В БУРГАС за винцето шарани готвят всички, чакат пухкав сняг и коледни звездички

• 35 547
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Ти пък и ти сега....  Whistling Ама че си дребнава  Mr. Green

# 241
С малко стаж е Уишчето, за това се пита сигурно  Mr. Green
Аз след 10-12г. вече спрях и да се замислям.... а отдавна съм спряла да пускам пари в подобни кутии-касички ... то и в ясли и в градини, и в училища - все една и съща е ситуацията...

Само си правя проста сметка - на фона на мин. заплата 240лв., като дадеш 60-70лв за градина, 40лв за транспорт, как ще изкара месеца една майка ...
Криза - ясно, и данъци обмислят май да вдигат определени общини, а може и тук. Какво ли още не... А заплатите на хората, не стига, че не растат, а напротив - съкращават се масово служители, намалят възнаграждения, не изплащат въобще... 
Преди седмица имах работа в кметсво Зора - направо се изплаших от чакащите да се регистрират безработни... само до бой дето не се стигна....направо беше митинг, раздават им номерца, влизат по списък, само дето не спат там, както на времето баща ми купи видеото  ...

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 10:31 от Ками*

# 242
  • Burgas
Само в Бургас ли ще се вдигат таксите за градини?

# 243
Само в Бургас ли ще се вдигат таксите за градини?

не, за Сф отдавна казаха по новините http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2617631 , аз го очаквах и при нас да стане...

# 244
  • Burgas
 ooooh! те пъ нашите каквото чуят от софиянци и те хайде след тях....

# 245
  • у нас
ooooh! те пъ нашите каквото чуят от софиянци и те хайде след тях....

ама нашите заплати не са като тези в София, че все да се равняваме с тях. А да уеднаквят и заплатите де  ooooh!

# 246
ами да, мен за това ме е яд ...

# 247
  • у нас
и плюс това софианци плащат 40 лв за градина от няколко години, така че за тях е нормално вече да се покачи таксата. А при нас едва  миналата година увеличиха таксата и сега пак  Close

# 248
  • Burgas
И аз за това...иначе по ДГ все нямат пари за нищо,родителите купуват  помагалата,материалите,играчките.

# 249
 Аз пък съм възмутена от някои родители от класа на сина ми!Решихме да съберем по 20 лева еднократно за учебната година за консумативи за госпожата/всеки ден им раздава тестове, задачи други такива, за които тя лично плаща по20-30 лева на месец от собствената си заплата, и пак нищо не е казала де, даже беше против, сега разбирам защо/, а те като гракнали, нямали пари!Нашето училище е сигурно единственото, в което не се искат никакви суми от учениците, но от къде накъде пък госпожата с "огромната" си заплата да отделя тези пари от собствения си джоб!Все пак това са нашите деца и 20 лева не е някаква колосална сума, предвид, че се дава еднократно за годината.Нямам думи просто, егати майките, дано да четат тук, че да се засрамят малко. ooooh! На всичко отгоре взели да звънят на госпожата да я питат за какво били тези пари, да и реват, че нямали, а тя въобще нямаше представа за тази инициатива.Вярно, че единственото нещо по-голямо от Вселената е човешката глупост!

# 250
Ji , какви са тия 20лв  Rolling Eyes Имаш ли познати в Бр Миладинови например? Ей, там е истина ...
60лв ламинат , още незнам колко си за пердета - това преди 7години
На следващата година - пак 60лв., но за дограма, боя, закачалки и т.н .... 
Накрая , така както видях фактурите, така и разбрах, че се изпълнява проект и всъщност най вероятно са  "осребрени" и от там.
Материалите и консумативите за учебния процес допълнително се взимат всяка година ... Учебните тетрадки и помагала, отделно се купуват лично от госпожата, за да си прибере тя комисионната 20%, а ние да ползваме някакво намаление... Да разказвам ли за "единствената" фирма предлагаща екскурзии и лагери...
А как не се харесва подарък за 100лв  newsm78 много мога да говоря....  ooooh!  ooooh!  ooooh!

# 251
Ние на нашия бал бяхме поизпотили г-жа Георгиева, като казахме, че не искаме хотелът, който тя предлага. Всъщност ни беше все едно, но не искахме да вземе комисионна.  Joy Joy Joy

# 252
  • Burgas
Ками,направо ме заболя главата,как може да има такива учителки,все бях чувала,но чак пък толкова.Като си представя,че догодина сме 1ви клас,дано да попаднем на добра госпожа,както сега в предучилищната,много съм доволна.

# 253
Знам, Ками, и затова ме е яд!Колко майки с деца в Базовото са ми се оплаквали!И там говорим за сто и нагоре на сезон, пък тия фитки нашите.... ooooh! Миналата година купихме принтер, пък те сега не щат да дават пари за тонер и листи.А парите ги държи една майка, в госпожата няма нито стотинка, тя не иска.
 А, и забравих да кажа, че печата и цветни наградки като например "отличен краснопис"  с някаква картинка и подобни за стимул на децата, ей това пък въобще не е длъжна да го прави.

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 12:16 от Ji

# 254
  • Burgas
Моника е предучилищна в Базовото,досега пари за нищо не са ни поискали,само в началото занесохме по 2скицника,глазцови блокчета,лепило и такива работи и това е пари за нищо не сме дали.Даже скоро ги водиха на посещение в пожарната ,гарата и в морската с някакъв автобус и за това пари не са искали.

Общи условия

Активация на акаунт