В очакване на Коледа - февруарчета!

• 43 691
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Викито е много сладка, един снежко да и беше направила, не знаеш ли как?  smile3534
Ей я наш`та пак позна! Ей с това си губех времето преди малко, а колко несвършени задачи имам...  ooooh!

# 511
  • Sofia
А, така, правете снежните човеци, че слънцето почти изпече... Mr. Green

# 512
Здравейте.Мн се изписали от вчера.Браво.А съм от Пловдив но от 3г живея в Македония тук се омъжих за македонец.Добре сме.Какво друго.....питайте..

# 513
Зита, жива и здрава да си!
Получих халките, даже Кас ми поръча първия слинг  Hug
Момичета благодаря ви!

# 514
  • София
Зита, жива и здрава да си!
Получих халките, даже Кас ми поръча първия слинг  Hug
Момичета благодаря ви!

Да не забравиш да го снимаш преди да го пратиш  Grinning

Дай Боже това да е едно успешно начало  Grinning

# 515
Чаре дано!  Praynig
Сега друга молба, който разбира от машини и шиене, ясно е че Роси ще ми обясни как се работи с машината и аз имам представа,по едно време се учих на рязана бродерия. Но друго ме вълнува, ще трябва да минавам тигели върху накатано на десетина ката хасе, иначе казано доста делел пласт се получава. Като съм ходила по цехове да шия за себе си слинг се замисляха за дебелината през която трябва да мине иглата. Аз за целта специална игла ли да взема или има друг трик?

# 516
  • София
Мери, трикът е следния- спускаш крачето на шевната машина и забиваш иглата като въртиш колелото на машината с ръка( в смисъл, ако е крачна или моторна, ако стане с по-голяма скорост ще се счупи иглата). Като забиеш иглата вдигни крачето и направи половин оборот докато иглата излезе и стигне до най-високото си положение. И после повтаряш, и потретяш...докато ти свърши тегела. Не бива да опъваш плата, когато забиваш иглата, защото тя ще се изкриви и няма да влезе в отвора на плота и ще се счупи върхът.Освен това машината я слагаш на най-широкия бод. Ако не стане много дебело, ще можеш и при спуснато краче да го правиш, но задължително на ръка въртиш колелото. Другото полезно нещо, което трябва да знаеш е , че хасе е най-добре да се шие на 2,5 бод, а американ на 3. Добре е да използваш игла 70/10, те са доста тънки и по-лесно пробиват(ако разбира се машината поддържа този размер, но повечето машини за домашна употреба работят с тези игли).

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 21:14 от tchara

# 517
Браво ЧАРИ за уроците , страхотни сте момичета,
МЕРИ, успех ти желая.....и една идея ми се върти в главата,
не може ли някъде на място, което да се вижда на слинга да има твоите инициали, или само едно красиво M...
   Така ще знаят ,че са само твои ... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 518
  • Sofia
И аз преди така като Танчето шиех дебели платове, докато не седнах и не си прочетох книжката на машината един ден и взех, че се родих.  Mr. Green
Имам един бутон отгоре метален с големината на 10ст, намира се на нивото на иглата, когато има нещо дебело за шиене се натиска, а след това се освобождава, шила съм дънков плат на колана където е сгънат на две, това си е наистина дебело.
Преди като го правех ръчно от долу ми се набръчкваше редoвно.
Мери, аз това си ших по този начин, то е двойно, а там където са вкарани коланите са си 4 ката, носила съм си Ева в него и си е много здраво.
Обаче Танче аз съм чела, но това с бодовете съм го пропуснала явно, шия на магия така като гледам.
Мери, ще се справиш, началото винаги е трудно!  Hug

# 519
Хехе Тане,ще си плащаме курсове да знаеш Grinning Аз пък дебелото го шия с игла 110/18.
Кой да се сети,че с по-тънка игла ще е по-лесно Joy
Въче,къв тоз бутон бе златна newsm78,умни хората дето са правили Лучника!На моята няма таквоз чудо,ама и книжка няма милата ,опит-грешка я карам Laughing

# 520
  • София
Вал, ако моята машина изобщо е имала книжка, то трябва да е на черковнославянски Grinning Лада- 1941г, сглобявана в Чехия Grinning

Кат, снимката на снежковците е уникална- страхотна идея  Grinning Ако ми позволиш бих ползвала идеята ти  Grinning

# 521

Кат, снимката на снежковците е уникална- страхотна идея  Grinning Ако ми позволиш бих ползвала идеята ти  Grinning

За коя снимка говорите..... Embarassed  Не съм в час май  Rolling Eyes

Упс, разбрах, открийте истинския снежко... Heart Eyes 

КАТ , супер си...... Hug

# 522
  • София

Чара, съзирам журналистически талант у Гого, можеш да ми го пратиш на обучение. Този начин на поднасяне на информация си е почти професионален.

Нали... и аз го забелязах още докато го пише. Отначало беше тип пирамида, но по едно време се сети, че е забравил лунен пясък, написа го където имаше празо място и стана тип сандвич  Grinning

Добре дошли на мама Ваня и Валентино- някоя снимчица няма ли  Grinning

Снежната Вики е много сладка Grinning

Аз да споделя, че днес имах много приятен следобед с голямото ми момче- приспахме Камен и излезнахме на двора- правихме замък, бихме се със снежни топки, гонихме се, снимахме се...Живият плет на едно място се боше огънал като тунел и Георги пълзеше отдолу и се показваше през една дупка в клоните...пихме топъл чай и кафе в къщичката и си говорихме...много мило ми беше, отдавне не бях му отделяла време само за него. След това и шарените бисквитки направихме... Grinning

# 523
Добър вечер....
Не съм се включвала скоро,чета ви редовно,ама не остава ред да пиша...Мъчно ми е за Мери,а незнам какво да й кажа... Sad Горе главата,с теб сме...Знам,че много скоро ще изгрее слънце и на твоята улица... Heart Eyes
Честито на именниците,които пропуснах.Да са живи и здрави...
Кат,видях я снимката....ама докато не я изкоментираха на загрях... Mr. Green Уникално е... Heart Eyes
Чара,а снимки от приятния следобед няма ли....???Радвам се,че сте прекарали един прекрасен следобед...
Добре дошли на мама Ваня и малкия Валентино...
Пух,как е минало тържеството в яслата??

Сигурно пропускам нещо,но ще ме извините,не е нарочно...Ще гледам утре да се включа пак...

Ето ви едно "Лека нощ" от нас....

# 524
Страхотни сте момичета!  Hug
Чаре чак ви завидях на романтиката Simple Smile И аз отдавна не съм отделяла и минута само за Ива, Емма не спи на обед и си нямаме лично време, а и на двете ни липсва.
Разбрах те за тигелите, и баба ми правеше така, сега се сетих. Но дано Росината машина има Въчкиното копченце, че се минават десетина тигела един върху друг за по голяма сигурност.
Бубе много мило  Heart Eyes Може да измисля нещо  Hug
Ади много сладък сънчо  Heart Eyes
Напоследък гледам Да върнеш времето назад, някой гледа ли го? Много плача на този филм, много лично ме засяга. В него няма красавици, богаташи и показност, а простички семейни отношения, и тежки съдби. Колко страдат децата на разведени родители, колко страдах аз, причиних го и на сина ми, а вероятно и за момичетата ми ще е същата мъка.

Общи условия

Активация на акаунт