Следобедният сън в детската градина

• 9 352
  • 157
  •   1
Отговори
# 150
Кой ви кара да сравнявате 3 с 5 годишно дете?
Пуснах инфото по повод един пост, че детето е спряло да спи на година и половина. Което не ми звучи разумно.
И въобще не е вярно, че повечето деца на 4-5 години не спят на обяд. Всички, ходещи на градина - спят. Повечето от гледаните вкъщи също имат следобедна почивка, дали сън, дали лежане, дали просто почивка с четене на приказки...

# 151
Нуждите и от храна и от сън са различни според възрастта и други конкретни особености на организма. Това не се нито учи, нито възпитава.

http://www.moetodete.bg/maichinstvo/p3_1207_0.html
http://stilikrasota.com/?p=345
http://teacher.bg/cs/forums/p/2429/15104.aspx
"Вие няма нужда да принуждавате 2 или 3 годишно дете да си почива през деня, освен ако то не показва раздразнителност или е прекалено уморено...
....

Вече го пуснах веднъж по темата, който има данни от други изследвания може да ги предостави тук също. Да не се преповтаряме, деца на 5 години по- често нямат такива нужди, видно и от линковете и от личния ми опит. За тези, които имат нужди тук се писа многократно, нямам нищо против да бъдат задоволени, но е наложително да се спре насилието над онези, които не се нуждаят и лежат 2 часа будни, а това е кошмарно за дете, че и за възрастен- да те насилват да се храниш или да спиш. Нещо не прочитате темата- идеята въобще не е премахване на следобедния сън, а ненасилване над онези, за които той не е нужен.
Ако на 3 г., както сте писали, детето имало нужда от, цитирам "дрямка 1-1.30", то на 5 г. нуждите му са коренно различни /в която насока е информацията от цитата и линковете в него.

# 152
  • софия
Моята  не спи от 1г и 11 месеца.Никога не е нервна от този факт , нито пък изморена. В природата всеки организъм е различен, също има 4 вида темперамент. Това, че в градината неспящите успяват да лежат тихо 2 часа в неподходящото време за лягане 12.30,  също според мен е въпрос на темперамент. Подходящо време за сън се води от 14-16 часа. А че е полезно да се спи в ранна детска възраст естествено , че е полезно.

# 153
Моят син едва изкара 3 група в ДГ... (заради следобедния сън разбирайте)...
Като започна предучилищна група изкара само 2 дни (с много рев и молби да не спи)...
Реших че не е редно да си тормозя детето заради една скапана система и се наложи да го запиша в частно училище с предучилищна група... там не се спи!!!
Той беше безкрайно щастлив, което за мен беше най-важното в случая.
 Peace

# 154
Кой ви кара да сравнявате 3 с 5 годишно дете? ...

Защото говорехме за деца в детска градина, а те са над тези от таблицата. Не разбрахме, че отговаряш за 1.5 годишно.

# 155
Здравейте имам следният проблем,малката не иска да спи на обед вече 2 седмици... Става в 8-9 и ляга в 20-21...А след 2 седмици тръгва на ясла и много ме е страх да не и се карат,че не заспива...Още повече,че през 30мин иска да пишка(сигурно и това няма да се хареса на лелките,които чакат децата да заспат  ooooh!)
Някой имал ли е такъв проблем  Tired

Отделно колко ми е гадно от тая променя,и на нея после

# 156
То 1,5 годишното няма много общо с детските градини. За него пък аз дори и не мисля в случая.

# 157
Кой ви кара да сравнявате 3 с 5 годишно дете? ...

Защото говорехме за деца в детска градина, а те са над тези от таблицата. Не разбрахме, че отговаряш за 1.5 годишно.
Е как не разбра- като ясно е написано - върни и прочети поста ми пак. И това беше по повод на конкретен пост.
Децата в детска градина започват от 3  години. Дете на три и половина пак влиза в границата.
ceciii, децата подражават често и е възможно като види, че другите спят - и тя отново да свикне да спинка.

Общи условия

Активация на акаунт