам какво беше през тези дни - кошмар и ужас  ooooh! Каво да направя, такъв е ио не мога да го променя.

Относно шарката, аз доколкото схванах Маги е контактна с контактни деца, а не директно с разболяло се детенце. Утре ще питам педито дали в този случай тя е потенциален заразоносител. Реално погледнато може да срещнеш контактно детенце навсякъде и даже няма и да разбереш  Peace

veselina, домашния пластелин става като този на PlayDoh и се прави много лесно. Може да го оцветяваш в различни цветове, напълно безопасен е и е с доста дълга трайност. В това албумче има доста неща правени с такъв пластелин. Ето я рецептата

Честито второ зъбче на Елия  Hug

Ето да видите каква торта направих на детето. Всеки следващ път, се справям все по-добре със захарното тесто (умря циганката  Mr. Green), само трябва да си измисля и някакъв по стегнат крем , че с този ми се втечнява в последствие.
 Това пък е лесния сладкиш, за който писах преди няколко дни. Отгоре има и праскови освен кайсиите, защото се оказа, че мъжа ми е опустошил всички компоти от кайсии и беше нагънал последния.

Зеленко, много ми е криво, шъ знайш  Sad Даже те мислех какво ще правиш с твоята работа като ти свърши майчинството и с педиатъра как ще решите въпроса, луда работа  ooooh!.

Браво на дечицата за усвояването на нови умения. Надявам се част от тях да демонстрират на партито в събота  Wink. Аз днес взех на Тео едни дънки, че да е хубав за момите на партито  Sunglasses

Оф, айде да изчезвам, че имам страшно много работа, а вися пред компа от час сигурно

Общи условия

Активация на акаунт