В очакване на Коледа - февруарчета!

• 43 864
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Зита, честит празник!!!   bouquet
Да си жива, здрава, много щастлива и обичана жена и майка!!!  Hug

Камчо, честита годишнина, още дълги години семеен уют и разбирателство ви пожелавам!!!   bouquet

Можете ли да ми кажете нещо за разстройство друго освен смекта и ентерол, което да не е толкова гадно на вкус, че Пламена явно е лепнала някой вирус и не иска да ги пие тези понеже и се гади.
Мислех, че от храната може да е, но като започна и да повръща ми се изясни картинката, отделила съм Ева в другата стая, цял ден хвърча като линейка, дано я опазя.
Лекарката ни е в Щатите до края на декември и се чудя къде да я водя и дали да я водя изобщо някъде, но се притеснявам, че се оплаква от болки в корема.  Tired

# 286
  • София
Зита, честит рожден ден, жива и здрава да си Grinning

Вал, неприятно с Пламенка, има ли вариант да е от риба, ако вчера е яла? Георги е повръщал + разстройство от скумрия около 12 часа след като я яде.

# 287
Вал аз пих Лопедиум и много бързо ми подейства, но също така пих и гликоза че се обезводних за един ден и чак до припадък стигнах.
Няма вкус хапчето, поне аз не усетих, а от другите ми се повдигаше. Пих първоначално 2бр и след всяко изхождане по едно, още с втория път приключих. Все пак трябва да се консултираш с лекър за него.

# 288
  • Sofia
Не е яла риба близките седмици, одеве каза, че я боли и гърлото, явно си е вирус и определено после ще я водя някъде да я погледнат, не мога да си назначавам така илачи.
Разбрах за хидрасек, че било като смектата, мисля на него да заложа, никога до сега не е боледувала от такъв вид вируси и ми е малко странно.

# 289
Честито на Зита и Камчо!

Вал, дано скоро се оправите! Хидрасек според мен е хубаво да даваш, той оводнява и набавя солите, които са излезли набързо и не са били усвоени от организма. Особено при бебета е моног важно, но няма да и навреди ако даваш на Пламенка. Така си мисля. Спирам със съветите, че не съм мед. лице. Може би Ефрото е добре да даде актуално и правилно мнение?!

# 290
  • София
Набързо за съвет...
Вал, Хидрасек става, но то не оводнява, както е писала Готи, а си действа като намалява отделянето на вода в дебелото черво (влияе върху едни ензими). За оводняване е Хидратин Алфа. Може и глюкоза да вземеш или серум глюкозе и на често (5-10 минути) по една лъжичка да даваш, когато много обилно повръща и ходи до тоалетна, за да не се обезводни. Дава се още Лоперамид (Лопедиум или Имодиум са търговски наименования). Ако не й понасят прахчетата, търси капсули, но те може повече да й подразнят стомаха. Има и едно лекарство наречено Танинал (едно време подобно беше Бисмут аналбин), не знам дали го продават още, но то ми е действало, когато нищо от изброените не помага на конвулсиите Crazy. Има танини вътре, които са естествени вещества и стагат лигавицата. Това е което се сещам.
Честито на всички за всичко и на Зита днес, най-вече Hug.  Много ме юркат в работата като за края на годината и не остава време да се включа!

# 291
  • София

Вал, ходихте ли на лекар?
Голдънчето наистина липсва. Някой няма ли новини от нея?
И Наденцето, и Драгончето, колко много мами ги е грабнало ежедневието и нямат никакво време...  Sad

# 292
Зита , честит рожден ден !!!

Камчо ,честита годишнина !!!

# 293
Зита честит рожден ден! Много здраве и радост ти желая!   bouquet
Камчо, много ви се радвам на годишнините, живи и здрави да сте, дълги години да се обичате!   bouquet
Вал, пед-ката ни е препоръчвала ментови капки, не само облекчават стомашните болки но и пресичали разстройството. Не знам при гадене как е положението, дано Ефро даде мнение.
Вики е страхотна както винаги!

# 294
  • Sofia
Ходихме на лекар, мерси за съчувствието и съветите!  Hug
Изписаха и Хидрасек, диета и ментов чай, каза че имало вирус, който бил и с температура обаче така че вероятно не става дума за него.
Вие празнувайте, аз ще ходя да и сготвя едни печени картофи.
Тази Вики отдавна не си беше слагала запазената марка.  Heart Eyes
Мери, като ги спомена и се сетих, че на времето майка ми капеше на бучка захар ментови капки и ни я даваше да я смучем, ще взема да и дам и на нея така, мерси че ме подсети.  Hug

# 295
Зита, честит рожден ден, мила! Бъди много здрава, много щастлива и обичана!

Валерия - бързо оздравяване Praynig и ние миналата седмица го изкарахме това чудо всички в къщи....хубавото е,  че минава точно за два дни, но трябва диета, за да не се дразни стомаха.

Камчо - честита годишнина! Желая ви много любов и разбирателство!

# 296
Камчо,честита годишнина миличка!Да се обичате и уважавате до "Безкрая и отвъд"!  Hug Hug Hug Heart Eyes
Зита,честит рожден ден!Много здраве и късмет!
Честито на всички вчерашни именници,съпружия,Бургазлии,банкери и рибари ooooh! От здраве и сполека да не се отървете!
Честито и на Ави,дето празнува на Св.Сава!Бързо възстановяване миличка,много хъс,упорство и непоклатима воля ти желая!
Болните бързо да се оправят!
Вал,и аз сега се сетих за тия ментови капки!А нашата педка е препоръчвала за гадене кока-кола от кутийка ,затоплена и силно ръзтръскана Shocked.Дано бързо се оправите и Ева да се размине!А ти как си?Размина ли ти се?
Мери, Hug Heart Eyes

# 297
Среднощно включване, но аз, Мери и Изида сме нощни птици, както се знае Laughing. Да не си помислите, че племенникът остана без питка на Никулден:

Вал, дано да е наред всичко с Пламена утре. И аз като Чара в първия момент заподозрях рибешки проблем, но явно е вирус.
Чудно Вики Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 298
Пухи,чудна питка,ама мен за къде ме забрави Mr. Green

# 299
Добро утро,

Камчо честитя ти със закъснение годишнаната, здрави и много обичащи се да сте още дъъълги години..
На тези, които пропуснах също моля за извинение ... Mr. Green  Здраве, щастие и късмет им желая... Hug

ВАЛ, дано ни зарадваш днес със хубави новини...

КАТ...COOLLL........... Hug

Пухи, Пухиииииии..........Майсторица си голяма....... Hug

Лек ден на всчики... Hug

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 09:05 от бубето 29

Общи условия

Активация на акаунт