Гледах...!Хареса ми! Препоръчвам го! - ХIX

• 50 912
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
Олеле Geia, много извинявай. Съвсем забравих, а иначе съм стриктна по отношение на линкове. Blush

Nick and Norah's Infinite Playlist

# 631
О, Aurora, и аз бяха така зашеметена, но дължим благодарностите на Tsugumi! (Аз ти писах, че филма е говорен, да (му) обърнеш внимание. Радвам се, че си го усетила.)
(Джуд, размислих, затова е редакцията. Но темата ме вълнува.)

# 632
  • в сърцето на един мъж...
Олеле Geia, много извинявай. Съвсем забравих, а иначе съм стриктна по отношение на линкове. Blush

Nick and Norah's Infinite Playlist

Мерси, няма проблем, случва се Wink

# 633
Здравейте и от мен. От дълго време ви чета, но досега не съм се "престрашавала" да препоръчам филм. Много се радвам,че намирам толкова много почитатели на любимото ми азиатско кино и то в частта Корея - за мен Уон Кар Уай е ненадминат, но това е стара новина за вас  Wink .
Искам да ви споделя за Източни пиеси - филм, който ме влезе в моята глава и нещо не иска да излезе. По принцип имам предубеждения за БГ филмите и най-вече по отношение на актьорите и сценариите. НО в този филм всичко бе на място - нямаше интелектуално "пъчене", историята е до болка позната, а може би на липсата на актьорски опит се дължи откровеността и силата на играта на участниците / с изключение на Николина Янчева, от която очаквах наистина много повече/. Този филм много ми напомни на любим мой филм, който и до ден днешен ми оставя горчивина в устата - L'Haine на Матьо Касовиц. С една дума - ако досега сте се чудили за този филм спрете и го вижте!
В духа на азиатското кино мога да ви похваля един филм, малко по различен от Кар Уай и Ким Ки Дук, но също много красив и изпълнен с любов към киното и източните похвати на изразяване - A moment To Remember. Класическа мелодрама, която размести няколко пласта в мислите ми.
Малко дълго, нядявам се не досадно.

# 634
  • София
Tsugumi  bouquet
ще се радвам, ако споделиш и други толкова изящни филми. на Джан Имоу (така ли се произнася?) съм гледала още Hero, House of Flying Daggers и Curse of the Golden Flower, като намерих и си приготвих и The Road Home.

изгледах и Tatarak - хубав е и много тъжен. историята на Кристина Янда е съвсем истинска, Edward Klosinski (съпругът на главната актриса и оператор на Andrzej Wajda) е починал по време на снимките и затова в негова памет се преплитат тези две истории - сюжета и реалната история. самото преплитане ми се видя много плавно, много въздействащо. Янда не съм я гледала в друг филм, чудесна актриса е Peace

# 635
Веселинка, много се радвам, че още един човек, който обича киното, се присъединява към темата   bouquet
Трябвало е да се престрашиш по-рано да пишеш, но се надявам да наваксаш с много предложения Wink
Да, Южна Корея има  нейния Ким Ки Дук (който обаче не забравя за френското си минало), Хонг Конг, а и Холивуд - Уонг Кар Вай. Имаш ли други любими азиатски режисьори? Пиши за филми, които са те развълнували и впечатлили.

(Понеже местната национална телевизия е стриктна в това да ни държи осведомени за живота на кралски и не толкова благородни (само по произход) особи, днес в обедните новини бе оповестено за новия юридически статус между Пит и Джоли. Дори и само заради добрата осведоменост на форума, не изслушах всички подробности.)

# 636
Аurora, спомням си, че имаше период, в който говорех изключително само за този режисьор, за който бях писала, че всичко, което е създал е гениално.
В друга тема бях препоръчала и книгата на Su Tong, по която е правен филма, за който пишеш  Peace

# 637
Ив, аз също съм изчела назад темите, много преди да почна да пиша. И си спомням едни снимки на Жулиет Бинош и картините й. Май бяхте писали за другите занимания на актьорите. В тази връзка чела съм някъде, че Даниъл Дей-Луис е работил като обущар в Италия, но не знам колко е вярно. ТинаХрис като негова вярна фенка да каже  Laughing
Следва временно оттегляне от киното заради простия живот на занаятчия – по-точно обущар във Флоренция, Италия – период от живота на Дей-Луис, за който не се знае почти нищо. източник kino.dir.bg

# 638
Джуд Simple Smile, разгледай картините на Дейвид Линч. Той всъщност е бил художник преди киното. Имам една мн. любима негова картина, но сега не мога да ти я пусна.

Aurora, благодаря за Tatarak!

Tsugumi, приготвяме кърпичките за Том Форд (някои с аромат на Черна орхидея. Simple Smile). Благодаря!

# 639
# 640
Благодарности Hug за препоръката на

An education
http://www.imdb.com/title/tt1174732/
http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=204156&hit=1

Увлекателено разказана история за училището на живота. Филмът започва леко, приятно - иде ти да си сложиш розовите очила при това сладко, бонбонено и въпреки това intelectual запознанство (между главните герои) с типичен британски привкус Crazy - за да премине в поучителна житейска история за избора, любовта, образованието и уроците на живота, и да завърши героично и леко захаросано Peace
Повърхностно изграждане на главната героиня - Джени е умна, свободолюбива, надраснала възрастта си млада девойка, която обаче живее през една различна британска действителност, тази на 60-те, когато се предполага, че противоречивото й, неморално (за околните - директорката, учителите) поведение трябва да има последици. А Джени е представена като феникс, който loves rising from the ashes and making it work. Тук трябва да простим на "мечтите за Париж" (своеобразен ескапизъм от сивото ежедневие) и на шансоните на Juliette Greco, които явно са й замъглили съзнанието Mr. Green
Като се абстрахирам от този факт и на моменти дразнещата игра на Mulligan Laughing (не харесвам актьори, които имат леко иронична физиономия Rolling Eyes), филмът ми остави приятно усещане, защото в крайна сметка се концентрира върху един нерядко срещан избор в живота - да получиш добро образование, да бъдеш рационален, уравновесен, накратко да влезеш в матрицата или да живееш заради удоволствието, без да се интересуваш от последиците.

Taken
http://www.imdb.com/title/tt0936501/
http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=146325&hit=1

Отдавна не бях гледала приличен екшън с драматичен елемент, препоръчвам Wink

# 641
  • Plovdiv
Някой беше препоръчал Felon, http://www.imdb.com/title/tt1117385/, много съжалявам, че не си спомням. Embarassed Благодаря.  bouquet Хареса ми. Фен съм на Килмър, макар, че в този филм сякаш малко се губеше. Допадат ми филми, които засягат и двете страни на монетата, защото в крайна сметка - всички сме хора и идея си нямаме какво ни очаква утре. Grinning Имаше няколко момента, които ме учудиха, защото бяха засегнати, но не развити.  newsm78
Гледах и It's complicated - забавлявах се на А.Болдуин, а Стив Мартин ми се стори като извънземно. Освен с ролята си, този човек е имал според мен несполучливи пластични операции. Жалко. Sad Нямам претенции към Мерил. Laughing
За Up in the air - даже не знам дали и идеята ми допада. Хубаво е да се променя човек и да открива любовта. Обаче зор, зор и накрая - пак същото.  Grinning Краят на "аферата" беше изненадващ. Клуни харесвам в Бандата на Оушън и Спешно.

# 642
  • Belgium
И от мен един глас за Шерлок Холмс   Laughing

Допадна ми, особено играта на Робърт Дауни Джуниър  Heart Eyes

Леко ми го докарваше на Доктор Хаус  Laughing

# 643
  • София
"Танцьорка в мрака" - запомнящ се филм. започна мудно откъм действие, хаотично движение на камера и сменящи се цветове в безпорядък. първите 30 минути ми навяваше скука, монотонност. но обещах на Соня и издържах до края bowuu сега осъзнавам колко важно бе да се вслушам в думите й и да не загърбвам толкова многопластов филм толкова бързо (колко ли други пъти съм го правила?!).

в началото признавам, че подходих първосигнално и повърхностно, настройвайки се за мелодрама (бяхте споменали няколко момичета колко много сте плакали). такава определено имаше, но ме остави някак встрани, не ме разтърси (само привидно обаче) и не се разплаках. уж. но пък дълго мислех и в леглото, докато се мъчех да заспя. и сега си мисля, а това е признак за мен, че съм разтърсена подсъзнателно.

филмът ми бе много тежък и труден за гледане. объркването, неразбирането (което ми донесе), а и непознаването на нещо винаги съм се стремяла да не ме кара да се държа предубедено, защото е признак на невежество (и въпреки това съм се улавяла, че го правя). въпросите, които си зададох са много...някои остават без отговор.

усещането го сравнявам като онова, което изпитах след Revolutionary Road. колкото повече се старая да опиша какво е предизвикал, толкова повече влизам в плен на думите и не казвам нищо. чувства на омраза и обич се преплитат, на влюбване и отхвърляне. такива противоречиви истории винаги успяват да ме развълнуват дълбоко и да усещам нужда да ги оставя да отлежат в главата ми, а след това като стане тихо и остана сама със себе си (обикновено като си легна) да дам възможност на мислите си да ги чуя.

за ролята на Бьорг се разтърсих да прочета (изумена съм от тая жена!), ровейки насам-натам за филма много си харесах един цитат и той описва много точно какво мисля, затова ще го пусна:
"141 минути са изключително старателна работа... Björk изгрява съвсем изневиделица с пленителни умения, които са способни да заличат усещането ви, че всичко това е просто един мюзикъл. Изпълнението й убива всяка възможнаст да си представим някой друг в този роля. Зашеметявяща!"
Glenn Whipp, LA Daily News

# 644
Да, харесвам Бьорк в 'Танцьорка в мрака'. И филма. Имам го на диск и съм го гледала няколко пъти.
Много са се карали с ЛФТ по време на снимки.
Приятен ми бе и филма на приятеля на Бьорк - Drawing Restraint 9. Образи, музика и малко Япония. Не бих казала, че ще бъде интересен на всеки, затова ще се въздържа от препоръка.

Джуд Simple Smile, разгледай картините на Дейвид Линч.
добавям и фотографиите. забравила съм за тях.

Общи условия

Активация на акаунт